mam nadziejĂŞ Âże szczegĂłlnie Michos ubawi siĂŞ tak dobrze jak ja

POD GRUSZÂĄ
Co rusz telewizornia rodzinki WalterĂłw wprowadza nas w stan osÂłupienia. A to rzuci hasÂło Koniec z grzecznÂą telewizjÂą”, w ramach ktĂłrego katuje nas tandetnym, jarmarcznym humorem Majewskiego czy widokiem sepleniÂącego Belfegora mÂądrzajÂącego siĂŞ przed uczestnikami „Najslabszego ogniwa” lub zabiera nas na „ Obrzydlistwo”, dla niepoznaki zwanÂą WyprawÂą Robinson W ostatnich dniach TVN przykuÂł naszÂą uwagĂŞ programami informacyjnymi. Otó¿ nie wiedzieĂŚ czemu, wraz z momentem przewiezienia Jasira Arafata do Francji, dziennikarze TVN i TyN24 postanowili go UÂŚMIERCIĂ. Co chwila jakiÂś dziennikarski Down informowaÂł, Âże jak doniosÂła agencja ta i ta, Arafat oddaÂł juÂż ducha. Generalnie rzecz biorÂąc, dla NN Arafat nie ÂżyÂł juÂż od 4 listopada. Ale pal szeœÌ te durne, niesprawdzone wiadomoÂści. Telewizja WalterĂłw Âżywi siĂŞ przede wszystkim sensacjÂą, w myÂśl zasady, Âże nic tak nie oÂżywi programu jak nieboszczyk. O wiele istotniejsze sÂą komentarze. Ich bezmyÂślnoœÌ, ten dencyjnoœÌ i glupota przekroczyÂły juÂż dawno granice przyzwoitoÂści i dobre go smaku. Szczytem wszystkiego byÂła rozmowa zmienniczki Rymanowskiego w Faktach wschodzÂącej g tegoÂż programu Justyny Pochanke z ekspertem od Spraw bliskowschodnich. Ta blondynka, nie tylko z urody, zaznaczajÂąc wprawdzie niestosownoœÌ poytania. postawiÂła je!
Zapytala mianowicie (Arafat chory, ale ¿ywy czy œmierÌ Arafata ucieszy premiera Szarona? Zdêbieliœmy! Nie wierzyliœmy w³asnym uszom Jak nazwaÌ to nieludzkie i wyj¹tkowo chamskie pytanie? Co w lej wielkiej blond ³epetynie musi siedzieÌ, ¿e nie ma ¿adnych hamulców, ¿adnego opamiêtania przed zadawaniem tak okrutnych niemoralnych pytaù? Jak siê czuli Palestyùczycy zamieszkuj¹cy W Polsce Jak czuli siê ¯ydzi s³uchaj¹c sugestii, ¿e ich premier móg³by siê ucieszyÌ czyj¹kolwiek œmierci¹? Ciekawe, jak czu³oby siê to TyN-owskie bezmó¿d¿e, gdyby jakaœ rosyjska Pochanke zapytata eksperta, czy œmierÌ schorowanego Jana Pawla 2 ucieszy³aby Patryjarchê Wszechrusi?
1.Moga byc literĂłwki gdyÂż skanner z ktĂłrego wwalaÂłam to do word'a nie czyta niektĂłrych znakĂłw wiĂŞc trochĂŞ musiaÂłam dopisaĂŚ

2.Ja sama nie uwaÂżam by pytanie o Sharona byÂło niestosowne