Atak TVN na RM, czy RM na TVN?
Moderator: Łukasz
No kumam, ze to byÂł Âżart. Ale wyobraÂźcie sobie Morozowskiego, ktĂłry jest bardzo...drapieÂżny, w Radiu na M albo telewizji na T, tam teÂż sÂą drapieÂżni ale na inny sposĂłb. A ja mam jeszcze jedno pytanie tak troche na temat. Wczoraj w "Magdzie M." byÂł maÂły epizod z radiem Maryja i o. Rydzykiem, jedna starasza pani byÂła oskarÂżona o Âśpiegostwo, a ta kobieta co jÂą oskaÂżyÂła powiedziaÂła coÂś w stylu "No bo ojciec dyrektor tak powiedziaÂł w audycji" czy coÂś takiego.
Wróciłem!!
wirtualnemedia.pl pisze:'GwaÂłtowne i oszczercze ataki TVN i innych mediĂłw na Radio Maryja i ojca Tadeusza Rydzyka'.
Kiedy obserwujemy gwaÂłtowne i oszczercze ataki TVN i innych oÂśrodkĂłw medialnych na Radio Maryja i na jego dyrektora - ojca Tadeusza Rydzyka, przypominamy sobie sÂłowa Pana Jezusa wypowiedziane do uczniĂłw w mowie poÂżegnalnej - donosi "Nasz Dziennik".
"Je¿eli was œwiat nienawidzi, wiedzcie, ¿e Mnie pierwej znienawidzi³. Gdybyœcie byli ze œwiata, œwiat by was kocha³ jako swoj¹ w³asnoœÌ. Ale poniewa¿ nie jesteœcie ze œwiata, bo Ja was wybra³em sobie ze œwiata, dlatego was œwiat nienawidzi" (J 15, 18-19). Od tego czasu s³owa Pana Jezusa sprawdzaj¹ siê w ka¿dej epoce dziejów Koœcio³a. Ju¿ w Starym Testamencie prorocy byli przeœladowani, tak samo prorocy Nowego Testamentu: Aposto³owie, ich nastêpcy i ich wspó³pracownicy - czytamy w "ND".
- Jest to tak¿e doskona³a próbka tego, jak libera³owie, których organem jest TVN, pojmuj¹ wolnoœÌ s³owa i odpowiedzialnoœÌ za s³owo i za kulturê. Jak pojmuj¹ wolnoœÌ religii, któr¹ de facto uwa¿a siê za jedyne z³o, jakie nale¿y zwalczaÌ. Jest to ta sama filozofia, któr¹ wyznawa³ Lenin i jego uczniowie. Jest to ta sama filozofia, która ma swoje korzenie w "ojcu wszelkiego k³amstwa" - szatanie. Mo¿e ludzie TVN nie wiedz¹, ¿e s¹ wiernymi wykonawcami planu szatana, bardzo zdolnymi i pos³usznymi jego s³ugusami. Mo¿e nie wiedz¹, ¿e "wolnoœÌ od moralnoœci", któr¹ propaguj¹, jest najprostsz¹ drog¹ do totalitaryzmu i ¿e dzisiaj grozi nam dyktatura laicyzmu i libertynizmu, przed któr¹ - w czasie swego krótkiego jeszcze pontyfikatu - przestrzega³ obecny Papie¿ Benedykt XVI. Ostatnio przy okazji beatyfikacji kardyna³a Klemensa Augusta Grafa von Galena, 9 paŸdziernika 2005 r., Ojciec Œwiêty przedstawi³ nowego b³ogos³awionego jako niezwykle aktualny wzór na nasze czasy. WielkoœÌ kardyna³a von Galena wi¹za³a siê w szczególny sposób z tym, ¿e jawnie i otwarcie przeciwstawia³ siê nazizmowi i antychrzeœcijaùskiej dyktaturze Hitlera. Kardyna³ przekazuje nam przes³anie o tej treœci, ¿e "wiara nie sprowadza siê do prywatnych uczuÌ, które siê ukrywa, kiedy jest niewygodna, lecz wymaga spójnoœci i œwiadectwa tak¿e w publicznej przestrzeni ¿ycia w obronie cz³owieka, sprawiedliwoœci i prawdy".
Zdaniem "ND" Radio Maryja i jego dyrektor ostatnio znów wiele cierpieli z tego powodu, ¿e chc¹ prawdê chrzeœcijaùsk¹ zaszczepiÌ w integralnej przestrzeni ¿ycia ludzkiego i dlatego o. Rydzyk jest postrzegany jak ktoœ, kto odwa¿nie przeciwstawia siê laickiej i bezbo¿nej dyktaturze k³amstwa i libertyùskiej niemoralnoœci. Wspomniany kard. von Galen by³ nazywany "Lwem z Muenster". ByÌ mo¿e o. Rydzyk zas³u¿y na miano "Lwa z Torunia", je¿eli siê nie ugnie i zawierzy do koùca Najœwiêtszej Dziewicy, która zmia¿d¿y³a g³owê piekielnego wê¿a i na pewno poradzi sobie - na swój sposób - z jaszczurami z TVN, doprowadzaj¹c ich do pokuty i pos³uszeùstwa S³owu Boga. Trzeba siê jednak o to modliÌ i jest okazja, aby Rodzina Radia Maryja ofiarowa³a w intencji nawrócenia bezbo¿nych wszystkie duchowe cierpienia wywo³ane przez oszczercz¹ kampaniê, krzywdz¹c¹ zreszt¹ ca³y Koœció³ i ca³¹ Polskê.
buehehehehe... juz nie wiem ktĂłre medium ojca dyrektora jest najlepsze, jedno przebija drugie 
WypadaÂłoby jakoÂś finasowo wspomĂłc te media, Âżeby dalej prowadziÂły walkĂŞ z szatanem(:twisted:)... chyba kupie u nich jeden z tych dekoderĂłw satelitarnych, ktĂłre sprzedajÂą, tylko najpierw muszĂŞ tam zadzwoniĂŚ i zapytaĂŚ czy moÂżna przez nie odbieraĂŚ tvn, czy tylko tv trwam :evil2: :evil2:

WypadaÂłoby jakoÂś finasowo wspomĂłc te media, Âżeby dalej prowadziÂły walkĂŞ z szatanem(:twisted:)... chyba kupie u nich jeden z tych dekoderĂłw satelitarnych, ktĂłre sprzedajÂą, tylko najpierw muszĂŞ tam zadzwoniĂŚ i zapytaĂŚ czy moÂżna przez nie odbieraĂŚ tvn, czy tylko tv trwam :evil2: :evil2:
Dobre pawell, dobre. A to poniÂżej jeszcze lepsze

ProponujĂŞ oficjalnie uÂżywaĂŚ nazwy jaszczury z tvn-u.Nasz dziennik pisze: ByĂŚ moÂże o. Rydzyk zasÂłuÂży na miano "Lwa z Torunia", jeÂżeli siĂŞ nie ugnie i zawierzy do koĂąca NajÂświĂŞtszej Dziewicy, ktĂłra zmiaÂżdÂżyÂła gÂłowĂŞ piekielnego wĂŞÂża i na pewno poradzi sobie - na swĂłj sposĂłb -z jaszczurami z TVN, doprowadzajÂąc ich do pokuty i posÂłuszeĂąstwa SÂłowu Boga.
No tez sie obudzil po miesiacu "Nasz Dziennik". :/ I jeszcze wypisuje kompletne bzdury :/ najsmieszniejszy jest ten cytat:medialink.pl pisze:"Za oburzajÂący i skandaliczny uwaÂżam program Uwaga o ojcu Tadeuszu Rydzyku, nadany 2.10.2005 roku. Radio Maryja i telewizja TRWAM skutecznie powstrzymujÂą zniewolenie Narodu Polskiego przez ideologiĂŞ liberalnÂą i sÂą razem z ich zaÂłoÂżycielem systematycznie atakowane." - pisze "Nasz Dziennik".
"Dla dziennikarzy telewizji TVN drzwi siedziby ojca Rydzyka zawsze powinny pozostaĂŚ zamkniĂŞte, bo nie moÂżna tak kalaĂŚ dobrego imienia tej wybitnej postaci! Telewizja TVN przedstawia ojca Rydzyka w bardzo zÂłym Âświetle, nie moÂżna zgodziĂŚ siĂŞ z urabianiem tak negatywnego wizerunku." - twierdzi "Nasz Dziennik".
"Pod pozorem obiektywizmu ukazano ojca Rydzyka jako cz³owieka i kap³ana w niekorzystnym œwietle, usi³owano zdyskredytowaÌ jego dzia³alnoœÌ z ka¿dej strony. Wszystko okraszono zarzutem antysemityzmu. I to mia³ byÌ najwa¿niejszy argument. (...) Radio Maryja i telewizja TRWAM odpowiadaj¹ na zapotrzebowanie spo³eczne, przekazuj¹ wiadomoœci na temat religii, Ojczyzny, rodziny, walcz¹ o prawdê. To raczej telewizja TVN i podobne do niej media nie maj¹ racji bytu." - puentuje "Nasz Dziennik".
wybitnej postaci a to ciekaweDla dziennikarzy telewizji TVN drzwi siedziby ojca Rydzyka zawsze powinny pozostaĂŚ zamkniĂŞte, bo nie moÂżna tak kalaĂŚ dobrego imienia tej wybitnej postaci!

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

A to jaszczury z tvn....
No niestety juÂż dzwoniÂą sÂłuchacze do RM i proszÂą o modlitwĂŞ za profesora Lecha KaczyĂąskiego i marszaÂłka Marka Jurka- dwie wybitne postaci. Jak widaĂŚ rodzina Radia Maryja trzyma siĂŞ mocno. Obawiam siĂŞ, Âże musimy stworzyĂŚ RodzinĂŞ tvn-u, dla przeciwwagi. :evil2: :evil2: :evil2:
No niestety juÂż dzwoniÂą sÂłuchacze do RM i proszÂą o modlitwĂŞ za profesora Lecha KaczyĂąskiego i marszaÂłka Marka Jurka- dwie wybitne postaci. Jak widaĂŚ rodzina Radia Maryja trzyma siĂŞ mocno. Obawiam siĂŞ, Âże musimy stworzyĂŚ RodzinĂŞ tvn-u, dla przeciwwagi. :evil2: :evil2: :evil2:
A¿ uszy wiêdn¹ co oni wygaduj¹ ; teraz ja coœ powiem (audentycznego) : W sobotê by³em na Mszy Œw. w E³ku, której przewodniczy³ Ks. Franciszek Macharski. Przyszed³em do koœcio³a 1,5 godz. przed Msz¹ ¿eby zaj¹Ì dobre miejsce i zarazem popatrzeÌ na redaktorów TV TRWAM i RM (bo pokazywali na ¿ywo t¹ msze w TV i Radiu) i to co zauwa¿y³em, by³o bulwersuj¹ce, wszyscy operatorzy byli ubrani w dresy, przez Walkie-Talkie przekaywali sobie jakieœ "wiadomoœci" po których ich œmiech by³ tak g³oœny, ¿e zauwa¿y³em, jak Ks. Macharski spojrza³ na nich z krzyw¹ min¹. Zauwa¿y³em tak¿e, ¿e operatorzy kompletnie olewaj¹ to co siê dzieje na Mszy Œw. np. w momencie gdy ludzie klêkaj¹ przed Komuni¹ oni sobie zieeeeewaj¹ z nudów. Ale to, co mnie najbradziej poruszy³o, to rzecz która siê sta³a 5 minut przed Msz¹...Oto ona: Prezenter TV Trwam przygotowywa³ siê do po³¹czenia ze studiem TV Trwam, zacz¹³ odchrz¹chiwaÌ, coœ pisaÌ, ale gdy wk³ada³ d³ugopis do kieszeni, rêka reportera zaczepi³a siê o Ró¿aniec, zamiast spokojnie odpl¹taÌ, zacz¹³ siê z Nim szarpaÌ...Przykre...
Wys³uchane w RM
S³uchaczka: Proszê Ojca, czego oni chc¹? ¯e te berety moherowe? Ja taki beret noszê, nawet robiê sobie nowy, moje znajome te¿ takie bêd¹ mia³y...
Ksi¹dz prowadz¹cy: Tak, tak...
S³uchaczka: Proszê ojca, zrobili mi zdjêcie w tamtym roku w Polityce by³o. MĂłwiê Proszê ojca, ¿eby ubraæ te berety i wyjœc na ulicê, zrobiæ coœ, zebraæ siê.... etc.
Kto by pomyœla³, ¿e przez RM umawiaj¹ siê na flash moby :evil2:
S³uchaczka: Proszê Ojca, czego oni chc¹? ¯e te berety moherowe? Ja taki beret noszê, nawet robiê sobie nowy, moje znajome te¿ takie bêd¹ mia³y...
Ksi¹dz prowadz¹cy: Tak, tak...
S³uchaczka: Proszê ojca, zrobili mi zdjêcie w tamtym roku w Polityce by³o. MĂłwiê Proszê ojca, ¿eby ubraæ te berety i wyjœc na ulicê, zrobiæ coœ, zebraæ siê.... etc.
Kto by pomyœla³, ¿e przez RM umawiaj¹ siê na flash moby :evil2:
-
- Początkujący
Atak rm na tvn czy na odwrĂłt
Tak,tylko ¿e my przy okazjii nie wyzywamy ¯ydów czy homoseksualistów.I masz racjê jestem ca³kowicie nie tolerancyjny dla Radia Maryja,bo nigdy nie pozwolê na to ¿eby zion¹Ì nienawiœci¹ do narodu który prawie zmieciono z powierzchni ziemi podczas rz¹dów Hitlera 

Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!