Żeby to było takie proste... Interesuje mnie, czy nieoficjalna strona Faktów TVN napisze coś o zakończeniu remontu i wstawi jakieś zdjęcia, na których będzie odnowione studio.miwaszkiewicz pisze:Od strony holu chyba przymierzają się do zdjęcia ciemnej płachty, więc można wejść do MBC, zagadać ochroniarza, jak wygląda wejście, że przepustka, że skanowanie toreb i zrobić zdjęcie. I całe forum będzie zadowolone.Haha.
Remont studia Faktów i TVN24
Moderator: Łukasz
Re: Remont studia Faktów i TVN24
Liczą się tylko FAKTY! Codziennie o 19:00 w TVN
Czy będzie też zmieniona oprawa graficzna i dźwiękowa "Faktów po południu" i "Faktów po Faktach" oraz innych programów typu "Poranek TVN24", "Dzień na żywo"?
Jeżeli będzie zmieniona oprawa graficzna i dźwiękowa Faktów TVN to na pewno w Faktach po południu i Faktach po Faktach zmieniona będzie dźwiękowa, ale graficzna, to nie wiem. Obecna czołówka Faktów po południu i Faktów po Faktach nie przypomina mi czołówki Faktów TVN prawie wcale. Tak samo mogą zrobić teraz. Niby zmienią, ale podobieństwa do czołówki Faktów TVN znowu 20%. Co do czołówek ,,Dnia na Żywo" i ,,Wstajesz i wiesz" to nie wiem. Obecne nie są złe. Chyba, że robią wielkie zmiany wszystkiego, to zmienią.
Inaczej ustawili kamerę, tak, że więcej reżyserki widać, a mniej studia. Za ok. 30 minut, jeżeli nie będzie konferencji prasowych dam foto, no chyba, że ktoś mnie ubiegnie 

Już nie mogę się doczekać. 

-
- Czasem tu wpada
O no to widzę, że fota już jest, a ja w tym czasie walczyłem z "Wysłanym formularzem..."
Bardziej się martwię o tą ścianę z ekranami z tyłu
Jak dalej TVN24 będzie kadrowa w tym kierunku to się pociąć będzie można bo robią to od początku istnienia stacji.
To może było i dobre 10 lat temu ale teraz już nie jest to standardem nigdzie ..

To może było i dobre 10 lat temu ale teraz już nie jest to standardem nigdzie ..
Nie będzie kadrowania w tę stronę, przynajmniej standardowo w serwisach.

-
- Czasem tu wpada
Słucham? Ekrany nie są standardem nigdzie? W przypadku TVN 24 to nie tylko studio, ale także newsroom. Telewizory są niezbędnym elementem każdego newsroomu - nie tylko do obserwowania konkurencji, ale także zagranicznych stacji. Jest wiele wydarzeń, o których zanim poinformują agencje, pojawiają się w telewizji. Każdy newsroom jest wyposażony w telewizory, możesz nie zdawać sobie z tego sprawy, bo większość newsroomów znajduje się poza studiem.a-j-p pisze:Bardziej się martwię o tą ścianę z ekranami z tyłuJak dalej TVN24 będzie kadrowa w tym kierunku to się pociąć będzie można bo robią to od początku istnienia stacji.
Ten biały stolik to już stały element studia?
Po pierwsze to newsroom to bardziej robił zawsze jako tło a nie jako newsroom.Słucham? Ekrany nie są standardem nigdzie? W przypadku TVN 24 to nie tylko studio, ale także newsroom. Telewizory są niezbędnym elementem każdego newsroomu - nie tylko do obserwowania konkurencji, ale także zagranicznych stacji. Jest wiele wydarzeń, o których zanim poinformują agencje, pojawiają się w telewizji. Każdy newsroom jest wyposażony w telewizory, możesz nie zdawać sobie z tego sprawy, bo większość newsroomów znajduje się poza studiem.
I przeczytaj dokładnie co ja napisałem i przeczytaj to ze zrozumieniem bo sam odpowiedziałeś sobie na to co ja napisałem:
"możesz nie zdawać sobie z tego sprawy, bo większość newsroomów znajduje się poza studiem"
Właśnie o to mi chodziło, że efekt tła z monitorami -czytaj newsroom widoczny w tv nie jest już standardem w telewizji.
SKY NEWS ma newsroom w studiu a czy widać tam ściane monitorów ?
No niezbyt....
Następnym razem przeczytaj ze zrozumieniem a potem pisz coś w stylu
Słucham? Ekrany nie są standardem nigdzie?
Tutaj nie chodzi o jakieś standardy, może w większych stacjach informacyjnych tego nie ma ale to nie znaczy, że będzie to debilnie wyglądało w studiu TVN24. Najważniejszy jest efekt końcowy. Złóżmy, że ta ściana monitorów będzie wyglądała super. I co? Tylko dla tego, że na świecie to nie standard to powinna ona zniknąć?
Też tak uważam. Ja wiem, że newsroom to te stanowiska, gdzie pracują dziennikarze, ale na całe studio mówię newsroom.a-j-p pisze:Po pierwsze to newsroom to bardziej robił zawsze jako tło a nie jako newsroom.
Zawsze myślałem, że monitory i biurka to tylko tło. Kilka lat temu to zrozumiałem, że to nie tylko tło, ale sposób obserwowania konkurencji i zagranicznych stacji, ale też miejsce pracy dziennikarzy.
,,miwaszkiewicz" napisał w innym dziale:
Dzisiaj, po morderczym czekaniu na to przez dłuższy czas, miałem możliwość zobaczenia skrawka nowej oprawy graficznej (nie studia). Pamiętacie może komentarz, który przytoczyłem tu jakiś czas temu z branżowego serwisu? Nie było w nim przesady. Oprawa zrobi wrażenie na każdym, zupełnie nowy sposób przedstawiania informacji. Jeśli dodać do tego "cuda, która działy się na próbach w studio" (słowa Durczoka) efekt będzie powalający.
W jaki sposób, udało Ci się, zobaczyć skrawek nowej oprawy graficznej Faktów?
Dzisiaj, po morderczym czekaniu na to przez dłuższy czas, miałem możliwość zobaczenia skrawka nowej oprawy graficznej (nie studia). Pamiętacie może komentarz, który przytoczyłem tu jakiś czas temu z branżowego serwisu? Nie było w nim przesady. Oprawa zrobi wrażenie na każdym, zupełnie nowy sposób przedstawiania informacji. Jeśli dodać do tego "cuda, która działy się na próbach w studio" (słowa Durczoka) efekt będzie powalający.
W jaki sposób, udało Ci się, zobaczyć skrawek nowej oprawy graficznej Faktów?