[TVN] X FACTOR
Moderator: Łukasz
Re: X FACTOR
Tak, już widzę, niestety do 21.45...
Dzisiejszy odcinek znów świetny, chyba najlepszy ze wszystkich trzech! Dawid Podsiadło meeega!
X factor w tym roku trzyma poziom, dla mnie kolejne 3 świetne występy w tym odcinku, a zapowiedź 4. pokazuje że będą kolejni. Bootcamp powinien być rewelacyjny.
-
- Bywalec
wow, po prostu. Realizacyjnie, odcinek ten przebił wszystkie poprzednie - z 1. jak i 2 serii. I właśnie o to chodziło - zobaczyłęm brytyjski XF w naszym wydaniu. dla mnie taka realizacja na nasze standardy wystarcza. oby poziom uczestników był na kolejnych etapach równie wysoki. bo o castingi nie muszę sie martwić.
poziom muzyczny - rewelacja. Claudia i Dawid - genialni. reszta również. gratulacje, na prawdę. poziomem, MBTM3 może się chować, na prawdę.
i świetne 2 grupy wokalne się pojawiły. pierwsza - 3 dziewczyny (nazwa 4-literowa, nie pamiętam) i druga - okej, ze świetnym podziałem na wokale. gratuluję i czekam na więcej.tylko na długości tyych live się zawiodłem...
poziom muzyczny - rewelacja. Claudia i Dawid - genialni. reszta również. gratulacje, na prawdę. poziomem, MBTM3 może się chować, na prawdę.
i świetne 2 grupy wokalne się pojawiły. pierwsza - 3 dziewczyny (nazwa 4-literowa, nie pamiętam) i druga - okej, ze świetnym podziałem na wokale. gratuluję i czekam na więcej.tylko na długości tyych live się zawiodłem...
tvn - latem programowo najgorsza!
Bez przesady, nawet jak na nasze standardy ;-) Dla mnie odcinek jak każdy inny w tej serii.mojpierwszyraz pisze:I właśnie o to chodziło - zobaczyłęm brytyjski XF w naszym wydaniu.
Co do budżetu i montażu - naprawdę, gdyby Fremantlemedia Polska naprawdę się postarał, w montażowni można by uzyskać o wiele lepszy efekt. I znowu tu odniosę się do tej brytyjskiej wersji. W tej materii nieważne jest gdzie ten program będzie emitowany - czy w UK, czy w Polsce, czy w RPA. Tutaj wystarczą komputery i ludzie znający się na swojej robocie (a podobno takich mamy tutaj bardzo dużo, tylko najwyraźniej nie pracują w Fremantlemedia Polska).
Swoją drogą - może i się czepiam takich pierdół, ale irytują mnie "nasze" napisy końcowe programu.
-
- Bywalec
Tak, z tym akurat się zgodzę. Są ohydne.Debeet pisze: Swoją drogą - może i się czepiam takich pierdół, ale irytują mnie "nasze" napisy końcowe programu.
Reszta - dla mnie na prawdę przełomowa jak na możliwości Iwańskiego. Oczywiście, chciałbym aby było lepiej. Ale i tak, po tym odcinku uważam, że spokojnie wygrywamy z innymi edycjami na tle realizacyjnym czy poziomem uczestników. A co do brytyjskiego XF - nawet nie ma co marzyć żebyśmy mieli taką jakość. Żaden kraj w 100% tego nie osiągnął i nie osiągnie.
tvn - latem programowo najgorsza!
Moim zdaniem jest już za dużo odcinków castingowych. Dla mnie wystarczyłyby 2-3, potem 2 odcinki z bootcamp'u (oczywiście prawdziwego bootcamp'u, który ma coś wspólnego z obozem szkoleniowym, a nie kolejnymi, zwykłymi przesłuchaniami), jeden odcinek z domów jurorskich i odcinki na żywo, które (przynajmniej dla mnie) są najciekawsze.
I właśnie co do polskiego bootcamp'u. Mam nadzieję, że w tym roku wyglądało to zdecydowanie inaczej. Prawdziwy bootcamp to przecież zajęcia ze śpiewu, choreografii, tańca. W I edycji w Polsce ograniczono się tylko do kilku nauczycieli śpiewu w postaci Tomka Szymusia i paru innych, a reszta to były tylko kolejne przesłuchania. Mam nadzieję, że to się zmieni.
I właśnie co do polskiego bootcamp'u. Mam nadzieję, że w tym roku wyglądało to zdecydowanie inaczej. Prawdziwy bootcamp to przecież zajęcia ze śpiewu, choreografii, tańca. W I edycji w Polsce ograniczono się tylko do kilku nauczycieli śpiewu w postaci Tomka Szymusia i paru innych, a reszta to były tylko kolejne przesłuchania. Mam nadzieję, że to się zmieni.
Moim zdaniem 3 odcinek był najlepszy na tle 2 poprzednich. Jest to raczej zasługa wysokiego poziomu, który prezentowali uczestnicy w tym odcinku. Były 2 bardzo fajne grupy oraz nie martwię się już o grupę 25+. Szczerze mówiąc już nie będę porównywać naszej edycji do brytyjskiej, ponieważ nie warto. Uważam, że w Polsce ten program będzie na "europejskim" poziomie około 4-5 edycji. Dajmy mu na siebie zarobić.
http://www.atmedia.pl/baza-wiedzy/szerserwis.html oglądalność Xf pewnie znów wzrosła, no i TVN ma już dużą przewagę na innymi stacjami. Ja myślę, że najlepiej byłoby gdyby odcinki bootcamp i domy jurorskie były podzielone na części np. sobota 20-21.30 występy, niedziela 20-21 wyniki. Że odcinki na żywo nie są podzielone, to jeszcze można zrozumieć, dużo większe nakłady finansowe itp., ale choć te dwa odcinki warto podzielić, bo zawsze są bardzo ciekawe.
-
- Nowicjusz
X Factor - możemy narzekać że naszej edycji dużo brakuje do Brytyjskiej ale to nie ten kraj nie ten rozmach nie ta kasa, jak na polskie warunki polski X FACTOR jest dobry, odcinki castingowej w tej edycji są super a uczestniczy naprawdę dobrzy, na podstawie tych 3 odcinków mam faworytów szkoda tylko że tyle uzdolnionych ludzi odpadnie bo nie dla każdego znajdzie się miejsce. Zmiana Maj na Tatianę dobre wyjście, Tatiana jest świetna choć Maja mogłaby zostać w roli 4 jurora. MBTM nie oglądam na Polsacie gdyż nie lubię tego programu i nie ma dla mnie w nim nic ciekawego. Jarek Kuźniar świetnie spisuje się w roli prowadzącego widać w nim więcej luzu niż w I edycji.
Po wczorajszym odcinku myślę, że nie mamy prawa wstydzić się polskiego "X Factora". Reszta to potwierdziła i bardzo udanie konkuruje z dwoma innymi muzycznymi talent-show w Polsce.
http://dziendobry.tvn.pl/video/oksana-m ... 38795.html - a to ciekawostka o prowadzącej ukraiński "X Factor", która także prowadzi ukraińską wersję "Mam Talent!".
http://dziendobry.tvn.pl/video/oksana-m ... 38795.html - a to ciekawostka o prowadzącej ukraiński "X Factor", która także prowadzi ukraińską wersję "Mam Talent!".
Ale czy to nie troche takie kompromitujace pokazywac urywki edycji z biedniejszego kraju, gdzie jest naturalna prowadzaca, czterech jurorow, swiatowe gwiazdy jak Kylie Minogue (miedzy innymi - bo wielu gosci mieli), jurorzy w helikopterach, na jachtach, prezenter w balonie... wszystko wyglada dopracowane w stylu brytyjskim... a wiekszosc tu dalej uzywa wymowki ze w Polsce brak kasy itd itd itd.... to jak to ze w Dzien Dobry TVN mozna miec gwiazde regularnie a w X Factor (ktory zarabia o WIELE wiecej z reklam) nie ma! Tylko wymowki.. moze byc tak samo, tylko potrzeba odpowiednich ludzi i wysilku, i mniej arogancji. Technologia istnieje taka sama jak w UK, czy na Ukrainie!Trzeciak pisze:Po wczorajszym odcinku myślę, że nie mamy prawa wstydzić się polskiego "X Factora". Reszta to potwierdziła i bardzo udanie konkuruje z dwoma innymi muzycznymi talent-show w Polsce.
Postepy sa, ale mogly naprawde (na dobre warunki polskie) byc szybsze.
http://muzyka.interia.pl/pop/news/must- ... 1773730,50
X Factor traci widzów w porównaniu do 2 odcinka.
X Factor traci widzów w porównaniu do 2 odcinka.
Wszystkie programy straciły widzów (z wyjątkiem Dwójkowej "BnG", która utrzymała widownię sprzed tygodnia). I ta tendencja może się utrzymać. Coraz ładniejsza pogoda skutecznie zniechęca widzów do oglądania telewizji.
No tylko że na Ukrainie ogląda ten program 18 mln ludzi ponad 1/3 ludzi w całym kraju, oraz nie ma tam innego programu muzycznego.