JESIEN 2007 W TVN

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

Kuba
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Czyli:
TwarzÂą w twarz - piÂątek 20:00
Gotowi na mi³oœÌ - wtorek, 21:30
M,ÂŻUT (BoÂże, ale ten skrĂłt dziwny, prawie jak GLUT :wink: ) - piÂątek 21:00 bÂądÂź sobota 20:40
Kryminalni - Âśroda/czwartek 21:30, czwartek 23:30
Tak?
Kajetan
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Kajetan »

Po pierwsze: bardzo dobrze, Âże kierownictwo TVN wreszcie zdecydowaÂło siĂŞ na wprowadzenie codziennego "DzieĂą Dobry TVN" do oferty stacji - nie oszukujmy siĂŞ, na pozytywne statystyki telemetryczne z poczÂątku nie ma co liczyĂŚ, swojÂą pozycjĂŞ wÂśrĂłd wszystkich porannych audycji (i nie chodzi only o morning-shows Telewizji Polskiej) DDtvn bĂŞdzie budowaÂł kilka miesiĂŞcy, jednakÂże samo poranne pasmo udziaÂły osiÂągnie lepsze niÂż dotychczas z pewnoÂściÂą 8) (hmm, pytanie o ktĂłrej audycja bĂŞdzie startowaÂła i jak to wpÂłynie na ew. "skrĂłcenie" programĂłw call-tv..?).
Warto wypracowaÌ nieco inn¹ formu³ê od "Dwójkowego" "Pytania na Œniadanie", wprowadziÌ ciekawe bloki anga¿uj¹c jednoczeœnie poszczególne osobowoœci (TVN, ale nie-wy³¹cznie) i tak dalej - co do nowego duetu prowadz¹cych -> warto pomyœleÌ o Drzyzdze (+So³tysik), jej "Rozmowy w toku" czas powa¿nie ograniczyÌ przesuwaj¹c je (o 17:15 TVN przegrywa³a nawet z "Gr¹ w ciemno" ostatnio.. :roll: ), albo co wiêcej - zakoùczyÌ! Pytanie czy kana³ Waltera odwa¿y siê na taki krok? (niektórych pozycji siê nie usuwa, tradycja, wiadomo..). Hmm, to jeden z wariantów :D

Po drugie: Nie wierzê w emisjê "So you think you can dance" w pi¹tki, wieczór w ten dzieù - w mojej opinii - zosta³ zarezerowany dla "Taùca na lodzie" TVP2 (zasada, ¿e hity drugiego kana³u publicznego kana³u nadawane bêd¹ od poniedzia³ku do pi¹tku, MJM <pon, wt>, Barwy szczêœcia <œr, czw>, Tnl <pt>), TVN byÌ mo¿e zdaje sobie z tego sprawê, "Superkina" chyba "od zawsze" wyœwietlanego w wieczór rozpoczynaj¹cy weekend nie wolno! przesun¹Ì od tak sobie! Sympatycy dobrego kina wybior¹ raczej filmy, ani¿eli rozrywkê.
Czas przed "Faktami" to juÂż w ogĂłle totalny absurd, czwartkowy wieczĂłr - od kiedy niby show na Âżywo realizuje siĂŞ w "Âśrodku" tygodnia? Najbardziej prawdopodobna wydaje siĂŞ zatem sobota, 20:35.

Po trzecie, koĂącowe: KlĂŞska "OdwrĂłconych" w piÂątkowym czasie wieczornym (tzn. 20:00-21:05) udowodniÂła, Âże to nie dobry czas na jakikolwiek serial, stÂąd to miejsce w ramĂłwce wydaje mi siĂŞ jakoÂś maÂło realne dla "TwarzÂą w twarz" :arrow:
mks
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: mks »

Szczerze nie wydaje mi sie by TVN przeniós³ emisje Kryminalnych.. poza tym nie wzieliœcie pod uwage jednej opcji.. taneczny "Idol" to nie "Taniec z gwiazdami".. tu sie zaczyna od castingów.. a one mog¹ byÌ emitowane.. w weekandy powiedzmy o 17 czy 16.. jesieni¹ to bardzo dobra pora.. odcinki na ¿ywo mogliby zacz¹Ì pod koniec listopada czy w styczniu.. Styczniowa ramówka TVN zazwyczaj jest spustoszona.. program na ¿ywo w sobote o 20 czy mozê nawet w niedziele o 20 po zakoùczeniu "Taùca" pytanie ile odcinków zajm¹ te castingi i na ile etapów bêd¹ podzielone? W Idolu trwa³o to ponad 2 miesi¹ce.. w Debiucie ponat 3.. a w Supertalencie trzy tygodnie.. tak wiec opcji jest wiele..
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Post autor: Ptr15 »

Taneczny idol móg³by iœÌ w pi¹tek na 20:00, a Twarz¹ w Twarz w sobote na 20:40 tylko wtedy problem z Kryminalnymi. Nie wiem czy Kryminalnych przenios¹ na inny dzieù, bo wkoùcu tyle sezonów by³o o tej samej porze... Ale mam nadziejê, ¿e fachowcy od ramówki u³o¿¹ j¹ bardzo dobrze :D
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

Jeœli M¯UŒ bêdzie w piatek o 20.00 to ogl¹dalnoœÌ superkina mo¿e spadn¹Ì. Wiadomo, ¿e jeœli ogl¹dalnoœÌ tego show bêdzie wysoka to czêœÌ telewidzów nie prze³¹czy kana³u i zostanie na superkinie. Ale jesli te show bêdzie trwaÌ do 21.30, 22.00 to filmy w superkinie koùczyÌ siê bed¹ po 1.00 w nocy... i ma³o kto dotrwa do koùca...
Maciek
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Maciek »

Greg Haus pisze:Jeœli M¯UŒ bêdzie w piatek o 20.00 to ogl¹dalnoœÌ superkina mo¿e spadn¹Ì.
Myœlê, ¿e warto zapamiêtaÌ ten cytat i byÌ mo¿e powtórzyÌ go kiedyœ dla ¿artu z przyjació³mi przy piwie. Oczywiœcie, kolega-autor musi jeszcze na pierwsze piwo poczekaÌ. :aniol:
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

A Ty jak zwykle nie masz nic do powiedzenia?
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

Maciek pisze:
Greg Haus pisze:Jeœli M¯UŒ bêdzie w piatek o 20.00 to ogl¹dalnoœÌ superkina mo¿e spadn¹Ì.
Myœlê, ¿e warto zapamiêtaÌ ten cytat i byÌ mo¿e powtórzyÌ go kiedyœ dla ¿artu z przyjació³mi przy piwie. Oczywiœcie, kolega-autor musi jeszcze na pierwsze piwo poczekaÌ. :aniol:
Kolega-autor napisaÂł teÂż czym moÂże byĂŚ spowodowane zmniejszenie oglÂądalnoÂści :D
Greg Haus - autocytat pisze:. Ale jesli te show bĂŞdzie trwaĂŚ do 21.30, 22.00 to filmy w superkinie koĂączyĂŚ siĂŞ bedÂą po 1.00 w nocy... i maÂło kto dotrwa do koĂąca...
I jeszcze jedno zdanko tego kolegi-autora:
Greg Haus - autocytat pisze:Wiadomo, ¿e jeœli ogl¹dalnoœÌ tego show bêdzie wysoka to czêœÌ telewidzów nie prze³¹czy kana³u i zostanie na superkinie.
Opini tego zdanka zabrak³o w Twojej wypowiedzi - bo pewnie to g³ównie masz na mysli twierdz¹c, ¿e ogl¹dalnoœc superkina wzroœnie lub siê nie zmieni. No ale ju¿ dobra nie k³uÌmy siê o g³upoty. Jest dla mnie jedynie pewne, ¿e jak film siê bêdzie koùczy³ 1.30 - 2.00 w nocy to ja idê lulu... :P

MoÂźe kiedyÂś opowiem Ci ten Âżart przy piwie - zobaczymy > OczywiÂście jak juÂż siĂŞ doczekam pierwszego piwa - jak to raczyÂłeÂś powiedzieĂŚ :)
mks
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: mks »

Podsumujmy troche doniesienia dotyczÂące programĂłw w jesiennej ramĂłwce TVN.. do prezentacji zostaÂł miesiÂąc wiĂŞc chyba wieloma nowosciami nas nie zaskoczÂą..

na pewno pojawi sie serial "Twarz¹ w twarz" i taneczny program "Po prostu taùcz" jak dla mnie ¿adna rewolucja. Do serialu "Gotowi na mi³oœÌ" nie rozpoczêto nawet zdjêÌ.. tak wiêc je¿eli te dwa programy to jedyne premiery to TVN tej jesieni raczej z Polsatem nie powalczy (a ten jak wiemy szykuje kilka wielkich przebojów)

Zobaczymy na pewno nowe edycje "TaĂąca z gwiazdami" VI O dsÂłona ma byĂŚ rewolucyjna, nawet jeÂśli bĂŞdzie to nie liczyÂłbym na wieĂŚej jak 5mln widzĂłw..

OprĂłcz tego "Niania" "Hela" "Superniania" "Kryminialni"... czyli odgrzewane kotlety.
Kajetan
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Kajetan »

mks pisze:w jesiennej ramĂłwce TVN (...) na pewno pojawi sie serial "TwarzÂą w twarz" i taneczny program "Po prostu taĂącz" (...)
tak wiĂŞc jeÂżeli te dwa programy to jedyne premiery to TVN tej jesieni raczej z Polsatem nie powalczy (a ten jak wiemy szykuje kilka wielkich przebojĂłw)
Actually, na wiĂŞcej nowoÂści nie mamy co liczyĂŚ, a jeÂśli juÂż to tytuÂły, ktĂłre w TVNie pojawiÂą siĂŞ po raz pierwszy tak WAÂŻNYMI elementami odÂświeÂżonej ramĂłwki - jak wyÂżej przez ciebie wymienione - nie bĂŞdÂą.
Piszesz, Âże Polsat szykuje kilka wielkich przebojĂłw - tzn sÂą - jak je okreÂślasz - hitami mimo, iÂż nie ujrzaÂły jeszcze ÂświatÂła dziennego? Nie jest powiedziane, Âże WSZYSTKIE te NOWE pozycje ukÂładu programowego sÂłoneczej stacji odniosÂą sukces, kto wie czy widzowie nie wybiorÂą audycji juÂż "znanych", staÂłych? :hmm:
mks pisze:Zobaczymy na pewno nowe edycje "TaĂąca z gwiazdami" VI O dsÂłona ma byĂŚ rewolucyjna, nawet jeÂśli bĂŞdzie to nie liczyÂłbym na wieĂŚej jak 5mln widzĂłw..
A ja liczê na grubo ponad 5 mln. Nie bêdzie "Rancza", propozycje TVP1 w niedzielne wieczory (prawdopodobnie serial "Ja Wam Poka¿ê!" czy show o roboczej nazwie "Wieczór z Natasz¹") nie bêd¹ raczej tak popularne jak wspomniana serialowa produkcja, tak¿e druga seria "Skazanego na œmierÌ" - nie oszukujmy siê - wyników jakie osi¹gn¹³ pierwszy sezon - nie zanotuje.

Sam juÂż nie wiem co z "Po prostu taĂącz!", tzn dniem jego emisji. Show "Gwiazdy zataĂączÂą na lodzie" wedÂług najÂświeÂższych doniesieĂą JEDNAK pojawi siĂŞ jesieniÂą w "DwĂłjce" (emisja w piÂątki), stÂąd rywalizacja TVN i TVP2 moÂże byĂŚ trudniejsza dla tej pierwszej stacji. Z drugiej strony - czy nie bĂŞdzie Âłatwiejsza niÂż z Polsatem i "Jak Oni ÂśpiewajÂą" w soboty? Nic tylko czekaĂŚ na oficjalne wiadomoÂści ;)
arczi
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: arczi »

A ja wÂłaÂśnie sÂądzĂŞ, Âże tvn puÂści 'Po prostu taĂącz' w soboty. Tylko siĂŞ zasatanwiam jak uÂłoÂży ramĂłwkĂŞ na wieczĂłr :mhm:
20.00- Niania
20.35- Po prosty taĂącz
ok 22.00- Kryminalni
Czy wyemitujÂą 'Po prostu taĂącz' o 20.00.
PoÂżyjemy zobaczymy.
szym
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: szym »

A ja mam tylko cichÂą nadziejĂŞ, Âże w ramĂłwce TVN znajdzie siĂŞ miejsce dla czwartego sezonu "Tajemnic Smallville", gdzieÂś wieczorem. I ewentualnie dla czwartej serii "Bez/skazy". Byle mi to nie kolidowaÂło z "Gotowymi na wszystko"... :hyh:

W weekendy mogliby zrezygonowaÌ z "Uwagi!" - to co zaczyna³o siê po 20:00, startowa³oby o 19:30. I od razu pó³ godziny wiêcej na ró¿ne taùce i podskoki. :devil:
qmate
Bywalec
Bywalec

Post autor: qmate »

Mogliby w tygodniu nadaĂŚ mniej odcinkĂłw W11 a w to miejsce daĂŚ ktĂłryÂś z nowych seriali. ByÂłaby fajna rywalizacja z serialami dwĂłjki. SwojÂą drogÂą te caÂłe "Barwy szczĂŞÂścia", ktĂłre bĂŞdÂą w Âśr i czw pewnie nie bĂŞdÂą juÂż hitem takim jak mjm wiĂŞc spokojnie tvn moÂże daĂŚ coÂś dobrego w te dni o 20.00. Ciekawe wÂłaÂśnie co z "Po prostu taĂącz"... Wieczorne ramĂłwki w sob i nd sÂą bardzo dobre wiĂŞc szkoda byÂłoby je ruszaĂŚ.
pawell
Fanatyk :)
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

szym pisze:W weekendy mogliby zrezygonowaĂŚ z "Uwagi!" - to co zaczynaÂło siĂŞ po 20:00, startowaÂłoby o 19:30.
Gdyby zrezygnowali z "Uwagi!" to programy zaczynaÂłyby siĂŞ o 19:45. Przed niÂą jest jeszcze pogoda i sport. :P Ale to nie byÂłby zÂły pomysÂł. :rozglada: Tylko raczej to nierealne. :mhm:

Co do "You can dance - po prostu taùcz!" w soboty to te¿ niez³y pomys³, ale trzeba by³oby coœ przenieœÌ. Nie wiem jak to jest, ale chyba odcinki z castingów i warsztatów bêd¹ trwaÌ godzinê, a program na ¿ywo w studiu dwie? ( dobrze mi siê wydaje? :rozglada: ) Dalej II czêœÌ programu - na ¿ywo koùczy³aby siê ok. 22:40, a to raczej ju¿ za póŸno, aby daÌ "Kryminalnych". :mhm:

No nic moÂżna tylko spekulowaĂŚ. Mam nadziejĂŞ, Âże TVN wybierze najodpowiedniejszy czas do tego show. :rozglada:
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Akurat weekendowe, lekkie wydania "Uwagi" notuj¹ chyba wy¿sz¹ ogl¹dalnoœÌ ni¿ te tygodniowe. No chyba ¿e w³aœnie jak¹œ wiêksz¹ aferê wykryj¹.

Zabieranie "Uwagi" tylko po to, Âżeby zaoszczĂŞdziĂŚ kwadrans jest pomysÂłem delikatnie mĂłwiÂąc chybionym. Z takimi programami siĂŞ nie eksperymentuje. Tym bardziej, Âże to pozycja staÂła, a na dodatek mocno zadomowiona w ramĂłwce.

Zostawmy wiĂŞc jÂą w spokoju. Gdzie indziej moÂżna szukaĂŚ wolnego miejsca w ramĂłwce. I choĂŚ o takie coraz ciĂŞÂżej, to na pewno siĂŞ znajdzie.

Pamiêtajcie, ¿e TVN wci¹¿ nie ma pozycji na sobotnie pasmo przed "Faktami". "Dwururka" przetrwa³a 3 odcinki, a "Maraton uœmiechu" i "Pascal..." raczej nie napêdzaj¹ sporej widowni.

Ale... czy to odpowiedni czas na "Yoy can dance"... Raczej doœÌ œredni.
ODPOWIEDZ