Prezent dla Michosa i Faustusa a także innych anty tvn-owc?

Dyskusje o wszystkim, m.in. radiu, internecie i prasie.

Moderator: Łukasz

kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Prezent dla Michosa i Faustusa a takÂże innych anty tvn-owc?

Post autor: kamuii »

taki oto felieton pojawiÂł siĂŞ w obecnej Angorze

mam nadziejĂŞ Âże szczegĂłlnie Michos ubawi siĂŞ tak dobrze jak ja ;)

POD GRUSZÂĄ
Co rusz telewizornia rodzinki WalterĂłw wprowadza nas w stan osÂłupienia. A to rzuci hasÂło Koniec z grzecznÂą telewizjÂą”, w ramach ktĂłrego katuje nas tandetnym, jarmarcznym humorem Majewskiego czy widokiem sepleniÂącego Belfegora mÂądrzajÂącego siĂŞ przed uczestnikami „Najslabszego ogniwa” lub zabiera nas na „ Obrzydlistwo”, dla niepoznaki zwanÂą WyprawÂą Robinson W ostatnich dniach TVN przykuÂł naszÂą uwagĂŞ programami informacyjnymi. Otó¿ nie wiedzieĂŚ czemu, wraz z momentem przewiezienia Jasira Arafata do Francji, dziennikarze TVN i TyN24 postanowili go UÂŚMIERCIÆ. Co chwila jakiÂś dziennikarski Down informowaÂł, Âże jak doniosÂła agencja ta i ta, Arafat oddaÂł juÂż ducha. Generalnie rzecz biorÂąc, dla NN Arafat nie ÂżyÂł juÂż od 4 listopada. Ale pal szeœÌ te durne, niesprawdzone wiadomoÂści. Telewizja WalterĂłw Âżywi siĂŞ przede wszystkim sensacjÂą, w myÂśl zasady, Âże nic tak nie oÂżywi programu jak nieboszczyk. O wiele istotniejsze sÂą komentarze. Ich bezmyÂślnoœÌ, ten dencyjnoœÌ i glupota przekroczyÂły juÂż dawno granice przyzwoitoÂści i dobre go smaku. Szczytem wszystkiego byÂła rozmowa zmienniczki Rymanowskiego w Faktach wschodzÂącej g tegoÂż programu Justyny Pochanke z ekspertem od Spraw bliskowschodnich. Ta blondynka, nie tylko z urody, zaznaczajÂąc wprawdzie niestosownoœÌ poytania. postawiÂła je!
Zapytala mianowicie (Arafat chory, ale ¿ywy czy œmierÌ Arafata ucieszy premiera Szarona? Zdêbieliœmy! Nie wierzyliœmy w³asnym uszom Jak nazwaÌ to nieludzkie i wyj¹tkowo chamskie pytanie? Co w lej wielkiej blond ³epetynie musi siedzieÌ, ¿e nie ma ¿adnych hamulców, ¿adnego opamiêtania przed zadawaniem tak okrutnych niemoralnych pytaù? Jak siê czuli Palestyùczycy zamieszkuj¹cy W Polsce Jak czuli siê ¯ydzi s³uchaj¹c sugestii, ¿e ich premier móg³by siê ucieszyÌ czyj¹kolwiek œmierci¹? Ciekawe, jak czu³oby siê to TyN-owskie bezmó¿d¿e, gdyby jakaœ rosyjska Pochanke zapytata eksperta, czy œmierÌ schorowanego Jana Pawla 2 ucieszy³aby Patryjarchê Wszechrusi?

1.Moga byc literĂłwki gdyÂż skanner z ktĂłrego wwalaÂłam to do word'a nie czyta niektĂłrych znakĂłw wiĂŞc trochĂŞ musiaÂłam dopisaĂŚ ;)
2.Ja sama nie uwaÂżam by pytanie o Sharona byÂło niestosowne ;) ale Justynce siĂŞ nieÂźle dostaÂło 1 gazeta tak jawnie jÂą atakĂłjaca no i ta uwaga na temat Kazi :):)
Android <3
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: doktorfaustus1 »

Hmm - trochĂŞ przesadzone i na wyrost - w inny sposĂłb oceniam KaziĂŞ (chociaÂż NajsÂłabsze ogniwo nie potrafi zatrzymaĂŚ mnie przed TVN), Majewski to teÂż inna psrwa. O dziwo nie oceniaÂłbym tak surowo FAktĂłw i TVN24 - oczywiÂście pytanie zadane przez JustynĂŞ PochankĂŞ byÂło w jakimÂś sensie niewypaÂłem, ale juÂż liczne informacje o Âśmierci Arafata nie. Moim zdaniem on umarÂł kilka dni wczeÂśniej, a PalestyĂączycy po prostu kÂłamali...

Mo¿e powinna spytaÌ jak ta œmierÌ zostanie odebrana w Izraelu etc - treœÌ ta sama, ale inne opakowanie. Zreszt¹ na g³upie pytanie g³upia odpowiedŸ.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: michos »

ÂŚwietny felietonik :lol: :lol: :lol: ChociaÂż siĂŞ nie uÂśmiaÂłem bo nie mam w tej chwili na to ochoty. Nie chodzi tylko o AnitkĂŞ lecz sprawy osobiste.
Jabym po tej jêdzy jeszcze bardziej pojecha³. Jak ktoœ uwa¿a, ¿e im pytanie bardziej okrutne i obrzydliwe to tym lepiej to jesteœmy w 2 ró¿nych œwiatach :!: :!: :!: Jej metoda to obra¿aÌ i jechaÌ po kim siê da :twisted: :twisted: :twisted: Ona nie ma hamulców :twisted: :twisted: :twisted: Im g³upsze pytanie tym lepiej. Tylko w tym kraju jest mo¿liwe istnienie takiego potwora :twisted: :twisted: :twisted:
Na hamstwie zbudowa³a ca³¹ swoj¹ karierê :twisted: :twisted: :twisted:
(Arafat chory, ale Âżywy czy ÂśmierĂŚ Arafata ucieszy premiera Szarona?
Jakby w Stanach takie pytanie zadaÂła to automatycznie bez Âżandego ale wypierdolili by jÂą z roboty i by dobrze zrobili :!: :!: :!:
Kamuii :!: :!: :!: trochê siê nie dziwie, ¿e siê z pochanke zgadzasz bo by³aœ przeciwko wojnie w Iraku i jesteœ przeciwko ¿ydom i jest tobie bli¿sza opinia europy a Europa jest w wiêkszoœci za narodem palestyùskim. Ale s¹ jakieœ granice. To ju¿ nawet nie chodzi o poprawnoœÌ polityczn¹ ale zwyk³¹ przyzwoitoœÌ i szacunek dla drugigo cz³owieka czy narodu :!: :!: :!:

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... 84&v=2&s=0

WysÂłaÂłem kiedyÂś do ciebie kamuii link do wÂątku gdzie ktoÂś dostrzegÂł kolejnÂą gafĂŞ pochanke :twisted: :twisted: :twisted:
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Hmm - trochĂŞ przesadzone i na wyrost
oczywiscie ze przesadzone ale tylko w odniesieniu do konkretnych sytuacji ogĂłlnie trafnie okresla poziom Tefauenu... chyba siĂŞ zgodzisz ?
w inny sposĂłb oceniam KaziĂŞ (chociaÂż NajsÂłabsze ogniwo nie potrafi zatrzymaĂŚ mnie przed TVN), Majewski to teÂż inna psrwa.
Ja KaziĂŞ oceniam dokÂładnie tak... :) Co do Majewskiego tez nie zgadzam sie z tym felietonem acz kolwiek niektĂłre gagi sÂą niesmaczne (Markowski)
JustynĂŞ PochankĂŞ byÂło w jakimÂś sensie niewypaÂłem, ale juÂż liczne informacje o Âśmierci Arafata nie. Moim zdaniem on umarÂł kilka dni wczeÂśniej, a PalestyĂączycy po prostu kÂłamali...
Dla mnie to pytanie nie byÂło nie wypaÂłem... byÂło caÂłkiem sÂłuzsne jaki jest Sharon kaÂżdy wie... A co do Arafata to nie tylko Tvn wszystkie stacje a wÂłaÂściwie chyba ci od przekazywania newsĂłw zachowali siĂŞ ÂżaÂłosnie trzeba byÂło poczaekaĂŚ aÂż naprawdĂŞ umÂże (bĂŞdzie oficjalna informacja) a potem podawaĂŚ ale oni nie byle szybciej od konkurencji...
A co do tego ze umarÂł jakiÂś czas wczesniej to jako zwolennik spskowej teorii dziejĂłw jestem tego zupeÂłnie pewna.
Kamuii trochê siê nie dziwie, ¿e siê z pochanke zgadzasz bo by³aœ przeciwko wojnie w Iraku i jesteœ przeciwko ¿ydom i jest tobie bli¿sza opinia europy a Europa jest w wiêkszoœci za narodem palestyùskim. Ale s¹ jakieœ granice. To ju¿ nawet nie chodzi o poprawnoœÌ polityczn¹ ale zwyk³¹ przyzwoitoœÌ i szacunek dla drugigo cz³owieka czy narodu
a co do tego ma wojna w Iraku ???
poza tym nie jestem przeciwko ÂŻydom a przeciwko paĂąstwu Izraelskiemu a to co innego.Nie jestem antysemitka i do ludzi wyznajÂących ta wiarĂŞ nic nie mam ale paĂąstwo izrael to co innego. Jestem teÂż przeciwko Chinom i ich polityce w Tybecie co nie czyni ze mnie rasistki...

A ¿e mam inne zdanie ? nie uwa¿am by Pochankê palnê³a gafe... Powiedzia³a g³osno to co inni mysleli ma odwagê... Niby czemu Szaron nie pozwoli³ go pochowaÌ w Jerozolimie ? Myslisz ¿e siê bardzo zmartwi³ ¿e Arafat zmar³ ? Nie s¹dze. Dla mnie bardziej niestosowne ni¿ pytanie królowej ob³ódy byly komentarze w mediach wszelakich expertów i dziennikarzy."To straszne ¿e umar³ cz³owiek ale tak w³asciwie do dla pokoju w Izraelu lepiej... mo¿e siê coœ zmieni" Tak jak by Arafat by³ œwiatowym terroryst¹ zagra¿aj¹cym pokojowi.Niech siê najpierw Amerykaùce wycofaj¹ swoje poparcie dla Izraela i Palestynczycy spokojnie rozprawi¹ z nimi to bêdzie spokój.
Android <3
Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

No to dzieli nas granica nie do przekroczenia i moim zdaniem nawet jako ktoœ odmawia prawa do istnienia paùstwa Izrael to przynajmiej powinien powiedzieÌ ¿e to b³¹d i dowód nierzetelnoœci dziennikarskiej. Jakbyœ nie wiedzia³a kamuii to od g³oszenia pogladów sa politycy a nie dziennikarka która mózgu nie ma :!: :!: :!: :twisted: :twisted: :twisted:
MyÂślisz w zbyt prostych kategoriach i dokÂładnie wpisujesz siĂŞ w teoriĂŞ spiskowÂą dziejĂłw :!:
Tak czasami wypowiadasz siĂŞ przeciwko niej ale jak przychodzi co do czego to w peÂłni jÂą popierasz i zawsze bronisz.
A dla mnie prawa do istnienia nie ma pani pochanke :!: (na pewno istnienia telewizyjnego :twisted: )
trafnie okresla poziom Tefauenu... chyba siĂŞ zgodzisz ?
Ale ty kamuii ten poziom popierasz :!: :!: :!:
Niech siĂŞ najpierw AmerykaĂące wycofajÂą swoje poparcie dla Izraela i Palestynczycy spokojnie rozprawiÂą z nimi to bĂŞdzie spokĂłj.
Kamuii :!: :!: :!: tutaj to przegieÂłaÂś i to ostro :!: :!: :!: :twisted:

Aha dla jasnoÂści:codziennie czytam "GW"i zawsze felirtony Dawida Warszawskiego(Konstanty Gebert) Wiem kamuii zaraz mnie znesztaÂż bo to Âżyd :!: :?:
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

oj widze Âże siĂŞ dzisiaj posprzeczamy i to ostro...
JakbyÂś nie wiedziaÂła kamuii to od gÂłoszenia pogladĂłw sa politycy a nie dziennikarka ktĂłra mĂłzgu nie ma
a to ciekawe Lisa chyba lubisz a on zas³yn¹³ z tego ¿e wypowiada³ swoje pogl¹dy... To czy Pochankowa ma mózg czy nie ma nie mnie oceniac bo nie jestem jej psychiatr¹ (a ten by jej siê przyda³) to ze jest kabotynk¹ i koteryjn¹ s.... to inna sprawa to ze siê dosta³a tam gdzie jest nies³usznie te¿ prawda... ale nie jest jak dla mnie nie inteligena nie ma klasy ale to ju¿ co innego.

do istnienia paùstwa Izrael to przynajmiej powinien powiedzieÌ ¿e to b³¹d i dowód nierzetelnoœci dziennikarskiej.
ale odmawianie prawa do istnienia niepodlegÂłej Palestynie jet obiektywne ??? To moÂże jeszcze poprzyjmy uciskanie Czeczeni Tybetu i wojny w Afryce...
Ale ty kamuii ten poziom popierasz
oni mieli na myÂśi programy typu ciao debil robinson i inne reality... tego nie popieram i sam dobrze wiesz... A Âże tÂą wypowiedz Pochanke poparÂłam nie oznacza Âże zniÂżam siĂŞ do poziomu tvnu
MyÂślisz w zbyt prostych kategoriach i dokÂładnie wpisujesz siĂŞ w teoriĂŞ spiskowÂą dziejĂłw
wiesz gdyby nie spiskowa teoria zdiejów nic bys nie wiedzia³ o Rywini Kulczyku Orlenie Skórach itp... wiêc uwa¿a³a bym z ferowaniem wyroków. Dla mnie ktoœ kto nie widzi brudnej polityki stanów w inwazji na Irak i we wspó³pracy z Izraelem myœli prostymi kategoriami...
Tak czasami wypowiadasz siĂŞ przeciwko niej ale jak przychodzi co do czego to w peÂłni jÂą popierasz i zawsze bronisz.
z tego co wiem to 99 % moich wypowiedzi jest anty- pochanke jak bym jej broniÂła to bym nie umieÂściÂła tego posta a to ze czasem siĂŞ z niÂą zgadzam ? i co ? Nawet ona czy A*tomat moÂże miec raz na rok racjĂŞ... ZgodziÂłam siĂŞ z jej poglÂądami do tychczas tylko 2 razy kiedy popieraÂła Kerryego i teraz to chyba nie jest tak duzo...
A dla mnie prawa do istnienia nie ma pani pochanke (na pewno istnienia telewizyjnego )
wiesz dobrze ze doda³eœ o tej telewizji bo przegj¹³ bys ju¿ ostro wiesz jaki mam do niej stosunek do Jêdrzejowskiej i i A*tomata ale nikomu bym nie ¿yczy³a ¿eby nie istnia³ (to taka Millerowa wypowiedz o Gebellsie) ...
Wiem kamuii zaraz mnie znesztaÂż bo to Âżyd
wiesz chyba jednak nie czyta³eœ mojego poprzedniego posta ja jestem przeciwko izraelowi ale nie wyzywam ludzi od ¿ydów... Pamiêtaj jest ró¿nica pomiêdzy wiar¹ ¯ydowsk¹ a paùstwem Izrael... Szkoda ¿e je nie widzisz...
Android <3
Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Teraz ci nie odpisze bo po pierwsze jstem ÂśpiÂący a po drugie mam jeszcze sporo pracy do wykonania i trochĂŞ jeszcze z tym posiedzĂŞ.
Kamuii jest miêdzy nami ogromna ró¿nica i ró¿nimy siê we wszystkim co dotyczy spraw polityki i na tym polu nigdy siê nie dogadamy. Przypuszczam, ¿e wiele spraw Polski te¿ by nas poró¿ni³o :!:
oj widze Âże siĂŞ dzisiaj posprzeczamy i to ostro...
MoÂże jekieÂś narzĂŞdzia walki :?: :?: :lol: :lol: MoÂże od razu z bazuk do siebie celujmy :?: :lol: MoÂże doktorek da nam jakiÂś pomysÂł do walki zbrojnej :?: :lol: MoÂże jakieÂś metody z dawnych czasĂłw :?: :lol:
Jeszcze siê posprzeczamy ale nie wiem czy kontynuacja tego w¹tku bêdzie na korzyœÌ naszej znajomoœci :?: :lol:
Kamuii w wielu kwestiach kierowanych siĂŞ mylisz :!: TrochĂŞ opanowania i rozwagi :!: Nie wrzucajmy wszystkiego do jednego wora i nie rĂłbmy z tego galimatiasu :!: :!: :!:
Kamuii to nie jest takie proste jak to miaÂłoby wynikaĂŚ z twoich postĂłw. Nad tym debatujÂą i myÂślÂą caÂłe masy ÂświatÂłych ludzi i nawet ci co myÂślÂą inaczej od ciebie nie sÂą gÂłupi i ci co popierajÂą Izrael i sÂą za amerykÂą teÂż nie :!: :!: :!: SÂą kwesite jasne i nie wymagajÂące wiele wysiÂłku umysÂłowego(wyraÂźny nepotyzm i brudy w tvn-nie :twisted: )ale sÂą rzeczy z ktĂłrymi najmÂądrzejsi tego Âświata nie dajÂą sobie rady :!: :!: :!:
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Jeszcze siê posprzeczamy ale nie wiem czy kontynuacja tego w¹tku bêdzie na korzyœÌ naszej znajomoœci :lol:
teÂż siĂŞ tego obawiam :) :lol: :lol:
Kamuii w wielu kwestiach kierowanych siĂŞ mylisz
Kamuii to nie jest takie proste jak to miaÂłoby wynikaĂŚ z twoich postĂłw. Nad tym debatujÂą i myÂślÂą caÂłe masy ÂświatÂłych ludzi i nawet ci co myÂślÂą inaczej od ciebie nie sÂą gÂłupi i ci co popierajÂą Izrael i sÂą za amerykÂą teÂż nie
oj to samo mozna odwróciÌ i odnieœÌ te¿ do ciebie :) ci co popieraj¹ Palestyne a nie popieraj¹ Usa tez nie s¹ g³upi ale podeliberujemy jutro bo te¿ ju¿ spaÌ idê ;)
Android <3
ODPOWIEDZ