jott kott pisze:
To ladnie sie chlopak wyrobil, "7 minut - wiadomosci" to IMHO fatalny serwis informacyjny byl, z 2 czy 3 razy go moze widzialem... ÂŻenua, i nie rozumiem po kiego grzyba w ogĂłle z byÂłego RTL7 prezenterĂłw biorÂą. Niczego ciekawego w tej TV nie byÂło, kiepskie niemieckie produkcje i jakieÂś biedne magazyny sensacji. I fakt, Âże "Zoom" byÂł pierwszym tego rodzaju programem w PL niczego nie zmienia...
W dziale
Telewizja mamy wÂątek poÂświĂŞcony tej i innym stacjom. Ja rĂłwnieÂż nie oglÂądaÂłem za bardzo RTL7 - seriale i filmy to juÂż w ogĂłle, raczej tylko programy rozrywkowe. "7 minut - wiadomoÂści" teÂż rzadko, ale siĂŞ zdarzaÂło. Bardzo podobaÂła mi siĂŞ muzyka i sama czolĂłwka, samo studio tez byÂło caÂłkiem caÂłkiem.
Moim zdaniem kaÂżda stacja powinna mieĂŚ serwis informacyjny. Jest to oczywiÂście najdroÂższy program, ale trudno. Wszystkie polskie stacje zaczynaÂły ambitnie ze swoimi wiadomoÂściami, a po obciĂŞciu kosztĂłw i ich likwidacji (RTL7, Nasza TV, TV Puls), stacje zaczĂŞÂły siĂŞ staczaĂŚ jak po rĂłwni pochyÂłej.
A "7 minut" mia³y chyba z³a promocjê. Niby sta³a godzina 19:15 i gdzieœ podsumowanie póŸnym wieczorem, ale nigdy nie w³aczy³em tego serwisu do swojego repertuaru, choÌ nie uznawa³em go za cha³ê. Przypadkiem trafia³em.
A czy TVN zabraÂł prezenterĂłw z RTL7. Chyba nie. Trzy osoby potrafiĂŞ tylko wymieniĂŚ.
PamiĂŞtam z 7 minut:
Wojciecha ReszczyĂąskiego -> potem dÂłuÂższa przerwa i TV Puls
JoannĂŞ Rusak - potem
TVN -> TVP2 i obecnie niewyjaÂśniony do koĂąca pobyt w Wiedniu
MagdĂŞ MoÂłek - potem
TVN -> Canal+ -> powrĂłt do RTL7 -> TV Puls -> TVP1 ->
TVN
Janusza ZadurĂŞ - potem TVP1 (wyleciaÂł, bo odbiÂło mu na wizji) -> Polsat
No i z Pogody Maja Popielarska do
TVN. ByÂła jeszcze jej zmienniczkÂą jakaÂś Marta, ale tej juÂż nigdzie nie widziaÂłem.