Po ponad oœmiu latach nadawania programu informacyjnego telewizji TVN, ,,Fakty'' maj¹ zmieniÌ porê emisji. S¹ to nie oficjalne informacje jakie uda³o nam siê zdobyÌ. Zmiana pory emisji ,,Faktów'' ma byÌ spowodowana spadaj¹c¹ ogl¹dalnoœci¹ na rzecz ,,Wydarzeù''. ,,Fakty mia³yby byÌ nadawane piêtnaœcie minut póŸniej. Ale Ci, którzy ogl¹dali do tej pory o 19 ,,Fakty'' nie maj¹ siê o co martwiÌ. O godzinie 19:00 bêdzie nadawany program ,,Studio Fakty'', codzienna rozmowa z jednym z polityków. Jest prawdopodbnie mo¿liwe to, ze ,,Fakty'' bêd¹ prowadziÌ dwie osoby, co ma zwiêkszyÌ dynamikê programu. Bêd¹ równie¿ zmiany w studiu, które ju¿ kiedyœ mogliœmy zobaczyÌ. ,,Fakty'' popo³udniowe nie ulegn¹ ¿adnej zmianie. Kiedy zmiany w ,,Faktach''? To ju¿ siê nied³ugo wyjaœni.
Nie wierzĂŞ Gdy to znalazÂłem szczĂŞka m i opadÂła SZOK!!!
Gdzie wyczytales takie coÂś? Podaj ÂźrĂłdÂł? CzyÂżby jakiÂś nowy blog szukajÂący sensacji?
Mam nadziejĂŞ ze tak siĂŞ nie stanie. Zdecydowanie wolĂŞ fakty o pelnej godzinie, o 19 i nie wiem czy bym siĂŞ przyzwyczaiÂł. A co do dwĂłch prezenterĂłw to mi ten pomysÂł nie przypadÂł gustu... :?
KtĂłra gazeta tak napisaÂła "Fakt" "Super Express"
Bo jeÂśli to ktĂłraÂś z tych dwĂłch,to mozemy byĂŚ pewni Âże "Fakty" bĂŞdÂą nadal nadawane o 19.00 i prowadzone przez jednego prezentera
Na przysz³oœÌ podawaj autora cytatu
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
jeÂśli to prawda to moim zdaniem nie jest to trafna decyzja
po pierwsze ludzie gdy dowiedz¹ siê ¿e fakty s¹ 15 minut póŸniej bêd¹ do koùca ogl¹daÌ wydarzenia, czyli rozmowa z goœciem bêdzie mieÌ marne wyniki ogl¹dalnoœci (zwykle takie rozmowy nie maj¹ wielkich wyników), a wydarzenia jeszcze bardziej zyskaj¹,
po drugie fakty bêd¹ siê koùczyÌ o 19:40, czyli teoretycznie urw¹ ogl¹dalnoœÌ wiadomoœciom, ale w praktyce tak nie bêdzie bo wiadomoœci to wiadomoœci, dziennik nr1 dla wielu Polaków.
Z jednej strony wierzĂŞ, Âże tak siĂŞ stanie po tych tajemniczych zmianach grafiki, ale z drugiej strony nie wierzĂŞ Âżeby fakty siĂŞ ugiĂŞÂły i ulegÂły wydarzeniom, bo przecieÂż majÂą naprawde dobre wyniki
No ja narazie nie wierzĂŞ:
Po pierwsze nie wiemy skÂąd ten cytac jeÂśli to napisaÂł jakiÂś brukowiec to moÂżemy byĂŚ pewni Âże to nie prawda...
Po drugie to sÂą nie oficjalne informacje...
Je¿eli chc¹ naprawdê podnieœÌ wyniki ogl¹dalnoœci to powinni iœÌ na wojnê z "Wydarzeniami" czyli Fakty-godzina 18:45 i ju¿.Fakty maj¹ o wiele lepsz¹ markê od Wydarzeù wiêc bêd¹ mia³y lepsze wyiki ogl¹dalnoœci.Fakty pod koniec jak powiedzia³ mój przedmówca, bêdzie ma³o kto ogl¹da³ po spora czêœÌ widzów przerzuci siê na "Wiadomoœci".
Poza tym po chwili zastanowienia mo¿na dojœÌ do wniosku ¿e te informacje które poda³ FAN_TVN s¹ wyssane z palca.T³umaczê dlaczego."Studio Fakty"-nikt by nie ogl¹da³ tego programu,poza tym nie widzia³em jeszcze szczerze mówi¹c by program publicystyczny w stacji o charakterze ogólnym by³ nadawany przed programem informacyjnym.Poza tym co wtedy z "Uwag¹" Bo nie wyobra¿am sobie jeszcze krótszej "pogody" a tym bardziej krótszego "sportu" który jest ju¿ okrojny i tak za bardzo (chocia¿ dla mnie to sport móg³by wogóle znikn¹Ì).
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
Có¿, informacje s¹ nie potwoerdzone, wiec mysle ze nie ma sie narazie czym przejmowac. Aczkolwiek, uwazam tez ze to nie najlepszy pomys³. Fakty od zawsze by³y o 19 i tak powinno zostac. Nie nalezy ulegac wydarzeniom, gdyz one wcale dobregfo poziomu nie prezentuja. I nie ma sie co martwic o rankingi ogladalnoœci. Po za tym, rozmowa z politykiem...hmm...przeciez to jest 5 razy w tygidniu w M24, po co sie powtarzac. Nic nowego, zreszta gdyby tak wprowadzili, zaraz wiadomoœci zrobi³y by to samo. heh...jeszcze sie skonczy na tym, ze wiadomosci tez przesun¹ emisje programu, zeby Fakty nie nachodzi³y im na 19.30,....ii wtedy wszystko sie ludziom pomiesza, i nikt nie bedzie juz nic oglada³. to wszystko dla wydarzen?zmieniac ca³y plan....nie warto!
ByĂŚ moÂże autor tematu byÂłby Âłaskaw podaĂŚ ÂźrĂłdÂło tych informacji :|
Ja bym siê raczej spodziewa³ przesuniêcia Faktów na 18:45 lub tej samej pory wzmocnionej wielk¹ kampani¹. jesli natomiast 18.45 to po faktach byla by zormowa, ale wasze argumenty, ¿e po co skoro jest w TVN 24 s¹ g³upie, bo tak siê sk³ada, ¿e prawie nikt nie ma TVN 24, stosuje takie okreœlenie, bo % udzia³u jaki zyskuje TVN, a TVN 24 to wielka ró¿nica. Pozatym brakuje takiej normalnej Kropki nad I. Program Teraz My trwa d³ugo, przerywany jest reklamami i jest to Show, warto wiec zrobiÌ krótkie podsumowanie dnia, ciekawe, treœciwe, z goœciem , bez zbêdnych ozdobników. A prowadzenie Faktów przez 2 osoby ?? Prosze bardzo, juz tak by³o i mnie siê podoba³o. Justynka ze Swiata, Boguœ z Polski i git.
"Przyjaźń jest subtelną rozkoszą szlachetnych dusz..." - Safona
------------- www.korek.end.pl
ChciaÂłem napisaĂŚ m.in. do Ciebie pawell
W gazecie ,,Kurier PoÂłudniowy'' jest specjalna rubryka na temat mediĂłw. JuÂż kilka razy podawali w niej informacje nie oficjlne, , a jednak zostaÂły zrealizowane. Takimi informacjami byÂły np., przesuniĂŞcie ,,WydarzeĂą'' z 18:30 na 18:45, czy odejÂście Moniki Olejnik z TVN-u.
Tasiu pisze:Ja bym siĂŞ raczej spodziewaÂł przesuniĂŞcia FaktĂłw na 18:45 lub tej samej pory wzmocnionej wielkÂą kampaniÂą...
Otó¿ to.Nie przypominam sobie ¿adnej akcji promocyjnej Faktów (chodzi mi o outdoor i bilboardy).Chyba spece od reklamy TVN-u siê rozleniwili
Szczerze mĂłwiÂąc wolaÂłbym zobaczyĂŚ scan artykuÂłu lub jego internetowÂą wersjĂŞ. Inaczej dyskusja na ten temat jest bez sensu (tak jak wklejanie w tym temacie zdjĂŞcia studia tvn24, tak na marginesie :? ). -->