[TVP1] 19.30
Moderator: Łukasz
Re: [TVP1] Wiadomości
też tak myślałem, ale na razie brak jest oficjalnej informacji co do jej zwolnienia, a przecież cała masa dziennikarzy już poleciała "oficjalnie" więc na co czekają w jej przypadku? Może jakimś cudem się ostanie, Rudnik nie wyleciała póki co z grafika tvp.info
Justyna Dobrosz-Oracz także odchodzi. Oto komentarz samej zainteresowanej z jej profilu na FB:
Po szesnastu latach pracy usłyszałam, że muszę odejść, bo wieje wiatr zmian.. Dziękuję wszystkim kolegom z Wiadomości, Teleexpressu, Polityki przy kawie za niezwykłe doświadczenie. Operatorom za to, że byli moim oczami. Widzom za niezliczone słowa wsparcia i recenzje. Nigdy nie złamałam dziennikarskich zasad. Nie chodziłam na niczyim pasku i nie stosowałam autocenzury. To pierwszy mój komentarz od lat. Wybaczcie, ale nie sposób w takiej chwili milczeć. Ukłony.
no proszę, i czołówce się w końcu też dostało od Kurskiego 

Kurski chyba osobiście poprawiał czołówkę. 

Kurski z panią Paczuską.
I widać, że nawet mimo zmarginalizowania PKiN-u, to jednak nieudolność sprawiła, że pozostał w czołówce PKiN. No cóż, chyba czas już po tym, by słupki spadły.
Jak tak dalej pójdzie, to nie wiem, czy za pół roku będzie z czego budować Telewizję Narodową, po tym co robi - wciąż ale wciąż - polityk
).

Dobrosz-Oracz oraz Grzegorz Sajór też już poza TVP. A nie tak dawno szokiem było to, co zrobiła pewna firma pod nazwą Leasing (Not) Team, tyle, że nie było takiego Armagedonu, jak tutaj. Myślałem, że nie będzie już gorszego prezesa do Juliusza Brauna, a myliłem się. Kurski jest właśnie takim Braunem w ekspresie. I niech lepiej się nie kreuje na menadżera, bo żadnym profesjonalistą w tej dziedzinie nie jest, raczej jego zaprzeczeniem.Greg Haus pisze:No to do grona zwolnionych prócz Piotra Kraśki i Lewickiej dołączyli:
wydawca Piotr Jaźwiński
sekretarz programu Maciej Czajkowski
dziennikarz Jacek Tacik
dziennikarka Elżbieta Byszewska
Doborosz- Oracz nie została zwolniona od razu? Dziwne. Ach ta Dobra zmiana...

Właśnie chodzi o daty i sam mechanizm. Durczok odszedł z TVP (choć początkowo stacja tego zaprzeczała), bo otrzymał można by rzec ofertę życia od TVN-u - funkcję "anchora" głównego programu informacyjnego stacji, a w grze był także jego własny program publicystyczny na antenie TVN/TVN24 (do 8 lutego 2006 roku prowadził także swoją autorską "Debatę" na antenie TVP1felek pisze:Nie chodzi juz o konkretne daty, a o sam mechanizmTrzeciak pisze:Trochę źle pamiętasz. Durczok z TVP odszedł w lutym 2006 roku (za miesiąc minie dokładnie 10 lat od tego wydarzenia), a "Fakty" zaczął prowadzić 1 maja 2006 roku. Dopiero paręnaście dni później Dworaka zastąpił Wildstein.

Proszę, nagranie nowej czołówki i powitanie gwiazdy newsów z regionalnej telewizji: http://www.dailymotion.com/video/x3m9kr ... oczatek_tv
PS. To nie jest dobra zmiana, to ideologia "teraz kur*a my!".
Liczą się tylko Fakty.
Tanie Państwo - Tania TVP.
Trzeba przyznać - z przykrością, że z dniem dzisiejszym "Wiadomości" spadły z "pierwszej ligi światowych serwisów informacyjnych". 
Nie przypuszczałem, że kiedyś to powiem, ale czekam już na Piotra Kraśkę przy szklanym stole na Wiertniczej 166.

Nie przypuszczałem, że kiedyś to powiem, ale czekam już na Piotra Kraśkę przy szklanym stole na Wiertniczej 166.

- Maciek_POZ
- Guru
O ściętej czołówce była już mowa, ale ten wstęp do serwisu jakiś inny, mocno nacechowany politycznie ;-)prze_kw pisze:Proszę, nagranie nowej czołówki i powitanie gwiazdy newsów z regionalnej telewizji: http://www.dailymotion.com/video/x3m9kr ... oczatek_tv
Nigdy nie mów nigdyTrzeciak pisze: Nie przypuszczałem, że kiedyś to powiem, ale czekam już na Piotra Kraśkę przy szklanym stole na Wiertniczej 166.
Nieoficjalny fanklub Agnieszki Cegielskiej - o pogodzie i nie tylko
http://agnieszkacegielskanfc.wordpress.com ZAPRASZAM!

http://agnieszkacegielskanfc.wordpress.com ZAPRASZAM!
Tymczasem medialna giełda nazwisk się wyptrzykała, a brakuje jeszcze co najmniej jednego prowadzącego do głównego wydania. Szykują chyba jakąś niespodziankę 

Na Rachonia raczej nie licz, bowiem on raczej będzie zapracowany publicystyką w TVP Info.
Jak w czołówce "Wiadomości" 94-97. 

Ewidentnie pod prawicę. I jeszcze te organki na keyboardzie...Maciek_POZ pisze:O ściętej czołówce była już mowa, ale ten wstęp do serwisu jakiś inny, mocno nacechowany politycznie ;-)prze_kw pisze:Proszę, nagranie nowej czołówki i powitanie gwiazdy newsów z regionalnej telewizji: http://www.dailymotion.com/video/x3m9kr ... oczatek_tv

Co oni zrobili z tą czołówką? O ile jeszcze jakoś rozumiem usunięcie zegara PKiN na rzecz tego z Pałacu Królweskiego to udawanie, że PKiN nie stoi w Warszawie jest już czymś niezrozumiałym. I ta muzyka. Mieli zgodę Dębskiego na ten 'remix'? Okropność!
'Polska komisarz była za' - nie oglądałem dziś \\' , ale rozumiem, że Bieńkowska będzie winna temu, że UE się interesuje Polską?
'Polska komisarz była za' - nie oglądałem dziś \\' , ale rozumiem, że Bieńkowska będzie winna temu, że UE się interesuje Polską?

Dlatego zastanawiam się z kim wyskoczą.Trzeciak pisze:Na Rachonia raczej nie licz, bowiem on raczej będzie zapracowany publicystyką w TVP Info.

Znałem Rachonia jeszcze jak był studenciakiem (zanim wpadł w złe towarzystwo

To chyba kwestia tego, jak się przerabia dany podkład, bowiem też przeróbkę podkładu "Wiadomości" można usłyszeć m. in. w "Dziś Wieczorem" TVP Info (na koniec charakterystyczny poważny dźwięk z forszpanu).Greg Haus pisze:Co oni zrobili z tą czołówką? O ile jeszcze jakoś rozumiem usunięcie zegara PKiN na rzecz tego z Pałacu Królweskiego to udawanie, że PKiN nie stoi w Warszawie jest już czymś niezrozumiałym. I ta muzyka. Mieli zgodę Dębskiego na ten 'remix'? Okropność!
A zgodę Jimka mieli po tym, jak zapłacili mu za muzykę do czołówki "Wiadomości", choć pewnie słysząc to, co dziś zaprezentowało TVP, to albo łapie się za głowę, albo tarza się po podłodze ze śmiechu (miejmy nadzieję, że to drugie).

Czołówkę z organkami w 94 wprowadził nie kto inny, jak Walendziak
Dodam, że nowa gwiazda mediów, p. Klaudiusz Pobudzin, były dziennikarz TV Trwam i uczeń szkoły o. Rydzyka, dostąpił zaszczytu nagrania "setki" z samym Prezesem. Pikanterii dodaje fakt, że Prezes nie udziela setek na sejmowych korytarzach, no ale dziś do "Wiadomości" przecież wróciła ulubiona dziennikarka Prezesa.

Dodam, że nowa gwiazda mediów, p. Klaudiusz Pobudzin, były dziennikarz TV Trwam i uczeń szkoły o. Rydzyka, dostąpił zaszczytu nagrania "setki" z samym Prezesem. Pikanterii dodaje fakt, że Prezes nie udziela setek na sejmowych korytarzach, no ale dziś do "Wiadomości" przecież wróciła ulubiona dziennikarka Prezesa.

Liczą się tylko Fakty.