Oprawa graficzna TVN

Miejsce na dyskusje związane z TVN Warner Bros. Discovery; dział poświęcony obecnym i archiwalnym audycjom.

Moderator: Łukasz

r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

A mnie siĂŞ ten projekt bardzo podoba.

Jestem pod wraÂżeniem, Âże akurat ten serwis do tego dotarÂł. ChylĂŞ czoÂło :D .

TVN siĂŞ pewnie wkurzy, bo chcieli to na pewno utrzymaĂŚ w tajemnicy.

Ciekawe jak tam inne projekty...

[ Dodano: Sob Lis 10, 2007 5:00 pm ]
No i ciekawiÂą mnie te listki - takie jesienne trochĂŞ.

[ Dodano: Sob Lis 10, 2007 5:02 pm ]
CzyÂżby inna oprawa na kaÂżdÂą porĂŞ roku? Chyba jestem przeciw.
qmate
Bywalec
Bywalec

Post autor: qmate »

Kurczê.... a mi siê bardzo podoba. I s³usznie, ¿e nie zmieniaj¹ oprawy na jak¹œ od podstaw. T¹ widzowie ju¿ doskonale kojarz¹ z tvn, ta nowa bardzo mi siê podoba, ile tam tych kó³eczek :)

A moÂże ktoÂś ujawniĂŚ jaka firma stworzyÂła tĂŞ wersjĂŞ oprawy? Pewnie Velvet, zrobili nowe identy na bazie starych, ale na ich stronie nic nie ma. DotarliÂście z jakiej strony jakiej firmy sÂą te capsy?
//////////
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Pewnie jakiÂś "Âżyczliwy" pracownik umieÂściÂł to w sieci. Bo wÂątpiĂŞ, Âżeby TVN zgodziÂł siĂŞ na umieszczenie caps'Ăłw w sieci przed wprowadzeniem oprawy.

[ Dodano: Sob Lis 10, 2007 5:36 pm ]
No i dobrze, ¿e podobna do obecnej. Cieszê siê, ¿e logo zostaje to samo, motyw kó³ek i dwa kolory - ¿ó³ty i niebieski.
michal641
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada
Kontakt:

Post autor: michal641 »

Jeœli rzeczywiœcie prezentowana wy¿ej grafika mia³aby byÌ now¹ opraw¹ stacji to widaÌ, ¿e pojawia siê du¿o koloru pomaraùczowego, który sam w sobie kojarzy siê ze œwie¿oœci¹ i energi¹. A w po³¹czeniu z now¹ ofert¹ mo¿e daÌ lepsze wyniki.

Moje wra¿enia - ogólnie dobre., choÌ ciê¿ko oceniÌ ca³¹ oprawê po kilkunastu fotkach. Zobaczymy...
pawell
Fanatyk :)
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

Marcin pisze:A ÂźrĂłdÂło obrazkĂłw jest podane na zdjĂŞciach.
Nie wierzĂŞ, daÂłeÂś coÂś z konkurencji. :D :>
r_r16 pisze:CzyÂżby inna oprawa na kaÂżdÂą porĂŞ roku?
O tym samym pomyÂślaÂłem jak pierwszy raz to zobaczyÂłem. :mhm: Kwiaty - wiosna, te liÂście-drzewa - jesieĂą. :roll:

Ja jednak teÂż wolĂŞ coÂś zupeÂłnie nowego. Fajnie byÂłoby gdyby nowÂą oprawĂŞ zrobiÂła jakaÂś amerykaĂąska firma - coÂś na wzĂłr oprawy ABC. :> Wiem... :lol:
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
mexodio
Początkujący
Początkujący

Post autor: mexodio »

Przyjrzyjcie siĂŞ dokÂładnie logo na oprawie - nie pasuje mi tu coÂś... taki jakiÂś zbyt maÂło szeroki tekst.
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Szukasz dziury w caÂłym - logo jest OK. Nie to co ta ostatnia niby "nowa oprawa TVN" z logo z Arial Black'em.

I jeszcze pytanie: czy przy ostatniej zmianie oprawy graficznej teÂż byÂło kilka projektĂłw i kilka firm w to zaangaÂżowanych, czy tylko VELVET?
Ostatnio zmieniony sobota 10 lis 2007, 20:19 przez r_r16, łącznie zmieniany 1 raz.
Kuba
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Obrazek
Obrazek

Te dwa sÂą fajne.
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

PrzypomnĂŞ tytuÂł wÂątku - oprawa graficzna TVN. :D

Myœlê, ¿e debata nad tym, czy serwis, który j¹ zamieœci³, mo¿e ponieœÌ tego konsekwencjê nie ma sensu, bo do tematu nie wnosi nic, a i tak nic im nie zrobi¹.
qmate
Bywalec
Bywalec

Post autor: qmate »

pawell pisze:Ja jednak teÂż wolĂŞ coÂś zupeÂłnie nowego. Fajnie byÂłoby gdyby nowÂą oprawĂŞ zrobiÂła jakaÂś amerykaĂąska firma - coÂś na wzĂłr oprawy ABC. :> Wiem... :lol: [/color]
Przy okazji moÂże ktoÂś podaĂŚ link, gdzie pokazana jest oprawa ABC bo jestem ciekaw, a przyznam nie widziaÂłem? DziĂŞkujĂŞ z gĂłry.
//////////
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: kamiiloo »

inspiracja naturÂą, no nie wiem Âśrednio mi sie podoba, wolaÂłbym zobaczyĂŚ to w ruchu i z muzÂą ale chyba bede kibicowaÂł innym projektom
TVN innowacja i nowoczesność...
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Jak zobaczyÂłem po raz pierwszy te capsy to bardzo mi siĂŞ podobaÂło, ale z kaÂżdÂą godzinÂą jestem mniej zachwycony. Gdyby grafika byÂła zmieniana zgodnie z porÂą roku to zmienialiby jÂą co 3 miesiÂące, w grudniu jeszcze zmiana na ÂświÂątecznÂą, na wiosnĂŞ na wielkanocnÂą - za duÂżo tych zmian. Ale jak pisaÂłem powyÂżej po opublikowaniu tych capsĂłw TVN pewnie nie wybierze tego projektu, aby widzĂłw zaskoczyĂŚ czymÂś czego nikt nie widziaÂł.
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: pop »

r_r16 pisze:Ale jak pisaÂłem powyÂżej po opublikowaniu tych capsĂłw TVN pewnie nie wybierze tego projektu, aby widzĂłw zaskoczyĂŚ czymÂś czego nikt nie widziaÂł.
Nie przesadzaj, tÂą stronĂŞ odwiedza kilkanaÂście tysiĂŞcy osĂłb miesiĂŞcznie, wiĂŞc to nic z porĂłwnaniu z chociaÂżby dziennÂą oglÂądalnoÂściÂą TVN. :]
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

POpieram pisze:
r_r16 pisze:Ale jak pisaÂłem powyÂżej po opublikowaniu tych capsĂłw TVN pewnie nie wybierze tego projektu, aby widzĂłw zaskoczyĂŚ czymÂś czego nikt nie widziaÂł.
Nie przesadzaj, tÂą stronĂŞ odwiedza kilkanaÂście tysiĂŞcy osĂłb miesiĂŞcznie, wiĂŞc to nic z porĂłwnaniu z chociaÂżby dziennÂą oglÂądalnoÂściÂą TVN. :]

Nie kilkanaÂście tysiĂŞcy miesiĂŞcznie, tylko ponad 2 tysiÂące miesiĂŞcznie. To faktycznie nic w porĂłwnaniu z widowniÂą TVN.
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

Oprawa lepsza od dzisiejszej. Ale równie¿ liczê na coœ innego. Fakt, ¿e jakiœ serwis zdoby³ t¹ oprawê powinno odrazu dyskwalfikowaÌ j¹ w konkursie. Liczê na now¹ jakoœÌ , choÌ to co widzê te¿ uwa¿am za plus. :P

[ Dodano: Nie Lis 11, 2007 12:29 pm ]
W podobnym tonie takich 'Âłezek' moÂże byĂŚ utrzymana nowa oprawa faktĂłw tvn. A co do projektu to na 90% velvet. Ta oprawa ewidentnie bazuje na ich poprzedniej.
ODPOWIEDZ