[TVP1] 19.30

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: doktorfaustus1 »

michal pisze: Dok³adnie tak by³o. Te¿ s³ysza³em o tych oporach. Podobno pierwsze Ale wg mnie by³ czwartym przenterem, a nie wszed³ za Zimocha jak napisa³eœ wczeœniej. Zimocha wywalili w wakacje i wtedy wszed³ o g³ównego S³awek Jeneralski, a Bukowsk¹ po¿egnaliœmy od nowej ramówki.
W miêdzy czasie w g³ównym wydaniu Wiadomoœci pojawi³a siê Ma³gorzata Prokopiuk. Z czasem ówczesny szef Wiadomoœci P. S³awiùski ( :evil: ) ograniczy³ j¹ tylko do wydaù o 8.00, 12.00, 15.00. Potem nawet postanowi³ zwolniÌ pani¹ Ma³gosiê, ale w redakcji pojawi³a siê znowu w styczniu 2002r.
michal pisze: 11 wrzeÂśnia dyÂżur miaÂła mieĂŚ samodzielnie PieĂąkowska. PojawiÂła siĂŞ w specjalnym wydaniu o 16.30. PierwszÂą wzmiankĂŞ o pÂłonÂącej wieÂży podaÂła Holecka o 15.00. GoÂścia chyba miaÂł Gembarowski (tego nie jestem pewien do koĂąca), a Durczok powinien prowadziĂŚ Forum. Nie wiem czy ono siĂŞ odbyÂło, a jeÂśli tak, to pewnie nie z jego udziaÂłem, bo o 18.58 wystartowaÂły "WiadomoÂści" w duecie Durczok+PieĂąkowska (pewne na 100%). A potem SÂławek z Monitorem. Nie przypominam sobie Âżeby 12. i 13. byÂły WiadomoÂści o 19.00, a juÂż zwÂłaszcza w duecie.
Tutaj nie masz racji. Piotr Gembarowski prowadzi³ wówczas Teleexpress - przez pierwsze 10 minut informowali o wydazeniach w Nowym yorku, potem dali przygotowane wczesniej materia³y o Polsce i na koniec powrócili do zamachu. Jako jedyny program informacyjny TVP podali wówczas jeszcze inne informacje. Zaraz po Teleexpresie na antenê wszed³ Durczok ze specjalnym wydaniem Goœcia Jedynki, póŸniej do³¹czy³ do niego Kraœko. Podczas przerw w rozmowie ³¹czyli siê z Pl. Powstaùców i J. Pieùkowsk¹. I prawie w 90% jestem pewien, ¿e sama prowadzi³a wówczas g³ówne wydanie.
Natomiast w 100% jestem pewien,¿e 12 i 13 wrzeœnia Wiadomoœci nadawane by³y w duecie Durczok - Pieùkowska i zaczyna³y siê o 19.00. Przy okazji ju¿ na sta³e zrezygnowali wówczas z prezentowania pogod na balkonie. (Akurat te wydanie bardzo dobrze pamietam, poniewa¿ oglada³em je u moich przyjació³ - pok³óciliœmy siê wówczas, bo kilka osób chcia³o ogl¹daÌ Fakty - wygra³a jednak TVP1 :lol: )
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
michal
Bywalec
Bywalec

Post autor: michal »

michal pisze: Dok³adnie tak by³o. Te¿ s³ysza³em o tych oporach. Podobno pierwsze Ale wg mnie by³ czwartym przenterem, a nie wszed³ za Zimocha jak napisa³eœ wczeœniej. Zimocha wywalili w wakacje i wtedy wszed³ o g³ównego S³awek Jeneralski, a Bukowsk¹ po¿egnaliœmy od nowej ramówki.

doktorfaustus1 pisze: W miêdzy czasie w g³ównym wydaniu Wiadomoœci pojawi³a siê Ma³gorzata Prokopiuk. Z czasem ówczesny szef Wiadomoœci P. S³awiùski ( :evil: ) ograniczy³ j¹ tylko do wydaù o 8.00, 12.00, 15.00. Potem nawet postanowi³ zwolniÌ pani¹ Ma³gosiê, ale w redakcji pojawi³a siê znowu w styczniu 2002r.
Nie w miêdzyczasie tylko póŸniej. To by³o bodaj¿e 3 paŸdziernika 2001. To by³a œroda. Wydanie dzieù przed prowadzi³ S³awomir Jeneralski i powiedzia³ "a jutro w g³ówne wydanie Wiadomoœci poprowadzi, po raz pierwszy, Ma³gorzata Prokopiuk". Nie po raz pierwszy oczywiœcie us³ysza³em to nazwisko i ca³y dzieù zastanawia³em siê kto to jest. Nastêpnego dnia siê przekona³em, ¿e zna³em j¹ z TV4.

No i jeszcze kilka razy prowadziÂł wtedy WiadomoÂści Marek CzyÂż, ale jego kwadratowa gÂłowa widocznie siĂŞ nie spodobaÂła SÂławiĂąskiemu. Mi teÂż nie pasowaÂła do WiadomoÂści.
michal pisze: 11 wrzeÂśnia dyÂżur miaÂła mieĂŚ samodzielnie PieĂąkowska. PojawiÂła siĂŞ w specjalnym wydaniu o 16.30. PierwszÂą wzmiankĂŞ o pÂłonÂącej wieÂży podaÂła Holecka o 15.00. GoÂścia chyba miaÂł Gembarowski (tego nie jestem pewien do koĂąca), a Durczok powinien prowadziĂŚ Forum. Nie wiem czy ono siĂŞ odbyÂło, a jeÂśli tak, to pewnie nie z jego udziaÂłem, bo o 18.58 wystartowaÂły "WiadomoÂści" w duecie Durczok+PieĂąkowska (pewne na 100%). A potem SÂławek z Monitorem. Nie przypominam sobie Âżeby 12. i 13. byÂły WiadomoÂści o 19.00, a juÂż zwÂłaszcza w duecie.
doktorfaustus1 pisze: Tutaj nie masz racji. Piotr Gembarowski prowadzi³ wówczas Teleexpress - przez pierwsze 10 minut informowali o wydazeniach w Nowym yorku, potem dali przygotowane wczesniej materia³y o Polsce i na koniec powrócili do zamachu. Jako jedyny program informacyjny TVP podali wówczas jeszcze inne informacje. Zaraz po Teleexpresie na antenê wszed³ Durczok ze specjalnym wydaniem Goœcia Jedynki, póŸniej do³¹czy³ do niego Kraœko. Podczas przerw w rozmowie ³¹czyli siê z Pl. Powstaùców i J. Pieùkowsk¹.
ByÌ mo¿e tak by³o. Pisa³em, ¿e nie by³em do koùca pewny. Nie ogl¹da³em tego, raczej TVN choÌ prze³¹cza³em na TVP1.
doktorfaustus1 pisze: I prawie w 90% jestem pewien, ¿e sama prowadzi³a wówczas g³ówne wydanie.
Na 100% prowadziÂła razem z Durczokiem. Durczok na wejscie miaÂł tak powaÂżnÂą minĂŞ jak nigdy. Ale miaÂłem wraÂżenie, Âże zrobiÂł ja sztucznie w ramach podgrzania atmosfery.
doktorfaustus1 pisze: Natomiast w 100% jestem pewien,¿e 12 i 13 wrzeœnia Wiadomoœci nadawane by³y w duecie Durczok - Pieùkowska i zaczyna³y siê o 19.00. Przy okazji ju¿ na sta³e zrezygnowali wówczas z prezentowania pogod na balkonie. (Akurat te wydanie bardzo dobrze pamietam, poniewa¿ oglada³em je u moich przyjació³ - pok³óciliœmy siê wówczas, bo kilka osób chcia³o ogl¹daÌ Fakty - wygra³a jednak TVP1 :lol: )
Tu siĂŞ poddajĂŞ, bo akurat mam dziurĂŞ w pamiĂŞci jeÂśli chodzi o te dni, ale wÂątpliwoÂści pozostajÂą ;)
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

michal pisze:Nie w miêdzyczasie tylko póŸniej. To by³o bodaj¿e 3 paŸdziernika 2001. To by³a œroda. Wydanie dzieù przed prowadzi³ S³awomir Jeneralski i powiedzia³ "a jutro w g³ówne wydanie Wiadomoœci poprowadzi, po raz pierwszy, Ma³gorzata Prokopiuk". Nie po raz pierwszy oczywiœcie us³ysza³em to nazwisko i ca³y dzieù zastanawia³em siê kto to jest. Nastêpnego dnia siê przekona³em, ¿e zna³em j¹ z TV4.
:lol: :lol: :lol: Nie masz racji, MaÂłgosia Prokopiuk pojawiÂła siĂŞ w lipcu lub sierpniu, kiedy J. PieĂąkowska byÂła na urlopie. Przez pewien czas baÂłem siĂŞ, Âże mĂłj idol (tj wÂłaÂśnie J.P) przeszÂła do innej stacji. Podobnie jak TY zastanawiaÂłem siĂŞ kim jest owa M. Prokopiuk zapowiedziana przez S. Jeneralskiego, ale kiedy zobaczyÂłem jej uÂśmiechniĂŞtÂą twarz o 19.30 juÂż od razu jÂą skojarzyÂłem. A dowodem na to, Âże pojawiÂła sie w lipcu lub sierpniu, a nie w paÂździerniuk jak powiedziÂłeÂś, nich bĂŞdzie fakt, Âże prowadziÂła gÂłowne wydanie WiadomoÂści w ostatnia niedzielĂŞ wrzeÂśnia, kiedy USA rozpoczĂŞÂły dziaÂłania wojenne w Afganistanie. Kolejnego dnia byÂł poniedziaÂłek 1 X - pojechaÂłem na uroczystÂą inauguracjĂŞ roku akademickiego i przperowadziÂłem siĂŞ do Krakowa, do mieszkania studenckiego, niestety przez ok. 1 miesiÂąc nie mieliÂśmy telewizora, wiĂŞc gdyby M. Prokopiuk pojawiÂła siĂŞ w paÂździerniku nie znaÂłbym jej.
michal pisze: No i jeszcze kilka razy prowadziÂł wtedy WiadomoÂści Marek CzyÂż, ale jego kwadratowa gÂłowa widocznie siĂŞ nie spodobaÂła SÂławiĂąskiemu. Mi teÂż nie pasowaÂła do WiadomoÂści.
Niestety M. CzyÂża nigdy nie widziaÂłem w WiadomoÂściach (no moÂże raz w jakimÂś wejÂściu na Âżywo) jako prezentera. PamiĂŞtam go jeszcze z czasĂłw gdy prowadziÂł AktualnoÂści w TVP3 katowice i z tego co wiem byÂł bardzo popularny na ÂŚlÂąsku. Ciekawe czy dalej mieszka w katowicach, czy przeprowadziÂł siĂŞ do Warszawy?
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Przemek
Bywalec
Bywalec

Post autor: Przemek »

[quote="michal"]
. W 1998 roku w wakacyjne weekendy Wiadomoœci by³y prezentowane w zupe³nie innej luŸniejszej formule przez Macieja Or³osia i Barbarê Górsk¹. By³ to powrót do duetów po kilku latach. Czo³ówka by³a trochê zmodyfikowana (jakby podkolorowana na niebiesko). Studio zupe³nie inne (niebieskie, ustawione na fikuœnych konstrukacja telewizory), a pogoda z balkonu by³a przezentowana na pocz¹tku zaraz po czo³ówce. Przed czo³ówk¹ widok ze studia z dat¹ i ³¹czono siê ze stoj¹cymi prezenterami, którzy mówili o czym dziœ bêdzie. Ta formu³a Wiadomoœci wzbudzi³a wiele protestów wœród widzów, ¿e s¹ prezentowane zbyt luzacko i niepowa¿nie. Ju¿ w sierpniu zawieszono tê formê i tak jak w tygodniu (czo³ówka i studio) prowadzili je ju¿ wy³¹cznie Zimoch, Bukowska, Grzywacz i Pieùkowska.[quote]

A mnie siĂŞ bardzo podobaÂła i nie rozumiem czemu jÂą zawiesili!! Wg. mnie powinien byĂŚ w Polsce taki program informacyjny gdzie prezenter bĂŞdzie na luzie a nie sztywny z krawatem.

PS.1 SÂłyszaÂłem Âże Filipa ÂŁobodziĂąskie zwolnili bo byÂł za bardzo luÂżny wie ktoÂś coÂś moÂże wiĂŞcej??

PS.2 Mnie tamte weekendowe Wiadomoœci kojarz¹ siê ¿e studio mia³o elemnty koloru z³otego ! Tak samo jak czo³ówka
michal
Bywalec
Bywalec

doktorfaustus1 pisze: :lol: :lol: :lol: Nie masz racji, MaÂłgosia Prokopiuk pojawiÂła siĂŞ w lipcu lub sierpniu, kiedy J. PieĂąkowska byÂła na urlopie. Przez pewien czas baÂłem siĂŞ, Âże mĂłj idol (tj wÂłaÂśnie J.P) przeszÂła do innej stacji. Podobnie jak TY zastanawiaÂłem siĂŞ kim jest owa M. Prokopiuk zapowiedziana przez S. Jeneralskiego, ale kiedy zobaczyÂłem jej uÂśmiechniĂŞtÂą twarz o 19.30 juÂż od razu jÂą skojarzyÂłem. A dowodem na to, Âże pojawiÂła sie w lipcu lub sierpniu, a nie w paÂździerniuk jak powiedziÂłeÂś, nich bĂŞdzie fakt, Âże prowadziÂła gÂłowne wydanie WiadomoÂści w ostatnia niedzielĂŞ wrzeÂśnia, kiedy USA rozpoczĂŞÂły dziaÂłania wojenne w Afganistanie. Kolejnego dnia byÂł poniedziaÂłek 1 X - pojechaÂłem na uroczystÂą inauguracjĂŞ roku akademickiego i przperowadziÂłem siĂŞ do Krakowa, do mieszkania studenckiego, niestety przez ok. 1 miesiÂąc nie mieliÂśmy telewizora, wiĂŞc gdyby M. Prokopiuk pojawiÂła siĂŞ w paÂździerniku nie znaÂłbym jej.
No to widocznie masz racjê, ale widaÌ, ¿e siê chocia¿ zgadzamy co do tego, ¿e zapowiada³ j¹ S³awek. ChoÌ nie wiem dlaczego 3 paŸdziernika mi siê ubzdura³. Nie zwi¹zane to by³o z ¿adnymi moimi prywatnymi wydarzeniami w tym okresie ani z treœci¹ przekazywanych wtedy informacji. Tak¹ datê po prostu zapamiêta³em. Ewidentnie mnie wyprowadzi³eœ z b³êdu. Thx :)
michal pisze: No i jeszcze kilka razy prowadziÂł wtedy WiadomoÂści Marek CzyÂż, ale jego kwadratowa gÂłowa widocznie siĂŞ nie spodobaÂła SÂławiĂąskiemu. Mi teÂż nie pasowaÂła do WiadomoÂści.
doktorfaustus1 pisze: Niestety M. CzyÂża nigdy nie widziaÂłem w WiadomoÂściach (no moÂże raz w jakimÂś wejÂściu na Âżywo) jako prezentera.
WejÂśc na Âżywo to on sporo miaÂł. NajczĂŞÂściej z katowickich reporterĂłw leciaÂł na antenĂŞ WiadomoÂści (atak zimy, strajk kolei). Drugim takim, ktĂłry siĂŞ tego nie boi jest Grzegorz Sopniewski. Potem, juÂż z Warszawy, CzyÂż teÂż czĂŞsto nadawaÂł.

A Zygmunta Chajzera pamiêtasz? G³ówne ok. 1994 roku, be¿owe studio.
doktorfaustus1 pisze: PamiĂŞtam go jeszcze z czasĂłw gdy prowadziÂł AktualnoÂści w TVP3 katowice i z tego co wiem byÂł bardzo popularny na ÂŚlÂąsku. Ciekawe czy dalej mieszka w Katowicach, czy przeprowadziÂł siĂŞ do Warszawy?
Intuicja mi mĂłwi, Âże siĂŞ chyba tam przeprowadziÂł. Czy ja wiem czy taki popularny... Dobry byÂł, ale nie uznawaÂłbym go za gwiazdĂŞ TV Katowice, bo tak takich nie ma. A obecnie w AktualnoÂściach nie jest najlepiej. ÂŚwidziĂąskÂą bardzo lubiĂŞ, ale jest rzadko, Dokutowicza (w latach 1997-1999 Pogoda w TVN) oraz PaligĂŞ-KapsĂŞ jeszcze jakoÂś strawiĂŞ, za to Wioletty Grabowskiej, ktĂłra jest 5 razy w tygodniu po prostu nie cierpiĂŞ!
Przemek
Bywalec
Bywalec

michal pisze:

A Zygmunta Chajzera pamiêtasz? G³ówne ok. 1994 roku, be¿owe studio.
JakoÂś nie moge sobie go wyobraziĂŚ teraz w WiadomoÂściach, ale pamiĂŞtam go.

Gdyby nie to ¿e by³em chory ,musia³em le¿ec w ³ó¿ku, a w moim pokoju by³ telewizor tylko z jedynk¹ to ogl¹da³em j¹ prze¿ cza³y dzien, a wtedy dy¿ór od 6:00 do 15:00 mia³a Ma³goszia Motyl i by³y chyba urodziny Wiadomoœci i by³o o tym bardzo g³oœno w TVP1
Ostatnio zmieniony sobota 14 sie 2004, 15:52 przez Przemek, łącznie zmieniany 1 raz.
michal
Bywalec
Bywalec

kwiatek pisze: A mnie siĂŞ bardzo podobaÂła i nie rozumiem czemu jÂą zawiesili!! Wg. mnie powinien byĂŚ w Polsce taki program informacyjny gdzie prezenter bĂŞdzie na luzie a nie sztywny z krawatem.
ByÂło za luÂźno. Jaja to moÂżna sobie robiĂŚ w Teleexpressie, ale WiadomoÂści to powaÂżny program. Mnie siĂŞ nie podobaÂło, a co dopiero starszym ludziom.
kwiatek pisze: PS.1 SÂłyszaÂłem Âże Filipa ÂŁobodziĂąskie zwolnili bo byÂł za bardzo luÂżny wie ktoÂś coÂś moÂże wiĂŞcej??
Nie wiem jak to by³o, ale nie by³ luŸny. By³ raczej spiêty i wydaje mi siê, ¿e sam zrezygnowa³, t³umaczac tym, ¿e woli zaj¹c siê t³umaczeniami obcych wersji jêzykowych. Zapamiêta³em go z tego, ¿e w pocz¹tkowym okresie mia³ za du¿¹, za luŸn¹ marynarkê z przyd³ugimi rêkawami.
kwiatek pisze: PS.2 Mnie tamte weekendowe Wiadomoœci kojarz¹ siê ¿e studio mia³o elemnty koloru z³otego ! Tak samo jak czo³ówka
Czo³ówka by³a niebieska tak jak studio. By³a taka sama jaka obowi¹zywa³a w latach 1997-2002, ale podkolorowana na niebiesko. Elementy scenografii by³y stalowe (srebrne co najwy¿ej). Z³ota to mo¿na powiedzieÌ, ¿e by³a w³aœnie podstawowa czo³ówka lat 1997-2002.
Przemek
Bywalec
Bywalec

nieĂŚh ktos powie coÂś wiĂŞcej o chajzerze bi ja go nie pamiĂŞtam!!
michal
Bywalec
Bywalec

kwiatek pisze:nieĂŚh ktos powie coÂś wiĂŞcej o chajzerze bi ja go nie pamiĂŞtam!!
Za du¿o nie powiem. Prowadzi³ tylko z be¿owego studia kiedy wiadomoœci nie mia³y czo³ówki (od razu rzut na studio z boku, muzyczka i napis). By³o to pierwsze studio po wyprowadzce z Powstaùców. W tym studiu wprowadzone zosta³y na sta³e codzienne duety w g³ównym wydaniu i najczêœciej prowadzi³ z Bukowsk¹. Po kilku miesi¹cach wylecia³ i jak go pytano w wywiadzie o przyczyny to powiedzia³, ¿e widocznie coœ siê komuœ nie spodoba³o i podziêkowano mu za wspó³pracê. Ale siê nie martwi, bo zawsze jest miejsce dla niego w radiu.
Przemek
Bywalec
Bywalec

To studio byÂło chyba z takÂą kulÂą na Âśrodku sciany???

Juz to kiedyÂś pisaÂłem ale czy nikt nie zauwazyÂł ze tvp pogaraszaÂło z roku na rok stuadia wiadomoÂści (caÂły tekst na 1 stronie tego tematu)
michal
Bywalec
Bywalec

kwiatek pisze: To studio byÂło chyba z takÂą kulÂą na Âśrodku sciany???
Tak, to jest to studio. Dla mnie jednak bardziej charakterystycznym od kuli by³ wielki br¹zowy stó³ o ciekawym kszta³cie.
kwiatek pisze: Juz to kiedyÂś pisaÂłem ale czy nikt nie zauwazyÂł ze tvp pogaraszaÂło z roku na rok stuadia wiadomoÂści
To by³a tylko prowizorka. Potem siê przenieœli siê na kilka lat (do 1997) do innego studia i mieli fajn¹ czo³ówkê kulo-zegar, zmienion¹ trochê w 1997, ale w³aœciwie jej za³o¿enia by³y obecne a¿ do 2002 roku.
Przemek
Bywalec
Bywalec

michal pisze:

To by³a tylko prowizorka. Potem siê przenieœli siê na kilka lat (do 1997) do innego studia i mieli fajn¹ czo³ówkê kulo-zegar, zmienion¹ trochê w 1997, ale w³aœciwie jej za³o¿enia by³y obecne a¿ do 2002 roku.
chcesz ja zobaczyĂŚ oraz to studio wejdz na:http://www.mateusz.pl/mt_asp/potop/realv.asp

wszystkie te filmy dotycz± powodzi w 1997 (ALAE JOLCIA SIÊ ZMIENI£A)

Dlaczego Motyl zrezygnowaÂła z TVP1
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

ProszĂŞ, proszĂŞ - znikam na godzinkĂŞ i juz 9 nowych postĂłw - jestem pod wraÂżeniem. :lol: A ile wÂątkĂłw... to moÂże i ja dorzucĂŞ coÂś od siebie.
Niestety Z. Chajzera nie pamiĂŞtam z Wiadomosci i nawet nie wiedziaÂłem, Âże kiedyÂś prowadziÂł ten program. Gdyby nie wasze posty dalej Âżyybym sobie w bÂłogiej nieÂświadomoÂści. :P
Niestety nie mogê pomóc Wam w sporze na temat koloru czo³ówki weekendowych Wiadomoœci - pametam tylko t¹ zwyk³¹, codzienn¹. Kiedy w 1998r wprowadzili s³ynne ju¿ zmiany w soboty i niedziele ja le¿a³em w szpitalu z unieruchomion¹ nog¹ (a to pech, by³ pocz¹tek wakacji :evil: ) i niestety w sali mieliœmy jakiœ stary czarnobia³y telewizor, na którym ledwo co by³o widaÌ. :evil: Poza tym nie wiele pamietam - byÌ mo¿e wiêkszoœÌ zmian powinna siê zachowaÌ. Odnoszê wra¿enie, ¿e szefowie Wiadomoœci dzia³ali pochopnie i nie pownwinni za bardzo kierowaÌ siê opin¹ ludzi starszych. Fakt, to oni stanowi¹ g³ówn¹ widowniê programów informacyjnych, ale nie jedyn¹ :!: :!: :!:
Co do celowego pogarszania studia - trudno cokolwiek na ten temat powiedzieÌ, có¿ widocznie panowa³a wówczas jakaœ dziwna moda. :roll: Te sweterki, bia³e ko³nierzyki etc - masakra!

W sprawie rezygnacji Motyl z TVP1 trudno co kolwiek powiedzieÌ - mo¿e skoùczy³ siê jej kontrakt, mo¿e jej podziêkowali a m¿e po prostu zapragne³a wróciÌ do rodzinnego oœrodka TVP w Gdaùsku. Zreszta kiedy akurat ona pracowa³a w porannych Wiadomoœciach by³a tam bardzo du¿a rotacja prezenterów - ci¹gle pojawia³ siê ktoœ nowy, znikali inni i tak w kó³ko.
michal
Bywalec
Bywalec

kwiatek pisze:Gdyby nie to ¿e by³em chory ,musia³em le¿ec w ³ó¿ku, a w moim pokoju by³ telewizor tylko z jedynk¹ to ogl¹da³em j¹ prze¿ cza³y dzien, a wtedy dy¿ór od 6:00 do 15:00 mia³a Ma³goszia Motyl i by³y chyba urodziny Wiadomoœci i by³o o tym bardzo g³oœno w TVP1
CoÂś tu jest nie tak. Kiedy byÂła Motyl to nie byÂło tak jak teraz, Âże prezenter na rano ma WiadomoÂści ciÂągiem o 8.00, 12.00 i 15.00. Czasem siĂŞ zdarzaÂło, Âże w kaÂżdym byÂł inny prezenter.

Nie uwierzê równie¿, ¿e Motyl mia³a Wiadomoœci o 6.00 w Kawie czy Herbacie. A ogl¹da³em zawsze przed szko³¹. Tam by³ Szul, Ulka, Kolis, czasami Holecka, ale bardzo rzadko, a na pocz¹tku 2002 roku pojawi³a siê nowa pani w czarnych w³osach, ale nazwisko mi uciek³o.

Wiadomoœci o 15.00 poza tym nie maj¹ wcale d³ugiej historii. Wprowadzono jest ok 1996 roku, ale osta³y siê krótko (najwy¿ej ca³¹ ramówkê, ale zesz³y chyba wczeœniej). Potem powróci³y bodaj¿e w 1999 roku i prowadzili je prezenterzy wydania o 19.30, a wiêc Zimoch, Pieùkowska i Bukowska. PóŸniej doszed³ Durczok jednak mia³ taryfê ulgow¹ i o 15.00 czêsto wyrêcza³ go Jeneralski (wtedy prezenter wydaù wczeœniejszych). Kiedy w³¹czono 15.00 do dy¿uru porannego nie pamiêtam - chyba w 2001.

Oto prezenterzy wydaĂą 8.30 (9.00?) i 12.00 w latach 1998-2001
SÂławomir Jeneralski
Jan Szul
MaÂłgorzata Motyl
WiesÂława Rudzka (przeszÂła z Agrobiznesu, a dziÂś ponownie tam jest)
Danuta Holecka
Magdalena Michalak

Nie pamiêtam kiedy, ale poranne wydanie d³ugo by³o nadawane o 9.00. Dopiero pó¿niej skrócono "Kawê czy herbatê" i by³y o 8.30, a na 8.00 przeniesiono niedawno, ¿eby nie dublowa³y siê z Kurierem.

kwiatek pisze: chcesz ja zobaczyĂŚ oraz to studio wejdz na: http://www.mateusz.pl/mt_asp/potop/realv.asp

wszystkie te filmy dotycz± powodzi w 1997 (ALAE JOLCIA SIÊ ZMIENI£A)
Bardzo fajna ta stronka. A PieĂąkowska zmieniÂła fryzurĂŞ do nowego studia od wrzeÂśnia? 1997. Ona prowadziÂła pierwsze wydanie i w Teleexpressie jak mĂłwili o nowym studiu, to pokazywali jak pozuje fotoreporterom przy stole do zdjĂŞĂŚ. CzĂŞsto sÂą zdjĂŞcia wÂłaÂśnie z tego dnia w gazetach jak jest o niej mowa. I zastanawiaÂło wtedy mnie dÂługi czas jedno. Za PieĂąkowskÂą podczas sesji byÂła szara Âściana, a podczas programu widok na redakcjĂŞ. ;) ;) ;)

Aha, tylko Wiadomoœci g³ówne by³y nadawane z nowego studia. Do wydaù wczeœniejszych u¿ywano starego jeszcze przez kilka miesiêcy.
kwiatek pisze: Dlaczego Motyl zrezygnowaÂła z TVP1
Nie wiem. Po prostu nagle zniknĂŞÂła. Nie byÂło o tym gÂłoÂśno, bo to tylko prezenterka wydaĂą porannych, a poza tym widaĂŚ/sÂłychaĂŚ jÂą byÂło w relacjach z TrĂłjmiasta.
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

michal pisze:Nie pamiêtam kiedy, ale poranne wydanie d³ugo by³o nadawane o 9.00. Dopiero pó¿niej skrócono "Kawê czy herbatê" i by³y o 8.30, a na 8.00 przeniesiono niedawno, ¿eby nie dublowa³y siê z Kurierem.
JeÂżeli siĂŞ nie mylĂŞ to juÂż w 2000 r. poranne WiadomoÂści nadawane byÂł o 8.00. Kurier wystartowaÂł 3 marca 2002r i to raczej jego emisjĂŞ planowno w taki sposĂłb, aby nie nakÂładaÂła siĂŞ z emisjÂą innych programĂłw informacyjnych.
michal pisze: Aha, tylko Wiadomoœci g³ówne by³y nadawane z nowego studia. Do wydaù wczeœniejszych u¿ywano starego jeszcze przez kilka miesiêcy.
S¹dzê, ¿e i w tym przypadku by³o torszeczkê inaczej - wszytkie wydania wiadomoœci od 2 grudnia 1997 (chwila uruchomienia nowego studia) nadawane by³y z tego samego miejsca. w zale¿noœci od pory emisji zmienia³o siê t³o za plecami prezentera. Zawsze jednka by³ to obraz z newsroomu - raz jedna œciana z oknami i bardzo kolorowym logo Wiadomoœci na szkle, raz inna - równie¿ z logo - ale tym razem by³a to niebieska litera "W" Ostatnio próbowa³em dotrzeÌ do artyku³ów prasowych na temat uruchomienia nowego studia w 1997 - znalaz³em ma³e notki w Gazecie Wyborczej oraz Rzeczpospolitej - niestety bez zdjêÌ. Wiem, ¿e równie¿ jakiœ wiêkszy artyku³ ukaza³ siê wówczas na ten temat w Super expresie, ale to sprawdzê dopiero w Jagielonce we wrzeœniu. :P
ODPOWIEDZ