Black Jack '62 - uparty, konsekwentny, pomysÂłowy, oryginalny, szorstki i wraÂżliwy, a jednoczeÂśnie romantyk XXI wieku

CzÂłowiek zagadka, peÂłen sprzecznoÂści

Przez wielu postrzegany jako ikona tego forum, w moim odczuciu jest jednak prawdziwie prawdziwÂą ikonÂą tzw. podziemia - kto zasmakowaÂł dyskusji z nim w mniej publicznym miejscu wie, Âże wtedy dopiero uwalnia siĂŞ jego prawdziwy nieskoĂączenie wielki potencjaÂł dyskusyjny (no limits!)

Na forum publicznym bardzo ten potencja³ powœci¹ga, a to przez wzgl¹d na krêpuj¹c¹ i go i onieœmielaj¹c¹ ekspresjê twórczych, bardzo czêsto niecenzuralnych pomys³ów :devil: Ogólnie jednak facet potrafi siê powœci¹gaÌ i zachowywaÌ kanony dobrego smaku
CzĂŞsto ulega emocjom, ale w przewaÂżajÂącej czĂŞÂści myÂśli i zachowuje siĂŞ zdroworozsÂądkowo

Jego najwiêksza ¿yciowa s³aboœÌ i pasja to piêkne, b³yskotliwe i inteligentne kobiety, najlepiej ¿eby to by³y dziennikarki
Przez dÂługi okres czasu, stojÂąc z boku, widziaÂłem w nim (i nadal widzĂŞ) przewodnika nadajÂącego tempo i kierunek dynamice dyskusji w niektĂłrych (zwÂłaszcza dwĂłch) wÂątkach na tym forum

Trening... forumowy trening interpersonalny w wykonaniu charyzmatycznego usera, jakim jest bez wÂątpienia BJ, zainspirowaÂł mnie do sprĂłbowania wÂłasnych siÂł na forum

I tak naprawdĂŞ dopiero wĂłwczas poznaÂłem i doceniÂłem jego wkÂład w to, co udaÂło mu siĂŞ zdziaÂłaĂŚ na forum

Przykre, ¿e ju¿ go z nami nie ma, ale jako cz³owiek od pocz¹tku do koùca wierny zasadom i jako cz³owiek wci¹¿ nienasycony, musia³ niestety podj¹Ì radykalne kroki i tak¹ decyzjê, kiedy nie mog¹c znaleŸÌ (wydawaÌ by siê mog³o banalnego) zrozumienia u jednej z bardzo wa¿nych dla niego osób, zatraci³ sens misji, która przez wszystkie lata pcha³a go tutaj do przodu :/
Zasady zobowiÂązujÂą

Nawet jeÂśli przestrzeganie ich przychodzi z ogromnym bĂłlem serca.
Funcky - sympatyczna optymistka (tak, tak, nie przesÂłodziÂłem

), peÂłna pomysÂłowoÂści, oryginalnoÂści, bÂłyskotliwoÂści, giĂŞtkoÂści myÂślenia i wraÂżliwoÂści poznawczej dojrzaÂła... emocjonalnie (

) i piĂŞkna (

) dziewczyna

Wie czego chce, cieszy siĂŞ, gdy to dostaje, zÂłoÂści siĂŞ, gdy coÂś idzie nie po jej myÂśli

W dyskusji z reguÂły delikatna jak dotyk motyla, ale gdy trzeba potrafi pokazaĂŚ pazurki i broniĂŚ swoich i swoich ulubieĂącĂłw racji

Prawdziwa natura i osobowoœÌ do poznania (jak wy¿ej

) w dziaÂłalnoÂści podziemnej - korzystam w celu wzbogacenia swojej osobowoÂści

Przemawia do mnie jej autentycznoœÌ i umiejêtne stosowanie technik rozbudzaj¹cych postawy empatyczne i ogóln¹ wra¿liwoœÌ w kontaktach z ludŸmi, nawet gdy nie ka¿de doœwiadczenie ich obecnoœci i dzia³ania jest dobre i przyjemne
obieÂżyÂświat - mÂłody czÂłowiek, mÂłody charakter, u ktĂłrego zaobserwowaÂłem najwiĂŞkszÂą przemianĂŞ wewnĂŞtrznÂą podczas naszej wielomiesiĂŞcznej znajomoÂści

Pozna³em go jako ch³opaka z rozbudzon¹ potrzeb¹ posiadania, bycia, smakowania rozkoszowania, czêsto na ma³¹ chwilê, krótsz¹, ni¿ mrugniêcie powieki. Przez spory okres czasu ja i on byliœmy skazani, zw³aszcza w godzinach rannych i wczesno popo³udniowych tylko i wy³¹cznie na swoj¹ obecnoœÌ na forum i myœlê, ¿e dziêki temu uda³o mi siê ukszta³towaÌ poniek¹d jego forumowy krêgos³up

Teraz potrafi cierpliwie czekaĂŚ na Âłaskawy los, wpajajÂąc starÂą jak Âświat maksymĂŞ " jeÂżeli czegoÂś pragniesz to caÂły Âświat, wszystkie siÂły zmierzajÂą ku temu, by Ci pomĂłc"

Miêdzy innymi dlatego, jako zadeklarowany wyznawca wspó³czesnej popkultury doczeka³ siê i wzi¹³ udzia³ w koncercie Red Hot Chilli Pepers w Chorzowie
marcinkowsky - zawsze peÂłen pozytywnej energii (mĂłwiÂł mi, Âże to wynik podpisanego na czas nieokreÂślony kontraktu z Energa SA :hahaha: ), a nawet jeÂśli jej mu na chwilĂŞ zabraknie, to bardzo szybko jÂą uzupeÂłnia i co waÂżne rozdziela sprawiedliwie miĂŞdzy tych, ktĂłrzy przejawiajÂą chĂŞĂŚ odbioru, sam nie zdejmujÂąc sobie uÂśmiechu z facjaty

Cz³owiek wulkan - nigdy nie wiadomo, kiedy wybuchnie... oczywiœcie wybuchnie pozytywn¹ energi¹ i lawin¹ pomys³ów

Jego barwne, jaskrawe, ¿ywio³owe wpisy na zawsze zapadaj¹ w moj¹ pamiêÌ i muszê siê przyznaÌ, ¿e jako cz³owiek ze wszechmiar powa¿ny chc¹c zab³ysn¹Ì w towarzystwie, niektóre wykorzystujê w prywatnym ¿yciu

PeÂłen zapaÂłu do pracy... ale z tego co wiem tylko tu na rzecz forum

Muszê jeszcze wiêcej czasu poœwiêciÌ nad kszta³towaniem jego morale - tego wspó³czesnego pozytywisty w klasyczno-romantycznym wydaniu
not that kind - przykÂład kobiety, ktĂłra w zderzeniu z technologiÂą komputerowÂą nie jest bezsilna

Zdetronizowa³a ch³opaków: marcinkowsky'ego i obie¿yœwiata z funkcji forumowych capsomakerów, zasila znacz¹co dokonania innych wci¹¿ aktywnych capsomakerów (
epsztajnek'a, sybic'a, king_kocur'a), mimo to bardzo lubiana i wyczekiwana w gronie

Konkretna, czujna, dobrotliwa

Przekonali siĂŞ o tym zwÂłaszcza ci, ktĂłrzy bezustannie wyciÂągajÂą dÂłonie w jej kierunku po wiĂŞcej... wiĂŞcej capsĂłw i filmĂłw

Zawsze stoi po sÂłusznej - naszej stronie

Nigdy nie zaprzecza, ¿e zaspakajanie potrzeb potrzebuj¹cych, poczucie bycia wa¿nym i akceptowanym sprawia jej du¿¹ przyjemnoœÌ

Ma du¿e mo¿liwoœci techniczne, dobre serce i anielsk¹ cierpliwoœÌ
epsztajnek - wspomaga sÂłowem i capsem - czuwa nad nami jak dobry duch: prezentuje ciekawe pomysÂły, interpretuje nasze

NiezaleÂżny i nie uzaleÂżniony (mam wraÂżenie

), a jednak ze sÂłaboÂściÂą do piĂŞknych paĂą z telewizyjnego szkieÂłka przegrywa

Robi co chce i kiedy chce

DoÂświadczony, zapracowany czÂłowiek z rozsÂądnymi poglÂądami i szerokÂą wiedzÂą (tutaj z zakresu mediĂłw), ktĂłre niekiedy musi tÂłumaczyĂŚ na jĂŞzyk mÂłodzieÂży
DÂżastina - miÂła, stonowana, prezentuje ciekawe pomysÂły, ich interpretacjĂŞ... nieco tajemniczÂą, a czasem pozytywnie zakrĂŞconÂą... Do niedawna towarzyszka broni, a od niedawna zdecydowana solistka na forum. OdeszÂła i nie przebywa juÂż moim towarzystwie w bliÂżej... ani nawet w dalej niewyjaÂśnionych okolicznoÂściach :mhm: To samo niestety (w kontekÂście nie pojawiania siĂŞ w moich ulubionych wÂątkach) mogĂŞ napisaĂŚ o userce Nika
Marcin - racjonalista, bywa, Âże czasami malkontent nie do koĂąca wierzÂący w zasÂługi i umiejĂŞtnoÂści niektĂłrych dziennikarzy, ale gdy potwierdzajÂą je swoimi decyzjami wÂładze TVN, broniÂący finalnej polityki kadrowej tejÂże stacji

Lubi wiedzieĂŚ, odnoszĂŞ wraÂżenie, wiĂŞcej niÂż my o poczynaniach naszych ulubieĂącĂłw, i lubi nas o tym informowaĂŚ
HERMEN - ÂżaÂłujĂŞ, Âże go nie poznaÂłem :/ CzujĂŞ, Âże kiedy by siĂŞ do mnie zwracaÂł, czuÂłbym siĂŞ jak podmiot liryczny
...a tym dziesi¹tym - regulaminowym charakteryzowanym u¿ytkownikiem forum, niech bêd¹ wszyscy ci, z którymi mia³em tutaj kiedykolwiek stycznoœÌ: pomys³owy
maxxx, z ktĂłrym kiedyÂś zdecydowanie wiĂŞcej dyskutowaÂłem, jak i zresztÂą z
adam'em 
; kontrowersyjna
}{ypnosea, ktĂłrej pomysÂły i interpretacje dajÂą duÂżo do myÂślenia (na tyle kontrowersyjna, Âże nie wiem, jakim kolorem jÂą oznaczyĂŚ

)... i wielu innych, ktĂłrych nie wymieniÂłem