[TVP1] 19.30
Moderator: Łukasz
Re: [TVP1] Wiadomości
Prowadził od poniedziałku wydania 8-15, Hałas-Michalska też póki co została.
Liczą się tylko Fakty.
-
- Fan Forum
Być może los oszczędzi też Michała Siegiedę, zdobywcę Grand Prix na Międzynarodowym Katolickim Festiwalu Filmów i Multimediów w Niepokalanowie w 2012r.
To tylko moje skromne zdanie
Dziś o 19:30, pierwszy raz od 2012 roku - Michał Adamczyk.
Liczą się tylko Fakty.
Wiadomości nie da się już oglądać, rozumiem że można mieć swoje upodobania polityczne ale materiały są już strasznie zmanipulowane. Mam nadzieję, że odbije się to oglądalności.
W ostatnich dwóch dniach fakt, że był przechył, ale dziś jakoś tego nie odczułem - może poza materiałem Pobudzina. To też dlatego, że materiały robiło większość "dawnej" ekipy programu, która pozostała oraz chyba najlepszy z "debiutantów" - Marcin Tulicki z TVP3 Katowice.
Miło natomiast po przerwie , i to po ponad 3 latach widać o 19:30 przy szklanym stole Michała Adamczyka. No i dziś miał debiut także w programie "Dziś Wieczorem". Widać, że Adamczyk potrafi utrzymywać kontakt z widzem, potrafi się powstrzymać się z emocjami (w przeciwieństwie do Holeckiej), nie mówi żadnych głupot, a jednocześnie potrafi ciekawie mówić do kamery.
Miło natomiast po przerwie , i to po ponad 3 latach widać o 19:30 przy szklanym stole Michała Adamczyka. No i dziś miał debiut także w programie "Dziś Wieczorem". Widać, że Adamczyk potrafi utrzymywać kontakt z widzem, potrafi się powstrzymać się z emocjami (w przeciwieństwie do Holeckiej), nie mówi żadnych głupot, a jednocześnie potrafi ciekawie mówić do kamery.
Pan Klaudiusz odrobił na piątkę lekcję z wykładów z Perswazji i Manipulacji (w programie II roku studiów dziennikarskich) - na koniec materiału o wizycie PAD w Brukseli pojawiła się opinia red. nacz. W Sieci, M. Karnowskiego, że "Tusk to człowiek Berlina i Brukseli w Warszawie".
Liczą się tylko Fakty.
Wczoraj Marcin Szewczak informował o komisji powołanej przez MSWiA ws. sprawdzenia działań BOR w Katyniu 10.04.2010.
Dzisiaj Duda nie potrafił trafnie odpowiedzieć Tuskowi na jego zaczepki i argumenty, ale "Wiadomości" i z tym sobie poradziły. A potem puścili materiał o "bolku" (chyba jako drugi). Spodziewałem się delikatnej, podprogowej propagandy, ale już poszli na całość.
A kto robił ten materiał z "Nocną zmianą"? Pewnie Olechowski albo Pubudzin...
-
- Fan Forum
Olechowski.Pelikan pisze:A kto robił ten materiał z "Nocną zmianą"? Pewnie Olechowski albo Pubudzin...
"Nocna zmiana" to dzieło życia Jacka Kurskiego. Ja bym się spodziewał, że niedługo je puszczą w całości o 20:00.
-
- Fan Forum
Wczoraj po 19.30 - Holecka, a dziś... znów Adamczyk. Czyżby ktoś na górze jednak rozsądnie myślał? Hmmm...
Bartłomiej Graczak już nie krzyknie na marszu: "Ich tutaj nie ma kur...! Telewizja Republika!". Od dziś jest reporterem a może i wkrótce prowadzącym "Wiadomości" - nieoficjalnie donoszą Wirtualne.
Liczą się tylko Fakty.
-
- Fan Forum
"Dziennikarz od 12. roku życia. Urodzony w Ostrowcu Świętokrzyskim, pasjonat dziennikarstwa radiowego, reporter (a czasem i prezenter) w Telewizji Republika. Pomysłodawca i współtwórca bloga publicystycznego http://www.iktomaracje.pl Wcześniej w licealnym radiu eLO RMF, Akademickim Radiu Kampus, Polskim Radiu-IAR oraz Radiu ESKA".