Materiały w głównym wydaniu "Faktów"
Moderator: Łukasz
Ooo... Tak... :devil: Teraz "Fakty" realizuj¹ has³o "Panoramy". Najbardziej polskie. :devil: Brak bloku zagranicznego jest dla mnie absurdalny... Chyba nie muszê t³umaczyÌ dlaczego... To jest po prostu potrzebne, no chyba, ¿e na prawdê nie wydarzy siê nic istotnego, wtedy mog¹ pomin¹Ì... Ale ¿eby ci¹gle?!
TeÂż mnie to zdziwiÂło. :? I teÂż sobie najpierw zadaÂłem pytanie dlaczego nie z Onet'u?
W ogĂłle dzisiejsze wydnie byÂło skierowane jakoÂś w stronĂŞ "Gazety Wyborczej" - w pierszym materiale Macieja Mazura reklama "Gazety..." tak samo z pierwszÂą zapowiedziÂą Kajdana - niby, Âże to wspĂłlpraca
, a potem to forum...
Ciekawe

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

Mo¿e to tzw. "krypto reklama" aby Wyborcza sprzedawa³a siê lepiej. Na TVN24 codziennie zachwalaja tê gazetê. Podobnie dzieje siê w najpopularniejszych serialach - w "Na dobre i na z³e" czêsto jest reklamowane PZU (loga tej firmy s¹ w tle) a raz "M jak mi³oœÌ' nada³o CA£Y odcinek poœwiêcony wizycie w spa dr Ireny Eris! Bohaterki, które tam odpoczywa³y pokazywa³y non-stop a to rêczniki z logiem a to kosmetyki tej¿e firmy!pawell pisze:Te¿ mnie to zdziwi³o. I te¿ sobie najpierw zada³em pytanie dlaczego nie z Onet'u? W ogóle dzisiejsze wydnie by³o skierowane jakoœ w stronê "Gazety Wyborczej" - w pierszym materiale Macieja Mazura reklama "Gazety..." tak samo z pierwsz¹ zapowiedzi¹ Kajdana - niby, ¿e to wspólpraca, a potem to forum... Ciekawe![]()

No a dlaczego nieMandi pisze:Czy takie posuniĂŞcia sÂą prawnie dozwolone?![]()

Co do tej ASTRY to pamiĂŞtam, Âże pokazali to, ale juÂż nie wiem o czym byÂł materiaÂł.

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

Jasne, ¿e dozwoloneMandi pisze:Podobnie dzieje siê w najpopularniejszych serialach - w "Na dobre i na z³e" czêsto jest reklamowane PZU (loga tej firmy s¹ w tle) a raz "M jak mi³oœÌ' nada³o CA£Y odcinek poœwiêcony wizycie w spa dr Ireny Eris! Bohaterki, które tam odpoczywa³y pokazywa³y non-stop a to rêczniki z logiem a to kosmetyki tej¿e firmy!Czy takie posuniêcia s¹ prawnie dozwolone?

To samo z reklamÂą Wyborczej na TVN24- to zwykÂła reklama, tam chyba nawet pojawia siĂŞ plansza "ogÂłoszenie pÂłatne", z resztÂą inne gazety teÂż byÂły (chyba Wprost).
Natomiast reklama serwisĂłw informacyjnych ze zrozumiaÂłych wzglĂŞdĂłw nie jest dozwolona, bo co by byÂło, gdyby- biorÂąc najÂświeÂższÂą aferĂŞ- np. PZU sponsorowaÂło Fakty? Jak dziennikarze mieliby informowaĂŚ o aferach z udziaÂłem PZU, jeÂśli byliby zaleÂżni od niego finansowo.
"Ten, kto się śmieje ostatni, przeważnie nie ma jednego zęba na przedzie" 

OczywiÂście to jest dozwolone pod warunkiem Âże zostanie zawarta umowa czy jakoÂś takterraX pisze:Jasne, Âże dozwoloneTo zwykÂła reklama, tzw product placement, polega wÂłaÂśnie na umieszczaniu jakiegoÂś produktu w filmie, serialu, itd. Reklamodawca normalnie pÂłaci za to pieniÂądze, tak jak za spoty reklamowe.
Natomiast reklama serwisĂłw informacyjnych ze zrozumiaÂłych wzglĂŞdĂłw nie jest dozwolona, bo co by byÂło, gdyby- biorÂąc najÂświeÂższÂą aferĂŞ- np. PZU sponsorowaÂło Fakty? Jak dziennikarze mieliby informowaĂŚ o aferach z udziaÂłem PZU, jeÂśli byliby zaleÂżni od niego finansowo.

A co do sponsoringu to pojawia siĂŞ on niemal wszĂŞdzie i przynajmniej dla mnie jest niezwykle denerwujÂący.Kryminalni pijÂą z kubka na ktĂłrym jest logo firmy produkujÂącej meble.Ten dzieciak z "Na WspĂłlnej" romawia z KarolinÂą przez "OnetSkype" i dodatkowo wszyscy mieszkaĂący WspĂłlnej oglÂądajÂą albo TVN albo TVN24

Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!