[TVP1] 19.30
Moderator: Łukasz
[TVP1] 19.30
W tym dziale bedzie mozna dowiedziec sie wiele o czolowym programie informacyjnym TVP1 WIADOMOÂŚCI 

Ostatnio zmieniony wtorek 19 paź 2004, 15:39 przez Przemek, łącznie zmieniany 7 razy.
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Mam jednak nadziejĂŞ, Âże nie bedÂą pojawiaÂły siĂŞ tutaj posty typu - "W WiadomoÂściach Âścany sÂą czerwone bo tam o wszytkim czerwoni decydujÂą"
JuÂż raz dyskutowaÂłem tutaj na taki temat i szczerze mĂłwiÂąc nie zamierzam uczestniĂŚ w takiej rozmowie po raz kolejny. Wszak swoje zastrzeÂżenia moÂżna wyraziĂŚ w troszeczkĂŞ inny, bardziej kulturalny sposĂłb. Zreszta nie wiem, czy akurat ta dyskujsa zainteresuje uczestnikĂłw naszego forum - wszak dominujÂą tutaj miÂłoÂśnicy TVN
PS ma³a proœba Kwiatku, jeœli nie chcesz podpaœÌ komuœ na tym forum np Filipowi (pozdrawiam
) to jeÂżeli coÂś Ci siĂŞ przypomni albo postanowisz coÂś naprawiĂŚ to nie pisz kolejnego posta tylko uÂżyj funkcji "ZMIEĂ" tak naprawdĂŞ bĂŞdzie lepiej i bezpieczniej.
Pozdrawiam i zaproszam do dyskusji.
Dla nie wtajemniczonych: tutaj znajdzie sie kontynuacja wÂątku o TVP, ktĂłry chcÂąc nie chcÂą pojawiÂł siĂŞ w innym dotyczÂącym nowego studia TVN24
TVP niczym jakiÂś "paskudny" wirus "rozsiewa sie" po tym forum wiĂŞc moÂże rzeczywiÂście lepiej bĂŞdzie jeÂśli powstanie oddzielny temat

Mowiliœmy ju¿ trochê o osobach prowadz¹cych Wiadomosci, scenografii, studiu etc. Zreszt¹ dzisiaj o 20.30 na TVP2 bedzie transmitowany koncert z Pl. Powstaùców Warszawy, poœwiêcony pamiêci poleg³ym w 1944r. Scena ustawiona jest przed gmachem Wiadomoœci - taka du¿a, ¿ó³ta naro¿na kamienica z szyledm na dachu "Telewizja Polska" - zawsze warto przez chiwle spojrzeÌ. Wszyscy wiedz¹ jak wygl¹da gmach na Woronicza, wiêszoœc zna budynki TVN a nie wile osób wie, ze programy informacyjne TVP nadawane s¹ praktycznie z samego centrum Warszawy.

PS ma³a proœba Kwiatku, jeœli nie chcesz podpaœÌ komuœ na tym forum np Filipowi (pozdrawiam

Pozdrawiam i zaproszam do dyskusji.
Dla nie wtajemniczonych: tutaj znajdzie sie kontynuacja wÂątku o TVP, ktĂłry chcÂąc nie chcÂą pojawiÂł siĂŞ w innym dotyczÂącym nowego studia TVN24
TVP niczym jakiÂś "paskudny" wirus "rozsiewa sie" po tym forum wiĂŞc moÂże rzeczywiÂście lepiej bĂŞdzie jeÂśli powstanie oddzielny temat

Mowiliœmy ju¿ trochê o osobach prowadz¹cych Wiadomosci, scenografii, studiu etc. Zreszt¹ dzisiaj o 20.30 na TVP2 bedzie transmitowany koncert z Pl. Powstaùców Warszawy, poœwiêcony pamiêci poleg³ym w 1944r. Scena ustawiona jest przed gmachem Wiadomoœci - taka du¿a, ¿ó³ta naro¿na kamienica z szyledm na dachu "Telewizja Polska" - zawsze warto przez chiwle spojrzeÌ. Wszyscy wiedz¹ jak wygl¹da gmach na Woronicza, wiêszoœc zna budynki TVN a nie wile osób wie, ze programy informacyjne TVP nadawane s¹ praktycznie z samego centrum Warszawy.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Dzieki!
Tylko temat tego forum brzmi Wiadomosci TVP1 a nie TVP. Wiec niech beda tu omawiane sprawy tylko i wylacznie WIADOMOSCI
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A co do Wiadomosci pamietam ze prowadzil je takze Tadeusz Zwiefka obecie Telekurier TVP3, Grzegorz Miecugow- TVN24 i ..... Iwona Radziszewska.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I jeszcze to z medialink.pl-Telewizja Polska postanowiÂła troszeczkĂŞ wyprzedziĂŚ kanaÂły komercyjne i wdraÂżanie zmian w jej kluczowym programie informacyjnym zaczyna juÂż 2 sierpnia. Wtedy to wystartujÂą Wieczorne WiadomoÂści, ktĂłre zastÂąpiÂą dotychczasowy Monitor WiadomoÂści. W programie nie bĂŞdzie juÂż rozmĂłw i komentarzy. W ciÂągu dziesiĂŞciu minut przedstawione zostanÂą najwaÂżniejsze wydarzenia z kraju i Âświata.WÂśrĂłd kandydatĂłw do prowadzenia wydania wieczornego WiadomoÂści wymienia siĂŞ Kamila Durczoka, DanutĂŞ HoleckÂą, JolantĂŞ PieĂąkowskÂą oraz MichaÂła Adamczyka. W wiĂŞkszoÂści przypadkĂłw dziennikarze sÂą albo na urlopie, albo dopiero z niego powrĂłcili. Z tego powodu oficjalnie wstrzymujÂą siĂŞ od komentowania projektu.
Nowe WiadomoÂści nadawane bĂŞdÂą z nowego studia. Obecnie trwajÂą zaawansowane przygotowania pod kÂątem technicznym. Trwa przebudowa studia TVP przy placu PowstaĂącĂłw. Monitor WiadomoÂści schodzi z anteny po stosunkowo krĂłtkim czasie emisji. Telewizji Polskiej zarzuca siĂŞ ostatnio, Âże nie wykazuje duÂżej obiektywnoÂści podczas zapraszania komentatorĂłw i analitykĂłw do studia. 1 wrzeÂśnia Tygodnik Polityczny Jedynki zastÂąpiony zostanie nowym programem, ktĂłry poprowadzi Monika Olejnik.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja obstawiam Jolcie!!

Tylko temat tego forum brzmi Wiadomosci TVP1 a nie TVP. Wiec niech beda tu omawiane sprawy tylko i wylacznie WIADOMOSCI
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A co do Wiadomosci pamietam ze prowadzil je takze Tadeusz Zwiefka obecie Telekurier TVP3, Grzegorz Miecugow- TVN24 i ..... Iwona Radziszewska.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I jeszcze to z medialink.pl-Telewizja Polska postanowiÂła troszeczkĂŞ wyprzedziĂŚ kanaÂły komercyjne i wdraÂżanie zmian w jej kluczowym programie informacyjnym zaczyna juÂż 2 sierpnia. Wtedy to wystartujÂą Wieczorne WiadomoÂści, ktĂłre zastÂąpiÂą dotychczasowy Monitor WiadomoÂści. W programie nie bĂŞdzie juÂż rozmĂłw i komentarzy. W ciÂągu dziesiĂŞciu minut przedstawione zostanÂą najwaÂżniejsze wydarzenia z kraju i Âświata.WÂśrĂłd kandydatĂłw do prowadzenia wydania wieczornego WiadomoÂści wymienia siĂŞ Kamila Durczoka, DanutĂŞ HoleckÂą, JolantĂŞ PieĂąkowskÂą oraz MichaÂła Adamczyka. W wiĂŞkszoÂści przypadkĂłw dziennikarze sÂą albo na urlopie, albo dopiero z niego powrĂłcili. Z tego powodu oficjalnie wstrzymujÂą siĂŞ od komentowania projektu.
Nowe WiadomoÂści nadawane bĂŞdÂą z nowego studia. Obecnie trwajÂą zaawansowane przygotowania pod kÂątem technicznym. Trwa przebudowa studia TVP przy placu PowstaĂącĂłw. Monitor WiadomoÂści schodzi z anteny po stosunkowo krĂłtkim czasie emisji. Telewizji Polskiej zarzuca siĂŞ ostatnio, Âże nie wykazuje duÂżej obiektywnoÂści podczas zapraszania komentatorĂłw i analitykĂłw do studia. 1 wrzeÂśnia Tygodnik Polityczny Jedynki zastÂąpiony zostanie nowym programem, ktĂłry poprowadzi Monika Olejnik.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja obstawiam Jolcie!!

Ostatnio zmieniony piątek 30 lip 2004, 13:40 przez Przemek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Fan Forum
- Kontakt:
RzeczywiÂście, wszyscy oni rĂłwnieÂż prowadzili WiadomoÂści, ale ja pamiĂŞtam tylko ZwiefkĂŞ (obecnie jest eurodeputowanym w Parlamencie Europejskim) oraz IwonĂŞ RadziszewskÂą- przez pewien czas prowadziÂła wydania poranne i w poÂłudnie, ale moim zdaniem byla za bardzo spiĂŞta i nerwowa. "WyluzowaÂła" siĂŞ dopiero w Faktach. Kwiatek masz moÂże jakieÂś zdjĂŞcia? ZresztÂą ogĂłlnie mĂłwiÂąc przez te blisko 15 lat spora grupa ludzi przewineÂła siĂŞ przez redakcjĂŞ WiadomoÂści. Lubie obecnych prezenterĂłw i dziennikarzy, ale szkoda, ze niektĂłrzy juz nie pracujÂą dla WiadomoÂści. Szczegolnie mi Âżal Kasi Kolendy. Wprawdzie ogladam jÂą w TVN24, widzĂŞ, Âże jest szczĂŞsliwa z tego co robi i dobrze jej w "paĂąstwie WalterĂłw"
ale naprawdĂŞ cieszyÂłbym siĂŞ, gdyby wrĂłciÂła. Jej odejÂście do konkurencji zabolaÂło mnie tak, jak niektĂłrych fanĂłw TVN zwolniebnie Tomka Lisa z FaktĂłw. Obecna szefowa WiadomoÂści Lena Bretes i Dorota Warakomska (odpowiada za informacje i publicystykĂŞ w TVP1) mĂłwiÂły, ze zaleÂży im na jej powrocie, ale K. Kolenda chyba nie wrĂłci w najbliÂższym czasie. MoÂże dopiero za kilka lat?
WracajÂąc do Wieczornych WiadomoÂści, to wydaje mie siĂŞ, Âże bĂŞdÂą prowadzone przez Adamczyka i HoleckÂą, ewentualnie Marka CzyÂża. Jola PieĂąkowska jest teraz na urlopie i wraca dopiero 15 sierpnia a Durczok ma i tak duÂżo zajĂŞĂŚ - oprĂłcz WiadomoÂści prowadzi teÂż Forum i GoÂścia Jedynki.
PS nowe studio dopiero we wrzeÂśniu

WracajÂąc do Wieczornych WiadomoÂści, to wydaje mie siĂŞ, Âże bĂŞdÂą prowadzone przez Adamczyka i HoleckÂą, ewentualnie Marka CzyÂża. Jola PieĂąkowska jest teraz na urlopie i wraca dopiero 15 sierpnia a Durczok ma i tak duÂżo zajĂŞĂŚ - oprĂłcz WiadomoÂści prowadzi teÂż Forum i GoÂścia Jedynki.
PS nowe studio dopiero we wrzeÂśniu

Ostatnio zmieniony piątek 30 lip 2004, 20:26 przez doktorfaustus1, łącznie zmieniany 3 razy.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Mnie najbardziej zal: Malgosi Szelewickiej, Marty Grzywacz, Grazyny Bukowskiej i Bogdana Ulki (choc on pracuje nadal w TVP tylko nie prowadzi Wiadomosci).
A co do Marty grzywacz to w jednym z wywiadĂłw powiedziala ze telewizji nie wykre[la ze swoich planĂłw i chce robic filmy dokumentalne.
P.S. Chyba miala operacje na zeza bo juz go nie widac

A co do Marty grzywacz to w jednym z wywiadĂłw powiedziala ze telewizji nie wykre[la ze swoich planĂłw i chce robic filmy dokumentalne.
P.S. Chyba miala operacje na zeza bo juz go nie widac

-
- Fan Forum
- Kontakt:
Grzywacz by³a rzeczywiscie dobra, Szelewick¹ pamietam s³abo - ogl¹da³em jej zdjêcia w internecie i doszed³em do wniosku, ¿e dzisiaj nie nadawa³by siê na prezentera serwisu informacyjnego. By³a przezroczysta niczym szyba - teraz chc¹ aby prezenter ujawni³ swój charakter etc. Z tego co wiem M. Sz. pracuje w Ministerstwie Edukacji Narodowej i Sportu jako podsekretarz stanu - juz od ok 7 lat zajmuje siê problemami polskiej edukacji. W tym miejscu nale¿y równiez dodaÌ, ¿e ówczeœni szefowie TVP w bardzo brzydki i chamski sposób siê z ni¹ rozstali - powiedzieli jej, ¿e jest za ³adna na prowadz¹c¹ program informacyjny oraz powdujê, ¿e widz nie mo¿e skupiÌ siê na przekazywanej informacji i po prostu jej podziêkowali za wspó³pracê.
Co do Bukowskiej to Âświetnie wyglÂąda tutaj:
http://www.ppt.friko.pl/grazyna-bukowska-21.jpg
Marty Grzywacz juÂż dawno nie widziaÂłem, moÂże rzczywiÂście operacyjnie naprawiÂła sobie wzrok.
Nie pametam teÂż wieszej iloÂści pracownikĂłw WiadomoÂści, ale praktycznie wiĂŞkszoÂśc gwiazd TVN24 pracowaÂła wczeÂśniej w TVP, zresztÂą wĂłwczas nie byÂło innej moÂżliwoÂści - albo telewizja albo radio publiczne, stacje komercyjne powoli wchodziÂły na rynek i dopiero powstawaÂły.
PS dzisiaj ostatnie wydanie Monitora Wiadomoœci, od poniedzia³ku bêd¹ Wieczorne Wiadomoœci, z chêci¹ bym obejrza³, ale niestety trochê póŸno jak dla mnie, bo ok pó³nocy.
Co do Bukowskiej to Âświetnie wyglÂąda tutaj:
http://www.ppt.friko.pl/grazyna-bukowska-21.jpg
Marty Grzywacz juÂż dawno nie widziaÂłem, moÂże rzczywiÂście operacyjnie naprawiÂła sobie wzrok.
Nie pametam teÂż wieszej iloÂści pracownikĂłw WiadomoÂści, ale praktycznie wiĂŞkszoÂśc gwiazd TVN24 pracowaÂła wczeÂśniej w TVP, zresztÂą wĂłwczas nie byÂło innej moÂżliwoÂści - albo telewizja albo radio publiczne, stacje komercyjne powoli wchodziÂły na rynek i dopiero powstawaÂły.
PS dzisiaj ostatnie wydanie Monitora Wiadomoœci, od poniedzia³ku bêd¹ Wieczorne Wiadomoœci, z chêci¹ bym obejrza³, ale niestety trochê póŸno jak dla mnie, bo ok pó³nocy.
doktorfaustus1 pisze:W tym miejscu nale¿y równiez dodaÌ, ¿e ówczeœni szefowie TVP w bardzo brzydki i chamski sposób siê z ni¹ rozstali - powiedzieli jej, ¿e jest za ³adna na prowadz¹c¹ program informacyjny oraz powdujê, ¿e widz nie mo¿e skupiÌ siê na przekazywanej informacji i po prostu jej podziêkowali za wspó³pracê.
Skad to masz bo ja czytalem w dwoch gazetach ze Szelewicka dowiedziala sie o tym ze nie pracuje w TVP z gazet (

Marto Grzywacz wrĂłc do Wiadomosci!!!!!!!!!!
-
- Fan Forum
- Kontakt:
O sprawie Szelewickiej czytaÂłem jakiÂś artykuÂł, ale niestety byÂło to tak dawno, Âże juz nawet nie pamietam, w ktĂłrej gazecie zostaÂł opublikowany. M. Sz. powiedziaÂła wĂłwczas, Âże czuje wielki Âżal do Ăłwczesnych wÂładz TVP, ale z drugiej strony jest szczĂŞsliwa i zadowolna z nowej pracy, oraz Âże raczej juÂż nie wrĂłci do TVP. ZresztÂą tak jak poiwiedziaÂłem, teraz popularny jest zupeÂłnie inny typ prezentera i pani MaÂłgosia (mimo mojego caÂłego szacunku do jej osoby) raczej siĂŞ nie mieÂści w tych kanonach.
Ale widzĂŞ, Âże mamy tutaj jakiegoÂś wielkiego fana Marty Grzywacz

Ale widzĂŞ, Âże mamy tutaj jakiegoÂś wielkiego fana Marty Grzywacz

doktorfaustus1 widziaÂłeÂś moÂże na http://www.ppt.fiko.pl/grazyna-bukowska-10.jpg to zdjĂŞcie nie pamietam tego studia WiadomoÂści :?

Ostatnio zmieniony środa 25 sie 2004, 13:17 przez Przemek, łącznie zmieniany 3 razy.
Poprostu jÂą lubiĂŞ i TYLEdoktorfaustus1 pisze:Ale widzĂŞ, Âże mamy tutaj jakiegoÂś wielkiego fana Marty Grzywacz![]()
A co do jej sprawy w wywiadzie dla jednego z czasopism powiedziaÂła Âże odeszÂła z WiadomoÂści bo byÂło czasami tak Âże "czÂłowiek przychodziÂł do redakcji i widziaÂł na grafiku Âże go nie ma

-
- Fan Forum
- Kontakt:
To teÂż prawda, ale z grafikĂłw znikaÂła wÂłaÂśnie z powodu swojego narzeczonego. ZresztÂą mogli tĂŞ sprawĂŞ rozwiÂązaĂŚ inaczej, wysyÂłajÂąc paniÂą MartĂŞ np na kilkumiesiĂŞczny urlop, aÂż caÂła sprawa troszeczkĂŞ przycichnie. CaÂłej prawdy i tak nie poznamy, ktoÂś zawsze coÂś przemiliczy lub doda kilka zdaĂą od siebie. JuÂż bardzo dÂługo nie widziaÂłem Marty Grzywacz, ciekawe co teraz robi.
Ps moÂże ktoÂś wie, z ktĂłrego roku pochodzi to zdjĂŞcie, bo ja wogĂłlĂŞ nie kojarzĂŞ tej scenografii. Gdyby nie logo TVP1 myÂślaÂłbym, Âże to jakiÂś inny program.
http://www.ppt.friko.pl/grazyna-bukowska-13.jpg
To studio jest nawet podobne do dzisiejszego - ten sam motyw kuli, dominuje brÂąz i jego miodowe odcienie. Nawet podoba mi siĂŞ obecne studio WiadomoÂści, bojĂŞ siĂŞ, Âże to nowe bĂŞdzie gorsze - program ma byĂŚ nadawany wprost z newsroomu, a to zawsze stwarza jakieÂś utrudnienia - np nie bĂŞdzie jazdy dÂźwigiem kamerowym, ale moÂże przy okazji zmieni siĂŞ pogoda, bo ta z wirtualnego studia jest po prostu brzydka.
Ps moÂże ktoÂś wie, z ktĂłrego roku pochodzi to zdjĂŞcie, bo ja wogĂłlĂŞ nie kojarzĂŞ tej scenografii. Gdyby nie logo TVP1 myÂślaÂłbym, Âże to jakiÂś inny program.
http://www.ppt.friko.pl/grazyna-bukowska-13.jpg
To studio jest nawet podobne do dzisiejszego - ten sam motyw kuli, dominuje brÂąz i jego miodowe odcienie. Nawet podoba mi siĂŞ obecne studio WiadomoÂści, bojĂŞ siĂŞ, Âże to nowe bĂŞdzie gorsze - program ma byĂŚ nadawany wprost z newsroomu, a to zawsze stwarza jakieÂś utrudnienia - np nie bĂŞdzie jazdy dÂźwigiem kamerowym, ale moÂże przy okazji zmieni siĂŞ pogoda, bo ta z wirtualnego studia jest po prostu brzydka.
podejrzewam Âże to studio jest z 1994r. poniewaÂż w tym roku do Wiadomosci przeszÂła Jola PieĂąkowska a zdjĂŞcie tego studia z niÂą widziaÂłem w Teleplotkach TVP3 , bo byÂł temat o odchudzaniu siĂŞ gwizd i specjalnie pokazali to zdjĂŞcie.
Jak daw no nie widziaÂłeÂś Marty Grzywacz to ma wÂłosy za ramiona i nie nosi okularĂłw! I jest brunetkÂą.
Spojrz na zdjĂŞcie 10 graÂżyny bukowskiej, ja tej scenografii w ogĂłle nie kojarze.
TVP mnie dziwi w 94 roku prowadzÂący wiadomoÂści miaÂł przypiĂŞty mikroport (brÂązowe studio), w roku 96 byÂły te mikrofoniki na stole, od 89-92 byÂły pokazywane ozdobniki, potem aÂż do 97 juÂż nie. TVP dziwnie siĂŞ zachowywaÂła zamiast ulepszaĂŚ studia to ona je pogoarsza. Dziwi mnie to!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ogl¹da³eœ wczoraj ten koncert w TVP2 o 20:00 WidaÌ by³o zas³oniête pó³okr¹g³e okna w studiu TVP. Je¿eli Wiadomoœci maj¹ byÌ nadawne prosto z newsroomu to studio bêdzie takie jak wczeœniej(
) .
Z jakiego pomomieszczenia byÂły nadawne WiadomoÂści do 97 bo jak wczoraj oglÂądaÂłem na jednej ze stron to chodzili tam jacyÂś ludzie??
Jak daw no nie widziaÂłeÂś Marty Grzywacz to ma wÂłosy za ramiona i nie nosi okularĂłw! I jest brunetkÂą.
Spojrz na zdjĂŞcie 10 graÂżyny bukowskiej, ja tej scenografii w ogĂłle nie kojarze.
TVP mnie dziwi w 94 roku prowadzÂący wiadomoÂści miaÂł przypiĂŞty mikroport (brÂązowe studio), w roku 96 byÂły te mikrofoniki na stole, od 89-92 byÂły pokazywane ozdobniki, potem aÂż do 97 juÂż nie. TVP dziwnie siĂŞ zachowywaÂła zamiast ulepszaĂŚ studia to ona je pogoarsza. Dziwi mnie to!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ogl¹da³eœ wczoraj ten koncert w TVP2 o 20:00 WidaÌ by³o zas³oniête pó³okr¹g³e okna w studiu TVP. Je¿eli Wiadomoœci maj¹ byÌ nadawne prosto z newsroomu to studio bêdzie takie jak wczeœniej(

Z jakiego pomomieszczenia byÂły nadawne WiadomoÂści do 97 bo jak wczoraj oglÂądaÂłem na jednej ze stron to chodzili tam jacyÂś ludzie??
Ostatnio zmieniony sobota 31 lip 2004, 09:57 przez Przemek, łącznie zmieniany 1 raz.