AGATA DZIKOWSKAdoktorfaustus1 pisze: MichaÂł jestem pod ogromnym wraÂżeniem - i oto zagadka Agaty Dzikowskiej zostaÂła rozwiÂązana. MAÂło tego - przypomniaÂłeÂś mi te relacjĂŞ - teraz juÂż jÂą pamiĂŞtam. RZeczywiÂście byÂła wĂłwczas dobra i teraz teÂż jej Âświetnie idzie.
TeÂż sobie przypomniaÂłem relacje Dzikowskiej z lotniska, bo wtedy oglÂądaÂłem na Âżywo WiadomoÂści. Ale oczywiÂście musiaÂłem poszperaĂŚ, bo nie kojarzyÂłem jej juÂż po roku i tylko jednym pojawieniu siĂŞ na wizji.
doktorfaustus1 pisze:
Jak na razie ogranicza siê chyba do fleszów (np Katarzyna Werner prowadzi czasami wydania w weekendy, ale s¹dzê, ¿e ju¿ nied³ugo powinna awansowaÌ. Za rok do g³ónego wydania!
Werner tylko w pierwszy weekend nowego studia poprowadziÂła wczeÂśniejsze peÂłne wydania. Ale wtedy Warakomska myÂślaÂła jeszcze, Âże z Wysockiej bĂŞdzie wielka gwiazda. Teraz juÂż przesuniĂŞte gdzie jej miejsce, choĂŚ wg mnie nie powinno jej byĂŚ wcale.
A AgatĂŞ DzikowskÂą obecnie lubiĂŞ najbardziej z nowej ekipy. Dobrze wypada i przede wszystkim nie ma uczucia niesmaku, Âże kogoÂś wygryzÂła.
DANUTA HOLECKA
doktorfaustus1 pisze:
Pamiêtam, ¿e wówczas by³ pierwszy dzieù festiwalu w Sopocie i bardzo siê zdziwi³em, gdy zobaczy³em Holeck¹ w g³ównym wydaniu. Myœla³em nawet, ¿e w redakcji dosz³o do jakiejœ sprzeczki i któryœ z prezenterów odmówi³ prowadzenia programu. Ale Danka sobie poradzi³a. Kolejnego dnia pojawi³a siê ju¿ jola lub S³wawek, wiêc przesta³em zawracaÌ sobie tym g³owê.
NastĂŞpnego dnia byÂła PieĂąkowska, ÂściÂągniĂŞta po jednym dniu wolnego, bo na pewno Durczok miaÂł mieĂŚ teÂż niedzielĂŞ. TakÂże to wydanie wtedy oglÂądaÂłem i od razu wiedziaÂłem, Âże to musi byĂŚ zastĂŞpstwo. Od wrzeÂśnia z kolei wiedziaÂłem juÂż, Âże niedziela z udziaÂłem Holeckiej nie jest przypadkiem.
doktorfaustus1 pisze:
Dopiero póxniej znowu zaczê³em siê dziwiÌ, czemu na niedzielê zapowiadaj¹ Holeck¹. No ale pan Na³êcz zacz¹³ wszytko wyjaœniaÌ publicznie.
To znaczy ja tylko fragmenty przesÂłuchania oglÂądaÂłem. SÂławiĂąski w ogĂłle mĂłwiÂł, Âże aby nikogo nie faworyzowaĂŚ to daÂł Holeckiej niedzielĂŞ. Niby z jakiej racji PieĂąkowska miaÂła mieĂŚ jako jedyna 3. ByÂło to rozsÂądne. Jolka z kolei siĂŞ zaczĂŞÂła ÂżaliĂŚ w "ÂŻnG", no i teraz po odejÂściu z TVP rĂłwnieÂż coÂś wspomiaÂła o jej inwigilacji i karze dla niej tzn. zabraniem niedzieli. Co tam wyÂłapano w komisji, bo nie wiem...
doktorfaustus1 pisze:
Nie pamiêtam tylko, czy ju¿ wczeœniej Danuta Holecka by³a gospodarzem g³ównych wydaù - tj np w latach 90. Do dzisja kojarzy mi siê z wydaniami nadawanymi rano, w po³udnie i popo³udniu.
Ja ju¿ to chyba tu wspomina³em, a jeœli nie to kiedyœ na gazeta.pl. Holecka wspó³prowadzi³a wydania g³ówne ok. 95/96. Nagle zabrak³o kobiet w programie i wypróbowali Holeck¹ (codziennie by³y wtedy damsko-mêskie duety). Holecka by³a koszmarnie zestresowana, wygl¹da³a jak Sierotka Marysia, któr¹ jeszcze na domiar z³ego spotka³a krzywda. Po kilkunastu wydaniach wróci³a do wczeœniejszych wydaù. By³a to co prawda degradacja, ale na w³asne ¿yczenie. Wypada³a po prostu Ÿle. Ten ju¿ dojrzalszy debiut mia³a 23 sierpnia 2003.