[TVP1] 19.30

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Re: Wiadomości

Post autor: pop »

Amerykański akcent Piotra Kraśki jest świetny - mnie się bardzo podoba, nie widzę w tym nic złego.

Rzeczywiście, podczas zapowiadania materiałów nic nie wynika z tej stojącej pozycji prezentera. Z pewnością bardziej "żywiołowo" będzie w dniach, kiedy coś ważnego się wydarzy, kiedy będzie dużo łączeń itd. To chodzenie po studiu, szybkie loty kamerowe - wyglądają fantastycznie, (chyba) typowo amerykańsko. Nawet Marcin Szczepański przed Belwederem, wyglądał jakby był w Waszyngtonie. :D No i Warszawa na początku - nie mogło przecież zabraknąć wieżowców, czyli tego, czego w Ameryce jest najwięcej.

Piotr Kraśko to świetna odobowość telewizyjna. W końcu w "Wiadomościach" będzie osoba, która śmiało będzie mogła konkurować z Durczokiem. Trzymam kciuki za Kraśkę i życzę mu wielu sukcesów.

Przyznam, że pierwszy raz od ponad trzech lat obejrzałem całe wydanie "Wiadomości". I chyba zacznę oglądać je codziennie.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
maxxx
Fanatyk :)

Post autor: maxxx »

POpieram pisze:Amerykański akcent Piotra Kraśki jest świetny - mnie się bardzo podoba, nie widzę w tym nic złego.
To ja tak bardziej umiarkowanie.Świetny ( akcent ) dla mnie nie jest,ale mi nie przeszkadza. :nie:
Przyznam, że pierwszy raz od ponad trzech lat obejrzałem całe wydanie "Wiadomości".
Ja tak samo,no może od dwóch. :uhh:
Joanna Kryńska -magical journalist Tvn24 !
Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

Amerykański akcent Piotra Kraśki jest świetny - mnie się bardzo podoba, nie widzę w tym nic złego.
Nic złego? Przecież to jest okropne. To nie Ameryka, to Polska. Nas nie trzeba amerykanizować. Czyż nie mamy w Polsce fantastycznych i zdolnych talentów dziennikarskich? Mamy i to wiele, a mimo to wciąż widujemy te same twarze, które nawet nie umieją mówić po polsku i ustawicznie kaleczą nasz język.

Na koniec pozwolę sobie przywołać opinię z innego forum:
Wieko się powoli zamyka. A w poniedziałek przybiją gwóźdź do trumny.
Porównanie smutne, ale jakże prawdziwe. :rozglada:
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Są gusta i guściki, o których - jak powszechnie wiadomo - się nie dyskutuje. Mi taki styl odpowiada. Nawet bardzo.
maxxx

Post autor: maxxx »

Inna sprawa jest taka,że raczej jest to wątpliwe by te zmiany miałyby się odbić negatywnie na oglądalności.No ale to inny temat.
Joanna Kryńska -magical journalist Tvn24 !
Camilo
Guru
Guru

maxxx pisze:Inna sprawa jest taka,że raczej jest to wątpliwe by te zmiany miałyby się odbić negatywnie na oglądalności.No ale to inny temat.
Nie odbiją się negatywnie, a wręcz przeciwnie. W najbliższych dniach wiele osób obejrzy ten program, nawet jak Wy, po kilku latach. Z ciekawości. :lol2:
object
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: object »

Mi też nie podoba się prowadzenie serwisu na stojąco. Wyglądało to po prostu śmiesznie: za facetem wielki stół prezenterski a on stoi jak ciele :P To po co w ogóle on tam stoi. Można postać gdy rozpoczyna się program, przy zapowiadaniu materiałów czy pokazywaniu czegoś na ekranie... Ale żeby tak cały czas?! Początek był tragiczny- taki strasznie sztuczny.... i ten akcent :hmm: To studio jeszcze trzeba przystosować do takiego prowadzenia- jest za małe i nieestetyczne.

Jedyne co oceniam na plus to nowe belki. Są bardziej żywe (tamte były tragiczne, wręcz ohydne). Dziwne ale zarazem fajne były te czerwone linie. Tak nierówno postawione, ale wprowadziły tam dynamizm, coś tam się dzieje.

To moja opinia.

A podobno Hanka nie chciała zgodzić się na stanie w ,,Wiadomościach" ciekawe jak będzie w Poniedziałek. Już nie mogę się doczekać. Widziałem Hankę w reklamówce W i wygląda fantastycznie, zjawiskowo! :tanczy: Tam chyba mają lepszych stylistów niż w Polsacie :D
arczi
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: arczi »

Styl prowadzenia się zmienił dosyć mocno. Czy na lepsze,czy na gorsze? To już chyba kwestia indywidualna dla kazdego. Jak dla mnie pokazywanie przed czołowką kilku wieżowców na krzyż, czy chodzenie po studio i kamera fruwająca od podłogi po sufit nie czyni programu informacyjnego lepszym. Warto zwrócić uwage na to, że zawartość reportaży się nie zmianiła. Tyle, że teraz reporterzy pokazują swoje buźki pod koniec materiału.
Taka formuła programu, jak już ktoś wcześniej wspomniał, bardzie pasuje do jakichś wydań specjalnych, a nie do codziennych programów. Jak dla mnie Kraśko nie jest żadnym wybitnym prezenterem, a jeszcze ten amełykański akcent. Dorota Wysocka prezentuje dużo lepszy styl :] Czekam teraz na debitu Hanki, mam nadzieje, że ona nie bedzie się tak egzaltować w tym programie.
Ale odświeżona grafika- na plus.
asec
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: asec »

A mnie się podobało. I to właśnie ze względu na materiały. Było szybko, ale merytorycznie poprawnie. I przede wszystkim prawda, zobaczymy czy tak będzie w czasie jakichś ważnych politycznych wydarzeń. Znów Sianecki i Kuś zrobili materiały o tym samym i znów były one różne od siebie, obydwa ciekawe. Polityka też była podana lżej, bez nadymania. Dawno nie oglądałem całych Wiadomości, dziś tak.

Dynamicznie pewnie było przez te najazdy, ruchy kamery. Tak jeszcze w Polsce nie było. Dla mnie ok. To wszystko wyjdzie na plus Wiadomościom.

A Kraśko, to co że dziwnie akcentuje? To co, że jest ekspresyjny? Wyróżnia się! A o to chyba w telewizji chodzi.
~
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: ~ »

Przed chwilą oglądnąłem "Wiadomości". Ogólnie mówiąc: takie sobie
Studio, grafika i muzyka w ogóle nie pasują do stylu prowadzenia Kraśki. A ten czerwony element w grafice to już kompletna porażka. Belki to taki trochę mix belek TVN24 i TVN CNBC Biznes (chodzi mi dokładnie o belkę przy zapowiadaniu materiału). Dziwnie wyglądają ręce Kraśki przy wykresie, lepiej by było ze wskaźnikiem.
Moim zdaniem ludzie, którzy oglądali "Wiadomości" z przyzwyczajenia i którzy mają dostęp do innych telewizji, wybiorą "Fakty" albo "Wydarzenia". To co robi Kraśko to nowość, która może się nie przyjąć.
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

asec pisze:Dynamicznie pewnie było przez te najazdy, ruchy kamery. Tak jeszcze w Polsce nie było.
Było, było. W każdym specjalnym wydaniu "Faktów": czasem mniej dynamiczne, czasem wręcz przeciwnie. Na co dzień - przynajmniej do niedawna - tak nie było, ale teraz w "Faktach po Faktach" też jest dużo dynamicznych ruchów kamer.
Camilo
Guru
Guru

object pisze:Początek był tragiczny
A można go zobaczyć tutaj :arrow: http://patrz.pl/filmy/wiadomosci-27052008 :D
Nika
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Nika »

Yo, klubie malkontentów. 8)
Tak jak mnie wkurzał am. akcent Kraski jak był u Kuby tak dziś wogóle mnie nie drażnił. (taa kobieta zmienna bywa)
Pierwszy raz od dawien dawna obejrzałam Wiadomości od deski do deski, podobało mi się, że na stojąco i pasuje to do energicznego głosu Piotra. Wrażenia na plus, jak będę w domu jutro o 19.30 to włącze zamiast na FpF. Takie życie. :spiewa:
Camilo
Guru
Guru

Kulisy wczorajszych ''Wiadomości'' :arrow: http://www.efakt.pl/bulwar/artykul.asp?artykul=32169 ;)
piotrek888
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: piotrek888 »

Wiadomości zrobiono chyba trochę za mocno jak na polskie realia wszystko jest tak po "amerykańsku" i Kraśko zajeżdża swoją anglojęzycznością co jest denerwujące. Z reporterami na końcu-ściągnięte z Faktów i Wydarzeń
ODPOWIEDZ