[TVN] X FACTOR

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

Re: X FACTOR

Post autor: mojpierwszyraz »

Co do występów live - niemiecki VOX mimo emisji swojego show na kanale mniej popularnym od RTL czy nawet RTL II postawił na dość znane nazwiska w śiwcie muzyki popularnej: Enrique Iglesias, Hurts, Seal, Usher, jurorka XF Sarah Connor, Flo Rida, Gossip, oraz wspomniana Shakira :)
Miejmy nadzieje ze TVN nie spocznie na laurach i przygotuje nam wyśmietnite pod każdym względem widowisko... Tylko castingów mało. Z tego co wiem np. na Ukrainie było ich 13 :shock:
tvn - latem programowo najgorsza!
lukis
Początkujący
Początkujący

Post autor: lukis »

Finał programu odbędzie się w czerwcu. Będzie 7 odcinków Live (jeśli w finale będą dwie osoby to 8 odcinków Live - co zresztą miało miejsce w 1 brytyjskiej edycji) Mam nadzieje, że TVN zaprosi chociaż kilka światowych gwiazd :) Spory budżet - rzędu 10 mln. złotych to sporo więc może być bardzo interesująco.
adik1148
Bywalec
Bywalec

Post autor: adik1148 »

Ja czekam na Lady Gagę w X FACTOR z nową piosenką "Born This Way" na otwarcie odcinków LIVE :) Oczywiście w Polsce na TVN'ie !
mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

adik1148 pisze:Ja czekam na Lady Gagę w X FACTOR z nową piosenką "Born This Way" na otwarcie odcinków LIVE :) Oczywiście w Polsce na TVN'ie !
O widze kolejnego fana Lady Gagi :)
lukis pisze:Finał programu odbędzie się w czerwcu. Będzie 7 odcinków Live (jeśli w finale będą dwie osoby to 8 odcinków Live - co zresztą miało miejsce w 1 brytyjskiej edycji) Mam nadzieje, że TVN zaprosi chociaż kilka światowych gwiazd :) Spory budżet - rzędu 10 mln. złotych to sporo więc może być bardzo interesująco.
Skąd takie informacje, jesli chodzi o ilość live'ów?? :)
Ja mam nadzieje że XF będzie nadawany w soboty i niedziele...
adik1148
Bywalec
Bywalec

mojpierwszyraz pisze:
adik1148 pisze:Ja czekam na Lady Gagę w X FACTOR z nową piosenką "Born This Way" na otwarcie odcinków LIVE :) Oczywiście w Polsce na TVN'ie !
lukis pisze:Finał programu odbędzie się w czerwcu. Będzie 7 odcinków Live (jeśli w finale będą dwie osoby to 8 odcinków Live - co zresztą miało miejsce w 1 brytyjskiej edycji) Mam nadzieje, że TVN zaprosi chociaż kilka światowych gwiazd :) Spory budżet - rzędu 10 mln. złotych to sporo więc może być bardzo interesująco.
Ja też mam taką nadzieję ! To byłyby dopiero emocje :)
lukis
Początkujący
Początkujący

Post autor: lukis »

mojpierwszyraz pisze:
Ostatnio Fakt zdaje się przybliżył formułę X Factor. I tam podawali właśnie, że będzie 7-8 odcinków live. Informacje Faktu jakie są takie są, ale jednak jeśli w jury będą trzy osoby to każdy będzie miał po 3 podopiecznych, czyli w sumie w finałach będzie 9 osób. Skoro będzie 9 osób to trudno o więcej lub mniej odcinków Live niż właśnie 7-8.
bartek09
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: bartek09 »

mojpierwszyraz pisze:
Ale jest też opcja, że w każdej kategorii bedzie 4 uczestników, jak w drugiej edycji w UK. Wtedy live'ów byłoby 10. Ale dobrze wiemy, że TVN lubi gdy serie programów i seriali mają po 13 odcinków. Więc stawiam na 3 odcinki castingowe, 1 bootcamp, 1 z domów jurorów i 8 live'ów.

Mnie bardzo ciekawi, na jakie studio się zdecydują. To obecne w UK jest świetne. Takie samo jest też w Australii i na Ukrainie, więc liczę, że w Polsce też będzie.
adik1148
Bywalec
Bywalec

Wolałbym , aby w polskim X FACTOR nie było tych wszystkich book'ów i odcinka z domu jurorów. To nie będzie zbytnio interesujące , dlatego wolałbym tak jak w Mam Talent jest . castingi , a później już tylko odcinki live :)
mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

bartek09 pisze:
mojpierwszyraz pisze:
Ale jest też opcja, że w każdej kategorii bedzie 4 uczestników, jak w drugiej edycji w UK. Wtedy live'ów byłoby 10. Ale dobrze wiemy, że TVN lubi gdy serie programów i seriali mają po 13 odcinków. Więc stawiam na 3 odcinki castingowe, 1 bootcamp, 1 z domów jurorów i 8 live'ów.

Mnie bardzo ciekawi, na jakie studio się zdecydują. To obecne w UK jest świetne. Takie samo jest też w Australii i na Ukrainie, więc liczę, że w Polsce też będzie.
Ok, ale ja chciałbym aby zdecydowali się na dawne studio XF. Tamto od czegoś wyróżniało XF od innych programów. To jest równie świetne, ale mniej widowiskowe jak dawne... Tylko ciut większe mogłoby być ;)
Debeet
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Debeet »

adik1148 pisze:Wolałbym , aby w polskim X FACTOR nie było tych wszystkich book'ów i odcinka z domu jurorów. To nie będzie zbytnio interesujące , dlatego wolałbym tak jak w Mam Talent jest . castingi , a później już tylko odcinki live :)
Będą, bo to część formatu. Zresztą dlaczego nie będzie zbytnio interesujące? :) Oglądałeś brytyjską edycję?

Tak przy okazji - jeden z castingów odbędzie się na warszawskim Torwarze. Tam jest bardzo dużo miejsca, o wiele więcej niż w tych małych teatrach, w których odbywają się castingi do Mam Talent. Pozostałe myślę też będą również miały duże "studia". Jak ktoś ogląda zagraniczne edycje, to wie, że ekipa jeździ ze swoją rozkładaną sceną po całym kraju.

Obrazek

Obrazek
mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

Thermalcake pisze:
adik1148 pisze:Wolałbym , aby w polskim X FACTOR nie było tych wszystkich book'ów i odcinka z domu jurorów. To nie będzie zbytnio interesujące , dlatego wolałbym tak jak w Mam Talent jest . castingi , a później już tylko odcinki live :)
Będą, bo to część formatu. Zresztą dlaczego nie będzie zbytnio interesujące? :) Oglądałeś brytyjską edycję?

Tak przy okazji - jeden z castingów odbędzie się na warszawskim Torwarze. Tam jest bardzo dużo miejsca, o wiele więcej niż w tych małych teatrach, w których odbywają się castingi do Mam Talent. Pozostałe myślę też będą również miały duże "studia". Jak ktoś ogląda zagraniczne edycje, to wie, że ekipa jeździ ze swoją rozkładaną sceną po całym kraju.

Obrazek

Obrazek
no to będzie na prawdę ciekawie ;)
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

Mnie bardziej ciekawi wygląd studia do programów live, pewnie będą sugerować się edycją brytyjską:

:arrow: Dawna:
Obrazek
:arrow: Obecna
Obrazek

A mi osobiście najbardziej podoba się wersja holenderska:
Obrazek

coś i zdjęcie ucięło, tu w pełnym rozmiarze: http://www.barco.com/projection_systems ... or_1_L.jpg
mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

Greg Haus pisze:Mnie bardziej ciekawi wygląd studia do programów live, pewnie będą sugerować się edycją brytyjską:

:arrow: Dawna:
Obrazek
:arrow: Obecna
Obrazek

A mi osobiście najbardziej podoba się wersja holenderska:
Obrazek

coś i zdjęcie ucięło, tu w pełnym rozmiarze: http://www.barco.com/projection_systems ... or_1_L.jpg
Ja znalazłem jeszcze jedno brytyjskie studio Eks Fektor ;) (1.edycja)
http://www.youtube.com/watch?v=4Eq-wlPD7io
bartek09
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: bartek09 »

Garść potwierdzonych informacji nt. polskiej edycji:
W wiosennej ramówce TVN pojawi się nowy program – „X - Factor”. W niedzielne wieczory zajmie on czas antenowy „Tańca z gwiazdami”.
Format ten narodził się w Wielkiej Brytanii i otworzył drzwi do kariery takim artystom jak Shayne Ward, Leona Lewis czy Alexandra Burke.

Obecnie emitowany jest w wielu krajach, występują w nim osoby utalentowane wokalnie, a ocenia ich trzyosobowe jury oraz zaproszone gwiazdy sceny muzycznej. Skład jury nie jest jeszcze znany, ale wiadomo, że każdy z sędziów będzie opiekował się jedną z trzech grup, na które uczestnicy zostaną podzieleni: pierwsza z nich to osoby w wieku od 16 do 24, kolejna to piosenkarze powyżej 25 roku życia, a trzecia grupa to zespoły i duety.
W ostatnim, czternastym odcinku trzej finaliści wykonają po dwie piosenki, jedną z nich w towarzystwie z zaproszoną gwiazdą polskiej sceny muzycznej! Po wysłuchaniu wszystkich wystąpień widzowie poprzez głosowanie sms zadecydują kto zwycięży program i odbierze nagrodę pieniężną.
Biuro Reklamy TVN

Czyli pewnie:
- 9 uczestników, 5 x odcinki z castingów, 1 x bootcamp, 1 x domy jurorów, 7 live'ów
LUB
- 12 uczestników, 2 x odcinki z castingów, 1 x bootcamp, 1 x domy jurorów, 10 live'ów.
Debeet
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Debeet »

Odbierze nagrodę pieniężną? Czy czasem główną nagrodą nie jest kontrakt płytowy z Sony BMG?

Ogólnie trochę się martwię o program po tym newsie. Niedzielne wieczory?! Polskie gwiazdy?!
ODPOWIEDZ