1. Jakoœ nie chcê mi siê wierzyÌ, ¿e rzekomo mieli zwolniÌ Milewicza - nie zabija siê kury znosz¹cej z³ote jajka. Pracowa³ w TVP blisko 20 lat, realcjonowa³ wiêkszoœÌ konfliktów i jak nikt inny nadawa³ siê w³aœnie do takiej pracy. Je¿lei nie podoba³oby mu siê w TVP rzuci³by t¹ pracê natychmiast. TVN24 i Polsat czekaj¹ z otwartymi rêkoma w³aœnie na takich dziennikarzy. W TVP do dzisiaj nie pozbierali siê po tej stracie - wiêkszoœÌ materia³ów np o Iraku informuje o wydarzeniach ale nie t³umaczy, nie szuka powodów i nie mówi o ewentualnych skutkach. Zreszt¹ artyku³ o Milewiczu w Pressie by³ chyba prób¹ skompromitowania TVP i Wiadomoœci - wiêkszoœÌ informacji uzyskano od anonimowego informatora (tak te¿ mogê napisaÌ taki artyku³ - byÌ jednoczeœnie swoim anonimowym informatorem i pisaÌ wszytko, co mi œlina na jêzyk przyniesie, a raczej atrament na stalówkê

2. Nie wiem w jaki sposĂłb odbierani sÂą w redakcji Durczok i PieĂąkowska - ten pierwszy raczej nie sprawia wraÂżenia bufona, druga pupilkÂą szefĂłw na pewno nie byÂła. To, Âże ktoÂś nie chcĂŞ siĂŞ o kimÂś wypowiedzieĂŚ wcale nie Âświadczy, Âże nie lubi tej osoby. MoÂże po prostu unika mediĂłw.
------------------------------------------------------------------
wracajÂąc do spraw bieÂżacych
Bardzo podoba³o mi siê dzisiejsze wydanie Wiadomoœci. Wprawdzie Jola by³a pocz¹tkowo przygnêbiona (chyba po Faktach mia³ taki nastrój, zreszt¹ ja te¿) ale potem sz³o ju¿ dobrze. Jedynie materia³ o aktualnej sytuacji w Iraku i mo¿liwoœci negocjacji Watykanu by³ jakiœ s³abszy, reszta bez zarzutu. Podoba³ mi siê materia³ S. Sliwiùsùskiej i D. Ociepy o redukcji wojsk USa w europie oraz H. Szarkowskiej o sporach wokó³ pierwszego plakatu Solidarnoœc. Wogólê ka¿dê g³ówne wydanie powinno koùczyÌ siê jakims materia³em o kulturze, sztuce.