doktorfaustus1 pisze:Hmm niestety nie, cĂłz ja teÂż nie potrafiĂŞ tego podzieliĂŚ. Poszukam w internecie kopi na stronach http://www.wiadomoÂści.tvp.pl ale bĂŞdzie to raczej trudne. W taki sposĂłb udawaÂło mi siĂŞ "odzyskaĂŚ" wydania z aktualnego roku, z lat poprzednich nigdy. Mam np z 30 kwietnia, 1 maja, 7 maja, 14 maja oraz 1 sierpnia.
CiĂŞÂżko bĂŞdzie.
Spróbowa³em Twojego sposobu. Bardzo wiele wydaù mo¿na tak¹ metod¹ œci¹gn¹Ì. Najstarsze jakie mi siê teraz uda³o to 9 kwietnia.
No dobrze. Jednak chodzi o DzieĂą Papieski. DP a rocznica pontyfikatu to jednak jest coÂś innego. W zeszÂłym roku wypadÂł 12 paÂździernika (w tym bĂŞdzie 10 X) - i zapewne jak w kaÂżdÂą niedzielĂŞ trafiÂł siĂŞ Holeckiej wtedy dyÂżur. Oboje uÂżywaliÂście terminu "rocznica pontyfikatu", a ta jest zawsze 16 paÂździernika i tego dnia "WiadomoÂści" byÂły rĂłwnie (jeÂśli nie bardziej) uroczyste i wzruszajÂące.kamuii pisze: Ale co do wÂątku z PapieÂżem to chyba jednak Faustus ma racjĂŞ bo nawet sama Holecka w wywiadzie chwaliÂła siĂŞ iÂż chciaÂła zeby to akurat wydanie jak najlepiej wypadÂło byÂło jak najwiĂŞcej "jej" itp.