no ale przestaÂły byĂŚ nie wiesz moÂże pod jakim wpÂływem?POpieram pisze:Plagiat? :? "WiadomoÂści" przecieÂż byÂły juÂż kiedyÂś prowadzone w parach...kamiiloo pisze:no bardzo Âładny plagiaat
[TVP1] 19.30
Moderator: Łukasz
Jak podaÂł dziennik "Rzeczpospolita"spore zmiany czekajÂą telewizyjne "WiadomoÂści" juÂż od paÂździernika br. Na bardziej dynamiczny zmieniĂŚ ma siĂŞ wystrĂłj studia. Zaplanowano takÂże emisje programu spoza warszawskiego studia, rĂłwnieÂż z zagranicy. Zamiast jednej osoby "WiadomoÂści" majÂą zaÂś poprowadziĂŚ damsko - mĂŞskie pary. Pierwsza z nich to Dorota Wysocka oraz JarosÂław Kulczycki, ktĂłry ma wrĂłciĂŚ do TVP z Polsatu. Druga para to teÂż znana juÂż z "WiadomoÂści" MaÂłgorzata WyszyĂąska oraz Piotr ÂŚwiÂąc z oÂśrodka telewizji w GdaĂąsku.
Jak poda³a "Rzeczpospolita", zmiany czekaj¹ te¿ portal internetowy "Wiadomoœci". Informacje maj¹ siê tam pojawiaÌ na bie¿¹co, a nie, jak dot¹d, z opóŸnieniem.
ÂźrĂłdÂło: Rzeczpospolita, Mediafm
Chyba pozazdroÂścili ''Faktom'' TVN :? Nic wÂłasnego nie wymyÂślili :? Wstyd, TVP :?
Jak poda³a "Rzeczpospolita", zmiany czekaj¹ te¿ portal internetowy "Wiadomoœci". Informacje maj¹ siê tam pojawiaÌ na bie¿¹co, a nie, jak dot¹d, z opóŸnieniem.
ÂźrĂłdÂło: Rzeczpospolita, Mediafm
Chyba pozazdroÂścili ''Faktom'' TVN :? Nic wÂłasnego nie wymyÂślili :? Wstyd, TVP :?
-
- Czasem tu wpada
Kolejne wyjazdowe wydanie..... WiadomoÂści.
Z media 2 :
Z media 2 :
PomysÂł jak najbardziej ciekawy... jednak wykonanie z tÂą ekipÂą maÂłobiecujÂące.W zwiÂązku z zaplanowanymi na 30 wrzeÂśnia wyborami do parlamentu na Ukrainie, redakcja „WiadomoÂści”, Telewizyjnej Jedynki, g³ówne wydanie programu informacyjnego bĂŞdzie emitowaÂła z Kijowa.
ZnajdÂą siĂŞ tam m.in. relacje z wyborĂłw i materiaÂły dotyczÂące Ukrainy i stosunkĂłw tego kraju z PolskÂą. Nie zabraknie takÂże aktualnych informacji z kraju.
”WiadomoÂści” zostanÂą nadane z g³ównego placu w Kijowie, Majdanu NiezaleÂżnosti. Program poprowadzi MaÂłgorzata WyszyĂąska.
NOWA ERA W TVN
Okazuje siĂŞ, Âże ''WiadomoÂści'' nie powiedziaÂły o UrbaĂąskim, co wcale mnie nie zdziwiÂło.
„WiadomoÂści” TVP1 nie poinformowaÂły we wtorek o tym, Âże prezes TVP Andrzej UrbaĂąski, jak wynika z akt IPN, miaÂł podpisaĂŚ tzw. „lojalkĂŞ”. WiadomoœÌ na ten temat pojawiÂła siĂŞ w wieczornych wydaniach „Kuriera” TVP3, a takÂże w „Panoramie” TVP2.
– MateriaÂł w „WiadomoÂściach” siĂŞ nie ukazaÂł, bo nieznane byÂły pozostaÂłe, wczoraj wieczorem ujawnione przez IPN nazwiska. Redakcja chciaÂła rĂłwnieÂż zamieÂściĂŚ w materiale oÂświadczenie prezesa UrbaĂąskiego – mĂłwi nam Aneta Wrona, rzecznik prasowy TVP. – Dopiero dzisiaj wieczorem obejrzymy peÂłny materiaÂł na ten temat – dodaje.
El¿bieta Kruk, by³a ju¿ przewodnicz¹ca Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji, powiedzia³a w Radiu Zet, ¿e pominiêcie informacji o Andrzeju Urbaùskim to b³¹d, ale KRRiT nie powinna siê tym zajmowaÌ.
Panie Marcinie na pocz¹tek wyrazy szacunku jeœli chodzi o spostrzegawczoœÌ i pamiêÌ - godne podziwu!
Fakt Pani Michalskiej w nieszczêœliwy sposób podwinê³a siê noga ale co z tego?!?! Polecam program £apu Capu - tam wiêksze osobistoœci telewizyjne w o wiele bardziej spektakularny sposób ukazuj¹ swój "kunszt" dziennikarski. A mo¿e pan jest dziennikarzyn¹ - tym co siê podniecaj¹ krzywd¹ i pora¿k¹ innych kolegów? Jeœli tak to powinien Pan wiedzieÌ,¿e wejœcia na ¿ywo s¹ stresuj¹ce nawet dla tych najbardziej doœwiadczonych i ka¿demu - dos³ownie ka¿demu mo¿e siê to przytrafiÌ. Do tej pory nie by³em wredny - ale dziœ z premedytacj¹ ¿yczê panu przynajmniej podobnych doœwiadczeù i ich konskwencji, bo dla Pani Michalskiej do mi³ych na pewno nie nale¿¹ - i to w³aœnie dziêki panu podobnym!!!
CiÂągÂłe wracanie do tej sprawy na forum i w innych okolicznoÂściach jest przynajmniej niesmaczne i brzydzĂŞ siĂŞ takich osĂłb jak pan! WidziaÂłem to potkniĂŞcie ale widziaÂłem teÂż materiaÂły tej kobitki i sÂą dobre.
Fakt Pani Michalskiej w nieszczêœliwy sposób podwinê³a siê noga ale co z tego?!?! Polecam program £apu Capu - tam wiêksze osobistoœci telewizyjne w o wiele bardziej spektakularny sposób ukazuj¹ swój "kunszt" dziennikarski. A mo¿e pan jest dziennikarzyn¹ - tym co siê podniecaj¹ krzywd¹ i pora¿k¹ innych kolegów? Jeœli tak to powinien Pan wiedzieÌ,¿e wejœcia na ¿ywo s¹ stresuj¹ce nawet dla tych najbardziej doœwiadczonych i ka¿demu - dos³ownie ka¿demu mo¿e siê to przytrafiÌ. Do tej pory nie by³em wredny - ale dziœ z premedytacj¹ ¿yczê panu przynajmniej podobnych doœwiadczeù i ich konskwencji, bo dla Pani Michalskiej do mi³ych na pewno nie nale¿¹ - i to w³aœnie dziêki panu podobnym!!!
CiÂągÂłe wracanie do tej sprawy na forum i w innych okolicznoÂściach jest przynajmniej niesmaczne i brzydzĂŞ siĂŞ takich osĂłb jak pan! WidziaÂłem to potkniĂŞcie ale widziaÂłem teÂż materiaÂły tej kobitki i sÂą dobre.
Tylko, Âże "WiadomoÂści" powinny byĂŚ elitÂą. To najchĂŞtniej oglÂądany dziennik w kraju. Zatrudnianie tam tak niedoÂświadczonych osĂłb, jak Pani Michalska, z pewnoÂściÂą temu nie sÂłuÂży.
Patrycja Kotecka - postaĂŚ doskonale znana. Prasa donosi, Âże w "WiadomoÂściach" celowo zatrudnia siĂŞ osoby bez doÂświadczenia, bo Âłatwo moÂżna nimi manipulowaĂŚ. Nie bĂŞdÂą protestowaĂŚ, nie bĂŞdÂą odchodziĂŚ. MajÂą ÂświetnÂą posadĂŞ, byĂŚ moÂże nigdzie indziej lepiej mieĂŚ nie bĂŞdÂą (wÂątpiĂŞ czy TVN chciaÂłby w swoich szeregach PaniÂą MichalskÂą jako reporterkĂŞ).
ÂŚmiem twierdziĂŚ, Âże w ostatnich latach Ewy Michalskiej nie przebiÂł nikt.
Pani Michalska najpierw powinna popracowaÌ nad warsztatem, a potem ewentualnie trafiÌ do "Wiadomoœci". Bardzo ma³o czasu minê³o od jej relacji do robienia materia³ów dla "Wiadomoœci". Mo¿e nie nale¿y rzucaÌ takich ludzi na g³êbok¹ wodê?
AleÂż ja w to nie wÂątpiĂŞ! Tylko, Âże gdyby Pani Michalska naprawdĂŞ byÂła przygotowana do tematu, to powiedziaÂłaby cokolwiek o przyczynach wykolejenia. PowiedziaÂła to, czego kaÂżdy widz moÂże siĂŞ domyÂślaĂŚ - tory byÂły zÂłe i podwozie teÂż byÂło zÂłe. JeÂśli nie czuÂła siĂŞ pewnie, to mogÂła chociaÂż notatki zabraĂŚ.
Mam wraÂżenie, Âże Pani Michalska nie poniosÂła konsekwencji (w sumie niewiele osĂłb wie jak ta Pani siĂŞ nazywa - ci ktĂłrzy ÂśmiejÂą siĂŞ z jej relacji, wiedzÂą tylko, Âże to byÂła jakaÂś reporterka TVP). Z "Kuriera" trafiÂła do "WiadomoÂści".
PS. Pan jest redakcyjnym kolegÂą Pani Michalskiej (a bynajmniej pracuje Pan w TVP). ProszĂŞ spojrzeĂŚ z innego punktu widzenia.
Patrycja Kotecka - postaĂŚ doskonale znana. Prasa donosi, Âże w "WiadomoÂściach" celowo zatrudnia siĂŞ osoby bez doÂświadczenia, bo Âłatwo moÂżna nimi manipulowaĂŚ. Nie bĂŞdÂą protestowaĂŚ, nie bĂŞdÂą odchodziĂŚ. MajÂą ÂświetnÂą posadĂŞ, byĂŚ moÂże nigdzie indziej lepiej mieĂŚ nie bĂŞdÂą (wÂątpiĂŞ czy TVN chciaÂłby w swoich szeregach PaniÂą MichalskÂą jako reporterkĂŞ).
Polecam program ÂŁapu Capu - tam wiĂŞksze osobistoÂści telewizyjne w o wiele bardziej spektakularny sposĂłb ukazujÂą swĂłj "kunszt" dziennikarski.
ÂŚmiem twierdziĂŚ, Âże w ostatnich latach Ewy Michalskiej nie przebiÂł nikt.
A moÂże pan jest dziennikarzynÂą - tym co siĂŞ podniecajÂą krzywdÂą i poraÂżkÂą innych kolegĂłw?
Pani Michalska najpierw powinna popracowaÌ nad warsztatem, a potem ewentualnie trafiÌ do "Wiadomoœci". Bardzo ma³o czasu minê³o od jej relacji do robienia materia³ów dla "Wiadomoœci". Mo¿e nie nale¿y rzucaÌ takich ludzi na g³êbok¹ wodê?
JeÂśli tak to powinien Pan wiedzieĂŚ,Âże wejÂścia na Âżywo sÂą stresujÂące nawet dla tych najbardziej doÂświadczonych i kaÂżdemu - dosÂłownie kaÂżdemu moÂże siĂŞ to przytrafiĂŚ
AleÂż ja w to nie wÂątpiĂŞ! Tylko, Âże gdyby Pani Michalska naprawdĂŞ byÂła przygotowana do tematu, to powiedziaÂłaby cokolwiek o przyczynach wykolejenia. PowiedziaÂła to, czego kaÂżdy widz moÂże siĂŞ domyÂślaĂŚ - tory byÂły zÂłe i podwozie teÂż byÂło zÂłe. JeÂśli nie czuÂła siĂŞ pewnie, to mogÂła chociaÂż notatki zabraĂŚ.
dziÂś z premedytacjÂą ÂżyczĂŞ panu przynajmniej podobnych doÂświadczeĂą i ich konskwencji
Mam wraÂżenie, Âże Pani Michalska nie poniosÂła konsekwencji (w sumie niewiele osĂłb wie jak ta Pani siĂŞ nazywa - ci ktĂłrzy ÂśmiejÂą siĂŞ z jej relacji, wiedzÂą tylko, Âże to byÂła jakaÂś reporterka TVP). Z "Kuriera" trafiÂła do "WiadomoÂści".
PS. Pan jest redakcyjnym kolegÂą Pani Michalskiej (a bynajmniej pracuje Pan w TVP). ProszĂŞ spojrzeĂŚ z innego punktu widzenia.
-
- Czasem tu wpada
WiadomoÂści z nowymi prowadzÂącymi :
Rzeczywiœcie po odejœciu Leœkiewicza do TVN w programie informacyym Jedynki nie by³o "prowadz¹cego" g³ówne wydanie Wiadomoœci.
Jak dla mnie obie te osoby sÂą tak sÂłabe Âże spokojnie moga prowadziĂŚ WiadomoÂści.
Co do scenografii to juÂż od niedzieli szcegĂłlnie w Sporcie zauwzyÂłem calkiem nowe tÂło....
¿ród³o:WirtualnemediaJaros³aw Kulczycki i Piotr Œwi¹c zostan¹ nowymi prowadz¹cymi g³ówne wydanie 'Wiadomoœci' w TVP1. Kulczycki, który obecnie jest prezenterem i producentem 'Interwencji' w Polsacie, pracê w TVP rozpocznie 1 listopada br. Nie wiadomo natomiast, kiedy w 'Wiadomoœciach' pojawi siê Œwi¹c, obecnie zwi¹zany z TVP3 Gdaùsk.
- Prowadzenie "WiadomoÂści" to najwiĂŞksze wyzwanie w mojej dotychczasowej dziennikarskiej karierze - mĂłwi Wirtualnemedia.pl JarosÂław Kulczycki, ktĂłry w piÂątek zÂłoÂżyÂł wymĂłwienie w Polsacie. Ma jednak jeszcze w paÂździerniku pojawiaĂŚ siĂŞ w roli prowadzÂącego "InterwencjĂŞ". - Na razie nie wiadomo, kto go zastÂąpi - wyjaÂśnia nam BogusÂław Chrabota, redaktor naczelny Polsatu. Prezenterem magazynu pozostanie nadal Adam Kuklewicz.
JarosÂław Kulczycki z Polsatem zwiÂązany jest od jesieni 2006 roku. PrzeszedÂł tam z TVP2, gdzie przez dwa lata prowadziÂł "PanoramĂŞ", a wczeÂśniej byÂł prezenterem oprawy. Prezenterem, ale w TVP1, byÂł w przeszÂłoÂści rĂłwnieÂż Piotr ÂŚwiÂąc. Obecnie pracuje on w gdaĂąskim oÂśrodku Telewizji Polskiej, gdzie jest gospodarzem regionalnego programu informacyjnego "Panorama", ma takÂże autorski magazyn "Forum gospodarcze".
Informacje o tym, ¿e Kulczycki i Œwi¹c do³¹cz¹ do obsady prezenterów "Wiadomoœci" pojawia³y siê w prasie ju¿ we wrzeœniu. Pisano wtedy, ¿e program byÌ mo¿e bêdzie prowadzony przez pary prezenterów, podobnie jak od zesz³ego weekendu "Fakty" TVN. - Nie ma jeszcze decyzji w tej sprawie - wyjaœnia nam Aneta Wrona, rzecznik prasowa TVP.
Pewne jest natomiast, Âże od dziÂś "WiadomoÂści" bĂŞdÂą miaÂły nowÂą scenografiĂŞ.
Rzeczywiœcie po odejœciu Leœkiewicza do TVN w programie informacyym Jedynki nie by³o "prowadz¹cego" g³ówne wydanie Wiadomoœci.
Jak dla mnie obie te osoby sÂą tak sÂłabe Âże spokojnie moga prowadziĂŚ WiadomoÂści.
Co do scenografii to juÂż od niedzieli szcegĂłlnie w Sporcie zauwzyÂłem calkiem nowe tÂło....
NOWA ERA W TVN
Piotr ÂŚwiÂąc jest bardzo Âśrednim prowadzÂącym. JarosÂław Kulczycki rĂłwnieÂż. WÂątpiĂŞ, Âżeby pomogÂło to ''WiadomoÂściom''.
[ Dodano: Wto PaÂź 02, 2007 6:46 pm ]
Przed chwil¹ strzelaj¹c po kana³ach zobaczy³em nowe studio ''Wiadomoœci''. Na czerwonych œcianach wisz¹ plazmy na niebieskim tle. Nastêpne element studia, to telewizory, które s¹ za prowadz¹cym. Ró¿nica miêdzy tymi telewizorami w tvn24 a ''Wiadomoœciach'' jest tylko taka, ¿e przed tymi ekranami jest szyba. Jednym s³owem komentuj¹c studio - beznadzieja.
[ Dodano: Wto PaÂź 02, 2007 6:46 pm ]
Przed chwil¹ strzelaj¹c po kana³ach zobaczy³em nowe studio ''Wiadomoœci''. Na czerwonych œcianach wisz¹ plazmy na niebieskim tle. Nastêpne element studia, to telewizory, które s¹ za prowadz¹cym. Ró¿nica miêdzy tymi telewizorami w tvn24 a ''Wiadomoœciach'' jest tylko taka, ¿e przed tymi ekranami jest szyba. Jednym s³owem komentuj¹c studio - beznadzieja.