Materiały w głównym wydaniu "Faktów"

Rozmowy na temat Faktów TVN i wszystkiego co jest z nimi zwiazane.

Moderator: Łukasz

Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Kiedy ponownie "Fakty" wyjazdowe? Ale sk¹d ja mam wiedzieÌ co wydarzy siê za miesi¹c, za 2, za rok? :? Takie planowanie na si³ê - ¿eby tylko by³o - jest dla mnie nonsensowne. Powtarzam "Fakty" wyjazdowe tylko w bardzo, bardzo wa¿nych momentach, ¿eby je podkreœliÌ, ¿e to na prawdê coœ bardzo bardzo wyj¹tkowego, a nie co i rusz. :?
Faktomaniak
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Faktomaniak »

Ale popierasz mĂłj pomysÂł aby takie Fakty mogÂły byĂŚ we wrzeÂśniu z Niemiec .
W czasie pielgrzymki Benedykta XVI !!!

[ Dodano: Wto Lip 04, 2006 8:26 pm ]
ALE przeciez wszystkie Fakty spoza studia by³y planowane ,gdyby tak nie by³o to nie by³o by tych FAKTÓW !!!
PojĂŞcie waÂżnoÂści jest dla kazdego inne
A teraz durczok o tym decyduje !!!
NOWA ERA W TVN
Mandi
Bywalec
Bywalec

Post autor: Mandi »

Fajnie by by³o gdyby Fakty nadawano z Niemiec w trakcie pielgrzymki Papie¿a do Jego Ojczyzny. Z drugiej strony bezsensowne wydaje siê aby ten program "wyje¿d¿a³" za ka¿dym razem gdy Benedykt XVI wizytuje jakiœ kraj. Wtedy to chyba musieliby wybudowaÌ przenoœne studio i zlikwidowaÌ newsroom w Warszawie. :lol: Co do dzisiejszego wydania to mam du¿e zastrze¿enia co do materia³u Macieja Mazura o obraŸliwym artykule o Kaczyùskich w niemieckiej gazecie. Durczok zapowiada³, ¿e wyjasni¹ w nim prawdziw¹ przyczynê niedyspozycji prezydenta a tymczasem nic takiego nie nast¹pi³o. Typowa dziennikarska kaczka by przyci¹gn¹Ì jak najszersz¹ widowniê. :twisted: Nie podobaj¹ mi siê takie marketingowe manewry w sprawach wa¿nych dla kraju. :evil:

[ Dodano: Pon Lip 10, 2006 9:32 pm ]
Znowu Grzesiu zawiĂłdÂł na caÂłej linii. Za maÂło byÂło o mundialu i o nowym premierze. Kurcze jako dziennikarze powimmi bardziej przykÂładaĂŚ siĂŞ do wyciagania niektĂłrych informacji na ÂświatÂło dzienne.
Faktomaniak
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Faktomaniak »

WysÂłany: Wto Lip 04, 2006 1:38 pm

--------------------------------------------------------------------------------

Marcin napisaÂł:

"Fakty" z Walencji? Nie, to byÂłaby przesada. Wystarczy jeÂśli normalnie powiedzÂą o tej sprawie, na miejsce na pewno wyÂślÂą reportera (moÂże i dwĂłch, kto wie). BĂŞdÂą pewnie materiaÂły, live'y i wydaje mi siĂŞ, Âże to wszystko.

To wszystko zostaÂło sprowadzone do relacji Brygidy Grysiak i to wcale nie z Walencji.
Ten materiaÂł poruszaÂł nie tylko kwestie pielgrzymki papieÂża ,ale i problem rodziny w Polsce.
SumujÂąc- tylko jedna relacja z pielgrzymki gdyÂż w niedzielĂŞ nie byÂło Âżadnej relacji , choĂŚ na Mszy odprawionej przez Benedykta XVI byÂło ponad milon osĂłb.
CzyÂżby to nie byÂł istotny fakt???

Z pobytu papieÂża w Walencji nie byÂło Âżadnej relacji live w Faktach !!!
A moÂżna byÂło to daĂŚ jako gÂłowne wydarzenie z zagranicyi duÂżo wiĂŞkszym zakresie je pokazaĂŚ !!!

MyÂślĂŞ Âże doczekamy siĂŞ FaktĂłw z Niemiec we wrzeÂśniu !!!

A wy ??
NOWA ERA W TVN
Kajetan
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Kajetan »

Faktomaniak pisze:To wszystko zostaÂło sprowadzone do relacji Brygidy Grysiak i to wcale nie z Walencji.
Ten materiaÂł poruszaÂł nie tylko kwestie pielgrzymki papieÂża ,ale i problem rodziny w Polsce.
SumujÂąc- tylko jedna relacja z pielgrzymki gdyÂż w niedzielĂŞ nie byÂło Âżadnej relacji , choĂŚ na Mszy odprawionej przez Benedykta XVI byÂło ponad milon osĂłb.
CzyÂżby to nie byÂł istotny fakt??? (...) MyÂślĂŞ Âże doczekamy siĂŞ FaktĂłw z Niemiec we wrzeÂśniu !!! A wy ??
Relacja Brygidy dobra i wystarczajÂąca - ba! - bardzo dobrze, Âże nie zachciaÂło im siĂŞ robiĂŚ wyjazdowych "FaktĂłw" z tej Walencji jak to Faktomaniaku chciaÂłeÂś - bo jakby to wyglÂądaÂło? :lol: Faktem numer jeden byÂła dymisja premiera, czyli mega waÂżne wydarzenie polityczne, a tu np Kajdanowicz z Walencji by program nadawaÂł..

"Fakty" mo¿na powiedzieÌ w tym temacie najciekawiej zaprezentowa³y temat - Brydzia zaznaczy³a, ¿e w Hiszpanii religijnoœÌ chrzeœcijaùska os³abia siê <chocia¿by rz¹d akceptuje œluby homoseksualistów o czym mówi³a>, papie¿a pokaza³a (i jego s³owa, które przy okazji wizyty pad(a)³y), dobrze, ¿e problem rodziny w Polsce te¿ by³ - materia³ mia³ trzecie miejsce w ca³ych "Faktach". "Wiadomoœci" materia³ mia³y podobny, "Wydarzenia" s³owem nie wspomnia³y :!: (choÌ nie wiem w jak w niedzielê..). W niedzielê FAKTY ani s³owem, \\' mo¿e coœ mia³y, choÌ zapewne niewiele (te trwa³y tylko 7 minut).
NIE SPODZIEWAÂŁBYM siĂŞ FaktĂłw z Niemiec we wrzeÂśniu - moÂże wyÂślÂą KolendĂŞ lub BÂłaszkowskiego, na tym siĂŞ skoĂączy..

Wczoraj o Mundialu wystarczajÂąco - jak dla mnie przynajmniej. Sianecki nienajlepszy <bywaÂło ciekawiej>, RosiĂąska z ParyÂża krĂłtko i nudno. "Wydarzenia" miaÂły aÂż trzy materiaÂły (Sobieniowski, MosĂłr, Michalak <?>), to byÂło przesadzone nieco 8)
Nie podobaÂł mi siĂŞ temat Matur wczoraj - materiaÂł BÂłaszkowskiego sÂłaby, maÂło wniĂłsÂł, nawet nie wspomniaÂł jakie przedmioty wypadÂły najlepiej, ktĂłre najsÂłabiej, nieciekawie.

Czekam(y) na powrĂłt StyÂśki :mhm:
http://www.tvnfakty.pl - wszystkie fakty o TVN

BrzydUla - poniedziałek-piątek, godz. 17:55
(tvn) programowo najlepsza
terraX
Bywalec
Bywalec

Post autor: terraX »

To ja jeszcze dodam: we wczorajszych Faktach b³¹d w nazwisku nowego ministra skarbu!! Dzisiaj: literówka w cytacie (chyba materia³ o ksiêdzu Czajkowskim), a potem belka na belce w materiale o zamachu w Indiach.
Jutro Kamil, moÂże siĂŞ poprawiÂą.
Co do programĂłw wyjazdowych za papieÂżem, to Fakty nie sÂą Osservatore Romano, Âżeby jeÂździĂŚ za nim po Âświecie. Starczy jak CZASAMI coÂś powiedzÂą.
"Ten, kto się śmieje ostatni, przeważnie nie ma jednego zęba na przedzie" :)
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

terraX pisze:To ja jeszcze dodam: we wczorajszych Faktach b³¹d w nazwisku nowego ministra skarbu!! Dzisiaj: literówka w cytacie (chyba materia³ o ksiêdzu Czajkowskim), a potem belka na belce w materiale o zamachu w Indiach.
A ja jeszcze dodam, Âże dziÂś Kajdan teÂż miaÂł wpadkĂŞ - nawet fajnÂą. :twisted: Najpierw powiedziaÂł 8 zÂłotych, a po chwili poprawiÂł siĂŞ na 8 milionĂłw zÂłotych. :twisted: :twisted:

A takÂże :brawa: za odwagĂŞ dla pewnego reportera (nie pamiĂŞtam jakiego :rozglada: ), ktĂłry w swoim materiale daÂł wypowiedÂź pewnego mĂŞÂżczyzny na temat JarosÂława KaczyĂąskiego - Âże niszczy wizerunek Polski na Âświecie i wysÂłowiĂŚ siĂŞ nie umie. :devil: :D

A tak¿e muszê napisaÌ, ¿e dziœ najlepszym materia³em by³ ten ostatni - o ró¿nicach miêdzy premierem, a prezydentem - :brawa: dla Macieja Mazura za super wykonanie. :lol2:
Ostatnio zmieniony wtorek 11 lip 2006, 20:31 przez pawell, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
Mandi
Bywalec
Bywalec

Post autor: Mandi »

Zaczynam mieĂŚ wraÂżenie, iÂż w Faktach nastĂŞpuje zmiana rĂłl. Teraz to Maciej Mazur robi zabawne materiaÂły a Sianecki jakby spowaÂżniaÂł. :mhm:
portalek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

O nieznoÂśniej reklamie w Faktach TVN

Post autor: portalek »

Witam wszystkich, nie wiem czy temat zostaÂł umieszczony w dobrym forum, ale chyba tak.

A wiĂŞc wczoraj w Faktach pojawiÂł siĂŞ materiaÂł o nieznoÂśnych reklamach, ktĂłre niszczÂą krajobraz miasta, bo wiszÂą nawet na koÂłach od rowerĂłw, a wszĂŞdzie stojÂą wielkie przyczepy z 2-stronnymi bannerami. Reporter zakoĂączyÂł materiaÂł tym, Âże przepisy sÂą niedokÂładne i pozwalajÂą na istnienie takich szpecÂących miasto reklam.

S³ucha³em tak tego materia³u i zastanawiam siê, czy TV maj¹ prawo w ogóle poruszaÌ ten temat skoro same serwuj¹ nam reklamy w niekoùczonoœÌ przerywaj¹c nawet trwaj¹c¹ 25 minut NIANIE 7 minutow¹ reklam¹. Oczywiœcie nie jestem zdania ¿e reklam w ogóle byÌ nie powinno, ale chyba trzeba by je jakoœ w koùcu ograniczyÌ, bo te¿ staj¹ siê nieznoœne. Z tego co wiem to jest limit 12 minut na godzinê, ale zapowiedzi programów siê w to nie wlicza.

Jak sÂądzicie, jaki powinien byĂŚ limit, Âżeby oglÂądanie Tv byÂło komfortowe, tzn nie przerwy co 25 minut, ale teÂż nie bez przerwy w 4 godzinnym filmie, bo jest to znĂłw technicznie nie do wytrzymania :)

Temat ju¿ poruszaliœmy wiele razy, ale mo¿e ten materia³ z Faktów bêdzie dla was jak¹œ inspiracj¹ :D

Mnie osobiÂście mniej denerwujÂą reklamy na billboardach, o ile cay kraj nie jest wyklejony na przemian dwoma politykami.

Inna sprawa, ¿e reklamy w³aœciwie finansuj¹ TV, ale jeœli zmniejszymy limit reklam, to zwiêkszy siê i tak ich cena. Mo¿e to b³¹d, ¿e w TV reklamuj¹ siê wszyscy od cennych i drogich samochodów, po gumy i cukierki za pare groszy.
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Tylko, Âże reklamy w TVN sÂą legalne, a to, co pokazali w "Faktach" nie do koĂąca. :]!
portalek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: portalek »

No oczywiœcie, ¿e reklamy w TV s¹ legalne, ale czy naprawde nie jest ich troche za du¿o ? Niech podnios¹ ceny 2 razy, ale zmniejsz¹ iloœÌ reklam.
pawell

A myÂślisz, Âże wtedy gdy sÂą reklamy przy mniej popularnych programach znajdzie siĂŞ reklamodawca? Pewnie siĂŞ znajdzie, ale czy do caÂłego czasu przeznaczonego na blok? Gdyby podniesli ceny to maÂłe firmy straciÂłyby szansĂŞ zareklamowania swoich produktĂłw. :roll: A duÂże raczej sÂą zainteresowane czasem przed popularnymi audycjami. :roll: I pewnie spowodowaÂłoby to mniejsze przychody i co za tym idzie gorsze programy.

I czy 12 minut w ciÂągu godziny to tak naprawdĂŞ duÂżo? :> Jeszcze autopromocja, ale dziĂŞki niej moÂżesz dowiedzieĂŚ siĂŞ co bĂŞdzie jutro, pojutrze itd... Mi tam reklama w ogĂłle nie przeszkadza w Âżadnej telewizji. :] OczywiÂście wielu osobom to siĂŞ nie podoba, ale to juÂż ich sprawa... :]
salladyn
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: salladyn »

Jak dla mnie to mog¹ zrobiÌ nawet 40 minut reklam. Moim zdaniem telewizje zapomnia³y jak¹ broni¹ jest ... pilot w rêkach telewidza. Ja jak tylko widzê blok reklamowy to od razu prze³¹czam na inny kana³ (choÌby emitowali na nim najg³upszy program). I nie pomo¿e tu TVN to ¿e zrobili pewn¹ sztuczkê. Zauwa¿cie ¿e kiedyœ najpierw emitowali reklamy potem autopromocja a potem wracali do audycji. Teraz ¿eby wzbudziÌ niepokój u telewidza ¿e mo¿e straciÌ czêœÌ swojego ulubionego programu robi¹ inaczej. Najpierw blok reklamowy potem autopromocja (po atopromocji zawsze powracali do emisji programu) a potem... znów reklamy. Nieœwiadomy widz obejrzy przynajmniej drug¹ czêœÌ bloku reklamowego.

Mog¹ wewaliÌ jeszcze pó³ godziny reklam, tylko niech pamiêtaj¹ ¿e wiêkszoœÌ ludzi w domach ma pilota. :roll:

P.S. 12 minut to duÂżo.
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
terraX
Bywalec
Bywalec

Post autor: terraX »

salladyn pisze:Mog¹ wewaliÌ jeszcze pó³ godziny reklam, tylko niech pamiêtaj¹ ¿e 0wiêkszoœÌ ludzi w domach ma pilota. :roll:
No to Ciê muszê zmartwiÌ :P Niedawno pojawi³a siê wiadomoœÌ (nie wiem mo¿e to plotka), ¿e jakaœ firma, bodaj¿e Philips opracowa³a nowe odbiorniki, w których nie bêdzie mo¿liwe prze³¹czanie kana³ów podczas bloku reklamowego. Odbiornik bêdzie zablokowany po prostu. Jak wykupisz wiêkszy abo, czy jak¹œ dro¿sz¹ us³ugê, odbiornik bêdzie wolny od tego typu "umilacza czasu".
JuÂż siĂŞ bojĂŞ pomyÂśleĂŚ, co by byÂło, gdyby wszyscy producenci podchwycili ten pomysÂł i takie odbiorniki serwowali abonentom standardowo. :spiewa:
Wydaje mi siê, ¿e jako widzowie mamy coraz mniejsz¹ szansê na obronienie siê przed reklamami, pilot nie rozwi¹¿ê sprawy.
Na Polsacie, podczas "Gotowych na wszystko" pojawiÂła siĂŞ wredna reklama TOP TrendĂłw. KtoÂś zwrĂłciÂł uwagĂŞ? Nie tylko napis z zapowiedziÂą, ale jakaÂś kulka toczyÂła siĂŞ po ekranie, zasÂłaniajÂąc caÂły obraz. TrwaÂło to tak krĂłtko, Âże nie trzeba byÂło przestawiaĂŚ kanaÂłu. Takie niby nic, ale skutek osiÂągnĂŞÂło.
Kolejny przykÂład: zestaw do odbioru (byleczego :P ) od pana Solorza, wyskakujÂą czasami reklamy. Takie powiadomienia od operatora w formie komunikatu. Dobrze, jak informujÂą, Âże jest jakaÂś promocja, ale reklamy zewnĂŞtrzne teÂż dajÂą, kiedyÂś reklamowali np. dodatek do Wyborczej.
"Ten, kto się śmieje ostatni, przeważnie nie ma jednego zęba na przedzie" :)
pawell

terraX pisze:Na Polsacie, podczas "Gotowych na wszystko" pojawiÂła siĂŞ wredna reklama TOP TrendĂłw. KtoÂś zwrĂłciÂł uwagĂŞ? Nie tylko napis z zapowiedziÂą, ale jakaÂś kulka toczyÂła siĂŞ po ekranie, zasÂłaniajÂąc caÂły obraz. TrwaÂło to tak krĂłtko, Âże nie trzeba byÂło przestawiaĂŚ kanaÂłu. Takie niby nic, ale skutek osiÂągnĂŞÂło.
Tak, i tego byÂło bardzo duÂżo. :? W czasie jednego programu dawali to nawet pare razy. :? Jeszcze od wczoraj zamiast loga stacji jest logo festiwalu... :roll: To troche podobne do tego co rok temu zrobiÂł TVN - teÂż byÂło logo i taka maÂła belka na ktĂłrej pisaÂło, Âże SF 2005 dziÂś o 19:30. :roll: Ale to "wisiaÂło" pare sekund. :roll:
ODPOWIEDZ