[TVP1] 19.30

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

Sorry, ale nie przypominam sobie a by P.Redo prowadzila poranek. Zawsze prowadzÂą go albo J.Porada( swoja droga to jada po nim jak po...., wakacji to on chyba w ogĂłle nie ma, ostatnio dostaje tez weekendy) albo A.Werner. Redo kiedyÂś prowadzila wydania weekendowe i 9-16
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

faustusie zgadzam siê z twoj¹ wypowiedzi¹ na temat dworaka i Pienkowskiej :) Ale nie zgodzê siê z tym ¿e opinie internautów nie s¹ wi¹¿¹ce. JA jestem internaut¹ JA jestem abonentem i JA p³acê za ich wygórowane pensje a wiêc równie¿ JA mam wiêksze prawo ni¿ Akademia telewizyjna TVP decydowaÌ o tym czy chcê dan¹ osobê zobaczyÌ w "wiadomoœciach " czy nie tymbardziej jeœli ta osoba jest ma³o profesjonalna np. W przypadku Pieùkowskiej nie rozumiem czemu wiara siê tak na ni¹ rzuca ma wady ale któ¿ ich nie ma.Natomiast staram siê ich zrozumieÌ p³ac¹ abonament to rz¹daj¹ i tyle.
Co do Pochanke to uwaÂżacie Âże ignoruje swoich rozmĂłwcĂłw ? Ja jej nie trawie w serwisach informacyjnych ale w wywiadach jest dobra a to Âże ich ignoruje to wymogi czasu antenowego a czĂŞsto i dobrej kultury bo teÂż bym niektĂłrych imbecyli ignorowaÂła :)
Co do Redo to ma stajla i tyle ;) z AnitÂą widziaÂłam tylko 1 wywiad ale z jaimÂś tÂłumokowatym imbecylem wiĂŞc nie mogÂłam oceniĂŚ bo nie umiaÂła z niego rzadnej sensownej odpowiedzi wydusiĂŚ moze dlatego ze to byÂła dopiero 9.00 :)
Android <3
Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: michos »

ChodziÂło mi oczywiÂście o AnitkĂŞ. Jak siĂŞ niejasno wyraziÂłem to sorka.
Porada poszedÂł niedawno na urlop na 2 tygodnie.
Ale on sam z jednym wywiadĂłw powiedziaÂł, Âże jest jak maratoĂączyk ktĂłry jakoÂś nie zauwaÂżyÂł aby siĂŞ zmĂŞczyÂł.
Ostatnio teÂż chyba zauwaÂżyÂłeÂś, Âże Ziemiec pracowaÂł 7 razy w tygodniu ale chyba poszedÂł na urlop.

O ktĂłry wywiad ci chodzi :?: :?: :?:

Internauci sÂą bardzo opiniotwĂłrczy i nie moÂżna gÂłosĂłw internautĂłw ignorowaĂŚ.
Co do pochanke to pamiĂŞtam, Âże ona w ostatnim czasie nie prowadziÂła Âżadnych serwisĂłw. PamiĂŞtam, Âże miaÂł dyÂżur w lany poniedziaÂłek i pamiĂŞtam, Âże byÂła okropna.
ArO
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: ArO »

michos pisze: A co do pochanke do rzeczywiœcie beszczelnoœÌ i tupet tej baby jest zadziwiaj¹cy. Ona swoich rozmówców ignoruje i wogóle nie s³ucha.
Zamiast ich sÂłuchaĂŚ to chyba z nudĂłw patrzy w kartke.
Czyli robi dok³¹dnie to samo co robi¹ politycy. Nigdy nie odpowiadaj¹ wprost na pytanie, a czêsto wrêcz zmieniaj¹ temat.
Ten podpis został ocenzurowany przez redakcję tvnfakty.pl :)
Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Ale oczywiœcie dziennkarze powinni mieÌ przewagê nad politykami nie robi¹c tego i czymœ siê ró¿niÌ od nich.
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: doktorfaustus1 »

Przepraszam, chyba nie wyjaÂśniÂłem siĂŞ wystraczajÂąco jasno, wiĂŞc poprawiĂŞ swojÂą ostatniÂą odpowiedÂź. :lol:
michos pisze: Internauci sÂą bardzo opiniotwĂłrczy i nie moÂżna gÂłosĂłw internautĂłw ignorowaĂŚ.
I jeszcze na ten temat
kamuii pisze:Ale nie zgodzê siê z tym ¿e opinie internautów nie s¹ wi¹¿¹ce. JA jestem internaut¹ JA jestem abonentem i JA p³acê za ich wygórowane pensje a wiêc równie¿ JA mam wiêksze prawo ni¿ Akademia telewizyjna TVP decydowaÌ o tym czy chcê dan¹ osobê zobaczyÌ w "wiadomoœciach " czy nie tymbardziej jeœli ta osoba jest ma³o profesjonalna np. W przypadku Pieùkowskiej nie rozumiem czemu wiara siê tak na ni¹ rzuca ma wady ale któ¿ ich nie ma.
Owszem, g³osy internautów s¹ wa¿ne, ale tylko wówczas, kiedy zosta³y wyra¿one przy pomocy pilota od telewizora :lol: Tylko wówczas w jasny i klarowny sposób mówimy co chcemy ogl¹daÌ i w jaki sposób oceniamy dany program. I w³aœnie tak wyra¿ona opinia, wsparta odpowiednimi badaniami przeprowadzonymi przez ludzi z firm badaj¹cych opiniê publiczn¹ - powinna byÌ wi¹¿¹ca i wp³ywaÌ na zmiany w ramówce.

Niektórzy ludzie pisz¹ w komentarzach na portalach interenetowych co im œlina na jêzyk przyniesie np Dowbor do wêdlin (to nawet œmieszne :lol: ) albo odstrzeliÌ M³ynarsk¹ lub Durczok wierny piesek Millera- w t³umie i anonimowo to ja mogê wszytko!!!!! Czêsto s¹ to nie wnosz¹ce nic do sprawy komentarze i z³oœliwe uwagi zawistnych osób. Zastanówcie sie jakie opinie w internecie kr¹¿¹ na temat polityków i Unii Europejskiej - wed³ug waszego toku myslenia, uznaj¹c opiniê wyra¿one na portalach internetowych powinniœmy jak najszybciej wyst¹piÌ z Unii i wybraÌ na prezydenta któregoœ z Gietrychów. Niestety tak to w³aœnie wygl¹da.
Decyzja nale¿y do widza, który trzyma w rêku pilota i to on decyduje o danym programie przede wszytkim w stacji prywatnej, nastawionej na zyski z reklam Równie¿ w telewizjach publicznych widzowie powinni decydowaÌ o emisji danego programu- wszak to oni w³aœnie p³ac¹ abonament- ale nie do koùca. Gdybyœmy zaczeli spe³ni¹Ì wszystkie ¿adania, z ramówki wylecia³by Teatr TV (jedna z nielicznych takich instytucji w Europie) i wiele innych wartoœciowych programów o niskiej ogladalnoœci, a po 20.00 nadawany by³by kolejny reality show z Manuel¹ oraz Klaudiuszem. Telewizja publiczna powinna nadawaÌ nawet takie programy(zawsze dobre!!!), które nie przypadn¹ internautom do gustu, ale które s¹ wa¿ne, kulturotwórcze etc. Komentarze internautów powinny byÌ jedynie sygna³em, ¿e dany program lub osoba s¹ Ÿle odbbierane i nale¿a³oby przeprowadziÌ jakies badania etc. Tylko tyle, nic wiêcej.

Mam nadziejĂŞ, Âże teraz wiecie o co mi chodziÂło.
kamuii pisze:Ja jej nie trawie w serwisach informacyjnych ale w wywiadach jest dobra a to Âże ich ignoruje to wymogi czasu antenowego a czĂŞsto i dobrej kultury bo teÂż bym niektĂłrych imbecyli ignorowaÂła
A moim zdaniem rolÂą dziennikarza rozmawiajÂącego z politykiem - imbecylem nie jest ignorowanie owego durnia, a wÂłaÂśnie w danie siĂŞ z nim w dyskusjĂŞ i udowodnienie widzom, Âże jego poglÂądy sÂą co najmniej Âśmieszne i niedorzeczne.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

No dobra masz racjê z tym pilotem ale dlaczego np. 80 % ludzi z których powiedzmy 100 % jest internautami kiedy chce obejrzeÌ ich ulubiony program w TVP (za nied³ugo jeden z niewielu które bêdzie siê da³o ogl¹daÌ ;) ) "wiadomoœci" musi go wy³¹czyÌ bo nie trawi powiedzmy Kazimiery Szczuki a dajmy na to Akademia TVP uzna ¿e to ona ma œwietn¹ dykcjê itp (wiem ¿e ona raczej nie ma szans psuÌ nam dziennika ale da³am wyrazisty przyk³ad ¿eby by³o wiadomo o co chodzi ) poprostu ludzie w tej sytuacji prze¿yj¹ te 30 min Kazi aby obejrzeÌ ulubiony program nie siêgn¹ po pilota ale za to napisz¹ swoje w necie ;) (dlatego badania pomiarowe prowadzone w domu nie s¹ wpe³ni miarodajne )Zgadzam siê w 100 % z twoj¹ opini¹ co do debilizmu niektórych wypowiedzi :):) Ale jeœli 90 % ludzi na forum onetu pisze ¿e nie chce M³ynarskiej klanu Dowborów i Terentiew to chyba maj¹ prawo do zmiany prezenterów :)
No i oczywiscie zgodzĂŞ siĂŞ z tym Âże gdyby wiĂŞkszoÂści ludzi w naszym kraju daĂŚ wolnÂą rĂŞkĂŞ to caÂły dzien leciaÂła by moda na sukces seria 20 odcinek 22229000 Big Brother Bar itp. :)

A co do Pochanke to owszem dziennikarz nie powinien siĂŞ zniÂżac do ich poziomu ale nie z kaÂżdym da siĂŞ dyskutowaĂŚ, a jego gÂłupotĂŞ zazwyczaj widaĂŚ od razu :) zgadzam siĂŞ z ARO Âże poprostu robi to samo co politycy :) Pozatym chodzi tez o czas antenowy :)
Android <3
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Kamuii kocham Twoje odpowiedzi. :lol: :lol: :lol: :lol: Rozumiem o co Ci chodzi. Nie martw sie Akademia Telewizyjna raczej nie dpouœci³aby pani Kazi do Wiadomoœci, ale Kazia kiedyœ prowadzi³a na TVP1 program o ksi¹¿kach. Wylecia³a po aferze z Manuel¹ Gretkowsk¹.
PĂłjdÂźmy na kompromis - prawda leÂży gdzieÂś po Âśrodku, a opinie wyraÂżone przez internautĂłw moga siĂŞ do czegoÂś przydaĂŚ. Trzeba siĂŞ jedynie nimi prawidÂłowo posÂługiwaĂŚ.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

hehe thnx faustus ja te¿ uwielbiam z tob¹ dyskutowaÌ ;) :D Mam nadziejê ze akademia nie dopuœci ani Kazi ani nikogo podobnego do "wiadomoœci" bo obecny sk³¹dn mie siê bardzo podoba ;) A co do kompromisu masz racjê "the truth is out there " x-files ;):)

niop.sÂłyszaÂłam ze z kaziÂą byÂła jakaÂś zwaÂła ale nie dokÂładnie siĂŞ orientuje o co biega :)
Android <3
szym
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: szym »

Kazia w serwisie informacyjnym?! CoÂż za pomysÂł! JuÂż prĂŞdzej Anrzej Lepper poprowadzi "NajsÂłabsze ogniwo".

A co do tej zwa³y to tylko czyta³em, ¿e goœci³a w programie kontrowersyjn¹ pisarkê no i ta pisarka zaczê³a mówiÌ nieco wulgrne s³owa i Kazimiera s³ownictwo pod³apa³a. Pisarkê wyprowadzono ze studia, a Szczukê wywalono. Innym razem s³yasza³em, ¿e Kazia powiedzia³a, ¿e buty tej pisarki s¹ jak z bazaru i zaczê³y siê k³óciÌ...

No, ale nie wiem ile w tym prawdy.

PS: Z chcĂŞciÂą bym to obejrzaÂł - ma ktoÂś to na kompie? :P
:)
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Szczuka zaprosi³a do Pegaza M. Gretkowsk¹. Podczas dyskusji o ostatniej ksi¹¿ce M. Gretkowskiej pt Europejka (podobno bardzo kiepska - jak zwykle szokuje epatowaniem stosunkami p³ciowymi etc). W s³ynnej ju¿ rozmowie pad³o s³ow "pizda" - Szczuka wylecia³a z TVP. Jak t³umaczy³ póŸniej Zieliùski musieli w³aœnie w taki sposób post¹piÌ, bo ca³a wina i tak zawsze spada na nadawcê publicznego (np sprawa z Telerankiem). Kilka miesiêcy póŸniej Gretkowska wykorzyta³a ca³a sprawê i og³osi³a, ¿e jest na liœcie osób pomijanych i nie zapraszanych do TVP. Mo¿e to i prawda, ale ta kobieta, niczym Micha³ Wiœniewski, za wszelk¹ cenê chce, aby o niej mówiono. Nie wa¿ne czy dobrze, czy Ÿle. W rzeczywistoœci nic wielkiego sob¹ nie reprezentuje. Ba jest nudna jak flaki z olejem. Przeczyta³em jej kilka ksi¹¿ek - wszytkie pisane na jedno kopyto.

WracajÂąc do WiadomoÂści, to mogliby pospieszyĂŚ siĂŞ z tym nowym studiem. WedÂług mnie dziennikarz gubi siĂŞ miĂŞdzy tÂą ciemno-czerwonÂą ÂścianÂą i biaÂłymi Âżaluzjami. WidaĂŚ, Âże niesÂłychanie siĂŞ tam mĂŞczÂą - majÂą kÂłopoty z kadrowaniem oraz ustawieniem kamery etc. Ale na nowe studio przyjedzie nam poczekaĂŚ chyba do poczÂątku wrzeÂśnia. Na stronach interentowych TVP znalazÂłem ogÂłoszenie o przetargu na dostawĂŞ szklanych pÂłyt ( orĂłznej grubosci, kolorze etc). Podejrzewam, Âże wÂłaÂśnie szkÂłem bĂŞdÂą wyÂłoÂżone Âściany newsroomu. Wszelkie naturalne materiaÂły, jak szkÂło, drewno czy metal sÂą obecnie modne w telewizji. Ale przetarg ma byc rozstrzygniĂŞty dopiero we wtorek.

PS mam maÂłe pytanie, aby wkleiĂŚ jakiĂŞs zdjĂŞcie, to najpierw musze je zamieÂściĂŚ na innej stronie?
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

A tutaj link do ciekawej strony o programach informacyjnych.

http://www.zabalo.com/informativostv/index.htm

CzêœÌ po hiszpaùsku, czêœc po angielsku. SzukajaÌ w odsy³aczach mo¿na znaleŸÌ naprawdê ciekawe filmy i zdjêcia. Polecam. Szkoda, ¿e nie ma ¿adnej stacji z Polski. Strona zawiera inforamcjêo programach z W. Brytanii, Hiszpanii, Austrii, Chorwacji, Niemiec, W³och, S³owacji, jest kilka zdjêc z USA. Polecam, naprawdê warto. :wink:
Np studio CBS kopjarzy mi siĂŞ z pewnym polskim programem informacyjnym. zgadnijcie z jakim? :twisted:
morus1000
Początkujący
Początkujący

Post autor: morus1000 »

TVN24
Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

PrzytoczĂŞ wam frg. artykuÂłu ilustrujÂący sposĂłb grzywaczewskiego na TVP:
"oto w w¹skim gronie tocz¹ siê rozmowy nad kszta³tem ramówki. Padaj¹ nazwiska i nazwy programów. D¹¿¹cy do odzyskania przez jedynkê wiarygodnoœci Grzywaczewski najczêœciej mówi "Wypierdal¹Ì".
Przy kolejnym nazwisku protestuje Dworak, majÂący opiniĂŞ czÂłowieka o miĂŞkkim sercu:"AleÂż nie moÂżemy go wyrzuciĂŚ on jest popularny"._ "WypierdalaĂŚ!"-nie ustĂŞpuje Grzywaczewski. Dworak wychodzi.
Pozostali uczestnicy spotkania kierujÂą wzrok na Gzywaczewskiego.
SÂą zdumieni i zaniepokojeni.-ProszĂŞ siĂŞ nie baĂŚ. Prezes po prostu nie lubi, jak siĂŞ przy nim przeklina- uspokaja Grzywaczewski. Po chwili wraca Dworak:- Ok. Jaki mamy nastĂŞpny punkt programu?

Ca³oœÌ artyku³u w najnowszym tygodniku "Wprost"
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Có¿, niczego innego nie spodziewa³bym siê po tym politurku, prostaku bez wy¿szego wykszta³ecenia. Widzia³em wywiad Miecugowa z Grzywaczewskim - on nie potrafi u³o¿yÌ poprawnie gramatycznego zdania. Facet powinien kury macaÌ, a nie w telewizji pracowaÌ. O dziwo, liberalno-prawicowy Wprost udowadnia politykê TKM obecnego zarz¹du TVP. (Platforam Obywatelska - nowa jakoœÌ - nie nowy szyld) Mo¿e ju¿ ten Bochenek by³by lepszym szefem TVP1, on przynajmniej kiedyœ pracowa³ w TAI, owszem urz¹dzi³ nagonkê na Olekskego, odsuwa³ niewygodnych dla jego politycznych kumplii dziennikarzy ale potrafi³ siê powstrzymaÌ.
ODPOWIEDZ