Wcale niekamuii pisze: hehe a co do tych zdjĂŞc to troche to jednak pokomplikowane![]()

Z kompa chyba siĂŞ nie da, a ze strony www to wpisujesz adres fotki do w danych profilu (pozycja "OdnoÂśnik do zewnĂŞtrznego Emblematu").kamuii pisze: btw mĂłgÂł by ktos opisaĂŚ jak dodaĂŚ zdjĂŞcie z kompa albo strony do swojego profilu ?
A mnie baÂłagan nie przeszkadza, nawet go nie zauwaÂżam. Znacznie bardziej denerwuje mnie haÂłas panujÂący w studiu TVN24. Podczas emisji powinien byĂŚ czerwony napis "CISZA". Nie majÂą tam Âżadnych hamulcĂłw. Ale to pewnie tak specjalnie, tak jest "trendy", atmosfera ciÂągÂłej pracy.baryla pisze:w faktach to jest pusto, a wiadomosciach balagan. (...) Dziennikarze moze nawet nieswiadomie robia taki balaganik. Chociaz w tvn24 tego az tak nie widac- moze dlatego, ze komputery sa ciemne i ustawione jakby biurka zaslanialy
No jakoœ nie bardzo z t¹ nauk¹doktorfaustus1 pisze: 1. To dla mnie nowoœÌ, nie wiedzia³em, ¿e K. Kolenda Zalewska (jak ja siê szybko uczê)musia³a zmieniÌ swoje nazwisko.

Super by byÂło gdybyÂś to znalazÂł i sprawdziÂł w "Gazecie Krakowskiej". SÂłyszaÂłem i widziaÂłem Koleska-Zaleska wielokrotnie. Tymczasem w wywiadzie http://www.radiokolor.pl/co_nowego2.asp ... 0F0GK2C0NY powiedziaÂła, Âże przytrafiÂło jej siĂŞ takie coÂś tylko raz. Dziwne, nie wierzĂŞ, Âże akurat te jedyne wydanie wtedy oglÂądaÂłem, a co w wizytĂłwkami... Poza tym przedstawiaÂła siĂŞ tak na pewno wiĂŞcej razy.doktorfaustus1 pisze:
Ja niestety nie pamiĂŞtam jej pierwszych relacji w telewizji. Na szĂŞÂśczĂŞÂście juÂż za ok 2 tygodniĂŞ bĂŞdĂŞ miaÂł dostĂŞp do archiwalnych numerĂłw Gazety krakowskiej - to taki lokalny dziennik w woj. maÂłopolskim, w ktĂłrym K.K.Z. rozpoczeÂła pracĂŞ jako dziennikarz - poszukam, moÂże znajdĂŞ.Ale zapewne Michale masz racjĂŞ - juÂż kilka razy daÂłeÂś dowĂłd, iÂż pamiĂŞĂŚ masz prawie jak sÂłoĂą.
A propos wizytĂłwek to zauwaÂż pewnÂą niekonsekwencjĂŞ. Zapewne w zaleÂżnoÂści od osoby ktĂłra tĂŞ maszynĂŞ do napisĂłw obsÂługuje, mamy raz Magdalena Tadeusiak, a raz Magda Tadeusiak. Tak samo jednym razem jest Agnieszka Gawerska, a za drugim Agnieszka Gawerska-JabÂłonowska. W rozmowach na Âżywo prezenterzy "Panoramy" zawsze przedstawiajÂą jÂą oboma nazwiskami, a "WiadomoÂści" tylko panieĂąskim. KiedyÂś byÂł taki okres, Âże "JabÂłonowska" nie uÂżyli kilka miesiĂŞcy i myÂślaÂłem, Âże biedna siĂŞ rozwiodÂła. A taki przypadek juÂż byÂł. Ciekawe czy wiesz kogo mam na myÂśli?
ProszĂŞ bardzo. Proste, prawda?doktorfaustus1 pisze:
2. DziĂŞki za tÂą instrukcjĂŞ zamieszczania zdjĂŞĂŚ - sprĂłbujĂŞ.![]()
Zgadzam siê w ca³oœci z punktem trzecim, choÌ nie pamiêtam wykorzystywania tego telebimu do Sportu czy Pogody z pocz¹tków tego studia. Na nim by³o logo Wiadomoœci na tle tej kuli (taki caps z czo³ówki). Pamiêtam go z dwóch wydaù - jak Wajda dosta³ nobla i Bukowska wrêcza³a mu kwiaty oraz jak Milewicz przyjecha³ do studia ze swoje wyprawy i opowiada³ co widzia³.doktorfaustus1 pisze:
3. (...) PamiĂŞtam, Âże wykorzystywali przy ich produkcji stojÂący po prawej stronie telebim (patrzÂąc od strony widzĂłw). Z czasem na tymÂże telebimie wyÂświetlane byÂło tylko wielkie logo WiadomoÂści - niebieska litera "W". Ale kilka raz dali tam teÂż obraz z newsroomu - podczas relacji z zamachu na WTC z 11 IX oraz kiedy zaproszony do studia byÂły premier Buzek obiecywaÂł, iÂż rzÂąd nie bĂŞdzie szukaÂł oszczĂŞdnoÂści tnÂąc renty i emerytury.
13.00 teÂż czĂŞsto jest. 18.30 jakoÂś nie przypominam sobie Âżebym ÂściÂągaÂł.doktorfaustus1 pisze:
4. Ju¿ od d³u¿szego czasu nie uda³o mi siê trafiÌ na inne wydanie Wiadomoœci, ni¿ g³ówne - ale np zawsze zamieszczaj¹ wiêkszoœÌ wydaù Panoramy - te z godzin: 16.00. 18.30, 22.00
A ja pamiĂŞtam te studio z wydania Teleexpressu kiedy PieĂąkowska pozowaÂła fotoreporterom do zdjĂŞĂŚ w nowym studiu i nowej fryzurze (o czym juÂż pisaÂłem). UkoÂśne napisy byÂły prawdziwe. SkÂąd wiesz, Âże SÂławek siĂŞ nie obrĂłciÂł na przykÂład do tego wyÂżej wspomnianego telebimu - w koĂącu to wydanie z kategorii papieskich - i wÂłaÂśnie wtedy miaÂłby za sobÂą takÂą planszĂŞ po lewej stronie widza. Nigdy nie zamienieniali teÂł za prezeneterem podczas rozmĂłw z korespondentem na Âżywo. Ale nie upieram siĂŞ, Âże to nie mĂłghÂł byĂŚ bluebox. Sam przyznajesz, Âże te Âścianki realnie istniaÂły.doktorfaustus1 pisze:
3. Michale mylisz siê - owszem obok blue -box'a by³y jakieœ fragmenty ozdobnych œcianek etc, ale t³o z pochylonym napisem "Wiadomoœci" równie¿ generowano w komputerze i wystarcza³a do tego zaledwie sekunda. (Dlatego te¿ tak "piali" nad tym studiem i sprzêtem technicznym, bo ca³oœÌ by³a naprawdê droga, imponuj¹ca i nowoczesna.)
SkÂąd to wiem? KiedyÂś w programie Oblicza mediĂłw chwalili siĂŞ wszytkimi tymi bajerami i pokazywali ich zastosowanie - naprawdĂŞ byÂłem wĂłczas pod wraÂżeniem.
Tak, wÂłaÂśnie to zauwaÂżyÂłem. W tym wÂątku juÂż mieliÂśmy zdjĂŞcia PieĂąkowskiej ze stycznia 2001 i Prokopiuk z sierpnia 2001. TÂło na nimi to samo (trzy zegary i szklane logo). Tymczasem zdjĂŞcie Durczoka z marca 2001 ma inne ujĂŞcie newsroomu - o 90 stponi w lewo. Zegary i szklane logo sÂą bokiem po jego lewej stronie, a z tyÂłu na logo-obraz. Mam rĂłwnieÂż krĂłtki fragment poÂłudniowych Wiadomosci z Jeneralskim z 2001 roku i rĂłwnieÂż jest to drugie ujĂŞcie.doktorfaustus1 pisze:
Zreszt¹ warto ogl¹daÌ ten program nawet dla takich "kawa³ków" - doœÌ czêsto pos³ugiwali siê w nim zdjêciami studia Wiadomoœci z ró¿nych stron - widok z re¿yserki, która jest u góry, z za sto³u prezentera etc
Mnie równie¿ tamto siê podoba³o. A jaka genialna czo³ówka! Coœ mi siê wydaje, ¿e j¹ mo¿emy wkrótce wraz z nowym studiem na zawsze po¿egnaÌkamuii pisze:
mnie tam siê bardzie podoba³o strare studio zadnych newsoormów ³adny stó³ pomaraùczowe kolory ³adnie i z klas¹ a

A kto prowadziÂł do czerwca Oblicza mediĂłw? KraÂśko nie jest przecieÂż niezastapiony. PamiĂŞtam, Âże jak byÂł na Dakarze, to zastĂŞpowaÂł go Piotr Ryba i w jednym z wydaĂą goÂście i on pili mleko, bo gadali o tej akcji.doktorfaustus1 pisze:
Nie wiem, byĂŚ moÂże powrĂłci do TVP1, na razie nie ma go w ramĂłwce aÂż do 12 wrzesnia, ale moÂże jeszcze siĂŞ pojawi. Wszak. P. KraÂśko zastĂŞpuje przebywajÂącÂą obecnie na urlopie macierzyĂąskim A. GawerskÂą - JabÂłonwoskÂą i z tego co wiem, miaÂł peÂłniĂŚ tĂŞ funkcjĂŞ aÂż do koĂąca siepnia. ByĂŚ moÂże potem dostanie jakiÂś urlop i do pracy wrĂłci pod koniec wrzeÂśnia, z chwilÂą wystartowania caÂłej ramĂłwki.
A jaka jest medota michosa?doktorfaustus1 pisze:
hej Michos - sprawdziÂłem, rzeczywiÂście twoja metoda jest Âświetna.

To ja dopowiem. Z przodu siedzi JarosÂław OleÂś, a z tyÂłu za LenÂą jest fragment gÂłowy Jana Szula. ZdjĂŞcie jest opisane jako jedne z ostatnich W. Milewicza w redakcji "WiadomoÂści". ZostaÂło ono zrobione dnia 15 kwietnia 2004. Lena jest zaledwie tydzieĂą kierowniczkÂą WiadomoÂści, a Milewicz ma przed sobÂą jeszcze tylko 3 tygodni Âżycia.doktorfaustus1 pisze:
Oto jedno ze zdjĂŞĂŚ W. Milewicza podczas colegium redakcyjnego - obok siedzi Danuta Holecka, stoi Lena Bretes (szefowa WiadomoÂści) przy ktĂłrej z prawej strony siedzi Karolina KoÂźiĂąska. Innych ludzi nie znam.