Wojsko
Moderator: Łukasz
Cudownie - studenci bĂŞdÂą szli do wojska, to chyba z krajĂłw trzeciego Âświata wytrzasnĂŞli ten pomysÂł
:hmm: :uhh: Co to ma byĂŚ Âże kogoÂś siĂŞ zmusza Âżeby byÂł przez 4 miesiÂące ubezwÂłasnowolniony
Przecie¿ jest mnóstwo m³odych ludzi którzy chc¹ iœÌ do wojska
Wystarczy zrobiĂŚ profesjonalnÂą armiĂŞ
BoÂże w jakim ja kraju ÂżyjĂŞ
:hmm: :uhh: :nie:

Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
http://wiadomosci.onet.pl/1351593,11,1,1,item.htmlpawell pisze:Ja o tym nie sÂłyszaÂłem moÂże ma ktoÂś linka do jakiegoÂś artykuÂłu o tymbo niestety na Âżadnym serwisie tego nie widzĂŞ :rozglada: a chciaÂłbym sie o tym wypowiedzieĂŚ...
http://wiadomosci.onet.pl/1351932,11,1, ... ,item.html
DziĂŞki za linki. :]
No wiêc tak jak pozostali (wypowiadaj¹cy siê tu czyli salladyn i portalek - dla jasnoœci)uwa¿am, ¿e to bardzo kiepski pomys³ - ³agodnie mówi¹c. :? Chcia³bym iœÌ na studia, ale zamiast tego bêdê musia³ iœÌ do wojska. :? Czyli co
rok w plecy w nauce
:? No wÂłaÂśnie przecieÂż jest tyle chĂŞtnych do wojska niech ich biorÂą, a nie wszystkich jak leci...
:hmm: :nie:
No wiêc tak jak pozostali (wypowiadaj¹cy siê tu czyli salladyn i portalek - dla jasnoœci)uwa¿am, ¿e to bardzo kiepski pomys³ - ³agodnie mówi¹c. :? Chcia³bym iœÌ na studia, ale zamiast tego bêdê musia³ iœÌ do wojska. :? Czyli co

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

Przypomnê, ¿e ten projekt wymyœli³ jak zwykle nasz kochany PiS w pierwszym poœcie nazwany doœÌ ostro, ¿e razi³o to moderatora, no wiêc przepraszam, chocia¿ okreœlenie jakie zastosowa³em sta³o siê ju¿ norm¹ wœród wrogów systemu 
Hmm no na *** jest o tym news, a na onecie wisi jeszcze reakcja SLD - hmm moÂże wyratujÂą nas przed tÂą katastrofÂą przedewszystkim fiskalnÂą, bo kto takÂą armiĂŞ utrzyma ? Jest to pewien rodzaj uÂłomnoÂści rzÂądzÂących, ktĂłrzy chcÂą byĂŚ za wszelkÂą cenĂŞ zapamiĂŞtani w historii niewaÂżne, czy dobrze czy Âźle.

Hmm no na *** jest o tym news, a na onecie wisi jeszcze reakcja SLD - hmm moÂże wyratujÂą nas przed tÂą katastrofÂą przedewszystkim fiskalnÂą, bo kto takÂą armiĂŞ utrzyma ? Jest to pewien rodzaj uÂłomnoÂści rzÂądzÂących, ktĂłrzy chcÂą byĂŚ za wszelkÂą cenĂŞ zapamiĂŞtani w historii niewaÂżne, czy dobrze czy Âźle.
WiêkszoœÌ ludzi sama wybra³a PiS, a teraz maj¹ pretensje. Nie gorsi s¹ Ci, którzy w ogóle nie g³osowali, a teraz maj¹ pretensje do rz¹dz¹cych. Ale nie o tym tu mowa. Pomys³ naszego "kochanego" PiS-u z jednej strony jest w porz¹dku, a z drugiej - nie. Jak wszyscy dziewiêtnastolatkowie (nawet studenci) pójd¹ do wojska to w razie jakiegoœ zagro¿enia, bêd¹ wiedzieli jak maj¹ siê zachowaÌ i co zrobiÌ, a nie popadaÌ w panikê. A z drugiej strony taki pomys³ mo¿e zepsuÌ wyniki w szkole studencikom
Ja, tak czy siak, po liceum mam zamiar iœÌ do wojska, a potem? Jak mi siê spodoba to zostanê! To bêdzie spe³nienie dzieciêcych marzeù
Myœlê, ¿e by³oby lepiej, gdyby do wojska sz³y osoby, które naprawdê chc¹ tam iœÌ, dla tych drugich bêdzie to niepotrzebna mêczarnia. Pozdrawiam 

uratujÂą ?portalek pisze: ... a na onecie wisi jeszcze reakcja SLD - hmm moÂże wyratujÂą nas przed tÂą katastrofÂą przedewszystkim fiskalnÂą, bo kto takÂą armiĂŞ utrzyma ?
o ile pamietam to wczeÂśniej szÂło siĂŞ na 2 lata, a SLD rzÂądziÂło przez ostatnie 8 lat, a ich prezio przez 10 lat, czemu wtedy nic w tym temacie sensownego nie zrobili ?
teraz chcÂą zrobiĂŚ, kiedy juÂż nie rzadzÂą ?
polityka maÂło mnie interesuje, ale kazdy jakikolwiek ruch polityczny w Polsce to jakaÂś bzdura ...
[ Dodano: PiÂą Lip 07, 2006 8:56 am ]
ludzie m³odzi na PIS na pewno nie g³osowali, wiec taki ruch niczym im nie zaszkodziNuNa_89 pisze:WiêkszoœÌ ludzi sama wybra³a PiS, a teraz maj¹ pretensje.

to nie jest tak, Âże jak ktoÂś zda na studia to go capnÂą do woja ...NuNa_89 pisze:A z drugiej strony taki pomysÂł moÂże zepsuĂŚ wyniki w szkole studencikom![]()
wezmÂą go dopiero po studiach, ale wezmÂą na 100% i o to chodzi
w tej ustawie.
Dobrze, Âże wprowadzono sÂłuÂżbĂŞ wojskowÂą dla studentĂłw. Dzieki temu wiĂŞcej ludzi bĂŞdzie umiaÂło walczyĂŚ w obronie kraju. Poza tym ta instytucja potrafi nieÂźle utemperowaĂŚ charaktery. Szkoda tylko, Âże istnieje zjawisko fali no i ÂżoÂłnierze majÂą kiepskie wyposaÂżenie. Bez tego byÂłoby w porzÂądku. W innych krajach np USA ludzie sÂą dumni z tego iÂż mogÂą sÂłuÂżyĂŚ ojczyÂźnie.
No wÂłaÂśnie mandi. Jak nie wiesz do koĂąca co piszesz to nie pisz nic. Zjawisko fali nie tylko istnieje ale siĂŞ nasila. Znane sÂą przypadki ktĂłre doprowadziÂły do samobĂłjstw wÂśrĂłd poborowych. Sama jesteÂś kobietÂą wiĂŞc ciĂŞ to nie odtyczy. My wam nie mĂłwimy czy to dobrze np. rodziĂŚ w wodzie czy nie. Ten pomysÂł z wojskiem jest PORONIONY.Mandi pisze:...Szkoda tylko, Âże istnieje zjawisko fali...
Płyńcież Rodacy do Narodu swego ! Płyńcież wy do Narodu Waszego św. chyba przeklętego. Płyńcież wy do Stwora tegoż Św.Ciemnego,co od wieków zdycha,a zdechnąć nie może!
Pierwszy raz siĂŞ musze z tobÂą zgodziĂŚ Kamilu. Fala nie jest TYLKO falÂą. Fala to po prostu przestĂŞpstwo
Ja nie wiem czy kiedyÂś zrozumiejÂą to ci przygÂłupawi pakerzy z siÂłowni i te "foczki" ktĂłre ich adorujÂą. Normalny czÂłowiek nie wyÂżywa i nie znĂŞca siĂŞ na innych, a tÂłumaczenia Âże to taka tradycja wku***ajÂą mnie tak jak nic na tym Âświecie.

Ostatnio zmieniony piątek 07 lip 2006, 16:52 przez salladyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Po studiach jeÂśli znajdziesz pracĂŞ albo jesteÂś jedynym Âżywicielem rodziny to nie biorÂą ciĂŞ. Nie wiem jak to jest z przekonaniami religijnymi.sybic pisze: A jak jest obecnie ?
niech mnie ktoÂś oÂświeci, bo nie wiem
biorÂą na 9 miesiecy, a po studiach na 4 miesiÂące ?