SÂądzĂŞ, Âże na forum minĂŞÂła era ankiet. Wydaje mi siĂŞ, Âże czas na podsumowanie i skomentowanie maÂłych forumowych telekamer
Ex aequo po 4 gÂłosy (18%) i 1 miejsce w kategorii ulubiony prezenter zdobyli:Magda MoÂłekiSzymon Majewski. O 1 gÂłos mniej (13%) otrzymali Hubert UrbaĂąski i Olivier Janiak. O dziwo bardzo maÂło gÂłosĂłw, bo tylko 1 otrzymaÂła Kazimiera Szczuka.
W kategorii Ulubiony teleturniej pierwsze miejsce i aÂż 10 gÂłosĂłw (55%) otrzymaÂło NajsÂłabsze ogniwo. Drugie miejsce otrzymaÂły aÂż 4 programy, ktĂłre zdobyÂły po 2 gÂłosach (11%). ByÂły to: Familiada, Jeden z dziesiĂŞciu, Szybka forsa i Tele Gra. Nikt nie zagÂłosowaÂł na DajĂŞ sÂłowo, emitowane na antenie TV4, co niewÂątpliwie byÂło niespodziankÂą.
Piecza ulubionego programu informacyjnego przypadÂła dziennikowiTVN Fakty, ktĂłre zdobyÂły 12 gÂłosĂłw (66%). Drugie miejsce z 5 gÂłosami (27%) zdobyÂły WiadomoÂści, zaÂś 3 z raptem 1 gÂłosem Magazyn 24 Godziny (5%). Forumowicze nie polubli nowego programu informacyjnego Polsatu i TV4 pt. "Wydarzenia", ktĂłry nie otrzymaÂł ani jednego gÂłosu. Nikt nie zagÂłosowaÂł teÂż na Teleexpress, Kurier, PanoramĂŞ i Serwis informacyjny.
Ulubion¹ prezenterk¹ programów informacyjnych zosta³a Anita Werner, zdobywaj¹c 7 g³osów (24%). Wyprzedzi³a ona inn¹ prezenterkê Faktów. Justyna Pochanke, bo o niej mowa zdoby³a 4 g³osy. Trzecie miejsce zdoby³y dziennikarki TVP - Danuta Holecka i Jolanta Pieùkowska. Uzyska³y one 3 g³osy (10%). Nikt nie zag³osowa³ na by³¹ prezenterkê polsatowskich Informacji - Dorotê Gawryluk.
Hien¹ roku okaza³a siêDorota Warakomska. Drugie miejsce w tym niezbyt zaszczytnym plebiscycie zaj¹³ Krzysztof Ibisz, a trzeci by³ Tomasz Lis.
Ostatnio zmieniony czwartek 11 lis 2004, 08:20 przez Marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
WÂłaÂściwie nie dziwiÂą wyniki. PrzecieÂż to forum TVN. W ogole co za gÂłupota dawaĂŚ w ankietach dziennikarzy innych stacji. ChoĂŚby byli o niebo lepsi to nie ma szans by tu wygrali.
Ten podpis został ocenzurowany przez redakcję tvnfakty.pl
No niekoniecznie. Np. drugie miejsce w teleturniejach zdobyÂły Failiada i Jeden z dziesiĂŞciu z TVP2. Drugie pod wzglĂŞdem informacji byÂły WiadomoÂści z TVP1, a Danuta Holecka i Jolanta PieĂąkowska rĂłwnieÂż z TVP1 byÂły trzecie pod wzglĂŞdem prezenterek informacyjnych... Za to ewidentnie widaĂŚ, Âże nie lubimy Polsatu I sÂłusznie
Ostatnio zmieniony czwartek 11 lis 2004, 08:20 przez Marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
Maciek pisze:No, chyba Âże byliby naprawdĂŞ o niebo lepsi.
Ale nie ulega wÂątpliwoÂści, Âże niektĂłre programy jednak sÂą. TVN ma tylko dobre "Fakty" i "Mamy CiĂŞ!" O reszcze wole nie dyskutowac.
JeÂśli chodzi o te 2 czy 3 miejsca z wynikiem 3 gÂłosĂłw gdzie gÂłosowaÂłem ja pewnie kamuii i doktor to akurat "ogromny" sukces. Bez nas nie mieli by zadnych szans.
ArO pisze:Ale nie ulega wÂątpliwoÂści, Âże niektĂłre programy jednak sÂą. TVN ma tylko dobre "Fakty" i "Mamy CiĂŞ!" O reszcze wole nie dyskutowac.
Tu bym siĂŞ spieraÂł. Ja, na przykÂład, nie lubiĂŞ "Mamy CiĂŞ", ale za to bardzo ceniĂŞ sobiĂŞ "WyprawĂŞ Robinson", ktĂłra jest nie tylko reality-show krĂŞconym w piĂŞknych miejscach, ale takÂże ÂświetnÂą grÂą psychologicznÂą.
No dobrze zapomnia³em o "Robinsonie". Nie jest najgorszy i czasami zdarza mi siê ogl¹daÌ, ale nie uwazam, ze to jakas rewelacja. Tego typu programy by³y juz emitowane w TVP i tam mia³y wiêksz¹ ogl¹dalnoœÌ mimo i¿ nie by³y polskie.
Wydaje mi sie, ze pierwsz¹ edycjê tak. "Robinson" ma w porywach 2 i pó³ miliona widzów.
Maciek, a Ty nie przesadzaj z tymi staruszkami. WÂątpie zeby oni oglÂądali taki program. Dla mnie skoro TVN potrafi zgromadzic w ciÂągu meczu 6 mln widzĂłw to normalnie tez potrafi tyle, ze ludzie jakos nie majÂą ochoty go oglÂądaĂŚ. Tym samym obalona zostaÂła teza, ze TVN ma mniejszÂą widownie bo ma mniejszy zasiĂŞg. Dla chcÂącego nic trudnego.
Ostatnio zmieniony środa 10 lis 2004, 15:39 przez ArO, łącznie zmieniany 1 raz.
Masz racjĂŞ, choĂŚ niezupeÂłnie. Bo wydaje mi siĂŞ, Âże w dalszym ciÂągu zasiĂŞg TVN jest minimalnie mniejszy, niÂż ten u konkurencji, a zatem ma to, choĂŚ niewielki, wpÂływ na ratingi TVN.
Nie mowie, Âże nie ma, ale nie naleÂży biadoliĂŚ, ze TVN nie wybija sie bo nie ma do tego warunkĂłw. Jak pokazujÂą niektĂłre przykÂłady ma. Potrafi pokonaĂŚ nawet TVP w dziennym zestawieniu wynikĂłw.