Serwisy internetowe stacji TVN - temat zbiorczy
Moderator: Łukasz
centrum prasowe tvn nie wiemy nawet jakie jest, bo jest zablokowane dla zwyklego ogladacza (prasa.tvn.pl chyba) .
Dobrze ze porownujesz strony tvp ze stronami tvn24. Bo atuty stron tvp to w³aœciwie wy³¹cznie informacja i wiadomoœÌ(W stajni ITI mamy do tego onet.pl, tvn24.pl nie mialoby wiec racji bytu). Patrz¹c na tvn.pl tez nie mozna byc zachwyconym. Ale jesli patrzec na strony tvn+ jego programy to sytuacja jest juz "bardzo inna", poniewaz wiekszasc "waznych" programow tvn ma swoje strony na onecie (uwaga, w11, rozmowy) i sa to bardzo ³adnie zrobione strony, aktualizowane coraz czesciej, a przy tym dosc tresciwe.
Dobrze ze porownujesz strony tvp ze stronami tvn24. Bo atuty stron tvp to w³aœciwie wy³¹cznie informacja i wiadomoœÌ(W stajni ITI mamy do tego onet.pl, tvn24.pl nie mialoby wiec racji bytu). Patrz¹c na tvn.pl tez nie mozna byc zachwyconym. Ale jesli patrzec na strony tvn+ jego programy to sytuacja jest juz "bardzo inna", poniewaz wiekszasc "waznych" programow tvn ma swoje strony na onecie (uwaga, w11, rozmowy) i sa to bardzo ³adnie zrobione strony, aktualizowane coraz czesciej, a przy tym dosc tresciwe.
Mnie te dzia³y nie zachwyci³y, chocia¿ - co nie ulega w¹tpliwoœciom - s¹ niez³e. Ale wci¹¿ widzimy w górnej czêœci strony "wypikselowane" logo TVP!

Nie przesadzajmy - oni teÂż zaczynajÂą siĂŞ staraĂŚ.doktorfaustus1 pisze: A o poziomie stron TVN szkoa gadaĂŚ.
Tu siĂŞ akurat zgadzam, bo TVN24 naprawdĂŞ ma ÂżenujÂąco niedopracowanÂą i ubogÂą stronĂŞ. Oby w koĂącu i o informacje zadbali...doktorfaustus1 pisze:Rozumiem, Âże TVN24 jest stacjÂą prywatnÂą, ale czemu np CNN moÂże mieĂŚ bardzo dobry serwis informacyjny w internecie?

MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Bary³a, je¿eli se nie mylê to wiêkszoœÌ programów TVNu ma swoje strony w interencie, ale zazwyczaj ograniczaj¹ siê one do... jednej strony- nazwa programu, logo, zdjêcie i godzina emisji. Nic wiêcej. TVP od kilku miesiêcy rozbudowywuje swoje dzia³y - poszczego³ne programy otrzymuj¹ swoje strony i ca³oœc naprawdê wygl¹da dobrze. Ostatnio Kawa czy herbata dosta³¹ now¹ stronê i jest tam wszystko co dotyczy tego programu.
Onet to przedsiĂŞwziĂŞcie czyto komercyjne i trudno porĂłwnywaĂŚ coÂś takiego z serwisami internetowymi w Polsce. A przecieÂż mogliby w jakiÂś sposĂłb promowaĂŚ tam TVN (w wiĂŞkszym stopniu niÂż obecnie), lub przynajmniej TVN24, bo link "Zobacz dzisiaj w Faktach o 19.00" aÂż tak wielkÂą i dobra reklamÂą nie jest.
Onet to przedsiĂŞwziĂŞcie czyto komercyjne i trudno porĂłwnywaĂŚ coÂś takiego z serwisami internetowymi w Polsce. A przecieÂż mogliby w jakiÂś sposĂłb promowaĂŚ tam TVN (w wiĂŞkszym stopniu niÂż obecnie), lub przynajmniej TVN24, bo link "Zobacz dzisiaj w Faktach o 19.00" aÂż tak wielkÂą i dobra reklamÂą nie jest.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
No i tu siê mylisz. Rzeczywiscie czêœÌ stron jest statycznych.
W nawiasie pozwolilem sobie na ogolna ocene
Ale spĂłjrz przede wszystkim na:
uwaga.onet.pl - UWAGA - (5/5) - wszystko co trzeba
nawspolnej.onet.pl - NA WSPĂLNEJ - (4,8/5) - jak na serial sporo - strona niewiele rozni sie od strony M jak MiÂłoœÌ
kryminalni.onet.pl - KRYMINALNI - (4,9/5) - zaskoczyli mnie, bardzo spoko
w11.onet.pl - W11 WydziaÂł ÂŚledczy - (4,5/5) - grafika extra, gorzej z
treÂściÂą
mojakrew.onet.pl - MOJA KREW - (4,4/5) - nie poraÂża, ale wystarczajÂąca
cameracafe.onet.pl - CAMERACAFE (4,7/5) - ok, na serial w porzÂądku
rozmowywtoku.onet.pl - 4,9/5 - bez zastrzeÂżeĂą
ciaodarwin.onet.pl - 4/5 - moglo byc lepiej, ale strona mnie zaskoczyla
poprostugotuj - 4/5 - ok,ale mozna byÂło ja rozbudowac
Inne strony:
najslabszeogniwo.onet.pl - 4,3/5 - nie zachwyca
superwizjer.onet.pl - 4/5 - moglo byc po prostu lepiej
podnapieciem.onet.pl - 4/5 - ehh, szkoda oczu
granice.onet.pl - 3/5 - maÂło informacji
mamycie.onet.pl - 2/5 - strona na odwal
Strony programĂłw, ktĂłrych juÂż nie ma na antenie:
misjamartyna.onet.pl - MISJA MARTYNA - (4,5/5) - dosc dobrze
detektyw.onet.pl - DETEKTYW - (4/5) - sÂłabo, nawet bardzo...
bitwaoanglie.onet.pl - BITWA O ANGLIĂ - (3/5) - chyba tylko by byla...
wyprawarobinson.onet.pl - WYPRAWA ROBINSON - (4,5/5) - ok
usterka.onet.pl - 4/5 - taka sobie
iq.onet.pl - 4,2/5
zmaganiamiast.onet.pl - 4,4 - moglo byc lepiej
Reszte ocenie pozniej bo mi nudno
W nawiasie pozwolilem sobie na ogolna ocene
Ale spĂłjrz przede wszystkim na:
uwaga.onet.pl - UWAGA - (5/5) - wszystko co trzeba
nawspolnej.onet.pl - NA WSPĂLNEJ - (4,8/5) - jak na serial sporo - strona niewiele rozni sie od strony M jak MiÂłoœÌ
kryminalni.onet.pl - KRYMINALNI - (4,9/5) - zaskoczyli mnie, bardzo spoko
w11.onet.pl - W11 WydziaÂł ÂŚledczy - (4,5/5) - grafika extra, gorzej z
treÂściÂą
mojakrew.onet.pl - MOJA KREW - (4,4/5) - nie poraÂża, ale wystarczajÂąca
cameracafe.onet.pl - CAMERACAFE (4,7/5) - ok, na serial w porzÂądku
rozmowywtoku.onet.pl - 4,9/5 - bez zastrzeÂżeĂą
ciaodarwin.onet.pl - 4/5 - moglo byc lepiej, ale strona mnie zaskoczyla
poprostugotuj - 4/5 - ok,ale mozna byÂło ja rozbudowac
Inne strony:
najslabszeogniwo.onet.pl - 4,3/5 - nie zachwyca
superwizjer.onet.pl - 4/5 - moglo byc po prostu lepiej
podnapieciem.onet.pl - 4/5 - ehh, szkoda oczu
granice.onet.pl - 3/5 - maÂło informacji
mamycie.onet.pl - 2/5 - strona na odwal
Strony programĂłw, ktĂłrych juÂż nie ma na antenie:
misjamartyna.onet.pl - MISJA MARTYNA - (4,5/5) - dosc dobrze
detektyw.onet.pl - DETEKTYW - (4/5) - sÂłabo, nawet bardzo...
bitwaoanglie.onet.pl - BITWA O ANGLIĂ - (3/5) - chyba tylko by byla...
wyprawarobinson.onet.pl - WYPRAWA ROBINSON - (4,5/5) - ok
usterka.onet.pl - 4/5 - taka sobie
iq.onet.pl - 4,2/5
zmaganiamiast.onet.pl - 4,4 - moglo byc lepiej
Reszte ocenie pozniej bo mi nudno
Jeszcze sÂą inne:
najsztub.onet.pl - Najsztub pyta
elife.onet.pl - E-life
24naj.onet.pl - 24 Naj
dcw.onet.pl - Dla Ciebie Wszystko
chwilaprawdy.onet.pl - Chwila Prawdy
bigbrother.tvn.pl - Big Brother
jjj.onet.pl - Jestem Jaki Jestem
thetrip.onet.pl - The trip
tddg.onet.pl - Twoja Droga do gwiazd
miastozbrodni.onet.pl - Miasto zbrodni
cela.onet.pl - Cela
telegra.onet.pl - Tele Gra
kasiaitomek.onet.pl - Kasia i Tomek
kawalerdowziecia.onet.pl - Kawaler do wziĂŞcia
wedwoje.tvn.pl - We dwoje
jarmarkeuropa.onet.pl - Jarmark Europa
trzyserca.onet.pl - Trzy serca
adopcje.onet.pl - Adopcje
alfabetmafii.onet.pl - Alfabet mafii
Faustus znĂłw nie ma racji

najsztub.onet.pl - Najsztub pyta
elife.onet.pl - E-life
24naj.onet.pl - 24 Naj
dcw.onet.pl - Dla Ciebie Wszystko
chwilaprawdy.onet.pl - Chwila Prawdy
bigbrother.tvn.pl - Big Brother
jjj.onet.pl - Jestem Jaki Jestem
thetrip.onet.pl - The trip
tddg.onet.pl - Twoja Droga do gwiazd
miastozbrodni.onet.pl - Miasto zbrodni
cela.onet.pl - Cela
telegra.onet.pl - Tele Gra
kasiaitomek.onet.pl - Kasia i Tomek
kawalerdowziecia.onet.pl - Kawaler do wziĂŞcia
wedwoje.tvn.pl - We dwoje
jarmarkeuropa.onet.pl - Jarmark Europa
trzyserca.onet.pl - Trzy serca
adopcje.onet.pl - Adopcje
alfabetmafii.onet.pl - Alfabet mafii
Faustus znĂłw nie ma racji

-
- Fan Forum
- Kontakt:
Ta, jasne - wszedÂłem wÂłasnie na Najsztuba i 3 minuty zajĂŞÂło mi znalezienie zapisu rozmĂłw. OczywiÂście wszytko nie czytelne - ciema czerwieĂą na czarnym tle - aÂż chce siĂŞ czytaĂŚ te pytania i odpowiedzi. Nie ma co.
Przy okazji stosujesz sietnÂą punktacjĂŞ - storna dobra ma 4,5 na 5 a zÂła 4 na 5. Wiec za co sÂą te cztery punkty?
Przy okazji stosujesz sietnÂą punktacjĂŞ - storna dobra ma 4,5 na 5 a zÂła 4 na 5. Wiec za co sÂą te cztery punkty?
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
-
- Fan Forum
- Kontakt:
DziĂŞkujĂŞ ÂŁukaszu za ciepÂłe sÂłowo.
Na psychologii powiedzili nam, ¿e skoro studiujemy, to nasze IQ musi przekraczaÌ 130, ale widze, ¿e to wci¹¿ za ma³o aby poprawnie przegl¹daÌ strony programów TVN.
Otó¿ wzorem TVP najecha³em na nazwisko (g³ówna strona) goœcia programu, ale zamiast zapisu rozmowy wyskoczy³y jakieœ linki do komentarzy, które prawdê mówi¹c obchodz¹ mnie tyle co zesz³oroczny œnieg.
A tak swojÂą droga, liczyÂłem, ze zainspiruje Was data 27 stycznia...
Na psychologii powiedzili nam, ¿e skoro studiujemy, to nasze IQ musi przekraczaÌ 130, ale widze, ¿e to wci¹¿ za ma³o aby poprawnie przegl¹daÌ strony programów TVN.
Otó¿ wzorem TVP najecha³em na nazwisko (g³ówna strona) goœcia programu, ale zamiast zapisu rozmowy wyskoczy³y jakieœ linki do komentarzy, które prawdê mówi¹c obchodz¹ mnie tyle co zesz³oroczny œnieg.
A tak swojÂą droga, liczyÂłem, ze zainspiruje Was data 27 stycznia...
-
- Fan Forum
- Kontakt:
No jasen, Âże TVP coÂś robi. Ale nie tylko z tego powodu jestem tym zainteresowany.
OtĂłz szanowny arrow ostatnio twierdziliÂście, Âże historia to daty.
27 stycznia przypada 60 rocznica wyzwolenia obozu Auschwitz - Birkenau. Oczywiscie chiaÂłbym jechaĂŚ na te uroczytoÂści, ale podobno zjedzie tam tylu moÂżnych tego Âświata, Âże bez zaproszenia nie wpuszczÂą nikogo, nawet zorganizowanej grupy studentĂłw z koÂła naukowego Instytu Historii. CĂłz zostaje mi TV. A naprawdĂŞ chciaÂłem tam byĂŚ i przy okazji zobaczyĂŚ "kuchniĂŞ" tak wielkiej transmisji.
OtĂłz szanowny arrow ostatnio twierdziliÂście, Âże historia to daty.
27 stycznia przypada 60 rocznica wyzwolenia obozu Auschwitz - Birkenau. Oczywiscie chiaÂłbym jechaĂŚ na te uroczytoÂści, ale podobno zjedzie tam tylu moÂżnych tego Âświata, Âże bez zaproszenia nie wpuszczÂą nikogo, nawet zorganizowanej grupy studentĂłw z koÂła naukowego Instytu Historii. CĂłz zostaje mi TV. A naprawdĂŞ chciaÂłem tam byĂŚ i przy okazji zobaczyĂŚ "kuchniĂŞ" tak wielkiej transmisji.
http://program.tvn.pl/ - to znam, ale czy ktos wie, czy jest mozee tez dostepna stara strona tvn7 ? Bo aktualny program siodemki tez podaja, w takiej samej grafice jak na starej stronie, wiec moze i cala strona jest dostepna?
http://program.tvn.pl/program7/program.asp - program tvn7 http://program.tvn.pl/program/program.asp - to samo, tylko tvn.
[edit]______________________________________________
DziĂŞki za pomoc :evil2: juz wlasnie sam znalazlem: http://program.tvn.pl/tvn7/. A tyle sie tej strony naszukalem...
No, czyli widac, ze jednak ta stara strona tvn to nie przez przypadek jest, a specjalnie, bo skoro siodemki tez jest.
P.S. Ale ta strona to w ogole jakas przedpotopowa jest. Z 2002 roku? To juz nie mieli nowszej, np. z 2004?
http://program.tvn.pl/program7/program.asp - program tvn7 http://program.tvn.pl/program/program.asp - to samo, tylko tvn.
[edit]______________________________________________
DziĂŞki za pomoc :evil2: juz wlasnie sam znalazlem: http://program.tvn.pl/tvn7/. A tyle sie tej strony naszukalem...
No, czyli widac, ze jednak ta stara strona tvn to nie przez przypadek jest, a specjalnie, bo skoro siodemki tez jest.
P.S. Ale ta strona to w ogole jakas przedpotopowa jest. Z 2002 roku? To juz nie mieli nowszej, np. z 2004?