Oznaczenia wiekowe programów
Moderator: Łukasz
Oznaczenia wiekowe programów
Nie wiem czy juz o tym by³o, ale dziœ ogladajac TVN7 widzia³em reklame jakiegoœ Westernu i na górze w lewym rogu pojawi³ trójk¹t ¿ó³ty i w œrodku cyferka 12.
Cyferka informuje dla jakiej grupy wiekowej przeznaczony jest dany program. Oczywiscie od tej liczby wzwy¿. OpróÌz 12tki ma byÌ jeszcze ósemka i pietnastka bodaj¿e.
Nadawcy majÂą obowiÂązek takiego znakowania od 15 sierpnia. PomysÂł moze i dobry, ale czytaÂłem Âże teraz te znaczki majÂą byc wyÂświetlane przez caÂły czas trwania programu czy filmu
JeÂżeli bedÂą nadal takie duÂże w niektĂłrych stacjach to nieÂźle popsuja "komfort glÂądania"
Nadawcy majÂą obowiÂązek takiego znakowania od 15 sierpnia. PomysÂł moze i dobry, ale czytaÂłem Âże teraz te znaczki majÂą byc wyÂświetlane przez caÂły czas trwania programu czy filmu

Anna Kalczyńska, Anita Werner, Beata Tadla, Justyna Pochanke - czołowa czwórka 

ja widzieÂłem na reklamie SF2005 trĂłjkÂąt z 7
akurat to byÂła reklama promujÂąca kierunek sopot i w nim bĂŞdÂą Âłzy a Âłzy maja nr 7 i ja myÂślaÂłem ze to ich cyfra startowa do festivalu 
a to juz wchodzÂą nowe oznaczenie programĂłw>>> http://www.press.pl/news/pokaz_site.php?id=2768

a to juz wchodzÂą nowe oznaczenie programĂłw>>> http://www.press.pl/news/pokaz_site.php?id=2768
nowe oznaczenia programĂłw
W osi¹ganiu szczytu debilnoœci KRRiTV nie ma sobie równych.Ciekawe jak ktoœ kto ma na przyk³ad czarnobia³y telewizor bêdzie wiedzia³ czy to jest czerwone czy zielone kó³ko?
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
Re: nowe oznaczenia programĂłw
no w³asniesalladyn pisze:W osi¹ganiu szczytu debilnoœci KRRiTV nie ma sobie równych.Ciekawe jak ktoœ kto ma na przyk³ad czarnobia³y telewizor bêdzie wiedzia³ czy to jest czerwone czy zielone kó³ko?

nowe oznaczenia programĂłw
Najwiêksze te znaki to ma chyba tv publiczna,zajmuj¹ pó³ ekranu
,a teraz jeszcze jak mĂłwisz maja byc przez caÂły czas trwania progrmau 

Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
No nie
KRRIT zwariowaÂła do reszty
Co to za de*** (dokoùczcie sobie, przepraszam, ale chyba tylko to s³owo oddaje to, co myœlê). Kó³ka ca³e zamalowane, z oznaczeniem wiekowym, przez ca³y czas programu - to PARANOJA
A gdzie komfort oglÂądania
Wiadomo przecie¿, ¿e wiêkszoœÌ tych oznaczeù i tak jest Ÿle podobierana (bo gdybym nigdy nie ogl¹da³a nic z czerwonym kó³kiem, to nic bym nie mog³a ogladaÌ) i, i takrzadko kto sie do nich stosuje! TRAGEDIA!

"Uśmiech losu można zobaczyć, nawet w tych najciemniejszych chwilach, jeśli tylko pamięta się, żeby zapalić światło..." Albus Dumbledore (cytat z filmu)
-
- Czasem tu wpada
To tak samo jak z abonamentem . PÂłaci (wiĂŞksoÂśc niemikasur pisze:No nie![]()
![]()
![]()
![]()
KRRIT zwariowaÂła do reszty
Co to za de*** (dokoùczcie sobie, przepraszam, ale chyba tylko to s³owo oddaje to, co myœlê). Kó³ka ca³e zamalowane, z oznaczeniem wiekowym, przez ca³y czas programu - to PARANOJA
![]()
![]()
![]()
![]()

"Nie sposób odpowiedzieć na argumenty płynące z pięknych ust." (Addison)
OMG! Po pierwsze strasznie paskudne i prymitywne sÂą te oznaczenia, a po drugie zgadzam sie z Wami Âże wymĂłg wyÂświetlania tych znaczkĂłw przez caÂły czas trwania programu to jakieÂś gigantyczne NIEPOROZUMIENIE! I do tego na gĂłrze ekranu! Kto to do cholery wymyÂśliÂł?! W Stanach jest chyba najlepszy system znakowania programĂłw tv z jakim dotychczas sie spotkaÂłem. I do tego moÂżna sie z nich dowiedzieĂŚ wiele wiĂŞcej niÂż tylko to od jakiego wieku program 'moÂżna' oglÂądaĂŚ.
Znaczki pojawiajÂą siĂŞ po kaÂżdej przerwie reklamowej i na poczÂątku programu i sÂą na ekranie przez jakieÂś 5 sekund i tyle wystarczy!
Tak to u nich wyglÂąda:
dla wszystkich dzieci
dla dzieci starszych; literki F i V oznaczajÂą Âże w programie wystepujÂą elementy fantasy i przemocy (violence)
'general', dla wszystkich
'Parental Guidance', program powinien byĂŚ oglÂądany w obecnoÂści rodzicĂłw
od 14 lat; oprocz tego pod cyfrÂą 14 mogÂą wystĂŞpowaĂŚ litery V (violence - przemoc), S (seks), L (language - sÂłownictwo) i D (dialogi sytuacyjne ktore mogÂą byĂŚ niezrozumiale poniÂżej 14 roku zycia).
tylko dla dorosÂłych, rĂłwnieÂż z literkami V, S albo/i L
Znaczki pojawiajÂą siĂŞ po kaÂżdej przerwie reklamowej i na poczÂątku programu i sÂą na ekranie przez jakieÂś 5 sekund i tyle wystarczy!
Tak to u nich wyglÂąda:

-
- Czasem tu wpada