Fakty - program informacyjny TVN
Moderator: Łukasz
-
- Czasem tu wpada
Re: "Fakty" - nalepszy program informacyjny w Polsce
Chyba po raz pierwszy Maciej Knapik zrobił krótki reportaż dla "Faktów"
Wczoraj też był jego reportaż. Pisałem o tym w wątku o Macieju. I nie powiedziałbym, że krótki, a normalny. Mówiąc szczerze lubię jego reportaże i mógłby moim zdaniem na stałe być w ekipie Faktów.JacanTVN24 pisze:Chyba po raz pierwszy Maciej Knapik zrobił krótki reportaż dla "Faktów"
-
- Czasem tu wpada
Dzisiejszy szczególnie mi się podobał 

-
- Bywalec
Durczok w piątkowych Faktach.
TVN OFICJALNIE o rewolucji w Faktach !
http://www.tvn24.pl/-1,1733392,0,1,rewo ... omosc.html
http://www.tvn24.pl/-1,1733392,0,1,rewo ... omosc.html
Wygląda na to, że Fakty TVN na kilka miesięcy przeniosą się do wirtualnego studia żeby we wrześniu wrócić w zupełnie nowej odsłonie i w nowym studiu ( juz nie wirtualnym)
-
- Czasem tu wpada
Więc skoro będą prowadzone jakieś prace pod nowe Fakty we wspólnym studiu TVN i TVN24 na czas wyprowadzi Faktów do wirtualnego studia, to jak będzie funkcjonować TVN24. Będzie znów takie kadrowanie, jak sprzed remontu? Przecież praca musi się jakoś odbywać.
Niewykluczone, że TVN24 także na ten czas przeniesie się do studia wirtualnego - mają już przecież przygotowaną grafikę dla serwisów informacyjnych. A jeśli praca przenosi się do wirtuala mówi nam to jedno - prace w studiu będą tak duże, że praca w nim będzie niemożliwa. Wysnuwam więc hipotezę, że newsroom po raz pierwszy od 8 lat zmieni się nie do poznania. Zmiany mogą być bardzo duże. Mam nadzieję, że na lepsze.
-Mogą nadawać z patio, są tam te duże ekrany.JacanTVN24 pisze:Więc skoro będą prowadzone jakieś prace pod nowe Fakty we wspólnym studiu TVN i TVN24 na czas wyprowadzi Faktów do wirtualnego studia, to jak będzie funkcjonować TVN24. Będzie znów takie kadrowanie, jak sprzed remontu? Przecież praca musi się jakoś odbywać.
-Wirtualne studio.
-Może TTV albo TVN CNBC podzieli się z nimi studiem.
- Budynek MBC jest duży, np główny hol.
Jeszcze co do remontu. Naprawdę zapowiada się coś dużego skoro studio zostanie zwolnione już wiosną, a zmiany ujrzymy dopiero jesienią. To kilka miesięcy. Część z tego okresu to zapewne będą próby, ale i tak większość przeznaczona zostanie na remont.
-
- Czasem tu wpada
Już sama zapowiedź wielomiesięcznej pracy nad nowymi "Faktami" daje do zrozumienia, że to nie będzie tylko zwykły delikatny lifting a gruntowna przebudowa studia. Ciekawe czy elementy charakterystyczne dla TVN24 zostaną tak jak dotychczas, i do nich tylko będzie się dobudowywać/zmieniać nowe elementy "Faktowe" tak jak np. teraz stół.
A ja mam nadzieję, że "Fakty" w końcu przestaną współdzielić studio z TVN24.
Dlaczego? :uhh:rogi pisze:A ja mam nadzieję, że "Fakty" w końcu przestaną współdzielić studio z TVN24.
Dlaczego? Najbardziej błahy powód - o 19:00 serwis jest prowadzony ze studia TVN CNBC, a o tej porze brakuje pełnego serwisu dla tych którzy nie oglądają "Faktów". To raz, a dwa nie wiem, chociażby zmiana stołu.
Po co oglądać jak to nazwałeś 'pełny serwis' w tvn24 skoro w tym samym czasie leca Fakty, które są 'pełnym serwisem'rogi pisze:Dlaczego? Najbardziej błahy powód - o 19:00 serwis jest prowadzony ze studia TVN CNBC, a o tej porze brakuje pełnego serwisu dla tych którzy nie oglądają "Faktów". To raz, a dwa nie wiem, chociażby zmiana stołu.