Justyna Pochanke

Dział poświęcony dziennikarzom i celebrytom, którzy nie są związani z TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

quantrix
Początkujący
Początkujący

Post autor: quantrix »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
pochanke - fan
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: pochanke - fan »

piĂŞknie dziĂŞkujĂŞ :D ... drugi caps :spoko: :wink:
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: TVN_FAN »

terraX pisze:RokitĂŞ rozbroiÂła... na poczÂątku rozmowy chyba nie miaÂł ochoty na odpowiadanie na Âżadne pytania, ale szybko wybiÂła mu to z gÂłowy :wink:
Na a kogoÂż droga koleÂżanko Pani Justyna nie jest w stanie rozbroiĂŚ ?? :D
nawet taki twardziel jak Rokita musiaÂł Jej ulec :D No i zauwaÂżyÂłem, Âże kaÂżdy mĂŞÂżczyzna (bez wyjÂątku !! ) jak ma rozmawiaĂŚ z JustynÂą w studiu to ma strach w oczach i z czasem trwania rozmowy ten strach siĂŞ nawarstwia i potĂŞguje :D I to mi siĂŞ najbardziej podoba !! :wink: 8)

---------------------------------

W ''Magazynie 24 godziny'' m.in. o rz¹dzie Kazimierza Marcinkiewicza, który straci³ poparcie LPR, burzy wokó³ unijnego bud¿etu i kandydatach na szefa IPN-u. GoœÌmi Justyny Pochanke bêd¹: Marek Kotlinowski, Andrzej PrzewoŸnik i Andrzej Friszke.

Zapowiada siĂŞ chyba - oczywiÂście jeÂżeli chodzi o goÂści - mniej ciekawie jak wczoraj ale rozmowa z Panem Kotlinowskim moÂże byĂŚ tez ciekawa ;)
ZIMA
pochanke - fan
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

dziÂś Justyna w golfie dla odmiany:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

------------------
znalezione na www

Justyna Pochanke goÂściem Poranka Radia Kolor 103 FM
Posiadaczka dwĂłch statuetek "Wiktora", znana z telewizji TVN 24 Justyna Pochanke byÂła dziÂś goÂściem Piotra i Huberta w Poranku Radia Kolor 103 FM. W trakcie rozmowy zdradziÂła kilka swoich sÂłaboÂści, pokazaÂła takÂże swoje mocne strony prezentujÂąc wiadomoÂści o godzinie dziewÂątej.

Mimo dwóch lat przerwy pracy w radiu Justyna Pochanke zak³adaj¹c s³uchawki i siadaj¹c przy mikrofonie stwierdzi³a, ¿e czuje siê jak w domu. W trakcie programu dowiedzieliœmy siê, ¿e nasz goœÌ posiada niebywa³y talent do pozbywania siê œrodków p³atniczych Narodowego Banku Polskiego. Uwielbia jazdê swoim "prawie" terenowym autem z napêdem na cztery ko³a. Jak prawie ka¿dy lubi spaÌ i wreszcie korzysta z tego, ¿e nie musi wstawaÌ przed czwart¹ rano, aby przygotowaÌ poranny program radiowy. Ulubion¹ piosenkark¹ Justyny Pochanke jest Sade, której piosenkê Sweetest Taboo brawurowo zapowiedzia³a idealnie mieszcz¹c siê w tzw. "intro". Najwiêksz¹ niespodziank¹ by³o zaprezentowanie przez Justynê Pochankê wiadomoœci o dziewi¹tej na antenie Radia Kolor 103 FM.

p.s jazda z napĂŞdem na 4 koÂła ... marzenie jak narazie dla mnie :), a SADE oczom nie wierze, ja teÂż lubiĂŞ :!: :D ... ach co za kobieta :roll: :spoko:
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Wczorajszy Magazyn wg mnie nie byÂł tak ciekawy i interesujÂący jak ten z poniedziaÂłku. Pewnie dlatego Âże i tematy byÂły takie sobie i goÂście w zwiÂązku z tym teÂż mniej kontrowersyjni. 8)

Na pewnej stronie pokazaÂł siĂŞ bardzo ciekawy wywiad z GwiazdÂą TVNu JustynÂą Pochanke. Wywiad bardzo ciekawy i interesujÂący-kto chce ten na niego trafi i go przeczyta. Jedno zdjĂŞcie tam byÂło naprawdĂŞ Âśliczne drugie...zdecydowanie mniej :( Normalnie jakby fotomontaÂż.

No i w konkurencyjnym wÂątku w tym dziale juÂż znaleziono powoĂłd dla ktĂłrego pewnej dziennikarki juÂż jakiÂś czas nie ma na wizji...Zastanawiam siĂŞ jaki powĂłd znaleÂźliby na tamtym wÂątku gdyby Justyny P. nie byÂło w stacji. :? :wink:
ZIMA
pochanke - fan
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Obrazek Obrazek

przestraszona pani Waltz :) Obrazek
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

No i 3 Magazyn z Justyn¹ w roli g³ównej :) Jak zwykle podoba³o mi siê bardzo i jak ju¿ to by³o wspomniane w tym w¹tku niejednokrotnie :) Justyna jest stworzona do tego typu programów i w takim M24 godziny siê naprawdê sprawdza :D

Zreszt¹ taka prawdziwa i jedyna gwiazda z tak¹ osobowoœci¹ i talentem dziennikarskim w ka¿dym programie wybija³a by siê ponad przeciêtnoœÌ na tle niektórych tzw. "gwiazdeczek". 8)
ZIMA
salladyn
Stały bywalec
Stały bywalec

Zbiór artyku³ów o dziennikarzach TVN/TVN24

Post autor: salladyn »

Obrazek

Kwestionariusz POCHNAKE

WÂłodzimierz PaszyĂąski:
Zapomniana lekcja Âłaciny

Ten egzamin nie powinien byĂŚ bezmyÂślnym rozwiazywaniem testĂłw-mĂłwi o trwajacej wÂłaÂśnie maturze WÂłodzimierz PaszyĂąski.

Justyna Pochanke:Boi siĂŞ pan nowej matury?

W³odzimierz Paszyùski:Boje siê szaleùstwa testów.Czujê,¿e ono nas opanowuje.Anglicy,u których te formy egzaminowania pojawi³y siê bardzo wczeœnie,w³aœnie teraz zadaj¹ sobie pytanie ,czy od tego nie odejœÌ.Bo przeprowadzili badania skutecznoœci-czy raczej nieskutecznoœci-sprawdzania umiejêtnoœci na podstawie testu z kluczem odpowiedzi.

JP: Maturzysta z Olsztyna Maciek Hermanowicz zdaje now¹ maturê,maj¹c za sob¹ próbny egzamin maturalny i zaliczone testy na renomowany Uniwersytet Cambrigde.Wie pan,co mówi?¯e egzaminy do Cambrigde wymygaj¹ wiêkszej kreatywnoœci.W Anglii móg³ dojœÌ do wyniku ró¿nymi drogami.W Polsce trzeba je rozwiazywaÌ wed³ug klucza.Inaczej ten m³ody cz³owiek,którego doceniono w Cambrigde,w kraju obleje.

-takie niebezpieczeùstwo istnieje.I jest znacznie wiêksze w przedmiotach humanistycznych ni¿ œcis³ych.B³êdem moze byÌ wszystko,czego tzw. klucz nie przewidzia³.Interpretacja tekstu wed³ug klucza nie doceni ucznia z wyobraŸni¹,gruntown¹ wiedz¹,szerokimi horyzontami.Nie oceni go wy¿ej ni¿ przecietnego,z wiedz¹ podstawow¹.

JP:Czyli to bĂŞdzie produkcja masy przeciĂŞtniakĂłw?

-MoÂże tak byĂŚ.Matura z polskiego na przykÂład ogranicza siĂŞ do tzw. czytania ze zrozumieniem i udzielenia odpowiedzi dotyczÂących przeczytanego tekstu.To nieporozumienie.Powinna byĂŚ przecieÂż egzaminem pewnej dojrzaÂłoÂści intelektualnej.A jej nie sprawdzi czytanie,tylko konstruowanie wÂłasnych pogladĂłw,sÂądĂłw i komentarzy.DziaÂłanie twĂłrcze.

JP:WidziaÂł pan pisane wedÂług tego klucza prace?

-W czasie prĂłbnej matury sprawdziÂłem sto takich prac.

JP: I co?

-I zrobi³o mi siê smutno.Miêdzy innymi dlatego,¿e w zdaniu testowym z polskiego znalaz³em b³¹d czy moze niechlujnoœÌ tych którzy test uk³adali.Uczniowie mieli porównaÌ dwie lekcje ³aciny-z Gombrowicza i Herberta.Sêk w tym,¿e u Herberta ¿adnej lekcji ³aciny nie by³o -by³o za to w jego wspomnieniach przywo³anie osoby ³acinnika.

JP: B³¹d egzaminatorów.A uczniowie Question

-Gdyby byli to moi uczniowie,to bym siĂŞ zaÂłamaÂł.W jednej z prac znalazÂł siĂŞ nawet profesor Atoli.Z Gomrowicza.PrzejrzaÂłem w pamiĂŞci caÂłego Gombrowicza,Âżadnego profesora Atoli nie znalazÂłem.Atoli-znalazÂłem sÂłowo staropolskie i przypomniaÂłem sobie dowcip.Wie pani,jak miaÂł na imiĂŞ Wojski z "Pana Tadeusza" Question

JP: Pewnie - Natenczas.

-No wÂłaÂśnie.Ale takie historyjki zdarzaÂły siĂŞ i na starej maturze.

JP:Pan siĂŞ oburza,a wydziaÂł polonistyki UW chce przyjmowaĂŚ maturzystĂłw bez dodatkowego egzaminu.Nie bojÂą siĂŞ ÂśredniakĂłw bez intelektualnej dojrzaÂłoÂści.

-No,ja im siê dziwiê.Rozmawia³em z ludŸmi pracujacymi na polonistyce i wnioskujê,¿e s¹ rozdarci i nie chc¹ skrzywdziÌ m³odych ludzi,którym obiecywano przecie¿-i to z najwyzszych szczebli-¿e matura wystarczy ,¿e za³atwi sprawê egzaminu na studia.Z drugiej strony nie oszukujmy siê,dla wydzia³u to po prostu zwolnienie z powa¿nego obowi¹zku.Mog¹ unikn¹Ì tej potê¿nej kilkutygodniowej akcji,jaka wi¹za³a siê z egzaminami wstêpnymi.

JP: Wygodnictwo Question

-TeÂż.Jak najbardziej.ChoĂŚ dla mnie obydwa powody sÂą nie do pojĂŞcia.

JP:A mo¿e matura jest niepotrzebna Question Mo¿e s³u¿y jedynie lobby pedagogicznemu,które chce udowodniÌ swoj¹ przydatnoœÌ Question Mo¿e prawdziwym egzaminem dojrza³oœci by³by w³aœnie egzamin wstêpny na studia Question

-BaÂłbym siĂŞ tego.Istnieje wiele niesprawdzonych jeszcze uczelni wyÂższych.Wiele z nich przyjmuje bez zadnych egzaminĂłw,na wielu wystarczy czesne.Nie.Tego bym siĂŞ obawiaÂł.
Ale efekt reformy edukacji by³by znacznie lepszy,gdyby czêœÌ pieniedzy wydawanych na sam¹ organizacjê egzaminów przeznaczyÌ na co innego-na przyk³ad na nie istniej¹c¹ prawie w Polsce edukacjê przedszkoln¹.
Bywalec

Post autor: terraX »

Baaardzo gorÂący M24 dziÂś.
I szczeniak z mlodzieÂży wszechpolskiej prĂłbowaÂł przekrzyczeĂŚ paniÂą PieczyĂąskÂą :wink: Nie wyszÂło mu, ale podziwiam JustynĂŞ za opanowanie bo ja bym mu przywaliÂła w ten piĂŞkny aryjski ryjek.
"Ten, kto się śmieje ostatni, przeważnie nie ma jednego zęba na przedzie" :)
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

terraX pisze:(...)
I szczeniak z mlodzieÂży wszechpolskiej prĂłbowaÂł przekrzyczeĂŚ paniÂą PieczyĂąskÂą :wink: Nie wyszÂło mu, ale podziwiam JustynĂŞ za opanowanie bo ja bym mu przywaliÂła w ten piĂŞkny aryjski ryjek.
PaniÂą ProwadzÂącÂą przekrzyczeĂŚ ?? chyba ?? nikt nie potrafi :wink: nawet wszechwÂładna MÂłodzieÂż Wszechpolska :D
ja bym mu przywaliÂła w ten piĂŞkny aryjski ryjek
wow !! Te Twoje wprost genialne porĂłwnania :wink:
ZIMA
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

StyÂśka nie takim palantom dawaÂła juÂż rade :].... wszczechpolski czÂłonek neofaszystĂłw nie da jej rady
Android <3
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Pewnie juÂż w poniedziaÂłek Justyna w Faktach. No i ciekawe czy te dzisiejsze zmiany zostanÂą i dane bĂŞdzie p.Pochanke przetestowaĂŚ "na sobie" te innowacje ?? 8)
No chyba, Âże znĂłw jakieÂś zmiany zajdÂą i Justyna wypadnie z grafiku. Jakby jeszcze na rzecz Piotra M. to moÂżna by to ÂścierpieĂŚ (o ile oczywiÂście byÂłaby w M24), ale broĂą nas TVN-ie od zautomatyzowania programu :wink:
ZIMA
terraX
Bywalec
Bywalec

Post autor: terraX »

TVN_FAN pisze:No chyba, Âże znĂłw jakieÂś zmiany zajdÂą i Justyna wypadnie z grafiku.
A kto miaÂłby jÂą z tego grafiku wykreÂśliĂŚ, he? :wink:
W poniedziaÂłek wraca w peÂłnej gotowoÂści :!:
"Ten, kto się śmieje ostatni, przeważnie nie ma jednego zęba na przedzie" :)
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

terraX pisze: A kto miaÂłby jÂą z tego grafiku wykreÂśliĂŚ, he? :wink:
W poniedziaÂłek wraca w peÂłnej gotowoÂści :!:
No i na szczĂŞÂście siĂŞ nie pomyliÂłaÂś ;) Super !! kolejne 4 dni profesjonalnego programu, chociaÂż muszĂŞ przyznaĂŚ, Âże Fakty sobotnio-niedzielne byÂły naprawdĂŞ dobre !!
ZIMA
pochanke - fan
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ