Fakty - program informacyjny TVN

Rozmowy na temat Faktów TVN i wszystkiego co jest z nimi zwiazane.

Moderator: Łukasz

:: Kamil
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: :: Kamil »

Ja to moi drodzy myÂślaÂłem o uderzeniach z velvet.de...
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

:: Kamil pisze:Ja to moi drodzy myÂślaÂłem o uderzeniach z velvet.de...
:lol: Ja teÂż o nich myÂślaÂłem... :roll: I chodziÂło mi o to, Âże oprawa muzyczna w reklamach "FaktĂłw" jest z velvet.de :> :D Hm... :mhm:
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
khornik
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: khornik »

Szkoda, Âże nie ma oprawy muzyki z velvet.de. Te uderzenia pasujÂą do FaktĂłw, a obecny jingel jest mdÂły.
dziękuję wszystko dobrze w przeciwieństwie do niektórych na tym "forum"...
Rafał
Początkujący
Początkujący

Post autor: Rafał »

A mi siê nie podoba muzyka z velvet.de . Wydaje mi siê , ze obecna oprawa jest lepsza . Uderzenia z velvet nie pasuj¹ do czo³ówki Faktów . Tak przynajmiej mi siê wydaje .
Super czwartki w TVN :
WIELKIE UCIECZKI - godz. 21.30
DETEKTYW - godz. 22.25
terraX
Bywalec
Bywalec

Post autor: terraX »

Zgadzam siĂŞ z RafaÂłem. Mi teÂż nie podobajÂą siĂŞ dÂźwiĂŞki z velvet.de i uwaÂżam, Âże fachowcy, ktĂłrzy "przerabiali" tÂą muzykĂŞ odwalili kawaÂł dobrej roboty. Jak dla mnie jest to najlepsza muzyka w polskim serwisie inf. DÂżingiel WiadomoÂści i Panoramy jest okropny, Polsat ma lepszÂą, niÂż TVP.

A podoba siĂŞ Wam ta belka z napisem, jak prezenter jest w duÂżym planie? Mi siĂŞ wydaje, Âże to zbĂŞdne jest. Zagraca ekran.
"Ten, kto się śmieje ostatni, przeważnie nie ma jednego zęba na przedzie" :)
Awatar użytkownika
Bartek
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Bartek »

Tzn ja uwazam ze napis powinien byc, ale nie w takiej formie, ale z drugiej strony to nie mam pojecia gdzie to umiescic...
Rafał
Początkujący
Początkujący

Post autor: Rafał »

Mi wÂłaÂśnie podoba sie belka , gdy prezenter jest ujĂŞty w duÂżym planie . A widzieliÂście , Âże mapka Polski , Europy i Âświata ( na belce ) jest mniej widoczna niÂż w pierwszym wydaniu FaktĂłw z Kamilem Durczokiem . Wydaje mi sie , Âże to dobra zmiana .
Super czwartki w TVN :
WIELKIE UCIECZKI - godz. 21.30
DETEKTYW - godz. 22.25
salladyn
Stały bywalec
Stały bywalec

Panorama jest O.K.

Post autor: salladyn »

terraX pisze:...DÂżingiel (...) Panoramy jest okropny.
O tu siĂŞ z tobÂą nie zgodzĂŞ.Panorama ma Âświetny dÂżingiel.Sport i pogoda mniej mi siĂŞ podoba, ale grafika i dÂżingiel sÂą Âświetne.WogĂłle Joanna Racewicz i Iwona Kutyna Âświetnie siĂŞ w roli prowadzÂących spisujÂą i coraz chĂŞtniej oglÂądam PanoramĂŞ.
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
pawell

terraX pisze:A podoba siĂŞ Wam ta belka z napisem, jak prezenter jest w duÂżym planie? Mi siĂŞ wydaje, Âże to zbĂŞdne jest. Zagraca ekran.
Bartek pisze:Tzn ja uwazam ze napis powinien byc, ale nie w takiej formie, ale z drugiej strony to nie mam pojecia gdzie to umiescic...
Mi w tej sprawie wszystko jedno. :> Czy jest to na belce, a jak nie na niej byÂłoby to pewnie znalazÂło siĂŞ na ekranie. :roll: Albo w ogĂłle jak byÂło przed zmianami. :roll:

Jeszcze z ekranem zwiÂązane - nie podoba mi siĂŞ to jak na nim siĂŞ cos pojawia najpierw dobry obraz, potem te "kwadaty siĂŞ poruszajÂą" i znĂłw normalny obraz. :? Wydaje mi siĂŞ, Âże to byÂłoby zbĂŞdne. :roll:

RafaÂł pisze:A widzieliÂście , Âże mapka Polski , Europy i Âświata ( na belce ) jest mniej widoczna niÂż w pierwszym wydaniu FaktĂłw z Kamilem Durczokiem . Wydaje mi sie , Âże to dobra zmiana .
Lepiej byÂłoby wÂłaÂśnie gdyby te mapy byÂły mocno biaÂłe. :roll: Wtedy staÂłyby siĂŞ lepiej widoczne niÂż te obecna - szarawe. :roll:

Co do "Panoramy" to mi tez podoba siĂŞ ich dÂżingiel. :P :D
maciekgraf
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: maciekgraf »

ciekawe jak w nastĂŞpnym tygodniu poradzi sobie Justyna Pochanke i Piotr Marciniak.
Misiek
Nowicjusz
Nowicjusz

PODOBIEÑSTWA NOWYCH FAKTÓW DO ITV NEWS

Post autor: Misiek »

Nie wydaje siĂŞ Wam, Âże nowa oprawa graficzna FaktĂłw nawiÂązuje do czoÂłowego brytyjskiego serwisu info. "ITV NEWS" na ITV1 ? WejdÂźcie sobie na tĂŞ stronkĂŞ : http://www.tvnewsroom.co.uk/itvnews/idents/
Naprawde bardzo podobne elementy. Ale to b.dobrze, Âże zdecydowali siĂŞ czerpaĂŚ z ITV. To super telewizja.
ZwróÌcie uwagê na forszpany (przejœcia miêdzy newsami [charakt. "mgie³ka"] , pocz¹tek serwisu [g³ówny news podawany w stand up'ie] i ogólne [np. czo³ówka].

Na stronce wejdÂźcie na "6:30PM IDENT 2006" --->VIDEOS

http://www.tvnewsroom.co.uk/itvnews/idents/
salladyn
Stały bywalec
Stały bywalec

Tak, rzeczywiÂście sÂą pewne podobieĂąstwa.Co jednak zmienia tego Âże obie nowe grafiki wyglÂądajÂą jak zacieki na szybie.
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
Awatar użytkownika
miko
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: miko »

A ja siĂŞ juÂż przywyczaiÂłem do zmian w Faktach i w sumie wszystko mi siĂŞ podoba. Jest super.

DziÂś byÂły jakieÂś problemy ze ÂświatÂłem na poczÂątku, o maÂło Grzesiek siĂŞ nie rozeÂśmiaÂł.
salladyn
Stały bywalec
Stały bywalec

Na szczĂŞÂście w porĂŞ go oÂświeciÂło :twisted:
pawell

salladyn pisze:Na szczĂŞÂście w porĂŞ go oÂświeciÂło :twisted:
No nie w porĂŞ. :> TrochĂŞ czekaliÂśmy jak go oÂświecÂą. :P W tym czasie widzieliÂśmy ciemnego Grzesia. :devil: ;) CaÂła ta sytuacja fajnie wyglÂądaÂła. :P :D I ja na jego miejscu troche bym siĂŞ speszyÂł, a on siĂŞ trochĂŞ rozeÂśmiaÂł. :D
ODPOWIEDZ