TVN CNBC
Moderator: Łukasz
TVN CNBC
Czy widamo coÂś na temat powstania programu TVN Biznes?
Konkurencja, juÂż "dziaÂła"...
ChociaÂż widaĂŚ, Âże ten program bĂŞdzie maÂło profesjonalny (tylko 5 godzin premier na dobĂŞ).
TEKST Z http://www.wirtualnemedia.pl:
We wrzeÂśniu rusza kolejny nowy polski kanaÂł tematyczny
Jak dowiedziaÂł siĂŞ portal Wirtualnemedia.pl pierwszego wrzeÂśnia 2004 ma pojawiĂŚ siĂŞ pierwszy polski kanaÂł biznesowy - Telewizja Biznes. Obecnie nadawca, firma Media Biznes, czeka na decyzjĂŞ KRRiT o przyznanie polskiej koncesji.
Misj¹ nowej telewizji ma byÌ stworzenie programu, skierowanego przede wszystkim do osób zainteresowanych tematyk¹ biznesow¹ oraz promowanie na swojej antenie Miêdzynarodowych Targów Poznaùskich, które s¹ g³ównym partnerem stacji.
Telewizja Biznes poczÂątkowo bĂŞdzie nadawaÂła codziennie 16 godzin programu pomiĂŞdzy godz. 8.00 a 24.00. W tym 5 godzin premier i 11 godzin powtĂłrek z innych dni.
Do najwaÂżniejszych elementĂłw programu majÂą naleÂżeĂŚ:
magazyn "Biznes dziœ" - codzienny, dziesiêciominutowy program w formie dziennika, emitowany co godzinê i trzyminutowy serwis nadawany co pó³ godziny;
magazyn gospodarczy "Targi"
"Biznes Hyde Park"
"Biznes-Kino", "Biznes-Moda", "Biznes -Vip" oraz "Imperium Moto".
TV Biznes planuje nawi¹zanie œcis³ej wspó³pracy z telewizjami o podobnym profilu, jak Bloomberg i EbS oraz polsk¹ pras¹ m.in. "Rzeczpospolit¹".
Dyrektorem programom stacji jest DobiesÂław WieliĂądki a szefem projektu Piotr BeÂłkowski.
Konkurencja, juÂż "dziaÂła"...
ChociaÂż widaĂŚ, Âże ten program bĂŞdzie maÂło profesjonalny (tylko 5 godzin premier na dobĂŞ).
TEKST Z http://www.wirtualnemedia.pl:
We wrzeÂśniu rusza kolejny nowy polski kanaÂł tematyczny
Jak dowiedziaÂł siĂŞ portal Wirtualnemedia.pl pierwszego wrzeÂśnia 2004 ma pojawiĂŚ siĂŞ pierwszy polski kanaÂł biznesowy - Telewizja Biznes. Obecnie nadawca, firma Media Biznes, czeka na decyzjĂŞ KRRiT o przyznanie polskiej koncesji.
Misj¹ nowej telewizji ma byÌ stworzenie programu, skierowanego przede wszystkim do osób zainteresowanych tematyk¹ biznesow¹ oraz promowanie na swojej antenie Miêdzynarodowych Targów Poznaùskich, które s¹ g³ównym partnerem stacji.
Telewizja Biznes poczÂątkowo bĂŞdzie nadawaÂła codziennie 16 godzin programu pomiĂŞdzy godz. 8.00 a 24.00. W tym 5 godzin premier i 11 godzin powtĂłrek z innych dni.
Do najwaÂżniejszych elementĂłw programu majÂą naleÂżeĂŚ:
magazyn "Biznes dziœ" - codzienny, dziesiêciominutowy program w formie dziennika, emitowany co godzinê i trzyminutowy serwis nadawany co pó³ godziny;
magazyn gospodarczy "Targi"
"Biznes Hyde Park"
"Biznes-Kino", "Biznes-Moda", "Biznes -Vip" oraz "Imperium Moto".
TV Biznes planuje nawi¹zanie œcis³ej wspó³pracy z telewizjami o podobnym profilu, jak Bloomberg i EbS oraz polsk¹ pras¹ m.in. "Rzeczpospolit¹".
Dyrektorem programom stacji jest DobiesÂław WieliĂądki a szefem projektu Piotr BeÂłkowski.
ee 10-cio minutowe wydanie Bilansu jest bardziej profesjonalne i ciekawsze niz ta caÂła nowa telewizja biznesowa. Ja czekam na TVN Biznes
=D

Na Gieldzie drzewa nie rosną do nieba. =D
Co by to było za życie, gdyby nie było Bilansu?
oraz Firmy i Portfela.
http://www.gpw.pl
oraz Firmy i Portfela.
A mnie nie interesuje ani Telewizja Biznes, ani TVN Biznes, ani TVN Meteo... bo to wszystko jest w TVN24, i tam mo¿na to zobaczyÌ. Zajeliby siê tworzeniem ca³kiem nowych kana³ów, a nie tworzenia nowych telewizji do programów nadanych w TVN24.
A poza tym to powinno byĂŚ chyba w 'kanaÂłach tematycznych' :]
A poza tym to powinno byĂŚ chyba w 'kanaÂłach tematycznych' :]

Jak ju¿ pisa³em na poprzednim forum mi pasowa³by TVN Music i TVN Anime, b¹dz jakiœ po³¹czony. ChoÌ pewnie tego nie bêdzie za to wpadn¹ nowe TVN dla grup spo³ecznych, które nie dotycz¹ mnie, np TVN Senior (dla emerytów) TVN Student (dla uczacych siê studentów) TVN Panna z dzieckiem (dla samotnych mam), TVN Sklep (czyli to co lubimy najbardziej, Klaudiusz przezentuje...) uuu... no mo¿e trochê przesadzam, ale po kiego grzyba mi TVN Biznes?

Wszêdzie na œwiecie jest tendencja odchodzenia od jednego, g³ównego kana³u. Trzeba robiÌ kana³y tematyczne i to poruszaj¹ce jak najbardziej szczegó³owe tematy. Idea jednego kana³u nie sprawdza siê, bo w ci¹gu powiedzmy 16-24 nie zmieœcisz tylu programów o wielorakiej tematyce. Od tego s¹ w³aœnie kana³y profilowane.
Je¿eli ktoœ interesuje siê biznesem, gospodark¹, gie³d¹ i ekonomi¹ w³¹cza sobie program TVN Biznes i tam wszystko ma na ten temat; je¿eli ktoœ chce zobaczyÌ aktualn¹ prognozê pogody dla Polski w³¹cza TVNmeteo.
Moim zdaniem brakuje w Polsce kana³ów informacyjnych. TVN Biznes przyda³by siê ludziom zajmuj¹cym siê t¹ tematyk¹.
Czy wszystkie kanaÂły tematyczne muszÂą zajmowaĂŚ siĂŞ tylko takimi tematami: muzyka, filmy, kreskĂłwki itp.? Potrzebne sÂą takÂże inne.
Je¿eli ktoœ interesuje siê biznesem, gospodark¹, gie³d¹ i ekonomi¹ w³¹cza sobie program TVN Biznes i tam wszystko ma na ten temat; je¿eli ktoœ chce zobaczyÌ aktualn¹ prognozê pogody dla Polski w³¹cza TVNmeteo.
Moim zdaniem brakuje w Polsce kana³ów informacyjnych. TVN Biznes przyda³by siê ludziom zajmuj¹cym siê t¹ tematyk¹.
Czy wszystkie kanaÂły tematyczne muszÂą zajmowaĂŚ siĂŞ tylko takimi tematami: muzyka, filmy, kreskĂłwki itp.? Potrzebne sÂą takÂże inne.
Hehe... morus1000 tutaj?
Ciekawe czemu, czyÂżby 4fun.tv nie miaÂło wÂłasnego forum?
(Pewnie nie wiecie o co chodzi: na Forum Medialink przez jakiÂś czas morus zakÂładaÂł codziennie nowy temat o 4fun.tv
Nie to, ¿ebym siê czepia³, ale to by³o doœÌ zabawne
).
Mogliby siĂŞ pospieszyĂŚ z tym TVN Biznes - zaplecze majÂą w postaci TVN 24, wiĂŞc na co czekaĂŚ? Na start konkurencyjnej TV Biznes?
BTW: A czy - pojawia siĂŞ w ogĂłle na tym forum?? Zaraz sprawdzĂŞ zresztÂą...

Mogliby siĂŞ pospieszyĂŚ z tym TVN Biznes - zaplecze majÂą w postaci TVN 24, wiĂŞc na co czekaĂŚ? Na start konkurencyjnej TV Biznes?
BTW: A czy - pojawia siĂŞ w ogĂłle na tym forum?? Zaraz sprawdzĂŞ zresztÂą...

O i tu siê zgodzê. Czasami nie chce mi siê wlanczac kompa, ¿eby zobaczyÌ co siê dzieje na Gie³dzie, ale czesto nie mam wyjscia, bo akurat jest np. godzina 14 i do biznesu i gospodarki muszeczekac ok. 40 min., a tak wlaczam telewizor na TVN Biznes i wiem co siê dzieje na parkiecie.domino pisze: Je¿eli ktoœ interesuje siê biznesem, gospodark¹, gie³d¹ i ekonomi¹ w³¹cza sobie program TVN Biznes i tam wszystko ma na ten temat; je¿eli ktoœ chce zobaczyÌ aktualn¹ prognozê pogody dla Polski w³¹cza TVNmeteo.
Na Gieldzie drzewa nie rosną do nieba. =D
oraz Firmy i Portfela.
oraz Firmy i Portfela.