Oto nadszedł moment pożegnania i podziękowania. Po ponad trzech i pół roku, od dziś przestaję być członkiem redakcji serwisu i forum tvnfakty.pl.
Niełatwo było podjąć tę decyzję. Zadecydowały o niej wyłącznie względy osobiste. Inne moje zobowiązania uniemożliwiają mi niestety dalszą współpracę z serwisem. Tych, którzy mnie lubią – pocieszam, a tych, którzy lubią mniej

I chociaż wszystko się wiecznie zmienia, a chwila chwili nie pamięta, to przecież zawsze pozostają wspomnienia. A dla mnie będą to same ciepłe wspomnienia.
Na początku łatwo nie było. Najstarsi weterani tego forum pamiętają może, że kiedy zostawałem tutaj moderatorem, więcej było głosów oburzenia niż zadowolenia. Z czasem stan wojenny zamienił się jednak we względny spokój i pokój, a oprócz forum, przyszedł także czas na pisanie newsów i opiekę nad newsroomem oraz niektórymi działami.
Przez ten czas było wiele gaf, ale nie mniej sukcesów. Wiele zostało już zrobione, ale równie wiele trzeba jeszcze zrobić. Był to fantastyczny czas – miło wspominam wyścigi o ekskluzywne newsy i niekończące się burze mózgów z wciąż powracającym pytaniem - co zrobić, żebyście Wy chcieli do nas zaglądać. Bo to przecież dla Was robimy to, co robimy. Tym bardziej cieszy, że tvnfakty.pl są niezmiennie od sześciu lat zdecydowanie najchętniej odwiedzanym nieoficjalnym serwisem TVN.
Najważniejsze co mam dzisiaj do powiedzenia to, że dziękuję wszystkim, którzy poświęcili i poświęcają dla tego serwisu swoje wolne chwile. Oczywiście w pierwszej kolejności dziękuję Łukaszowi. Nie tylko za poświęcenie w pracy przy serwisie. Dziękuję za to, że wiem czym mam się w życiu zajmować. Dziękuję za wszystkie cenne rady i za każdą pomoc. Dziękuję za to, że dzięki niemu byliśmy ponadprzeciętni. Wreszcie dziękuję za zaufanie i za lata bardzo udanej współpracy. Gdyby nie Łukasz, to – mówiąc słowami Kononowicza – niczego by nie było.
Dziękuję oczywiście również wszystkim pozostałym, z którymi dane było mi współpracować. Dziękuję Wam za zapał, za pomysły, za koleżeńskość… Za pomoc i za poświęcenie – Kajetanowi, Sylwii, Karolowi, Piotrowi, Szymonowi, Magdzie, Kubie, Rafałowi. Należą się Wam wielkie brawa.
Dziękuję również wszystkim forumowiczom za to, że bycie moderatorem tutaj było przede wszystkim przyjemnością, a nie przykrym obowiązkiem. Forum to najlepsze, co posiada ten serwis. A jest najlepsze dzięki Wam – bo to Wy je tworzycie. A za wszystkie swoje błędy moderatorskie wszystkich przepraszam i oczywiście proszę o wybaczenie.

Pozwolicie, że do tego sentymentalnego pożegnania, wtrącę nieco jasnego światełka, które niesie dla serwisu dzisiejszy dzień. Odchodzę ja, ale na moje miejsce przychodzą inni – nie boję się powiedzieć, że lepsi. Wierzę, że tchną w serwis nowe życie i nowe możliwości. Od dzisiaj newsroomem pokieruje Sylwia Rohde (Nika), która będzie również moderatorem wszystkich działów na forum. Do redakcji newsroomu dołącza również Kamil Kywan (Camilo).
Życzę Wam – i wszystkim pozostałym członkom redakcji – samych wielkich sukcesów. Życzę powera, samych dobrych wiadomości i tego, byście byli wciąż lepsi. Będę za Was wszystkich trzymał kciuki. To Wy tworzycie najlepszy serwis o TVN. Powodzenia!
Może nadejdzie kiedyś taki moment, że do Was wrócę.

Tymczasem… Dziękuję za uwagę. Za dziś i za 3,5 roku.