[TVP1] 19.30

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: doktorfaustus1 »

A teraz maÂła zmiana tematu.
InteresujÂące wyniki badaĂą oglÂądalnoÂści podaÂła na swoich stronach firma AGB.
http://www.agb.pl/start.php?page=108010 ... 0142dc9321
Prawdê mówi¹c, ¿e du¿¹ niecierpliwoœci¹ czeka³em na wyniki z 1 sierpnia. Nie wiem czy pamiêtacie, ale tego dnia Wiadomoœci nadane by³y nieco póŸniej ni¿ zwykle, bo a¿ o 20.33. OpóŸnienie spowodowane by³o transmisj¹ Apelu Poleg³ych w Powstaniu Warszawskim. Otó¿ okazujê siê, ¿e program zgromadzi³ doœÌ spor¹ widowniê, wiêksz¹ ni¿ zazwyczaj w tym okresie. (Wszak w wakacje ogl¹dalnoœÌ programów telewizyjnych spada, zyskuje tylko PANORAMA nadawana o 22.00 - ludzie wracaj¹ wówczas do domu etc). Tego dnia g³ówne wydanie Wiadomoœci, prowadzone przez Danutê Holeck¹ obejrza³o a¿ 4 314 000 osób. Tym samym obalono teoriê, ¿e Wiadomoœci osi¹gaj¹ dobre wyniki, poniewa¿ wiêkszoœÌ ludzi z przyzwyczajenia w³¹cza TVP1 w³aœnie o 19.30. Tym razem ci "przyzwyczajeni" w³¹czyli Jedynkê o 20.35. :twisted: Ciekawe czy neofitka D. Warakomska skoryguje swoje opinie :twisted:

Ale prawdziwy pojedynek czeka nas w najbliÂższy piÂątek. WĂłwczas ze wzglÂądu na transmisjĂŞ otwarcia Igrzysk Olimpijskich w Atenach WiadomoÂści zostanÂą nadane nieco wczeÂśniej, bo o 19.00. Kto wygra WiadomoÂści czy Fakty?

PS tutaj maÂły wywiad z Sulikiem o zmainach w TVP
http://www.przeglad-tygodnik.pl/index.p ... ad&name=27
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Obrazek
Obrazek

Dla wszytkich miÂłoÂśnikĂłw Danuty Holeckiej dwa zdjĂŞcia z serwisu http://prezenterki.w.interia.pl/menu.htm. Niestety sÂą z nim ostatnio jakieÂś problemy.

PS Od pewnego czasu rozmawiam tutaj sam ze sob¹, :lol: :lol: có¿, w koùcu to forum mi³oœników TVN.... Tak, Kwiatek naci¹gn¹³ mnie na dyskusjê a teraz go nie ma :twisted:
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Awatar użytkownika
Bartek
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Bartek »

To ja ci napisze: Lubie Holecka jak prowaadzi wiadomosci 8)
Przemek
Bywalec
Bywalec

Post autor: Przemek »

doktorfaustus1 pisze:[img]

PS Od pewnego czasu rozmawiam tutaj sam ze sob¹, :lol: :lol: có¿, w koùcu to forum mi³oœników TVN.... Tak, Kwiatek naci¹gn¹³ mnie na dyskusjê a teraz go nie ma :twisted:
Sorki Doktorku o ile moge tak mówiÌ ale mia³êm wirusa w komputerze a na kawiarenke wyda³bym setki z³oty!!!

co miaÂłeÂś na myÂśli mĂłwiÂąc o Warakomskiej NEOFITKA

PS> MA KTOÂŚ MOÂŻE ZDJECIA WARAKOMSKIEJ W WIADOMOÂŚCIACH
Awatar użytkownika
Bartek
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Bartek »

a od kiedy ona prowadzi/dzila wiadomosci?
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

CzytaÂłem z WarakomskÂą jakiÂś wywiad w necie i strasznie krytykowaÂła dotychczasowÂą politykĂŞ informacyjnÂą TVP. Owszem byÂły niedociÂągniĂŞcia, ale nie aÂż takie. OdniosÂłem wraÂżenie, Âże za wszelkÂą cenĂŞ stara siĂŞ podlizaĂŚ nowemu zarzÂądowi i utwierdziĂŚ ich w przekonaniu o sÂłusznej decyzji, na ,mocy ktĂłrej powierzono jej dziaÂł informacji i publicytyki w TVP1. Ale nasuwa mi siĂŞ pytanie czemu wĂłwczas nie protestowaÂła? Durczok, JasÂłowska i Kolenda Zalewska zaprotestowali przeciwko zdjĂŞciu z anteny materiaÂłu o kredycie Leszka Millera. O protestach pani Warakomskiej nie sÂłyszaÂłem nigdy. Wniosek nasuwa siĂŞ sam. Ta kobieta jest chorÂągiewkÂą na wietrze - z ktĂłrej strony zawieje tam i ona. Nie zdziwiĂŞ siĂŞ jak we wrzeÂśniu wepchnie siĂŞ do ktĂłregoÂś z wydaĂą WiadomoÂści. PS moÂże wiecie kto jest nowym szefem Panoramy?

Warakomska pracowaÂła w WiadomoÂściach w latach 90, w 1997 r. pojechaÂła do USA jako korespondent. ZastÂąpiÂła na tym stanowisku Lisa. WrĂłciÂła na kilka dni przed 11 wrzeÂśnia 2001 r i od razu dostaÂła szefowanie w Panoramie. WczeÂśniej zajmowaÂła siĂŞ politykÂą i gospodarkÂą. Jako prezenterka pojawiaÂła siĂŞ rzadko.
michal
Bywalec
Bywalec

Post autor: michal »

Ale wÂątek wyprodukowaliÂście. Znowu coÂś dla mnie. :) I juÂż tak duÂżo wiadomoÂści... Jak siĂŞ uporam ze wszystkimi postami to napiszĂŞ co pamiĂŞtam, ale wszystko muszĂŞ przeczytaĂŚ, bo nie chcĂŞ czegoÂś powieliĂŚ.

doktorfaustus1 pisze: TrochĂŞ przesadzasz, nie jest takie zÂłe, po prostu niczym siĂŞ praktycznie nie rĂłzni od tego sprzed 2002r.
No wÂłaÂśnie jest prawie identyczne do tamtego i moim zdaniem okropne. Prezenter jest jakby wykrojony i wstawiony do tÂła, a do 2002 takiego efektu nie byÂło i mi siĂŞ podobaÂło.

doktorfaustus1 pisze: WiadomoÂści oglÂądam regularnie od kilku lat i naprawdĂŞ nie zauwaÂżyÂłem, aby Danuta Holecka byÂła dyskryminowana. ProwadziÂła waÂżne wydanie 1 sierpnia w niedziele, ale takÂże wydanie w rocznice pontyfikatu papieÂża, a przecieÂż mogÂła to zrobiĂŚ rĂłwnieÂż Jolanta PieĂąkowska.
25 lat pontyfikatu prowadzi³a w³aœnie Jolanta Pieùkowska. Ach, piêkne by³o to wydanie. Te¿ odnoszê wra¿enie, ¿e Holecka by³a dyskryminowana - prowadzi³a d³ugo tylko w niedzielê i tylko dlatego, ¿e jak powiedziano nie chciano nikogo wyró¿niÌ dodatkowym trzecim wydaniem. (pon-wt Jola, œr-czw Kamil, pt-sob S³awek). Tak oto pojawi³a siê przez przypadek. Teraz trochê siê wybi³a, ale ci¹gle wg mnie to nie ta jakoœÌ co Pieùkowska/Durczok/Jeneralski.
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

michal pisze: No wÂłaÂśnie jest prawie identyczne do tamtego i moim zdaniem okropne. Prezenter jest jakby wykrojony i wstawiony do tÂła, a do 2002 takiego efektu nie byÂło i mi siĂŞ podobaÂło.
Dlatego teÂż powinni pospieszyĂŚ siĂŞ z budowÂą nowego studia. Moim zdaniem w tym przejÂściowym prezenter gubi siĂŞ miĂŞdzy ciemno-czerwonÂą scianÂą a biaÂłymi Âżaluzjami. Studio z blue-boxem byÂło naprawdĂŞ dobre, za plecami prezentera byÂła o wiele wiĂŞksza przestrzeĂą niÂż obcenie. PrzykÂładem niechaj bĂŞdÂą poniÂższe zdjĂŞcia MaÂłgosi Prokopiuk z dawnego studia.

Obrazek

Obrazek

(ÂŹrĂłdÂło: http://prezenterki.w.interia.pl/menu.htm)
Kamil Durczok powiedzia³, ¿e nowe zostanie uruchomine dopiero za kilka tygodni. Ruszy pewnie z poczatkiem wrzeœnia. Mam nadziejê, ¿e zaskocz¹ mnie czymœ nowym. Trochê siê bojê, ¿e ca³oœÌ bêdzie za bardzo przypominaÌ BBC Worls, a przecie¿ staÌ ich na zrobinie naprawdê dobrej i orgynalnej scenografii.

michal pisze:25 lat pontyfikatu prowadzi³a w³aœnie Jolanta Pieùkowska. Ach, piêkne by³o to wydanie. Te¿ odnoszê wra¿enie, ¿e Holecka by³a dyskryminowana - prowadzi³a d³ugo tylko w niedzielê i tylko dlatego, ¿e jak powiedziano nie chciano nikogo wyró¿niÌ dodatkowym trzecim wydaniem. (pon-wt Jola, œr-czw Kamil, pt-sob S³awek). Tak oto pojawi³a siê przez przypadek. Teraz trochê siê wybi³a, ale ci¹gle wg mnie to nie ta jakoœÌ co Pieùkowska/Durczok/Jeneralski.
Je¿lei dobrze pamiêtam wydanie poœwiêcone pontyfikatowi prowadzi³a Holecka. Niestety nie mam go na swoim komputerze, ale poszukam w internecie - mo¿e uda mi siê znale¿Ì kopiê.
Pieùkowska ju¿ od kilku lat prowadzi³a niedzielne wydania. Jednak kilka miesiêcy temu ówczesny szef P. S³awiùski odsun¹³ j¹ od tego wydania, t³umacz¹c siê chêci¹ wprowadzenia wiêkszej ró¿norodnoœci do programu. Jakie by³y prawdziew motywy tego nikt nie wie. Holecka z Pieùkowsk¹ nie komentowa³y, z kolei Na³êcz stwerdzi³, ¿e to szykana. Pisa³em ju¿ od tym gdzieœ wyrzej (przynajmniej takie mam wra¿enie :P ). Teraz z perspektywy czasu mogê stwierdziÌ, ¿e rzeczywiœcie Holecka jest ca³kiem dobra, powinna jeszcze popracowaÌ nad rozmow¹ na ¿ywo z reporterem, aby zadawane przez ni¹ pytania by³ bardziej naturalne.

PS mam jedno maÂłe zastrzeÂżenie do TVP. Mogliby podawaĂŚ nazwiska projektantĂłw i wykonwacĂł muzyki i scenografii w WiadomoÂściach. Znam projektantĂłw z Panoramy, Kuriera i Teleexpresu, a o WiadomoÂściach w tej sprawie nie mogĂŞ powiedzieĂŚ nic. Nawet nie wiem, czy pracĂŞ wykonaÂła jakaÂś prywatna firma, czy oÂśrodek budowy scenografii TVP.
michal
Bywalec
Bywalec

michal pisze:25 lat pontyfikatu prowadzi³a w³aœnie Jolanta Pieùkowska. Ach, piêkne by³o to wydanie. Te¿ odnoszê wra¿enie, ¿e Holecka by³a dyskryminowana - prowadzi³a d³ugo tylko w niedzielê i tylko dlatego, ¿e jak powiedziano nie chciano nikogo wyró¿niÌ dodatkowym trzecim wydaniem. (pon-wt Jola, œr-czw Kamil, pt-sob S³awek). Tak oto pojawi³a siê przez przypadek. Teraz trochê siê wybi³a, ale ci¹gle wg mnie to nie ta jakoœÌ co Pieùkowska/Durczok/Jeneralski.
doktorfaustus1 pisze: Je¿lei dobrze pamiêtam wydanie poœwiêcone pontyfikatowi prowadzi³a Holecka. Niestety nie mam go na swoim komputerze, ale poszukam w internecie - mo¿e uda mi siê znale¿Ì kopiê.
le pamiêtasz. Ja w³aœnie sobie przed chwil¹ to wydanie obejrza³em. Ubrana by³a w bordowy ¿akiet, a pod nim czarna koszulka. Wydanie to jest nie do zapomnienia jednak ze wzglêdu na jego zawartoœÌ.
doktorfaustus1 pisze: Pieùkowska ju¿ od kilku lat prowadzi³a niedzielne wydania. Jednak kilka miesiêcy temu ówczesny szef P. S³awiùski odsun¹³ j¹ od tego wydania, t³umacz¹c siê chêci¹ wprowadzenia wiêkszej ró¿norodnoœci do programu.
Tak, wczeœniej g³ównie ona prowadzi³a niedzielne wydania, ale mi nie o to chodzi, ¿e niby s¹ najmniej presti¿owe. Po prostu Holecka je dosta³a aby gwiazdy mia³y po równo. I mówi³ to ten sam S³awiùski.
doktorfaustus1 pisze:
Jakie by³y prawdziew motywy tego nikt nie wie. Holecka z Pieùkowsk¹ nie komentowa³y, z kolei Na³êcz stwerdzi³, ¿e to szykana. Pisa³em ju¿ od tym gdzieœ wyrzej (przynajmniej takie mam wra¿enie :P ).
PieĂąkowska pojawiÂła siĂŞ wkrĂłtce po tym w ÂŻyciu na GorÂąco w artykule sugerujÂącym, Âże moÂże caÂłkowicie wylecieĂŚ z pracy. ÂŻe juÂż prowadzi tylko dwa razy w tygodniu, Âże dostaje ciÂągÂłe upomnienia i Âże wypominana jest pamiĂŞtna sprawa Orlenu. ÂŻe ktoÂś siĂŞ jej chce pozbyĂŚ...

doktorfaustus1 pisze: Teraz z perspektywy czasu mogĂŞ stwierdziĂŚ, Âże rzeczywiÂście Holecka jest caÂłkiem dobra, powinna jeszcze popracowaĂŚ nad rozmowÂą na Âżywo z reporterem, aby zadawame przez niÂą pytania byÂł bardziej naturalne.
Dano jej w g³ównych drug¹ szansê i tym razem jest o wiele lepiej, bo te kilka lat temu to pali³a siê ca³kowicie. Ale i tak teraz ci¹gle wed³ug mnie odstaje od kole¿anek i kolegów.
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

michal pisze:le pamiêtasz. Ja w³aœnie sobie przed chwil¹ to wydanie obejrza³em. Ubrana by³a w bordowy ¿akiet, a pod nim czarna koszulka. Wydanie to jest nie do zapomnienia jednak ze wzglêdu na jego zawartoœÌ.
Hmm moÂżesz mi powiedzieĂŚ ktĂłrego to byÂło dnia? Bo ja pamiĂŞtam tylko, Âże byÂł to paÂździernik. Zaraz po WiadomoÂściach nadano wĂłwczas specjalne wydanie programu Na ÂŻywo z P. KraÂśko w Watykanie. M. CzyÂż byÂł w Warszawie, Durczok w CzĂŞstochowie. Bo moÂże mĂłwimy o zupeÂłnie innych wydaniach? :lol: :lol:
michal pisze: Tak, wczeœniej g³ównie ona prowadzi³a niedzielne wydania, ale mi nie o to chodzi, ¿e niby s¹ najmniej presti¿owe. Po prostu Holecka je dosta³a aby gwiazdy mia³y po równo. I mówi³ to ten sam S³awiùski.
Owszem pamiêtam T£UMACZENIE siê S³awiùskiego. A co do niedzielnych wydaù, to chyba siê nie zrozumieliœmy. Niedzielne Wiadomoœci uwa¿ane s¹ za najbardziej presti¿owe. Wszak to w³aœnie one przyci¹gaj¹ przed telewizory najwiêksz¹ widowniê. Wogólê niedzila jest dla TVP1 szczêsliwa - nawet Gumisie maja wówczas wiêksz¹ ogladalnoœÌ ni¿ nadawane o tej porze Fakty. A np taki poniedzia³ek jest ju¿ kiepski. Niestety w tym kraju ludzie wol¹ obejrzeÌ Frytkê w Barze lub innym badziewiu, natomisat Teatr TV ogl¹da zaledwie 5% widzów.
michal
Bywalec
Bywalec

doktorfaustus1 pisze: Hmm moÂżesz mi powiedzieĂŚ ktĂłrego to byÂło dnia? Bo ja pamiĂŞtam tylko, Âże byÂł to paÂździernik. Zaraz po WiadomoÂściach nadano wĂłwczas specjalne wydanie programu Na ÂŻywo z P. KraÂśko w Watykanie. M. CzyÂż byÂł w Warszawie, Durczok w CzĂŞstochowie. Bo moÂże mĂłwimy o zupeÂłnie innych wydaniach? :lol: :lol:
Dziwi mnie to trochĂŞ, Âże nie znasz daty wyboru Polaka na PapieÂża. ByÂł to oczywiÂście 16 paÂździernika. Potem faktycznie byÂł program "Na ÂŻywo". Do WiadomoÂści nadawali Agnieszka Gawerska-JabÂłonowska (oczywiÂście z Rzymu) oraz Mariusz Rudnik z Krakowa. XXV-lecie byÂło tylko jedno, wiĂŞc nie moÂżemy mĂłwiĂŚ o innych programach.

doktorfaustus1 pisze: Owszem pamiĂŞtam TÂŁUMACZENIE siĂŞ SÂławiĂąskiego. A co do niedzielnych wydaĂą, to chyba siĂŞ nie zrozumieliÂśmy. Niedzielne WiadomoÂści uwaÂżane sÂą za najbardziej prestiÂżowe. Wszak to wÂłaÂśnie one przyciÂągajÂą przed telewizory najwiĂŞkszÂą widowniĂŞ.
Nie zgadzam siê z tym absolutnie. Niedziela to specyficzny dzieù tygodnia, kiedy idzie siê razem do koœcio³a (lub nie), je czêsto jedyny w tygodniu wspólny obiad i jest siê po prostu z rodzin¹. G³ównie Pieùkowska prowadzi³a niedzielne Wiadomoœci, bo by³a z Warszawy. Jeneralski jest z Bydgoszczy, Durczok z Katowic. Nie powiesz chyba, ¿e Holeck¹ spotka³ najwiêkszy w telewizji zaszczyt, a Durczok, Pieùkowska i Jeneralski tylko zgrzytali zêbami. Za³o¿ê siê, ¿e Danka chêtnie by prowadzi³a np. czwartkowe, a niedzielê spêdzi³a z mê¿em i swymi bliŸniakami. W niedzielê siê ma³o dzieje w polityce i s¹ poruszane ma³o amibitne tematy typu szrotówek kasztanowcowiaczek czy sk¹d siê wziê³a ma³pa w e-mailu.

Tak samo Lis siê nigdy nie splami³ niedzielnymi Faktami (nadawanymi z Warszawy), a Warakomska trochê tylko poprowadzi³a jak prowadz¹cymi by³a tylko ona i Turski, a póŸniej czym prêdzej scedowa³a niedzielê na Joannê Racewicz.
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

michal pisze:Dziwi mnie to trochĂŞ, Âże nie znasz daty wyboru Polaka na PapieÂża. ByÂł to oczywiÂście 16 paÂździernika. Potem faktycznie byÂł program "Na ÂŻywo". Do WiadomoÂści nadawali Agnieszka Gawerska-JabÂłonowska (oczywiÂście z Rzymu) oraz Mariusz Rudnik z Krakowa. XXV-lecie byÂło tylko jedno, wiĂŞc nie moÂżemy mĂłwiĂŚ o innych programach.
Micha³ akurat mog³eœ sobie darowaÌ t¹ uszczypliwoœÌ. Datê wyboru papie¿a znam, ale ju¿ daty obchodzonego w Polsce Dnia Papieskiego nie. I prawdê mówi¹c wogóle mnie ona nie interesuje (mam kilkadziesi¹t wa¿niejszych w moim ¿yciu prywatnym, w zawodowym - a¿ kilkaset). Wiem tylko, ¿e jest to któraœ z niedziel - albo przed 16 albo po 16 paŸdziernika. Nie mam pod rêk¹ kalendarza z zesz³ego roku wiêc nie mogê sprawdziÌ konkretnej daty.

michal pisze:Nie zgadzam siê z tym absolutnie. Niedziela to specyficzny dzieù tygodnia, kiedy idzie siê razem do koœcio³a (lub nie), je czêsto jedyny w tygodniu wspólny obiad i jest siê po prostu z rodzin¹. G³ównie Pieùkowska prowadzi³a niedzielne Wiadomoœci, bo by³a z Warszawy. Jeneralski jest z Bydgoszczy, Durczok z Katowic. Nie powiesz chyba, ¿e Holeck¹ spotka³ najwiêkszy w telewizji zaszczyt, a Durczok, Pieùkowska i Jeneralski tylko zgrzytali zêbami. Za³o¿ê siê, ¿e Danka chêtnie by prowadzi³a np. czwartkowe, a niedzielê spêdzi³a z mê¿em i swymi bliŸniakami. W niedzielê siê ma³o dzieje w polityce i s¹ poruszane ma³o amibitne tematy typu szrotówek kasztanowcowiaczek czy sk¹d siê wziê³a ma³pa w e-mailu.
Nie zgadzam siê z tym absolutnie. :lol: Owszem w niedziele w politycê nic siê nie dzieje i w wiêkszoœci programów informacyjnych dominuj¹ lekkie tematy, mimo to niezmienne ju¿ od kilku lat w³aœnie niedzielne wydania gromadz¹ najwiêksz¹ publicznoœc. Nie wierzysz - poczytaj sobie wyniki ogladalnoœci. WiêkszoœÌ ludzi jest juz wówczas zmêczona niedzielnymi rozrywkami tj wspólnym obiadem, koœcio³em (ewentualnie), jakimœ popo³udniowym spacerem. Z przyjemnoœci¹ zasiada w niedzielne popo³udnie przed telewizorem - wieczorynka, Wiadomoœci oraz film po 20 zawsze maj¹ najwiêksz¹ ogl¹dalnoœÌ. Widzowie oczejkuj¹ wówczas czegoœ lekkiego, ³atwego i przyjemnego. Miêdzy innymi to w³aœnie wówczas TVP nadaje swoje drogie produkcjê jak "Przedwioœnie", "Bo¿a podszewka", czy "Ogniem i mieczem". Owszem, w tygodniu mo¿na zab³ysn¹Ì, porozmawiaÌ na ¿ywo z reporterem w Sejmie lub Nowym Yorku, ale równie¿ w ostatnim dniu tygodnia mo¿na siê wykaÌ.

Lisa nie mo¿esz porównywac do takiej sytuacji, tym bardziej, ¿e równie¿ weekendowe wydania Faktów ró¿ni³y siê od tych zwyczajnych. By³y min. przez d³ugi czas prowadzone przez dwóch prezenterów.

PS Micha³ masz mo¿e to wydanie Wiadomoœci na komputerze? Czy móg³byœ mi je przes³aÌ na skrzynkê (ewentualnie czêœÌ)? Je¿eli tak to s³u¿ê wówczas adresem. Z tego co wiem na tlenie jedna przesy³ka mo¿e mieÌ a¿ 20 MB, a wiêÌ w sam raz. :D
PPS ok doœÌ mam tematu o Dniu Papieskim, mo¿e jakiœ nowy w¹tek? :P
michal
Bywalec
Bywalec

doktorfaustus1 pisze:
Nie zgadzam siĂŞ z tym absolutnie. :lol:
No to pozostaniemy przy swoich zdaniach.
doktorfaustus1 pisze:
Owszem w niedziele w politycê nic siê nie dzieje i w wiêkszoœci programów informacyjnych dominuj¹ lekkie tematy, mimo to niezmienne ju¿ od kilku lat w³aœnie niedzielne wydania gromadz¹ najwiêksz¹ publicznoœÌ. Nie wierzysz - poczytaj sobie wyniki ogladalnoœci.
Tak, wÂłaÂśnie poczytaÂłem i masz racjĂŞ z tÂą oglÂądalnoÂściÂą. Od poczÂątku tego roku byÂło tak:

P-5
W-4
ÂŚ-5
C-2
P-4
S-1
N-9

Litery to dzieù tygodnia, cyfry to iloœÌ najwiêkszych ogl¹dalnoœci w danym tygodniu.

Odliczmy jednak wakacje, kiedy wszystko jest inaczej i kiedy WiadomoÂści juÂż nie prowadziÂła w niedzielĂŞ tylko Holecka i siĂŞ relacja zmienia.

P-3
W-4
ÂŚ-5
C-1
P-4
S-0
N-5

Jednak mi i tak nie chodzi³o o ogl¹dalnoœÌ tylko o atrakcyjnoœÌ dla prezentera niedzielnego dy¿uru. Niedzielne siedzenie w pracy nie jest przez nich po¿¹dane, co popar³em przyk³adami.
doktorfaustus1 pisze:
Owszem, w tygodniu mo¿na zab³ysn¹Ì, porozmawiaÌ na ¿ywo z reporterem w Sejmie lub Nowym Yorku, ale równie¿ w ostatnim dniu tygodnia mo¿na siê wykaÌ.
Ja bym to nazwaÂł inaczej. Na lekkie niedzielne tematy gdzie moÂżna tylko czytaĂŚ i siĂŞ uÂśmiechaĂŚ wystarczy przeciĂŞtny prezenter albo ten co nie ma ukÂładĂłw.
doktorfaustus1 pisze:
Lisa nie mo¿esz porównywac do takiej sytuacji, tym bardziej, ¿e równie¿ weekendowe wydania Faktów ró¿ni³y siê od tych zwyczajnych. By³y min. przez d³ugi czas prowadzone przez dwóch prezenterów.
OczywiÂście tak byÂło. Jednak oÂśmielam siĂŞ porĂłwnywaĂŚ, bo to Lis tworzyÂł ten program. Gdyby niedziela byÂła taka extra i bite byÂły by rekordy oglÂądalnoÂści to by na pewno sobie nie odmĂłwiÂł w tym swojego udziaÂłu. A duety daÂłby na piÂątek.
doktorfaustus1 pisze:
PS Micha³ masz mo¿e to wydanie Wiadomoœci na komputerze? Czy móg³byœ mi je przes³aÌ na skrzynkê (ewentualnie czêœÌ)? Je¿eli tak to s³u¿ê wówczas adresem. Z tego co wiem na tlenie jedna przesy³ka mo¿e mieÌ a¿ 20 MB, a wiêÌ w sam raz. :D
Mam ca³e Wiadomoœci na komputerze, a nie umiem tego podzieliÌ. Ca³oœÌ ma 30447KB. Wejdzie?
doktorfaustus1 pisze:
PPS ok doœÌ mam tematu o Dniu Papieskim, mo¿e jakiœ nowy w¹tek? :P
Jak najbardziej.
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Hmm niestety nie, cĂłz ja teÂż nie potrafiĂŞ tego podzieliĂŚ. Poszukam w internecie kopi na stronach http://www.wiadomoÂści.tvp.pl ale bĂŞdzie to raczej trudne. W taki sposĂłb udawaÂło mi siĂŞ "odzyskaĂŚ" wydania z aktualnego roku, z lat poprzednich nigdy. Mam np z 30 kwietnia, 1 maja, 7 maja, 14 maja oraz 1 sierpnia.
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

Faustusie dziĂŞki za fotki Holeckiej sÂą sooper ;) mam przy okazji pytanko czy uporaÂłeÂś siĂŞ juz z problemem kodekĂłw ? mi ostatnio teÂż siĂŞ ten problem pojawiÂł nagle niby brakuje kodekĂłw ciekawa sprawa :)

MichaÂł zgadzam siĂŞ z tobÂą caÂłkowicie Âże Danuta Holecka jest dyskryminowana i 1 sierpnia pojawiÂła siĂŞ przypadkiem juÂż w tÂą NiedzilĂŞ byÂł zamiast Joli Kamil :)

Ale co do wÂątku z PapieÂżem to chyba jednak Faustus ma racjĂŞ bo nawet sama Holecka w wywiadzie chwaliÂła siĂŞ iÂż chciaÂła zeby to akurat wydanie jak najlepiej wypadÂło byÂło jak najwiĂŞcej "jej" itp.

A co do Warakomskiej to ona siĂŞ juÂż raczej niestety nie zmieni
Android <3
ODPOWIEDZ