Fakty - program informacyjny TVN

Rozmowy na temat Faktów TVN i wszystkiego co jest z nimi zwiazane.

Moderator: Łukasz

doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: doktorfaustus1 »

Nie rozumiem - ta sama scenografia, czy tylko elementy scenografi programu "Jak Âłyse konie"? Nie oglÂądaÂłem i nie oglÂądam Âżadengo z tych programĂłw.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
PabloOoOo_90
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

ÂŻENADA !!

Post autor: PabloOoOo_90 »

Wed³ug mnie to by³a ¿enada hmmm mo¿e to za ma³e s³owa po prostu gwiazdki z m jak ...... ( lepiej to przemilczeæ ) popisuja siê jak umi± ¶piewaæ z playbacku ==> wole³em siê od czasu do czasu prze³±czyæ na Kaziê (CZÊSTO :P )
Liczą się tylko FAKTY TVN codziennie o 19:00 w TVN.
Zapraszają : Justyna Pochanke , Piotr Marciniak i Grzegorz Kajdanowicz.
Maciek
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Maciek »

doktorfaustus1 pisze:Nie rozumiem - ta sama scenografia, czy tylko elementy scenografi programu "Jak Âłyse konie"? Nie oglÂądaÂłem i nie oglÂądam Âżadengo z tych programĂłw.
To samo studio i jego uk³ad, reszta w 99% ró¿ni¹ca siê. :wink:
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
szym
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: szym »

Jak chcecie to sobie za³ó¿cie nowe tematy o "Mojej krwi" i innych ³ysych koniach, bo ten dotyczy czego innego. 8)
:)
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Ekran, kadrowanie

Post autor: Marcin »

Mam wraÂżenie, Âże TVN sÂłabo wykorzystuje moÂżliwoÂści studia FaktĂłw - tj. wykorzystania ekranu tylnoprojekcyjnego i sposobĂłw kadrowania.

Kiedyœ by³y takie kadry, ¿e widaÌ by³o kawa³ek sto³u, czêœc ekranu tylnoprojekcyjnego itd., dodatkowo w tej pozie na ekranie prezentowane by³y ró¿ne grafiki, a teraz grrafik na ekranie prawie wcale nie prezentj¹. A co jak Ryman sta³ na tle tego ektanu podczas wyborów w USA, by³o okej. Teraz widaÌ tylko prezentera na tle tych niebieskich kropek, zupe³nie jak w blue-boxie. :?

Kurde. Capsów nie mogê znaleŸÌ. Jak ktoœ znajdzie rró¿ne sposoby kadrowania i wykorzystywania ekranu, to niech tu da. I niech od razu da jak jest teraz. Ci¹gle Ryman siedzi na tle tego ekranu jak w blueboxie. :twisted:
Przemek
Bywalec
Bywalec

Post autor: Przemek »

Poza tym mogli by wprowadziÌ inne kadrowanie, podczas materia³ów przesun¹Ì rêcznie stó³ o kilka stopni i ju¿ jest lepiej... Belki te¿ mi siê ma³o podobaj¹, mogli by wprowadziÌ tak¹ animacjê jak w "Faktach XXI wieku". Ekran podczas ³¹czeù siê ju¿ nie wysuwa, wogóle z niego nie korzystaj¹, a szkoda (tzn. móg³ by byÌ u¿ywany, jednak nie wysuwany na wizjii, z tego co wiem wielu osobom to siê nie podoba³o). Mo¿na by te¿ zamiast krótkich zjazdów kamery , daÌ jeden d³u¿szy po ca³ym newsroomie. A na koniec zamias pokazywania framentu sto³u ujêcie jak pod koniec "Magazynu 24h".
PabloOoOo_90
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: PabloOoOo_90 »

Prawda prawda mogli by coÂś urozmaiciĂŚ :D
Liczą się tylko FAKTY TVN codziennie o 19:00 w TVN.
Zapraszają : Justyna Pochanke , Piotr Marciniak i Grzegorz Kajdanowicz.
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Kunica kontra prezydent

Post autor: Łukasz »

DoœÌ nietypowy news dzisiaj na stronie:
http://www.tvn.tivi.pl/index.php?subact ... om=&ucat=9&

Nie jestem do koĂąca pewien czy byÂło tak jak napisaÂłem. Tak mi siĂŞ wydaje, jestem na 99% pewien. :D Bo nikt i nigdzie o tym nie pisaÂł. Hmm... co Wy sÂądzicie? Bo chyba Kunica zadaÂł pytanie o 18:59, a o 19:01 miaÂł mieĂŚ live'a w Faktach i dlatego Ryman przedÂłuÂża zapowiedÂź a MikoÂłaj tak trochĂŞ zdenerwowany byÂł.
michal641
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada
Kontakt:

prosto w oczy

Post autor: michal641 »

z tego co wiem, to ma byc dzisiaj powtorka o 22 wczorajszego prosto w oczy w prezydentem. Nie chce tu mĂłwiĂŚ na niego nic zÂłego bo sluchalem dzisiaj audycje w radiu na temat wolnosci slowa na forum. :-) Zaraz bĂŞdzie w TVP1 .... zobaczmy
Artur
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Artur »

Tak dokladnie bylo, ta konferencja byla w tvn24, tylko po tym, jak kwasniewski zaczal klocic sie z kunica przerwali ja (inteligenci!) i dali normalnie fakty. W zasadzie, to nie slyszalem, co sie doklasnie stalo (bo akurat przegladalem forum :lol: ), moja uwage przyciagnelo dopiero to, jak Kwasniewski wygarnial Kunicy.
Jednym slowem: fajnie.
mary13
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: mary13 »

E tam wygraniaÂł widaĂŚ ,Âże nerwy puÂściÂły na caÂłego, Kunica siĂŞ normalnie prĂłbowaÂł dowiedzieĂŚ czy jedzie do Moskwy a ten na niegi naskoczyÂł, nawet to w "Wydarzeniach " puÂścili a w " Faktach" nie hehehehehe
:D :D
Tak, na tej konferencji, wyglÂądaÂła nasza gÂłowa paĂąstwa :mad:
a tak Kunica :niepewny:
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

mary13 pisze: nawet to w "Wydarzeniach " puÂścili a w " Faktach" nie hehehehehe
tak tak.W WYDARZENIACH byÂło bo oglÂądaÂłem. a FAKTY nic a nc. Dopiero tylko Ci co oglÂądali PRZEÂŚWIETLENIE mogli zobaczyĂŚ. Ale absurd Âże nie pokazali.I TVP chyba rĂłwnieÂż daÂła.
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24

http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

http://www.rmf.fm/wiadomosci/index.html?id=79002&loc=3 a tu macie Linka ;)
zwa³¹ ¿a³ujê ze tego nie widzia³am ;) Lubiê Kwacha ale ostatnio Preziowi odbija... :lol: Najpierw "pani¹ Moniczkê opierdala a teraz Miko³aja ;)
Android <3
Anonymus
Bywalec
Bywalec

Post autor: Anonymus »

Przecie¿ Fakty nadawane sa ze studia TVN24, a podczas ró¿nych programów TVN24 np. Magazyn 24 godziny czy Poranek s¹ wykorzystywane te ramy na których przemieszcza siê kamera i to w³asnie dodaje wiêkszej dynamiki serwisu. We Faktach tylko takie coœ jest zaraz na pocz¹tku i na koùcu, ale gdyby by³o takie szybkie przejechanie kamery podczas trwania programu znacznie zwiêkszy³o by to dynamikê i bardziej profesjonalnie wy to wygl¹da³o. :)
Każdego dnia toczy się życie - Jesteśmy po to aby je pokazać - Cała prawda całą dobę - TVN24
TVN - PROGRAMOWO NAJLEPSZA
Kowal
Bywalec
Bywalec

Post autor: Kowal »

Zgadzam siê!! Powinni te¿ do ka¿dego materia³u kadrowaÌ z tym ekranem to fajnie wygl¹da lecz oni tego nie wykorzystuj¹ :? Powinni tak¿e dawaÌ leprze zjazdy i ten monitor w ³¹czeniu wyci¹gaÌ
Wróciłem!!
ODPOWIEDZ