W miêdzy czasie w g³ównym wydaniu Wiadomoœci pojawi³a siê Ma³gorzata Prokopiuk. Z czasem ówczesny szef Wiadomoœci P. S³awiùski (michal pisze: Dok³adnie tak by³o. Te¿ s³ysza³em o tych oporach. Podobno pierwsze Ale wg mnie by³ czwartym przenterem, a nie wszed³ za Zimocha jak napisa³eœ wczeœniej. Zimocha wywalili w wakacje i wtedy wszed³ o g³ównego S³awek Jeneralski, a Bukowsk¹ po¿egnaliœmy od nowej ramówki.

Tutaj nie masz racji. Piotr Gembarowski prowadzi³ wówczas Teleexpress - przez pierwsze 10 minut informowali o wydazeniach w Nowym yorku, potem dali przygotowane wczesniej materia³y o Polsce i na koniec powrócili do zamachu. Jako jedyny program informacyjny TVP podali wówczas jeszcze inne informacje. Zaraz po Teleexpresie na antenê wszed³ Durczok ze specjalnym wydaniem Goœcia Jedynki, póŸniej do³¹czy³ do niego Kraœko. Podczas przerw w rozmowie ³¹czyli siê z Pl. Powstaùców i J. Pieùkowsk¹. I prawie w 90% jestem pewien, ¿e sama prowadzi³a wówczas g³ówne wydanie.michal pisze: 11 wrzeœnia dy¿ur mia³a mieÌ samodzielnie Pieùkowska. Pojawi³a siê w specjalnym wydaniu o 16.30. Pierwsz¹ wzmiankê o p³on¹cej wie¿y poda³a Holecka o 15.00. Goœcia chyba mia³ Gembarowski (tego nie jestem pewien do koùca), a Durczok powinien prowadziÌ Forum. Nie wiem czy ono siê odby³o, a jeœli tak, to pewnie nie z jego udzia³em, bo o 18.58 wystartowa³y "Wiadomoœci" w duecie Durczok+Pieùkowska (pewne na 100%). A potem S³awek z Monitorem. Nie przypominam sobie ¿eby 12. i 13. by³y Wiadomoœci o 19.00, a ju¿ zw³aszcza w duecie.
Natomiast w 100% jestem pewien,¿e 12 i 13 wrzeœnia Wiadomoœci nadawane by³y w duecie Durczok - Pieùkowska i zaczyna³y siê o 19.00. Przy okazji ju¿ na sta³e zrezygnowali wówczas z prezentowania pogod na balkonie. (Akurat te wydanie bardzo dobrze pamietam, poniewa¿ oglada³em je u moich przyjació³ - pok³óciliœmy siê wówczas, bo kilka osób chcia³o ogl¹daÌ Fakty - wygra³a jednak TVP1