Ja nie rozumiem. Pan jest jakis niepoczytalny? Ja widze, ze Tvn owszem, wygral, ale z Tvp2. A Polsat z Tvn z kolei wygral, ale w niedziele. Wiec ja od dzis, solidarnie bede porownywal wyniki M jak Milosc z wynikami Czasu honoru, 2XL, i srodowym W11. Amoze by sie pokusic o porownanie ogladalnosci piatkowej rodzinki.pl i sprzedazy Gazety Wyborczej? Ludzie, widze ze tez interesujecie sie mediami. Ale momenrami bardziej przypomina to poszukiwania taniej sensacji niz logiczne porownania.Trzeciak pisze:Wyniki programów talent-show
*Mam Talent (TVN) - 3,3 mln widzów
*Must Be The Music - Tylko Muzyka (Polsat) - 3,29 mln widzów
*MasterChef (TVN) - 3,02 mln widzów
*The Voice of Poland (TVP2) - 2,11 mln (1,8 mln - część pierwsza, 2,37 mln - druga)
Co ciekawe - "MT!" wygrał z "MBTM" tylko o 18 tys. widzów.
źr: muzyka.interia.pl
Co do zakonczonej wczoraj czesci castingowej MT- swietni uczestńicy, poziom troche nizszy niz rok temu, ale jest calkiem prtzwoicie. W koncu to program rozrywkowy, nie wynagajmy Bog wie czego. Nie przekreslalbym tez uczestnikow tej edycji. Jak wiemy rok temu program obfitowal w pozytywne zaskoczenia w odcinkach na zywo np. Ania Filipowska, swietni Pitzo i Polsky, czy Mascow, trio ETC. Realizacyjnie najlepszy sezon. Powoli bawia sie tym orogramem, eksperymentuja. Jury najlepsze od drugiego sezonu. Sam Agustin bardzo -jak to okreslam- telewizyjny. Agnieszka zaskakujaca. Na plus Malgorzata, ktora od irytacji w 1i 2sezonie, na prawde sie zmienila. Marcin i Szymon, wiadomo, swietni jak zawsze. Fajnie ze zmieniono takze scenografie wyboru top40. W tym roku o ile nic mnie nie zaskoczy, powinna wygrac Diana John.
Co z ogladalnoscia - rowniez swietna. Jak na zmiany w polskiej tv, osiagniecie udzialow 30 proc, przy sredniej dzuennej 13-15 proc to mega sukces. Po 6 latach emisji tym bardziej. Powody do zmartwien ma MBTM, ktore mimo to rowniez radzi sibie miezle. W porownaniu do edycji rok temu, spadek widac, i to znaczacy. tylko raz program pokonal grańice 3 mln widzow. W porownaniu do wiosny br, jest jeszcze gorzej, z tym, ze takie porownanie nie ma raczej sensu. Ogladalnosc wiosna a jesienia jak wiemy sie rozni. Warto jednak przymknac na to oko, bowiem nawet w MT widac spadkowa tendencje ogladalnosciowa. W calej Europie jest zreszta podobnie.
Ps. Przepraszam za literowki.