Fakty - program informacyjny TVN
Moderator: Łukasz
Re: "Fakty" - nalepszy program informacyjny w Polsce
W Faktach pojawiła się (dziś?) nowa belka.

-
- Początkujący
- Kontakt:
Też mi się tak wydaje. Pytanie tylko - po co? Skoro w przyszłym tygodniu startują "nowe", zleftingowane Fakty. Ale to już rozmowa na inny temat...r_r16 pisze:W Faktach pojawiła się (dziś?) nowa belka.
Kamil Durczok, Justyna Pochanke, Anita Werner i Grzegorz Kajdanowicz oraz Beata Tadla i Piotr Marciniak
Fakty - codziennie o 19:00 w TVN
Też zastanawiam się po co? Dodam jeszcze, że ozdobniki po boku również zostały "poprawione".

A może to zalążek zmian? :uhh: :ech:
Liczą się tylko Fakty.
Nie ma mowy o zalążku zmian, bo nowa oprawa jest zbudowana od nowa.
-
- Początkujący
- Kontakt:
Ponoć ma nastąpić "rewolucja", więc przydałoby się odmienić bardziej znacząco grafikę Faktów. Przypomnę, że obecna, pomimo iż drobne zmiany nastąpiły w maju 2006r to jej motyw pozostaje niezmienny już od 6 września 2004r :uhh:
Kamil Durczok, Justyna Pochanke, Anita Werner i Grzegorz Kajdanowicz oraz Beata Tadla i Piotr Marciniak
Też myślę, że nowa grafika jest tworzona od podstaw, dlatego też nie ma sensu wprowadzać tak drobnych zmian na kilka dni przed wprowadzeniem czegoś całkiem nowego.
-
- Początkujący
- Kontakt:
Ale faktem jest, że te nowe belki odświeżają oblicze obecnej oprawy programu - tylko można było o tym pomyśleć wcześniej.
Nic nie odświeża. Za pewne 90% widzów nie zauważyło żadnych zmian. To naprawdę minimalne poprawki. Pytanie - po co?
-
- Początkujący
- Kontakt:
To prawda, że mało kto zauważył te poprawki, ale moim zdaniem te belki lepiej się prezentują od poprzednich. Pytanie - po co? - jednak pozostanie bez odpowiedzi - przynajmniej do poniedziałku/wtorku.
Toż to wielkie zmiany:r_r16 pisze:Dodam jeszcze, że ozdobniki po boku również zostały "poprawione".

W "Faktach" ozdobniki zmieniały się już tysiąc pięćset razy. Nie przywiązywałbym do tego jakiejś większej wagi. :]
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
Wiem, że to niewielka zmiana. Chodzi tylko o to, że bezsensowne jest wprowadzanie tak drobnych zmian na kilka dni przed całkowitą zmianą grafiki.
Oj po co? po co?: grafikom się nudziło i tyle 
i chyba zauważyliście, że nowe belki nawiązują do nowej oprawy TVN-u

i chyba zauważyliście, że nowe belki nawiązują do nowej oprawy TVN-u
Od 5 maja po zakończeniu Faktów w tvn, będzie wydanie 'Nie tylko Faktów w tvn24
Muszę przyznać, że bardzo ciekawe pomysł

Muszę przyznać, że bardzo ciekawe pomysł

onet.pl"Nie tylko Fakty" po "Faktach" TVN
W dni powszednie, od poniedziałku 5 maja, "Fakty" po emisji w TVN-ie będą kontynuowane w TVN24.
Program przeniesie się z TVN-u do kanału informacyjnego o 19.26 i tam zakończy o 19.45. Druga część serwisu ma nosić tytuł "Nie tylko Fakty". Będzie prowadzona przez prezenterów "Faktów". W tej części znajdą się m.in. materiały przygotowane danego dnia, które nie zmieściły się w głównym wydaniu. Będą też komentarze, analizy i goście, a reporterzy "Faktów" opowiedzą o kulisach swojej pracy.
Jeszcze dwa lata temu kanał TVN24 emitował główne wydanie "Faktów" równocześnie z TVN-em. Dopiero w maju 2006 roku zastąpił je program Romana Młodkowskiego "Fakty, ludzie, pieniądze".