[TVP1] 19.30

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: doktorfaustus1 »

Jeszcze nie przeczyta³em tego wywyaidu z Pieùkowsk¹ w elle - musze siê wybraÌ do Empiku (ok 30 km :D :lol: :lol: :lol: ) lub pójœÌ do któregoœ z miejscowych salonów prasowych. ( A mo¿e mo¿na przeczytaÌ to gdzieœ w internecie??)

1. Jakoœ nie chcê mi siê wierzyÌ, ¿e rzekomo mieli zwolniÌ Milewicza - nie zabija siê kury znosz¹cej z³ote jajka. Pracowa³ w TVP blisko 20 lat, realcjonowa³ wiêkszoœÌ konfliktów i jak nikt inny nadawa³ siê w³aœnie do takiej pracy. Je¿lei nie podoba³oby mu siê w TVP rzuci³by t¹ pracê natychmiast. TVN24 i Polsat czekaj¹ z otwartymi rêkoma w³aœnie na takich dziennikarzy. W TVP do dzisiaj nie pozbierali siê po tej stracie - wiêkszoœÌ materia³ów np o Iraku informuje o wydarzeniach ale nie t³umaczy, nie szuka powodów i nie mówi o ewentualnych skutkach. Zreszt¹ artyku³ o Milewiczu w Pressie by³ chyba prób¹ skompromitowania TVP i Wiadomoœci - wiêkszoœÌ informacji uzyskano od anonimowego informatora (tak te¿ mogê napisaÌ taki artyku³ - byÌ jednoczeœnie swoim anonimowym informatorem i pisaÌ wszytko, co mi œlina na jêzyk przyniesie, a raczej atrament na stalówkê :lol: ). Czytaj¹Ì te pop³uczyny odnios³em wra¿enie, ¿e chodzi im o obronê redaktora naczelnego SE - Mariusza Ziomeckiego . Przyk³adem mo¿e byÌ ramka obok tekstu, w której zamieszczono wszytkie przypadki pokazywania brutalnych zdjêc przez dziennikarzy - oczywiœcie kto lubuje siê w krwi wed³ug Press - WIADOMOŒCI. Jako przyk³ad podali materia³ M. Adamczyka o pokazaniu przez któr¹œ z zachodnich stacji zdjêÌ umieraj¹cej Diany. Wiadomoœci mia³y wówczas rzekomo te¿ pokazaÌ te zdjêcia - tak siê sk³ada, ¿e mam to wydanie u siebie i nie ma tam owych zdjêc - Adamczyk skrytykowa³ w³aœnie dziennikarzy ¿yj¹cych z publikowania takich zdjêÌ. Wogóle autorka materia³u chcia³a odebraÌ prawo redakcji Wiadomoœci do ¿alu po Milewiczu. A ju¿ zarzut, ¿e przy pomocy smierci dziennikarza chcieli podnieœÌ swoje notowania uwa¿am za skandaliczny ( i ta gazeta œmie oceniac pracê innych dziennikarzy!!!!) Jeszcze bardziej skandaliczny by³ koniec, w którym autorka ¿ali siê, ¿e B. Ulka mia³ rzekomo nie podaÌ rêki, któremuœ z dziennikarzy SE (te¿ bym nie poda³, ma³o tego chyba bym mu w pysk strzeli³ i to kilka razy a potem do³o¿y³ parê kopniaków!!!) - czekam na nazwisko tego "skrzywdznego pismaka". Inaczej uwa¿am, ¿e sprawa wyssana jest z palca.

2. Nie wiem w jaki sposĂłb odbierani sÂą w redakcji Durczok i PieĂąkowska - ten pierwszy raczej nie sprawia wraÂżenia bufona, druga pupilkÂą szefĂłw na pewno nie byÂła. To, Âże ktoÂś nie chcĂŞ siĂŞ o kimÂś wypowiedzieĂŚ wcale nie Âświadczy, Âże nie lubi tej osoby. MoÂże po prostu unika mediĂłw.

------------------------------------------------------------------
wracajÂąc do spraw bieÂżacych
Bardzo podoba³o mi siê dzisiejsze wydanie Wiadomoœci. Wprawdzie Jola by³a pocz¹tkowo przygnêbiona (chyba po Faktach mia³ taki nastrój, zreszt¹ ja te¿) ale potem sz³o ju¿ dobrze. Jedynie materia³ o aktualnej sytuacji w Iraku i mo¿liwoœci negocjacji Watykanu by³ jakiœ s³abszy, reszta bez zarzutu. Podoba³ mi siê materia³ S. Sliwiùsùskiej i D. Ociepy o redukcji wojsk USa w europie oraz H. Szarkowskiej o sporach wokó³ pierwszego plakatu Solidarnoœc. Wogólê ka¿dê g³ówne wydanie powinno koùczyÌ siê jakims materia³em o kulturze, sztuce.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

HEJ, doktorku.Ja nie miaÂłem okazji oglÂądac WiadomoÂści, bo po Faktach od razu poleciaÂłem do kafeji podzieliĂŚ sie z Wami zastrzeÂżeniami. Od wrzes bĂŞdzie lepiej(NETatHome). Swoja drogÂą to Ciekawi mnie jak wyglÂądaÂł Durczok oglÂądajÂąc Marcina w TV.
Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: michos »

Ale plota :!: :!: :!:
Jolanta PieĂąkowska do Londynu a Wysocka ma miejsce Joli.
Pewnie to inwencje twĂłrcza tygodnika "Newsweek" ale zawsze warto takÂą plotĂŞ przytoczyĂŚ.
http://www.wirtualnemedia.pl/index1.php ... rubryki=24

Mi siĂŞ zdaje, Âże te ploty nie muszÂą braĂŚ siĂŞ z niczego.
Jak wiadomo tam caÂły czas jest gra niejasnych interesĂłw.

A tu nastĂŞpna chyba bardziej pewna.
CoÂś w trawie piszczy i napewno dalszy rozwĂłj akcji nastÂąpi.
http://info.onet.pl/965822,11,item.html
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Obie te informacje uznaÂłbym za plotki - poproszona o komentarz do informacjii Newsweeka D. Warakomska powiedziaÂła, Âże dziwi siĂŞ, iÂż gazeta aspirujÂąca do bycia tygodnikiem opinii zniÂża siĂŞ do poziomu brukowcĂłw. Tym samym obalono informacjĂŞ z SE. Najprawdopodobniej jakieÂś zmiany bĂŞdÂą - nie zdziwiĂŞ siĂŞ gdy naglĂŞ w WiadomoÂściach pojawi isĂŞ D. Warakomska. SwojÂą drogÂą to dziwnĂŞ, Âże z Panoramy nie udaÂło siĂŞ jej zrobiĂŚ programu na Âświatowym poziomie, a przecieÂż rzÂądziÂła tam od 2001r. SÂądzĂŞ, Âże to raczej Olimpia GĂłrska - ÂŻukowska otrzyma etat korespondenta w USA lub Wielkiej Brytanii.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

To nie muszÂą byĂŚ 100%.
CoÂś jest na rzeczy. PrzecieÂż to nie pierwsza i nie ostatnia plotka o tym.
Tak od siebie dodam, Âże chĂŞtniej bym oglÂądaÂł PieĂąkowskÂą z Waszyngtonu niÂż z Warszawy i nie uwaÂżam, Âże rola korespondenta w USA jest czymÂś zÂłym dla niej.

http://www.superexpress.pl/se/index.jsp ... position=1

Przeczytajcie sobie komentarze na jej temat.
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Przepraszam, a co one majÂą do rzeczy? KilkanaÂście postĂłw wyÂżej napisaÂłem co sÂądzĂŞ o opiniach internautĂłw wyraÂżanych w formie takich komentarzy i jak "waÂżne" byÂłby dla mnie gdybym to ja miaÂł podejmowaĂŚ decyzjĂŞ personalne w TVP 8)
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

Pienkowska nie do Londynu tylko do usa.swoja droga wydaje mi sie ze to nie awans a raczej pruba pozbycia si e jej z wiadomosci.co do artyku lu w press to dla mnie by l dobry oprocz ewidentnych atakow na ta tvp to pokazywal obie strony konfliktu i to mi sie podobalo.nie podobalo mi sie natomiast tak jak mowisz to ze probowali zarzucac robienie tvp kasy na Milewiczu.Co do tej calej sprawy to nie wim czy nie mogli by wywalic kury znoszacej zlote jajka wywalili lisa w koncu wiec wszystko jest mozliwe ale jak juz mowilam nie sadze by stali za tym Durczok z Pienkowska. A co do wczorajszych wiadomosci to tez bylam dosc przygnebiona po faktach by je dokladnie ogladac ale ogolnie podobaly mi sie.
Android <3
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Lis zrezygnowaÂł sam - dostaÂł o wiele lepszÂą propozycjĂŞ od TVN, zresztÂą w tym czasie w TVP prawica i kolesie WiÂśka W. decydowali o wszytkim.
A wogĂłlĂŞ w ostatnim PrzeglÂądzie Danuta Waniek wypowiedziala siĂŞ o ostatnich zmianach w TVP. Polecam! RozbawiÂł mnie ten fragment - ubraÂła siĂŞ w cierpiĂŞtnicze szaty i zapomniaÂła, Âże awans daÂł jej Kwiatkowski. :lol: Oto link:
http://www.przeglad-tygodnik.pl/index.p ... ad&name=30
i jeszcze tutaj - tym razem link do felietonu K. Kofty:
http://www.przeglad-tygodnik.pl/index.p ... y&name=148

Jutro pewnie czeka nas kolejna dawka plotek - Fakt nie moÂże pozostaĂŚ dÂłuÂżny - koniecznie trzeba cos wymyÂślic :lol:
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

oojjj wedlog ostatnich rewelacji fucktu to nie wiem czy ten lis tak sam zrezygnowal :) hehe wczoraj w faktach podali ze nowe "fakty" zobaczymy juz 6 wrzesnia nie watpie ze jest to ruch podyktowany tym ze Lis od 1 wrzesnia w polsacie ;) ciekawe czy wiadomosci zaczna 8 aby zobaczyc co robi konkurencja czy 1 zeby powiedziec "tak to my bylismy pierwsi :) "
Android <3
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Nie s¹dzê, aby nowe studio zosta³o uruchomione 1 wrzesnia (œrodek tygodnia nie jest dobrym terminem). Zdecyduj¹ siê chyba na któr¹œ z niedziel tj na 5 lub 12 wrzesnia. Wszak g³ówne wydanie Wiadomoœci ma najwiêksz¹ widowniê w³aœnie w w ka¿d¹ niedzielê. Zreszt¹ taki krok mo¿e byc podyktowany równie¿ innymi wzglêdami - mogli przestraszyÌ siê przechwa³ek TVN i postanowi¹ nie konkurowaÌ z Faktami w poniedzia³ek w³aœnie przy pomocy zmiany scenografii. A jaka ona bêdzie - nie wiadomo. Wiadomo natomiast, ¿e Warakomska i Grzywaczewski raczej chca zniszczyÌ Wiadomoœci. Ju¿ widzê - Dorota i serwis na œwiatowym poziomie , tylko w Panoramie jej nie wysz³o. StaÌ ja na same puste przechwa³ki. Wwieczorne wydanie mia³o mieÌ biznesowy charkter - wiadomo ju¿, ¿e takiego nie bêdzie - od wrzeœnia w dwójce po 22 bêdzie Panorama Biznes. Mog³y pojawiÌ siê równiez Wiadomoœci Kulturalne (idealne dziennikarki - H. Szrkowska i M. Gardowska) - ale ich te¿ nie bêdzie - w ka¿dy poniedzia³ek na TVP2 - Panorama - Kultura.
Wywalili Monitor Wiadomoœci a z wieczornego wydania uczynili powtórkê g³ównego w telegraficznym skrócie - nawet ten sam uk³ad materia³ów. Ehh, Dorota zawiod³em siê na tobie, jedyne co potrafisz to rozkrêcaÌ dobrze dzia³aj¹cy mechanizm.
Oczywiœcie nie zmiena to faktu, i¿ wczorajsze g³ówne wydanie bardzo mi siê podoba³o - po³¹czyli siê z Atenami, Rud¹ Œl¹sk¹ (rodzinne miasto Otylii). TVN widocznei nie ma wozów transmisyjnych :twisted:
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Dokladnie popieram w 100 % warakomska RULEZ jesli chodzi o rozpichrzenie stacji to niezly tandemik grzywaczewski i warakomska :) jesli jeszcze nie czytales to w nowym press jest wywiad z Grzywka :) jedyne co wie to to ze oprocz rozwalenia publicystyki i wsadzenia Moniki Olejnik (obawiam sie jedyny program ktory bedzie trzymal poziom) to to zew niedziele bedzie msza swieta :) sooper plan rozwoju zajebisty pogratulowac ;) aha no i denne sit comy to tez bedzie trzymalo poziom i pokazuje to ogrom zmian jakie wprowazdil pan Grzywka ;)
Android <3
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Msza juÂż siĂŞ pojawiÂła w ramĂłwce - 5 wrzeÂśnia bĂŞdzie po raz pierwszy. Programu Moniki Olejnik jeszcze nie ma. Tak wiĂŞc publicytykĂŞ Ăłw tandem caÂłkowicie rozkrĂŞciÂł - w czwartki zamiast Tygodnika Politycznego Jedynki wpisano program publicystyczny, a jedyne rozmowy z politykami bĂŞdÂą jak narazie prowadzone tylko w Forum - najwiĂŞkszy program w Polsce bĂŞdzie nadawaÂł od wrzesnia wiĂŞcej programĂłw religijnych niÂż publicystycznych. RĂŞcĂŞ opadajÂą z szelestem..... :roll:
mac
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: mac »

Po ostatnich zmianach w ramĂłwce TVP zaczynam siĂŞ baĂŚ, Âże mieszkam w paĂąstwie wyznaniowym.
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Niestety ja teÂż..... :roll:
Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

I ja rĂłwnieÂż.

Likwidacja tylu programĂłw publicystycznych i danie w zamian tylu religijnych(szczegĂłlnie mszy Âśw) to lekka przesada.
Jak ktoÂś chciaÂł wysÂłuchaĂŚ mszy Âśw to mĂłgÂł to zrobiĂŚ na tvp3 lub przez nas tak bardzo kochanym radiu maryja. :twisted: :twisted: :twisted:
ODPOWIEDZ