[TVP1] 19.30

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

Camilo
Guru
Guru

Re: [TVP1] Wiadomości

Post autor: Camilo »

TVP ogłosiło casting na prezenterów pogody. Akcję w specjalnym spocie promuje mistrz dowcipu i form lekkich - Adam Feder.
michal_borkowski
Fan Forum
Fan Forum

Re: TVP - sprawy bieżące

Post autor: michal_borkowski »

Aleksandra Rosiak, znana doskonale widzom TVP Info, dołączy do zespołu prowadzących "Wiadomości" w TVP 1 - w roli prezenterki zadebiutuje po świętach. Będzie prowadziła tzw. boczne wydania programu. Zastąpi Katarzynę Senyk, z którą Telewizyjna Agencja Informacyjna TVP zakończyła współpracę (Źródło: press.pl)

Przeniosłem post do odpowiedniego tematu/prze_kw
To tylko moje skromne zdanie
Camilo
Guru
Guru

Grzesiek Sroczyński we wczorajszym "Dużym Formacie" odwołał się do specjalnego wydania "Wiadomości" z dnia 2.04.2015 pisząc o tym, że widzowi trzeba dostarczyć papkę zmiksowaną z prostych emocji, o czym wspominałem już wielokrotnie tu na forum m.in. przy okazji afery z Kamilem Durczokiem: http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,132748, ... NSKI_.html
michal_borkowski
Fan Forum
Fan Forum

Chyba wzięli sobie do serca liczne uwagi, bo wczorajsze (także specjalne) wydanie z Bykowni miało już zachowane odpowiednie proporcje i znalazły się w nim również materiały poświęcone innym, równie ważnym tematom. Ale może takie było założenie.
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Trzeciak »

Nie zapominajmy także, że w ten dzień wypadał również Wielki Czwartek, a dla wielu osób w tych dniach wydarzenia, które dzieją się "poza domem" nie są aż tak ważne.

Z tego, co wiem - dziś także specjalne wydanie "Wiadomości". Na razie nie podam skąd.
michal_borkowski
Fan Forum
Fan Forum

Logistycznie opłacałoby się wypisać Ziemcowi łączoną delegację z Bykownią i Smoleńskiem, ale...
michal_borkowski
Fan Forum
Fan Forum

Portale o mediach donoszą, że począwszy od 11 maja "Wiadomości" mają być - wzorem TVN i Polsatu - dublowane na kanale informacyjnym TVP INFO. Biuro prasowe TVP na razie nie komentuje tych doniesień.
Camilo
Guru
Guru

Skoro konkurencja może, to i TVP nie będzie gorsza jak chodzi o podwyższanie oglądalności...
arturoo
Początkujący
Początkujący

Post autor: arturoo »

Gościem programu "Dziś Wieczorem" był kandydat Nowej Prawicy na Prezydenta Marian Kowalski. Jak oglądałem to to myślałem, że padne :P
Kowalski, na samym początku zarzucił Beacie Tadli, która prowadziła dzisiejszy program, brak profesjonalizmu i rozmowy na niskim poziomie. Uważam, że to akurat jest prawda, rozmowa była na bardzo niskim poziomie, tylko pytanie, przez kogo? Uważam, że kto jak kto, ale Tadla jest profesjonalną dziennikarką.
Później zarzucił chorobę Bronisławowi Komorowskiemu, chciał się założyć z Beatą Tadlą, na pieniądze, a na sam koniec stwierdził, że Tadla daje zły przykład, prowadząc tak ten wywiad telewizji publicznej- raz, dwa- nie zamierza dziękować, za zaproszenie do studia, bo TVP miała obowiązek go zaprosić.
Awatar użytkownika
Meteor
Fanatyk :)
Fanatyk :)

Post autor: Meteor »

Widziałem już ostrzejsze dyskusje i na niższym poziomie, ta była umiarkowana. Politycy antyestablishmentowi często próbują pouczać dziennikarzy i ustawiać rozmowę po swojemu. Zwłaszcza ci, których poparcie oscyluje wokół 1-2 proc. Obrywa się oczywiście głównie dziennikarzom mediów mainstreamowych nazywanych przez nich "aparatem propagandy", "reżimową telewizją" itp.
PS. M.Kowalski to kandydat Ruchu Narodowego, a nie KNP.
arturoo
Początkujący
Początkujący

Post autor: arturoo »

Meteor pisze:PS. M.Kowalski to kandydat Ruchu Narodowego, a nie KNP.
Rzeczywiście. Nie wiem czemu napisałem KNP zamiast Ruch Narodowy. Dzięki za zwrócenie uwagi i Sorry za wtopę ;)

A dziś Wiadomości podały, chyba już ostatni prezydencki sondaż, z którego wynika, że prawdopodobnie będzie druga tura wyborów. Badanie zodtało przeprowadzone telefonicznie na 1000 respondentach. Na czele Bronisław Komorowski- 39%, Andrzej Duda- 25% i na trzecim Paweł Kukiz- 11%.

A na koniec, z okazji Dnia Święta Pracy, czyli 1 Maja, Prezydent Komorowski wygłosił orędzi w TVP1 i TVP Info. Z tego powodu nie było programu "Dziś Wieczorem" w TVP Info
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

arturoo pisze:
Meteor pisze:PS. M.Kowalski to kandydat Ruchu Narodowego, a nie KNP.
A dziś Wiadomości podały, chyba już ostatni prezydencki sondaż, z którego wynika, że prawdopodobnie będzie druga tura wyborów. Badanie zodtało przeprowadzone telefonicznie na 1000 respondentach. Na czele Bronisław Komorowski- 39%, Andrzej Duda- 25% i na trzecim Paweł Kukiz- 11%.
Chyba nie ostatni. Tradycyjnie będzie przynajmniej jeszcze jeden i to za tydzień w piątek - na kilka godzin przed zapadnięciem ciszy wyborczej. ;)
michal_borkowski
Fan Forum
Fan Forum

A na koniec, z okazji Dnia Święta Pracy, czyli 1 Maja, Prezydent Komorowski wygłosił orędzi w TVP1 i TVP Info. Z tego powodu nie było programu "Dziś Wieczorem" w TVP Info.

I raczej nie doliczą mu tego czasu do kampanii wyborczej w tvp. W poniedziałek, na pogrzebie Bartoszewskiego, pewnie też przemówi.
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Oczywiście, że nie doliczą, tym bardziej, że przemawia jako urzędujący prezydent.
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Gościem sobotniego "Dziś wieczorem" była m. in. aktorka Małgorzata Potocka. Nie byłoby w tym nic szczególnego, gdyby nie to, że w chwili obecnej jest kandydatką do nowego Zarządu TVP.

Mimo to, rozmowa dotycząca Polski, jak na kilkanaście minut - bardzo wartościowa.
ODPOWIEDZ