Polityka :)
Moderator: Łukasz
PrzecieÂż napisaÂłem wyraÂźnie, Âże w TVN. ÂŚwietny pomysÂł.
Przed chwil¹ okaza³o siê, ¿e B.Borusewicz zwróci³ siê do TVP z proœb¹ o nadanie orêdzia miêdzy 20, a 22. Ciekawe jak sprawa siê potoczy... TVP ju¿ nie wie co ma robiÌ - najpierw ca³y dzieù zastanawiano siê czy publikowaÌ sonda¿, w którym mia¿d¿¹c¹ przewagê ma PO, potem by³y problemy ze zgod¹ na emisjê wyst¹piênia Tuska po "Wiadomoœciach", teraz to. Ale miejsmy nadziejê, ¿e to ju¿ ostatnie dni TVPiS...
Przed chwil¹ okaza³o siê, ¿e B.Borusewicz zwróci³ siê do TVP z proœb¹ o nadanie orêdzia miêdzy 20, a 22. Ciekawe jak sprawa siê potoczy... TVP ju¿ nie wie co ma robiÌ - najpierw ca³y dzieù zastanawiano siê czy publikowaÌ sonda¿, w którym mia¿d¿¹c¹ przewagê ma PO, potem by³y problemy ze zgod¹ na emisjê wyst¹piênia Tuska po "Wiadomoœciach", teraz to. Ale miejsmy nadziejê, ¿e to ju¿ ostatnie dni TVPiS...
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
Jeœli TVP faktycznie jest pro PISowska to powinna te¿ sonda¿ opublikowaÌ. Nic tak nie demobilizuje elektoratu jak informacja o tym, ¿e ich partia wygrywa w sonda¿u, zw³aszcza w tak nie wyjœciowym dniu (chodzi o pogodê) jakim bêdzie 21 X.POpieram pisze:TVP ju¿ nie wie co ma robiÌ - najpierw ca³y dzieù zastanawiano siê czy publikowaÌ sonda¿, w którym mia¿d¿¹c¹ przewagê ma PO
Ciekawe, czy PO po wygranych wyborach od razu zabierze siĂŞ media publiczne, tak jak pozostaÂłe partie (SLD, PiS) czy tez nie...POpieram pisze:Ale miejsmy nadziejĂŞ, Âże to juÂż ostatnie dni TVPiS...
Jak obstawiacie?
Trzeba dodaĂŚ, Âże to wystÂąpienie byÂło w formie spotuPOpieram pisze:Teraz okazuje siĂŞ, Âże Tusk wystÂąpi wieczorem w TVP, Polsacie i TVN.

Nie zdziwiĂŞ siĂŞ jeÂśli Borusewicz nie dostanie zgody... Tego wieczoru w TVPiS moÂże wystÂąpiĂŚ tylko jedna sÂłuszna osoba...
P.S. i muszĂŞ wspomnieĂŚ o tych spotach zachĂŞcajÂących do gÂłosowania w niedzielĂŞ.

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

A ja powiem tak - dobrze, bardzo dobrze, ¿e uda³o siê odsun¹Ì PIS od w³adzy ale spokojnie. Zobaczymy co PO zaprezentuje. Zalecam spokój, spokój i jeszcze raz spokój. Zw³aszcza, ¿e du¿a liczba czonków PO ju¿ rz¹dzi³a. Dlatego spokojnie i poczekajmy - zobaczymy co siê bêdzie dzia³o.
ZIMA
CzekaÂłem dÂługo, ale byÂło warto.
A tak niewiele brakowa³o do samodzielnego rz¹dzenia Platformy. Jednak mam nadziejê, ¿e razem z PSL stworz¹ dobr¹, skuteczn¹ koalicjê. Racja poczekajmy, m.in. do jutra, bo bodaj¿e w poniedzia³ek Tusk ma przedstawiÌ swoje plany. I na oficjalne wyniki, bo mo¿e "wyjdzie" tych paru pos³ów wiêcej.
Natomiast JarosÂław KaczyĂąski pokazaÂł - udowodniÂł co sobÂą reprezentuje - chamstwo, plucie jadem, brak umiejĂŞtnoÂści pogodzenia siĂŞ z przegranÂą. WszĂŞdzie ukÂład itp. :? Jednym sÂłowem: Âżenada. DziĂŞkuje Polakom, Âże odsunĂŞli PiS od wÂładzy.

Natomiast JarosÂław KaczyĂąski pokazaÂł - udowodniÂł co sobÂą reprezentuje - chamstwo, plucie jadem, brak umiejĂŞtnoÂści pogodzenia siĂŞ z przegranÂą. WszĂŞdzie ukÂład itp. :? Jednym sÂłowem: Âżenada. DziĂŞkuje Polakom, Âże odsunĂŞli PiS od wÂładzy.
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

-
- Fanatyk :)
Podpisuje siê pod tym obiema rêkami :brawa: :brawa: :brawa:TVN_FAN pisze:A ja powiem tak - dobrze, bardzo dobrze, ¿e uda³o siê odsun¹Ì PIS od w³adzy ale spokojnie. Zobaczymy co PO zaprezentuje. Zalecam spokój, spokój i jeszcze raz spokój. Zw³aszcza, ¿e du¿a liczba czonków PO ju¿ rz¹dzi³a. Dlatego spokojnie i poczekajmy - zobaczymy co siê bêdzie dzia³o.
Za duÂżo przeÂżyÂłem juÂż rozczarowaĂą politycznych...
Jednak po przeliczeniu 90% Platforma ma troche mniej pos³ów ni¿ w powyborczych sonda¿ach (208 mandatów) wiêc koalicja bêdzie. Oby z PSL, bo w tej chwili to jedyna partia w sejmie z któr¹ mo¿na dobrze rz¹dziÌ. W sejmikach wojewódzkich im wysz³o to mam nadziejê, ¿e w Sejmie te¿ sie uda 

PSL to partia obrotowa i ugodowa. Da siê im parê stanowisk i bêd¹ potulni jak baranki.Ptr15 pisze:Jednak po przeliczeniu 90% Platforma ma troche mniej pos³ów ni¿ w powyborczych sonda¿ach (208 mandatów) wiêc koalicja bêdzie. Oby z PSL, bo w tej chwili to jedyna partia w sejmie z któr¹ mo¿na dobrze rz¹dziÌ.
-
- Fanatyk :)
Zgoda, ¿adna ekipa nie wywi¹¿e siê w 100% ze swoich obietnic. Ale to co uda jej siê zrobiÌ, niech bêdzie zrobione dobrze, a nie koncertowo spieprzone. Jak , na przyk³ad, s³uszna moim zdaniem , idea lustracji, skompromitowana w 1992 przez Macierewicza, czy te¿ reformy s³u¿by zdrowia i oœwiaty ekipy Buzka , czy te¿ najœwie¿szy przyk³ad: kompromitacja idei walki z korupcj¹...sybic pisze: Rozczarowania polityczne bêd¹ nam towarzyszy³y zawsze, bo oczekiwania spo³eczne zawsze bêd¹ wy¿sze ni¿ to, co mo¿na w danej sytuacji zrobiÌ.