Pozew sądowy "Biedronki" przeciwko TVN
Moderator: Łukasz
-
- Czasem tu wpada
- Kontakt:
Pozew sÂądowy "Biedronki" przeciwko TVN
Takie caÂłostronicowe ogÂłoszenie/reklamĂŞ znalazÂłem dziÂś w lokalnej prasie:
[url=http://www.michal_fotki.republika.pl/biedronka.JPG]!!! ZOBACZ SKAN !!![/url]
[url=http://www.michal_fotki.republika.pl/biedronka.JPG]!!! ZOBACZ SKAN !!![/url]
-
- Czasem tu wpada
- Kontakt:
Nie no ta biedroneczka to jakieœ oszustwo nie sklep kiedyœ kupi³em buty za 20 z³ i po pó³roku siê rozwali³y, a co do tego pozwu niech niewciska kit kierownictwo biedronki przecie¿ w "Pod Napiêciem" rozmawali z Jeronimo Martins Dystrybucja S.A i Pani wypowiadaj¹ca... nieno zgubi³em w¹tek.
Jak bym napisaÂł co obiedronce sÂądze to bym tylko niecenzularne sÂłowa pisaÂł, a ludzie tak ciÂągnÂą 

Skoro w jednym oddziale Biedronki nie ma wyzysku, to znaczy, Âże nie we wszystkich sklepach Biedronki w Polsce jest wyzysk. W rzeczywistoÂści taki wyzysk istnieje tylko w regionach o najwyÂższym bezrobociu (Pomorze, Warmia i Mazury) wbrew TVNowi i innym mediom.
Anna Kalczyńska, Anita Werner - Damy Pik Europy i świata
No tak TVN niepotrzebnie tak siê uwzi¹³ na Biedronkê. :? Nie mieli pewnoœci ¿e ta pani pope³ni³a samobójstwo przez pracê, a przedstawili to tak jakby byli tego pewni.
Jestem bardzo ciekawy co wyjdzie z tego wszystkiego szczegĂłlnie ten proces przeciw TVN-owi.

SkÂąd o tym wiesz kontrolowaÂłeÂś wszystkie Biedronki w kraju i stwierdziÂłes Âże ten wyzysk wystĂŞpuje tylko w tych rejonachwÂłoch pisze:(...)W rzeczywistoÂści taki wyzysk istnieje tylko w regionach o najwyÂższym bezrobociu (Pomorze, Warmia i Mazury)

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

Nie, akurat ten przypadek nie jest wyssany z palca. Sk¹d in¹d znam t¹ Biedronkê w Lemborku i relacje osób, które tam pracuj¹ (pracowa³y). Obraz nêdzy i rozpaczy. To Biedronka teraz, niczym Constar próbuje siê nieudolnie broniÌ, TVN nie mo¿na za wiele zarzuciÌ. I na nic siê TVN nie uwz¹³, TVN pokazuje prawdê.No tak TVN niepotrzebnie tak siê uwzi¹³ na Biedronkê. Nie mieli pewnoœci ¿e ta pani pope³ni³a samobójstwo przez pracê, a przedstawili to tak jakby byli tego pewni
1. Z moich obserwacji pawlle. Wszystko zaczê³o siê w Elbl¹gu. Teraz S³upsk. S¹ to regiony o wysokim bezrobociu, gdzie pracê znaleŸÌ trudniej ni¿ w innych regionach. Ale sprawa S³upska mo¿e nie mieÌ ¿adnego zwi¹zku z Biedronk¹.
2. Mo¿e rzeczywiœcie b³êdnie obserwowa³em. Bo to na tamtych terenach zwykle wszystko siê zaczyna. Najpierw SolidarnoœÌ, teraz Biedronka. Tam ludzie s¹ po prostu odwa¿ni i nie boj¹ siê ujawniaÌ prawdy (jakaœ lokalna cecha).
2. Mo¿e rzeczywiœcie b³êdnie obserwowa³em. Bo to na tamtych terenach zwykle wszystko siê zaczyna. Najpierw SolidarnoœÌ, teraz Biedronka. Tam ludzie s¹ po prostu odwa¿ni i nie boj¹ siê ujawniaÌ prawdy (jakaœ lokalna cecha).
Anna Kalczyńska, Anita Werner - Damy Pik Europy i świata
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
Znasz dok³adnie sytuacjê? Jeœli tak to przedstaw mi argumenty zaprzeczaj¹ce temu ¿e TVN ma racjê. Sprawa by³a na tyle dok³adnie przedstawiona ¿e mogli byÌ pewni... ja jestem pewny. Napisa³eœ tak jakbyœ z góry za³o¿y³ ¿e TVN nie mo¿e byÌ pewny tego ¿e samobójstwo pope³nione zosta³o za spraw¹ sytacji a dok³adniej kierownika sklepu.pawell pisze:No tak TVN niepotrzebnie tak siê uwzi¹³ na Biedronkê. :? Nie mieli pewnoœci ¿e ta pani pope³ni³a samobójstwo przez pracê, a przedstawili to tak jakby byli tego pewni.Jestem bardzo ciekawy co wyjdzie z tego wszystkiego szczególnie ten proces przeciw TVN-owi.
![]()
Wiem jacy sÂą szefowie w Biedronce i uwaÂżam ,Âże TVN ma racje, to straszne w tym sklepie ludzi traktuje sie jak mrĂłwki :? Mam nadzieje ze TVN wygra i pokaze ze maja racje i nie raz jeszcze zaatakuja biedronke bo ten sklep trzeba zniszczyĂŚ
http://www.hi.blog.pl ------> Zagłosujcie! 

A dziÂś ta reklama/ogÂłoszenie jest rĂłwnieÂż na 5 stronie "Faktu".
Ja akurat muszĂŞ mieĂŚ dowody, aby byĂŚ czegoÂś pewnym. I nie zaÂłoÂżyÂłem z gĂłry Âże TVN nie moÂże byĂŚ pewny, bo moÂże... Tyle miaÂłem do powiedzenia w tym temacie.

Podczas wydania "Pod napiêciem" z dnia 19 marca prowadz¹cy Marcin Wrona zapewnia³ widzów ¿e nie zna przyczyn tragedii wiêc jeœli ich nie zna to jak mo¿e byÌ pewny, ¿e to siê sta³o przez pracê, a dok³adnie przez tego kierownika sklepu:: Kamil pisze:Znasz dok³adnie sytuacjê? Jeœli tak to przedstaw mi argumenty zaprzeczaj¹ce temu ¿e TVN ma racjê. Sprawa by³a na tyle dok³adnie przedstawiona ¿e mogli byÌ pewni... ja jestem pewny. Napisa³eœ tak jakbyœ z góry za³o¿y³ ¿e TVN nie mo¿e byÌ pewny tego ¿e samobójstwo pope³nione zosta³o za spraw¹ sytacji a dok³adniej kierownika sklepu.pawell pisze:No tak TVN niepotrzebnie tak siê uwzi¹³ na Biedronkê. :? Nie mieli pewnoœci ¿e ta pani pope³ni³a samobójstwo przez pracê, a przedstawili to tak jakby byli tego pewni.Jestem bardzo ciekawy co wyjdzie z tego wszystkiego szczególnie ten proces przeciw TVN-owi.
![]()

CiÂąg dalszy sprawy - JMD S.A. chce od TVN 500 000 zÂł na Caritas:
Wirtualne Media pisze:WÂłaÂściciel sieci sklepĂłw "Biedronka" - Jeronimo Martins Dystrybucja SA - pozwaÂł telewizjĂŞ TVN.
Jeronimo Martins Dystrybucja SA zÂłoÂżyÂło 27 marca br., w SÂądzie OkrĂŞgowym w Warszawie, pozew o ochronĂŞ dĂłbr osobistych przeciwko telewizji TVN SA oraz autorom programu „Pod napiĂŞciem”, wyemitowanego 19 marca br.
- Pozew ma na celu ochronê dóbr osobistych naszej firmy, które zosta³y naruszone w ww. programie. Spó³ka wnosi o zakazanie pozwanym podejmowania dzia³aù naruszaj¹cych dobre imiê JMD S.A. a polegaj¹cych na rozpowszechnianiu nieprawdziwych informacji dotycz¹cych samobójczej œmierci naszej pracownicy Anny D., oraz o zobowi¹zanie pozwanych do publicznego z³o¿enia stosownego oœwiadczenia z przeprosinami - poinformowa³ Wirtualnemedia.pl dr Les³aw Kaùski Cz³onek Zarz¹du Jeronimo Martins Dystrybucja SA.
Jeronimo Martins Dystrybucja SA wnioskuje rĂłwnoczeÂśnie o zasÂądzenia od pozwanych kwoty 500 000 zÂłotych na rzecz Caritas Polska.
Rzecznik TVN Andrzej SoÂłtysik powiedziaÂł w czwartek PAP, Âże wszystkie informacje, przedstawione w programie "Pod napiĂŞciem" byÂły prawdziwe. "Marcin Wrona (autor programu +Pod NapiĂŞciem+ - PAP) relacjonuje to, co siĂŞ dzieje, a nie wymyÂśla. Wszystko byÂło sprawdzone" - podkreÂśliÂł SoÂłtysik. "Zarzuty +Biedronki+ nijak siĂŞ majÂą do rzeczywistoÂści. Spotkamy siĂŞ w sÂądzie i wtedy o nich podyskutujemy" - dodaÂł rzecznik TVN.
Zaznaczy³, ¿e przedstawiciele spó³ki Jeronimo Martins Dystrybucja SA zostali zaproszeni do programu, ale nie chcieli wzi¹Ì w nim udzia³u i wyst¹pili jedynie telefonicznie.(...)