Ciekawostki telemetryczne

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

mks
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: mks »

jest nie do koĂąca tak jak piszesz, nie wiem ile kosztujÂą produkcje typu Kochaj, mnie kochaj czy Kryminalni.. jednak wiem ile na seriale wydaje ATM Grupa.. jeden odcinek Pierwszej miÂłoÂści kosztuje niecaÂłe 100tyÂś zÂł.. (za 100 odcinkĂłw Polsat pÂłaci 9,3mln zÂłotych) Kiepscy to jedna z najtaĂąszych produkcji.. nie wiem konkretnie ile kosztujÂą, ale koszty nie przekraczajÂą 50tyÂś.. Fala zbrodni nie kosztuje wiecej jak 200tyÂś..
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

MoÂże powrĂłcimy do dyskusji o oglÂądalnoÂści? ;)

Na tvn.pl zaktualizowali wyniki. NajsÂłabsza pozycja to "Pascal, po prostu gotuj" i zaledwie 553 096 widzĂłw. Retransmisja z koncertu RED HOT CHILI PEPPERS - 626 604. Ciekawe jak bĂŞdzie z "Koncertami na molo", ktĂłre TVN pokaÂże 29 lipca, 5, 12, 19 sierpnia? MyÂślĂŞ, Âże TVN mĂłgÂłby zrobiĂŚ je co niedziele i ÂśmiaÂło pokazaĂŚ na Âżywo na antenie. :roll: A serial "Bez Âśladu" - 1 439 843.
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
mks
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

na jakimÂś bzdurnym portalu podawano, Âże Pascal moÂże wystÂąpiĂŚ w "TaĂącu z gwiazdami" to byÂłaby dobra promocja dla.. nudnego programu ktĂłry do TVN juÂż nic nie wnosi.. wyniki jakie sÂą kaÂżdy widzi, TVN powinien w sierpniu wprowadziĂŚ na antene coÂś co podciÂągneÂłoby wyniki.. choĂŚby "Na wspĂłlnej"
Sopocie koncerty na molo rok temu miaÂły odpowiednio (3mln, 1,8mln i 1,3mln) tak wiĂŞc trudno powiedzieĂŚ jakie bĂŞdÂą wyniki
szym
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: szym »

pawell pisze:MoÂże powrĂłcimy do dyskusji o oglÂądalnoÂści? ;)

Na tvn.pl zaktualizowali wyniki. NajsÂłabsza pozycja to "Pascal, po prostu gotuj" i zaledwie 553 096 widzĂłw. Retransmisja z koncertu RED HOT CHILI PEPPERS - 626 604. Ciekawe jak bĂŞdzie z "Koncertami na molo", ktĂłre TVN pokaÂże 29 lipca, 5, 12, 19 sierpnia? MyÂślĂŞ, Âże TVN mĂłgÂłby zrobiĂŚ je co niedziele i ÂśmiaÂło pokazaĂŚ na Âżywo na antenie. :roll: A serial "Bez Âśladu" - 1 439 843.
Czyli wiĂŞcej widzĂłw oglÂądaÂło to, co byÂło po Red Hot Chili Peppers - "Tajemnice Smallville" widziaÂło 740,835 ludzi. ByÂł to najsÂłabszy wynik z dotychczasowych 3 odcinkĂłw.

WiĂŞcej dzisiaj wieczorem /ew. nocÂą, o ile mi internet nie padnie ;P/ na tvnfakty.pl, polecam i zapraszam :rozglada:

A "Koncery na molo"? Hm, 3x Stachursky to raczej nie dla mnie. :devil:
pawell

Rynek TV:
Obrazek

TVN zyskaÂł ok. 1,3% choĂŚ i tak w porĂłwnaniu z innymi stacjami wypada kiepsko. Polsat nadal na 2 pozycji. TVN24 bardzo Âładnie - ponad 4%. :)

TVN:
Obrazek

Wczorajsze "Fakty" powyÂżej 3 mln - wiadomo...

CaÂłkiem nieÂźle "Bez Âśladu", "Krok od domu" i "Dowody zbrodni". Tylko gdzie "Detektyw Monk"? :rozglada:
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Post autor: Ptr15 »

WaÂżne, Âże juÂż wiĂŞkszego spadku nie ma. Za to TVN 24 bardzo dobrze siĂŞ trzyma :D.
Wczorajsze smutne wydarzenie przyciÂągnĂŞÂło ludzi do wszystkich dziennikĂłw informacyjnych:
WiadomoÂści 4 786 626 mln.
Fakty 3 267 249 mln.
Panorama 3 138 321 mln.
Wydarzenia 2 964 780 mln.

Dobrze, Âże Fakty sÂą na II pozycji, ale do WiadomoÂści jeszcze bardzo daleko.

[ Dodano: Pon Lip 30, 2007 2:34 pm ]
Wyniki za zeszÂły tydzieĂą:
Obrazek
Coraz mniejsza ró¿nica miêdzy Polsatem a TVN. Spadek Polsatu o prawie 2% i lekki wzrost TVN o 0,5%. Nie ma co i tak nadal niestety czwarte miejsce.

TOP 10 TVN:
Obrazek

Trzy ostatnie miejsca ze s³abymi wynikami nal¹¿a do amerykaùskich seriali...
michal641
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada
Kontakt:

Post autor: michal641 »

Czy macie, albo wiecie gdzie mo¿na znaleŸÌ, dane dotycz¹ce iloœci widzów TVP 3 w stosunku do TVN24 w poszczególnych porach dniach (poranek, 10 - 20 i psamo wieczorne). Jak przedstawiaj¹ siê te wyniki? Czy zdarzy³o siê kiedyœ, ¿e TVN24 przeœcign¹³ chwilowo, albo chocia¿ dorówna³ widowni trójki ?
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: pop »

Czy przeœcign¹³? I to nie raz. Bardzo czêsto zdarza siê, ¿e "Poranek" TVN 24 jest chêtniej ogl¹dany ni¿ "Kurier Poranek" w TVP 3.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

No i okazaÂło siĂŞ Âże koncert Ich troje widziaÂło prawie 4 mln widzĂłw. Sukces odniĂłsÂł rĂłwnieÂż "DzieĂą Kangura" i "Big Brother". Polsat czerpie korzyÂści z tego, Âże Polacy kochajÂą kicz. W miarĂŞ porzÂądna muzyka w TVN zebraÂła za to garstkĂŞ widzĂłw. To poraÂżka TVN, ale to takÂże poraÂżka PolakĂłw, ktĂłrzy krok w krok pokazujÂą swoje gusta.
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: kamiiloo »

tandeta zawsze dobrze sie sprzeda taki juÂż nasz karaj
TVN innowacja i nowoczesność...
mks
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Marcin pisze:No i okazaÂło siĂŞ Âże koncert Ich troje widziaÂło prawie 4 mln widzĂłw. Sukces odniĂłsÂł rĂłwnieÂż "DzieĂą Kangura" i "Big Brother". Polsat czerpie korzyÂści z tego, Âże Polacy kochajÂą kicz. W miarĂŞ porzÂądna muzyka w TVN zebraÂła za to garstkĂŞ widzĂłw. To poraÂżka TVN, ale to takÂże poraÂżka PolakĂłw, ktĂłrzy krok w krok pokazujÂą swoje gusta.
Ale ¿eœ sie obudzi³.. kicz ogladany jest zawsze.. nawet na TVNowskim Sopocie kiczu troche by³o (Doda, Sumptuastic) widzowie nie lubi¹ rzeczy skomplikowanych, a Norah Jones jest artystk¹ bardziej niszow¹.. gdyby zaprosili topow¹ Nelly Furtado i dobrze to nagloœnili m³odzie¿ wybra³aby j¹ a nie Ich troje.. swoj¹ drog¹ to rzekomo znienawidzony zespó³ by³ ogladany przez miliony.. moi s¹siedzi zrobili sobie impreze przy tym koncercie dr¹c sie i œpiewaj¹c na go los wszystkie piosenki
Kuba
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Offtop zostaÂł wydzielony do tematu "Postrzeganie PolakĂłw w Europie" w dziale "Na kaÂżdy temat" :]
szym
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: szym »

TrochĂŞ ciekawostek z ubiegÂłego tygodnia, pierwszego z nowÂą ramĂłwkÂą.

UdziaÂły:
TVP1 - 21,81%
TVP2 - 18,35%
TVN - 16,21%
Polsat - 16,09%

(...)
TVN24 - 3,85%
CzwĂłrka - 2,48%
TVN Siedem - 1,40%

Widownia wybranych programĂłw:
TVP1
Tajemnica twierdzy szyfrĂłw - 4,07 mln
Lost: Zagubieni III - 3,77 mln (w grupie 16-49: 1,97 mln)

TVN
Taniec z gwiazdami - 5,41 mln (w grupie 16-49: 2,35 mln)
Szymon Majewsk Show - 3,30 mln
Kuba WojewĂłdzki - 2,97 mln

Polsat
Prison Break: Skazany na ÂśmierĂŚ II - 4,04 mln (w grupie 16-49: 2,30 mln)
Jak oni ÂśpiewajÂą - 3,52 mln

CzwĂłrka
Big Brother 4.1 - 967 tys.
WÂłatcy mĂłch - 430 tys.
Sex FM - 338 tys.

TVN Siedem
The Nanny: Pomoc domowa - 359 tys.
Przyjaciele - 225 tys.
Bombonierka - 188 tys.

W ogóle ostatnio w TOP10 "Siódemki" jest wiêcej seriali i nawet jednen program rozrywkowy - kiedyœ to by³y wy³¹cznie filmy. Ale udzia³y nadal s³abe...

WiĂŞcej na medialinku, dane AGB Nielsen.
pawell

CieszÂą wyniki TVN po tak kiepskim lecie. Oby caÂła jesieĂą byÂła podobna. ;)

SpodziewaÂłem siĂŞ trochĂŞ wiĂŞcej widzĂłw "TaĂąca...". :> DziÂś nawet w "Faktach" pochwalili siĂŞ wynikiem. Kolejne odcinki znanych juÂż programĂłw OK. Fajnie "Kuba WojewĂłdzki". :roll: Jestem ciekawy co z "You can dance - po prosty taĂącz!" - niestety nie znalazÂło siĂŞ w TOP 10 czyli ma mniej niÂż 2,8 mln. :mhm: Na tvn.pl zaktualizowali poÂłowĂŞ. :?

"Skazany na ÂśmierĂŚ" przyzwoicie, ale za to taki sobie wynik "Jak oni ÂśpiewajÂą".
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

Mnie dziwi jedynie fakt, Âże YCD miaÂło mniej widzĂłw od TwarzÂą w twarz. LiczyÂłem , Âże ten program bĂŞdzie miec z 3 mil. ogladalnoÂści i Âże zastÂąpi TzG. Nie ma oczywiÂście co przesadzaĂŚ - to dopiero pierwszy odcinek. Programy na Âżywo od 10 paÂż. przyciÂągnÂą wiekszÂą widowniĂŞ. Dobry wynik FaktĂłw, no ale trzeba przyznac, Âże wydarzenia tez wysoko. No i TzG - spora widownia!!
ODPOWIEDZ