[TVP1] 19.30

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: doktorfaustus1 »

Ups masz racje. Nie zwrĂłciÂłem uwagii - Âżona Durczoka ma podobnÂą fryzurĂŞ. (Ale wpadka :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: ). PrzyzwyczaiÂłem siĂŞ, Âże Kamil czĂŞsto pojawia siĂŞ publicznie ze swojÂą ÂżonÂą.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Szukam sobie informacji o Jeneralskim. (Ciekawi mnie co teraz robi - podobno juÂż nie pracuje w TVP). Przy okazji trafiÂłem na kilka zdjĂŞĂŚ.

Obrazek
Obrazek
Wszystkie pochodzÂą z transmisji uroczystoÂści w Jedwabnym.

Obrazek
Trzeba przyznaĂŚ, Âże ma brzuszek. :lol:
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Maciek
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Maciek »

Oj, ma brzuszek, ma. Ale jego kolega Kamil teÂż jest chyba "przy koÂści", czyÂż nie? :twisted:
A w stacji Dworaka pewnie juÂż nie pracuje, wszakÂże byÂł (i jest) kojarzony z ekipÂą Kwiatkowskiego.
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Jeneralski rozpocz¹³ pracê w TVP jeszcze przed Kwiatkowskim. Id¹c twoim tokiem myœlenia dorgi MaÌku to samo mo¿na powiedzieÌ o:
ElÂżbiecie Sommer, Waldku Doleckim, Marzannie SÂłupkowskiej etc(w czasach Kwiatkowskiego czytali PogodĂŞ).
Iwonie Schymali, Kammelu, MiÂśtalu, MoÂłek (w czasach Kwiatkowskiego zapowiadali program).
Babiarzu, SobczyĂąskim, Kurzajewskim (w czasach Kwaitkowskiego czytali Sport).
Zapewniam, Âże jeszcze kilkadziesiÂąt osĂłb moÂżnaby wpisaĂŚ na tĂŞ listĂŞ. A prawda jest taka, Âże Jeneralski byÂł lepszy od Wysockiej i bardziej popularny od Gawryluk.
Próba uwik³ania ca³ego zespo³u TVP S.A. w bie¿¹cy spór o charakterze polityczno-biznesowym, dowolne pos³ugiwanie siê w publikacjach "informacjami nieoficjalnymi" - kszta³tuj¹ nie tylko zbiorowy portret instytucji, ale tak¿e wizerunek jej szeregowych pracowników.

Dla wielu naszych kolegĂłw - dziennikarzy - telewizja publiczna staÂła siĂŞ Âłatwym tematem do przedstawiania sensacyjnych doniesieĂą i zbiorowego oskarÂżania dziennikarzy telewizji publicznej o polityczne zwiÂązki i zaleÂżnoÂści. Trudno dziwiĂŚ siĂŞ Âżalowi tych wszystkich, dla ktĂłrych dziennikarstwo pozostaÂło spoÂłecznÂą misjÂą, ktĂłrzy po prostu tworzÂą od lat program telewizyjny. Tych, ktĂłrzy zawodowego sukcesu nie przeliczajÂą na finansowy wynik, a mierzÂą go przede wszystkim spoÂłecznym efektem swojej pracy.

Semantyczny spór o charakter wyró¿nienia przyznanego TVP S.A. przez EBU za osi¹gniêcia w roku 2002, odebra³ pracownikom telewizji publicznej wszelk¹ satysfakcjê.

Warto przypomnieĂŚ, Âże o randze naszej instytucji, jej dokonaĂą, decydujÂą przede wszystkim widzowie. NaleÂży podkreÂśliĂŚ, Âże w wielu krajach telewizja publiczna chroniona jest jako dobro narodowe.

W oczach pracownikĂłw telewizji niesprawiedliwe jest takÂże obarczanie ich winami, nie zawsze udokumentowanymi, kolejnych kierownictw TVP S.A. Nazywano ich "ludÂźmi Walendziaka, Miazka, a teraz Kwiatkowskiego". To nie tak - sÂą przede wszystkim ludÂźmi Telewizji Publicznej.

PrzewodniczÂąca: Krystyna JĂŞdrzejewska
czÂłonkowie:
Halina MarszaÂłek-Mrozowska
Andrzej Matynia
Krzysztof Miklaszewski
Jadwiga Nowakowska
StanisÂław Pieniak
Anna WĂłjcik-Rydlewska
Warszawa, 21 maja 2003
To fragment oÂświadczenia Komisji Etyki TVP.

SprĂłbuj zorumieĂŚ pogrubiony fragment.
Maciek
Stały bywalec
Stały bywalec

doktorfaustus1 pisze:SprĂłbuj zorumieĂŚ pogrubiony fragment.
Co to ma znaczyĂŚ? A kim ja jestem - idiotÂą? :?
OczywiÂście, masz racjĂŞ, ale niezupeÂłnie. Ja - owszem - szanujĂŞ tych ludzi, ale czy tego chcĂŞ czy nie chcĂŞ, Jeneralski jest kojarzony z ekipÂą TVP. MoÂże nie przeze mnie i nie przez paniÂą KrystynĂŞ JĂŞdrzejewskÂą, ale to jeszcze nie wszystko. Js a teÂż uwaÂżam, Âże tym ludziom powinno siĂŞ daĂŚ szansĂŞ, ale widaĂŚ w TVP u Dworaka przyÂświeca zasada: nie ma zmiÂłuj. "ByÂłeÂś, prowadziÂłeÂś najwaÂżniejszy program, paru osobom siĂŞ naraziÂłeÂś - to Tobie juÂż dziĂŞkujemy. JesteÂś najsÂłabszym ogniwem, do widzenia.". Ale MaĂŚku! Takie jest Âżycie! :o :wink:
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: michos »

http://press.pl/
OtwĂłrzcie tÂą stronĂŞ i przyjrzyjcie siĂŞ mrygajacej reklamie :!: :!: :!:
Jak siĂŞ myle to jest reklama najnowszego pressa a to oznacza, Âże na 1 na okÂładce bĂŞdzie wysocka :!: :!: :!: :twisted: :twisted: :twisted:
Redakce pressa popierdoliÂło i to rĂłwno :twisted: :twisted: :twisted:
Moja mama jak to usÂłyszaÂła to aÂż siĂŞ zÂłapaÂła za gÂłowĂŞ :lol: :lol: :lol:
Ludzie gdzie ja Âżyje :?: :shock: :shock: :shock:
Maciek
Stały bywalec
Stały bywalec

Chyba poproszĂŞ, Âżeby mi w tym miesiÂącu wyjÂątkowo nie prenumerowali. :x :wink:
Jeszcze tylko jej brakowaÂło. :? MakÂłowicz z sierpnia nie starczyÂł.
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

bo zwymiotuje... :evil: to Press czy super hiena... :( chyba nie kupiĂŞ tego Press'a
Android <3
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

Nic siĂŞ nie dzieje. Ryman teÂż byÂł na okÂładce i go nieÂźle "zjechali" w tym wywiadzie. Ledwo siĂŞ chÂłop wybroniÂł. :D
Maciekw
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Maciekw »

Patrzcie dok³adnie na ok³adkê. Jest tam napis nic na si³ê. ByÌ mo¿e to jakaœ aluzja w stronê Wysockiej ?
Maciek
Stały bywalec
Stały bywalec

To nie moÂże byĂŚ aluzja, a jeÂśli nawet niÂą jest, to znaczy to tylko tyle, Âże Wyskocka sama zadziaÂłaÂła sobie na szkodĂŞ: przecieÂż takiego zdania musiaÂła uÂżyĂŚ wypowiadajÂąc siĂŞ dla "Press". Ja tego tym bardziej nie odbieram jako aluzji - moÂże dlatego, Âże od dawna czytam "Press" i przyzwyczaiÂłem siĂŞ, Âże zwykle teksty na okÂładce sÂą sentencjami z udzielonego wywiadu. :wink:
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

No wÂłasnie ludzie TVP a nie jakiÂś tam beton czy Ludzie tego a tego prezesa... MĂłwienie ludzie Kwiatkowskiego niby miaÂło byĂŚ pogardliwe...WolaÂła bym byĂŚ czÂłowiekiem Kwiatkowskiego niz Warakomskiej.... vide Wysocka

Co do Rymana jechali mu ale Âświetnie siĂŞ wybroniÂł...jak narazie kaÂżdemu jechali mam nadziejĂŞ ze Wysocka jest za gÂłupia zeby siĂŞ wyrboniĂŚ a wiĂŞc poÂśmiejemy siĂŞ :)
Android <3
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Czytam regularnie Press, ale ostatnio nie sprawia mi to ¿adnej przyjemnoœci. Odnoszê wra¿enie, ze wiêkszoœÌ artyku³ów napisano z jak¹œ tez¹ etc. jeszcze bardziej oburza mnie jêzyk tej gazety - powinni dbaÌ o piêkn¹ polszczyznê, a nie pos³ugiwaÌ siê tak du¿¹ iloœci¹ zapo¿yczeù.

Wysocka ma plecy - podejrzewam, ¿e tekst by³ zamówiony. Ewentualnie bêd¹ pytali j¹ o jakieœ bzdury. Po Rymanie nawet nie jechali tak bardzo - dokopali mu jedynie za ksi¹¿kê o Rywinie, w której z³ama³ zasady etyki dziennikarskiej (sprawa z "Adamem" - w domyœle Michnikiem - oraz WSiP).
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

mam identyczne zdanie ostatnio press niestety bardzo siĂŞ popsuÂło :(
wiêkszoœc artyku³ów jakby na zamówienie... No i Ta Wysocka :( popierdoli³o ich... w ostatnich 2 numerach prawie nic ciekawego nie by³o :(
Android <3
ArO
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: ArO »

Obrazek

Info z dzisiejszej prasy.
Ten podpis został ocenzurowany przez redakcję tvnfakty.pl :)
ODPOWIEDZ