[TVP1] 19.30

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

ArO
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: ArO »

Gwiazdy telewizji spadajÂą z wizji

A¿ cztery miesi¹ce szefowie telewizyjnej Jedynki sprawdzali nowych prezenterów "Wiadomoœci", aby stwierdziÌ, ¿e siê do tej pracy nie nadaj¹. Fakt o ich braku kompetencji pisa³ ju¿ w listopadzie! W koùcu Dorota Wysocka-Schnepf (34 l.) i Micha³ Adamczyk (32 l.) zostali odsuniêci od prowadzenia g³ównych wydaù "Wiadomoœci".
a tymczasem
Hurra! Wracam na wizjĂŞ.

Danuta Holecka (36 l.) wraca na wizjĂŞ! Popularna prezenterka od poczÂątku lutego poprowadzi "Kurier" w TVP 3. - Mam nadziejĂŞ, Âże wszyscy, ktĂłrzy mnie lubili, kiedy prowadziÂłam "WiadomoÂści", polubiÂą mnie w nowym miejscu - mĂłwi Holecka.

Danuta Holecka przepracowa³a w TVP 12 lat. Do "Wiadomoœci" trafi³a z konkursu. Ostatnie g³ówne wydanie programu poprowadzi³a 11 paŸdziernika 2004 roku. Dwa dni póŸniej po raz ostatni widzieliœmy j¹ w wieczornym wydaniu "Wiadomoœci".

- W ci¹gu ostatnich 3 miesiêcy dosta³am kilka ró¿nych propozycji. Myœla³am o odejœciu z TVP albo telewizji w ogóle - mówi nam Holecka.

- ZdecydowaÂłam jednak, Âże pozostanĂŞ w publicznej. WaÂżne jest, Âże nadal bĂŞdĂŞ tworzyĂŚ i prowadziĂŚ program informacyjny. RobiĂŚ to, co umiem i lubiĂŞ, w dodatku w miejscu, ktĂłre dobrze znam. Na mojÂą decyzjĂŞ ogromny wpÂływ miaÂły listy i opinie telewidzĂłw. OtrzymaÂłam setki wyrazĂłw uznania dla tego co robiĂŞ i zwykÂłych dowodĂłw sympatii. Bardzo za nie dziĂŞkujĂŞ!

ArtykuÂł "Widzowie tĂŞskniÂą za HoleckÂą", ktĂłry ukazaÂł siĂŞ w "Super Expressie" - mĂłwiÂący o odejÂściu prezenterki z "WiadomoÂści" - ktoÂś odbiÂł na ksero i rozwiesiÂł na korytarzach i w windach telewizji. Z jej skrzynki na korespondencjĂŞ wysypywaÂło siĂŞ codziennie po kilkadziesiÂąt listĂłw.

- To wsparcie nie do przecenienia - zapewnia Holecka. - W wielu listach czytaÂłam, Âżeby siĂŞ "nie poddawaĂŚ, bo w TVP przecieÂż ciÂągle siĂŞ zmienia". UznaÂłam, Âże to mÂądra rada.
Szkoda tylko, Âże nie do "WiadomoÂści".
Ten podpis został ocenzurowany przez redakcję tvnfakty.pl :)
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

No có¿ bêdzie chocia¿ namiasta sprawiedliwoœci jak ich odsun¹ :)
A co do Danki to cieszĂŞ siĂŞ ze wraca... :) niestety zdegradowana :(
Android <3
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: doktorfaustus1 »

Nie tylko Fakt pisa³ o k³opotach Wysockiej na wizji, ale có¿ - znajomoœÌ z pewnymi damami jej pomog³y. Jednak nie mogê zgodziÌ siê co do opinii o Adamczyku. Owszem mo¿e i by³ w jakimœ stopniu drêtwy, ale i tak wypada³ lepiej od pewnego Auutomata z Faktów TVN. (Mam tu na myœli oczywiœcie Kajdanowicza).
ZresztÂą nie wiem, czy doniesienia Faktu sÂą prawdziew. Jak na razie Wysocka pojawia siĂŞ w innych wydanaich, ba ma nawet wÂłasne materiaÂły - np wczoraj pokazaÂła sÂłynna taÂśmĂŞ z wystÂąpieniem tego hiszpaĂąskiego polityka.
Oczywiscie jak kaÂżdy z Was cieszĂŞ siĂŞ, Âże Danka wrĂłciÂła. Z dwĂłch ÂźrĂłdeÂł wiem o planach Dworaka dotyczÂących TVP3, jednak nie wiem czy uda mu siĂŞ je wprowadziĂŚ w Âżycie. Mimo wszystko nawet bez nich Danka nie straci kontaktu z widzami i przede wszystkim z newsami, a w przyszÂłoÂści bĂŞdzie jej Âłatwo wrĂłciĂŚ do WiadomoÂści - np po odejÂści mgr Macieja Grzywaczewskiego i tytana pracy w osobie D. Warakomskiej.

PS dzisiaj zamieszczĂŞ kilka plansz etc.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
ArO
Stały bywalec
Stały bywalec

Doktor Wysocka siĂŞ pojawia bo przecieÂż tam pisze, Âże zostaÂła odsuniĂŞta od prowadzenia gÂłownego wydania czyli w "WiadomoÂściach" zostaje. :)
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Nie martw siĂŞ Aro - zrozumiaÂłem artykuÂł zamieszczony w dzienniku Fakt. :D SÂądzĂŞ jednak, Âże naleÂży poczekac z tymi rewelacjiami SÂądzĂŞ, Âże caÂły artykuÂł jest reakcjÂą Faktu na doniesienia SE o Holeckiej. KiedyÂś mieliÂśmy juÂż takÂą sytuacjĂŞ, Âże oba tytuÂły rywalizowaÂły miĂŞdzy sobÂą w newsach o gwiazdach szklanego ekranu.
Wysocka ma du¿e wsparcie Olejnik i Kublik wiêc chyba nie tak ³atwo bêdzie j¹ odsun¹Ì od g³ównego wydania. Zreszt¹ w gre wchodzi kontrakt - czêœÌ z nich ma napisane w kontrakcie ile razy poprowadz¹ g³ówne wydanie w tygodniu - np Durczok oraz Ziemiec. W takich przypadkach trzeba renegocjowaÌ uwmowê, a to nie jest ³atwe.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Przemek
Bywalec
Bywalec

Post autor: Przemek »

Pamietacie pog³oski o tym ¿e p. Andrzej Mietkowski mia³by prowadziÌ "Wiadomosci" - gdyby to by³a prawda to by by³o bardzo fajnie, gdy¿ Mietkowski ma wspania³¹ dykcjê i jest wogóle OK - sk¹d to wiem?? W czwartkowm Magazynie24h, goœciem J.Pochanke by³ wa³œnie ów Mietkowski, gdy¿ zna³ dobrze Œ.+P. Jana Nowaka- Jezioraùskiego ( [*] )
WyglÂąda... hmm jest powaÂżny i wyglÂąda ogĂłlnie rzecz biorÂąc miÂło.

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Co do sprawy Wysockiej i Adamczyka - Micha³ Adamczyk ju¿ dawno mówi³ ze woli byÌ reporterem i prowadziÌ wczeœniejsze wydania. A Dorota - no có¿ mia³a byÌ drug¹ Pieùkowsk¹ - nie wysz³o ( niestety). Maj¹ j¹ podobno wys³aÌ do USA [a co z Maxem Kolanko??]. I tak Dorota dawno nie by³a w g³ównym a ni nie mia³a du¿uru (8-15). Najlespzym wyjœciem by³oby zanga¿owanie Dzikowskiej lub Werner ( ta druga strasznie dziwnie "r" mówi) bo Gawryluk to troche za ma³o kobiecoœci w "Wiadomoœciach".

PS. ÂŁukaszu nie nazywaj studia WiadomoÂści norÂą - pod koniec 2005 zobaczysz w tvp zajebisty newsroom :!: :twisted:
Żartowałem.
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

A sk¹d info o przenoœinach Wysockiej do USA? Warakomska mówi³¹ o nowym korespondencie, ale do polityki. Wszak ju¿od dawna wa¿niejsze sprawy razem z Maxem robi³ Marek Wa³kuski z Polskiego Radia, a ostatnio Piotr Kraœko. Wysocka jest zreszt¹ dziennikarzem z sekcji politycznej i naprawdê dobrze czuje siê w sejmie.

PS ÂŁukasz nie wie co mĂłwi - to norma. :twisted:
ArO
Stały bywalec
Stały bywalec

Scan z Faktu. Sorry, ze caÂła strona, ale nie chce mi sie tego wycinaĂŚ

Obrazek
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Hmmm, a mo¿e Fakt ma racje? Doniesienia o zachowaniu Doroty Warakomskiej wydaj¹ siê bardzo prawdopodobne. Z Adamczykiem przesadzili, bo prezenterem by³ ju¿ za S³awiùskiego, a po zmianach zalediwe przez pó³torej miesi¹ca prowadzi³ Wiadomoœci - potem wyjecha³ na Biegun.
ArO
Stały bywalec
Stały bywalec

Biedni:

"Oboje zacinajÂą siĂŞ, jÂąkajÂą, mylÂą podczas czytania wiadomoÂści... A do tego robiÂą wystraszone miny..."

Ja bym tak o sobie nie chciaÂł przeczytaĂŚ. :D
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ale z drugiej strony nie wiem, czy przywi¹zuj¹ tak du¿¹ uwagê do artyku³ów dziennika Fakt. Z reszta dla niektórych nie liczy siê co o nich pisz¹, liczy siê, ¿e w ogóle pisz¹. :D

Edycja
"Gwiazdy telewizji spadajÂą z wizji" - "Fakt", 24 stycznia 2005 r.

Warszawa, 24 stycznia 2005 r.
Pan
Grzegorz Jankowski
Redaktor Naczelny "Faktu"

Szanowny Panie Redaktorze,

Na podstawie art. 31 ust. 1 ustawy "Prawo prasowe" uprzejmie proszĂŞ o opublikowanie na Âłamach dziennika "Fakt" sprostowania informacji zawartych w artykule "Gwiazdy telewizji spadajÂą z wizji", opublikowanym 24 stycznia 2005 r.

SPROSTOWANIE

"Nie jest prawdziwa informacja, ¿e red. Dorota Wysocka-Schnepf zosta³a odsuniêta od prowadzenia g³ównego wydania "Wiadomoœci". Najbli¿sze wydania tego programu bêdzie prowadzi³a 29 i 30 stycznia br. Kierownictwo TVP1 ceni jej du¿y profesjonalizm i nie zamierza rezygnowaÌ z jej pracy dziennikarskiej, prezenterskiej i komentatorskiej. Równie¿ wszelkie spekulacje dotycz¹ce jej wyjazdu "na placówkê w Waszyngtonie" s¹ pozbawione jakichkolwiek podstaw.

Mam nadziejĂŞ, Âże w przyszÂłoÂści dziennikarze "Faktu" bĂŞdÂą siĂŞ czĂŞÂściej opieraĂŚ na faktach i informacjach od Dyrekcji TVP1 i od Rzecznika TVP, a nie na korytarzowych plotkach rozsiewanych przez "Âżyczliwych".
JarosÂław J. SzczepaĂąski
Rzecznik Telewizji Polskiej S.A.

CzyÂżby ktoÂś z pÂłaczem pobiegÂł naskarÂżyĂŚ na zÂłych pismakĂłw do szefowej i szefa TVP1?
Interwencja SzczepaĂąskiego, Âświadczy o duÂżym zamieszaniu. Ale o Adamczyku nie napisali juÂż nic.... widaĂŚ, Âże Wysocka ma tam duÂże plecy i nic jej nie grozi - Âżadna wpadka etc.

http://tvp.pl/3573,20050124167009.strona
ArO
Stały bywalec
Stały bywalec

No có¿ moge powiedziec. Powo³ywa³em siê na ten najbardziej wiarygodny dziennik w Polsce. :D
Maciek
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Maciek »

ArO pisze:PowoÂływaÂłem siĂŞ na ten najbardziej wiarygodny dziennik w Polsce. :D
PiĂŞknie to okreÂśliÂłeÂś. :lol:
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

W oczekiwaniu na DanutĂŞ HoleckÂą...

Przegl¹da³em swoje archiwum i doszed³êm do wniosku, ¿e wszystkie te zdjecia wykonano jednego dnia, podczas jednej sesji.

Obrazek

Obrazek Obrazek

Podobne zdjecia z jednej sesji mam z JolÂą i Kamilem. Jednak te zamieszczĂŞ w odpowiednim czasie.

CaÂłe zamieszanie z WysockÂą nie Âświadczy najlepiej o TVP. widaĂŚ ta pani ma tam bardzo mocne plecy, oj bardzo, skoro nawet rzecznik interweniowaÂł. Nie pamiĂŞtam takiego przypdaku.

Thanks to ImageShack for Free Image Hosting

PS kilka só³ów o scenografii - czy potraficie wyobraziÌ sobie obecn¹ scenografiê w pomaraùczowo ³ososiowych kolorach? S¹dzê, ¿e nie wygl¹da³aby Ÿle. Musieliby tylko wprowadziÌ drewniane elementy - np obudowa sto³u.
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

Ciekawe czyja kamera sfilmowaÂła Jana kulczyja w Tetrze, TVN czy TVP.

WiadomoÂści siebie chwaliÂły........
Pewnie ÂłapĂłwka :lol:
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24

http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
ODPOWIEDZ