Zapewniam Âże program pasuje na miano kulturalnego. WiĂŞksza poÂłowa zachĂŞcaÂła na przedstawienie teatralne a pĂłzniej byÂła mowa o filmie. ALE JAZDA siĂŞ zwaÂł. I Pani prowadzÂąca ÂłudzÂąco podobnie siĂŞ zachowywaÂła
jak Pani ze SZTUKAterii tv.4
A w rogu ekranu byÂło logo TVP2. Jestem tego pewny
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą :::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24
Ale temat znowu odbiega od glownego watku w jakim mial toczyc sie dyskusja. Na ten konkretny temat nie mialem przyjemnosci sie wypoiwiadac, wiec czynie to teraz.Program wydanie drugie poprawione jest jedynym programem kulturanym, ktory ogldam z najwieksza przyjemnoscia, sam nie jestem w stanie okreslic dlaczego tak jest, ale moge zaobserwowac tu zaleznosc, a mianowicie dzieje sie to z cala pewnoscia dzieki wspolprowadzacej ten p[rogram, ktora literature zdaje sie oceniac pod katem wybitnego krytyka swiadomego zachodzacych zjawisk jezykowych, stylistycznych i merytorycznyuch. JEstem uczniem klasy humanistycznej i przywyklem wlasnie do takiej analizy utworow lirycznych, Kaziimiera sczuka natomiast rownie udanie bawi sie analiza epickich utworow powiesciowych i czyni ta z tak nienaganna precyzja , ze w pewnym momencie sam ulegam takiej swiadomosci, ze ona cholera ma racje. Czytam niejednikrotnie te same ksiazki, ale nie uwzgledniam takiej analizy...ciekawie jest moc najpierw ocenic ksiazke wlasnym okiem a pozniej moc ja zbadac za pomoca analizy wl;asciwej, choc jesli idzie o interpretecje to kazda-wlasna jest wlasciwa z zalozenia.
Program oczywioscie polecam, chcialbym go zobaczyc kiedys w sobotnie popoludnie na tvn-ie, moze do tego dojdzie.
a ja sie wypowiem jak obejrze kilka odcinkĂłw w poniedziaÂłek mogÂłam go obejrzec po raz pierwszy w tvn:D choĂŚ wÂłasciwie obejrzaÂłam tylko koĂącĂłwke (wszystko to wina pospieszalskiego) jak dla mnie pora nadawania programu jest ok