Materiały w głównym wydaniu "Faktów"

Rozmowy na temat Faktów TVN i wszystkiego co jest z nimi zwiazane.

Moderator: Łukasz

Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Ooo... Tak... :devil: Teraz "Fakty" realizuj¹ has³o "Panoramy". Najbardziej polskie. :devil: Brak bloku zagranicznego jest dla mnie absurdalny... Chyba nie muszê t³umaczyÌ dlaczego... To jest po prostu potrzebne, no chyba, ¿e na prawdê nie wydarzy siê nic istotnego, wtedy mog¹ pomin¹Ì... Ale ¿eby ci¹gle?!
khornik
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: khornik »

Brak flesza jest odczuwalny. NadawaÂł on dynamicznoÂści w Âśrodku programu, czyli wtedy kiedy widz powoli zaczyna siĂŞ nudziĂŚ. Miejmy nadziejĂŞ, Âże wrĂłci.
dziękuję wszystko dobrze w przeciwieństwie do niektórych na tym "forum"...
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

DynamicznoœÌ? No nie wiem, byÌ mo¿e. Ale przede wszystkim informowa³ o tym co siê dzieje poza granicami Polski. Teraz takiej informacji w programie nie ma, a w "Faktach" to w³aœnie wiadomoœci powinny byÌ najwa¿niejsze. Tych z zagranicy jest teraz jak na lekarstwo.
khornik
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: khornik »

Uwa¿am, ¿e nadaje dynamicznoœci, bo jest to szybki przegl¹d wydarzeù ze œwiata. "Fakty" nie powinny iœÌ w stronê "Panoramy" - powinien to zostaÌ opiniotwórczy dziennik, który porusza tematy z wielu zakresów.
dziękuję wszystko dobrze w przeciwieństwie do niektórych na tym "forum"...
arrow
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: arrow »

Fakt, za ma³o jest materia³ów dotycz¹cych zagranicy, ale wczoraj by³o coœ w stylu flesza, dali ze 3 informacje oddzielone faktowym przerywnikiem. :arrow:
domino
Początkujący
Początkujący

Post autor: domino »

powinien byc flesz z zagranicy (obowiazkowo) i z polski (z polski mniej wazne informacje - wypadki, sprawy kryminalne itp.)
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

Flesz dziÂś i chyba wczoraj byÂł. :> Jak zawsze 3 sprawy - tematy z zagranicy... :roll:
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
Mandi
Bywalec
Bywalec

Post autor: Mandi »

TeÂż ÂżaÂłujĂŞ, Âże jest tak maÂło informacji z zagranicy. Czasem na Âświecie dziejÂą siĂŞ naprawdĂŞ waÂżne wydarzenia, ale Fakty je pomijajÂą byĂŚ moÂże z braku czasu bo jak by chcieli o wszystkim informowaĂŚ to program musiaÂł by trwaĂŚ co najmniej godzinĂŞ.
:: Kamil
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: :: Kamil »

WidzieliÂście? W dzisiejszym materiale T. Sianeckiego pojawiÂły siĂŞ cytaty z forum... gazeta.pl :shock: Dlaczego nie z Onetu? Co to siĂŞ porobiÂło :lol:
pawell

TeÂż mnie to zdziwiÂło. :? I teÂż sobie najpierw zadaÂłem pytanie dlaczego nie z Onet'u? :roll: W ogĂłle dzisiejsze wydnie byÂło skierowane jakoÂś w stronĂŞ "Gazety Wyborczej" - w pierszym materiale Macieja Mazura reklama "Gazety..." tak samo z pierwszÂą zapowiedziÂą Kajdana - niby, Âże to wspĂłlpraca :lol: , a potem to forum... :roll: Ciekawe :P
Mandi
Bywalec
Bywalec

Post autor: Mandi »

pawell pisze:TeÂż mnie to zdziwiÂło. I teÂż sobie najpierw zadaÂłem pytanie dlaczego nie z Onet'u? W ogĂłle dzisiejsze wydnie byÂło skierowane jakoÂś w stronĂŞ "Gazety Wyborczej" - w pierszym materiale Macieja Mazura reklama "Gazety..." tak samo z pierwszÂą zapowiedziÂą Kajdana - niby, Âże to wspĂłlpraca, a potem to forum... Ciekawe :P
Mo¿e to tzw. "krypto reklama" aby Wyborcza sprzedawa³a siê lepiej. Na TVN24 codziennie zachwalaja tê gazetê. Podobnie dzieje siê w najpopularniejszych serialach - w "Na dobre i na z³e" czêsto jest reklamowane PZU (loga tej firmy s¹ w tle) a raz "M jak mi³oœÌ' nada³o CA£Y odcinek poœwiêcony wizycie w spa dr Ireny Eris! Bohaterki, które tam odpoczywa³y pokazywa³y non-stop a to rêczniki z logiem a to kosmetyki tej¿e firmy! :evil: Czy takie posuniêcia s¹ prawnie dozwolone? :twisted: Co do dzisiejszych Faktów to brakowa³o mi materia³u o Bill'u Gatesie. Przecie¿ to wazna postaÌ! Flash zagraniczny dos³ownie mign¹³ mi przed oczami, taki krótki. :twisted: Grzesiu Kajdanowicz nie wie co jest wa¿ne na œwiecie bo inaczej lepiej dobiera³by materia³y! :twisted:
:: Kamil
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: :: Kamil »

Mandi pisze:MoÂże to tzw. "krypto reklama" aby Wyborcza sprzedawaÂła siĂŞ lepiej.
To caÂłkiem moÂźliwe choĂŚ paranoidalne. PamiĂŞtam jak w pierwszych Faktach Durczoka pokazali na planszy opakowanie kawy Astra - co mnie mocno zszokowaÂło.
pawell

Mandi pisze:Czy takie posuniĂŞcia sÂą prawnie dozwolone? :twisted:
No a dlaczego nie :?: To jest jednak sprawa stacji/producentów co poka¿¹ w np. serialu - jakich marek bêd¹ u¿ywaÌ bohaterowie itp. Jeszcze za to napewno dostaj¹ pieniadze wiêc... :roll: Ale wszystko z umiarem - jak powie coœ o wspó³pracy z "Gazet¹ Wyborcz¹" to jeszcze mo¿e byÌ, ale na koùcu zachêcaÌ "Wiêcej jutro w "GW". to ju¿ mi nie pasuje. :roll:

Co do tej ASTRY to pamiĂŞtam, Âże pokazali to, ale juÂż nie wiem o czym byÂł materiaÂł. :roll: Ale napewno tutaj o decyzji pokazania opakowania akurat tej kawy zawaÂżyÂły pieniÂądze... :roll:
terraX
Bywalec
Bywalec

Post autor: terraX »

Mandi pisze:Podobnie dzieje siê w najpopularniejszych serialach - w "Na dobre i na z³e" czêsto jest reklamowane PZU (loga tej firmy s¹ w tle) a raz "M jak mi³oœÌ' nada³o CA£Y odcinek poœwiêcony wizycie w spa dr Ireny Eris! Bohaterki, które tam odpoczywa³y pokazywa³y non-stop a to rêczniki z logiem a to kosmetyki tej¿e firmy! :evil: Czy takie posuniêcia s¹ prawnie dozwolone?
Jasne, Âże dozwolone :D To zwykÂła reklama, tzw product placement, polega wÂłaÂśnie na umieszczaniu jakiegoÂś produktu w filmie, serialu, itd. Reklamodawca normalnie pÂłaci za to pieniÂądze, tak jak za spoty reklamowe. To jeden z popularniejszych sposobĂłw reklamowania- jeÂśli ktoÂś lubi filmy z Jamesm Bondem, to tam jest najwiĂŞcej przykÂładĂłw tego typu- zobaczcie czym Bond jeÂździ (Aston Martin, BMW), przez co rozmawia (Ericsson, Sony Ericsson), czym strzela (Walter PPK), itd ;)
To samo z reklamÂą Wyborczej na TVN24- to zwykÂła reklama, tam chyba nawet pojawia siĂŞ plansza "ogÂłoszenie pÂłatne", z resztÂą inne gazety teÂż byÂły (chyba Wprost).

Natomiast reklama serwisĂłw informacyjnych ze zrozumiaÂłych wzglĂŞdĂłw nie jest dozwolona, bo co by byÂło, gdyby- biorÂąc najÂświeÂższÂą aferĂŞ- np. PZU sponsorowaÂło Fakty? Jak dziennikarze mieliby informowaĂŚ o aferach z udziaÂłem PZU, jeÂśli byliby zaleÂżni od niego finansowo.
"Ten, kto się śmieje ostatni, przeważnie nie ma jednego zęba na przedzie" :)
salladyn
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: salladyn »

terraX pisze:Jasne, Âże dozwolone :D To zwykÂła reklama, tzw product placement, polega wÂłaÂśnie na umieszczaniu jakiegoÂś produktu w filmie, serialu, itd. Reklamodawca normalnie pÂłaci za to pieniÂądze, tak jak za spoty reklamowe.
Natomiast reklama serwisĂłw informacyjnych ze zrozumiaÂłych wzglĂŞdĂłw nie jest dozwolona, bo co by byÂło, gdyby- biorÂąc najÂświeÂższÂą aferĂŞ- np. PZU sponsorowaÂło Fakty? Jak dziennikarze mieliby informowaĂŚ o aferach z udziaÂłem PZU, jeÂśli byliby zaleÂżni od niego finansowo.
Oczywiœcie to jest dozwolone pod warunkiem ¿e zostanie zawarta umowa czy jakoœ tak :roll: W ka¿dym razie gdyby na przyk³ad producent dogada³ siê na osobnoœci z jak¹œ firm¹ to chyba by³oby to ju¿ przestêpstwo.

A co do sponsoringu to pojawia siĂŞ on niemal wszĂŞdzie i przynajmniej dla mnie jest niezwykle denerwujÂący.Kryminalni pijÂą z kubka na ktĂłrym jest logo firmy produkujÂącej meble.Ten dzieciak z "Na WspĂłlnej" romawia z KarolinÂą przez "OnetSkype" i dodatkowo wszyscy mieszkaĂący WspĂłlnej oglÂądajÂą albo TVN albo TVN24 :lol:
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
ODPOWIEDZ