Dzisiaj miaÂłem caÂły dzieĂą nienajlepszy humor i myÂślaÂłem, Âże bĂŞdzie tak juÂż do koĂąca. Ale myliÂłem siĂŞ. ByÂły Fakty, materiaÂł Wiktora Batera i wspaniaÂłe zdanie: "W niektĂłrych obwodach wyborczych frekwencja przekroczyÂła 100%".
Ruscy juÂż wymyÂślili jak "wygraĂŚ" te wybory, ale nie pomyÂślel o frekwencji. No chyba, Âże zaleÂżaÂło im Âżeby byÂło jeszcze Âśmieszniej.
Jak myÂślicie? Co bĂŞdzie dalej? Kto bĂŞdzie prezydentem? WÂładze uÂżyjÂą siÂły...?
W specialnym wydaniu programu Prosto w oczy (ponad 50 minut) Gawryluk mĂłwiÂła o takim przypadku - tj 104% w zamkniĂŞtych obwodach gÂłosowania (wiĂŞzienia i szpitale).
Mam nadziejê, ¿e nie poleje siê tam krew. Licze na coœ w stylu Aksamitnej rewolucji lub Rewolucji Ró¿.
oczywiscie nie ma innej mozliwoÂści niÂż wygrana Juszczenki, tyle ze Kuczma i jego ludzie zrobia wszystko zeby Janukowycz wygraÂł i pewnie dojdzie do wielkiej rewolucji
Kuczma ma wiele na sumieniu i obawia siê, ¿e nowa w³adza rozwi¹ze wiele nieprzyjemnych zagadek (np sprawa zabójstawa dziennikarza). Dlatego te¿ zale¿y mu na tym, aby u w³adzy wci¹z pozostawali jego ludzie. Wówcza bêdzie móg³ czuÌ siê bezkarnym. Podobno wybiera sie na polityczn¹ emeryturê do pa³acu w Podchorcach (obok Lwowa, dawny maj¹tek którejœ z polskich rodzin szlacheckich). Kiedy by³em ostatnio na Ukrainie w Podchorach trwa³y intensywne prace remontowe. Natomisat druga "gwiazda" Wschodu - ³ukaszenka zamierza zamieszkaÌ w majatku radziwi³ó w Nieœwie¿u - ten kompleks pa³acowy jest wiêkszy ni¿ nasz Wawel.... (Wiadomo - magnaci musieli byÌ lepsi od jakiegoœ tam króla).
ÂŁukaszu Rewolucja RĂłz miaÂła byÂła w Gruzji, dokÂładnie rok temu - 22 listopada 2003r, dziĂŞki pokojowym demonstracjom udaÂło siĂŞ zmusiĂŚ Ăłwczesnego prezydenta Gruzji (pro rosyjski) do ustÂąpienia z urzĂŞdu. Demonstranci nieÂśli rĂłze zamiast karabinĂłw i z tÂąd nazwa.
JeÂżeli siĂŞ nie mylĂŞ (a pamiĂŞc mam dobrÂą) TVN24 nadawaÂł wĂłwcza program PrzewrĂłt w Gruzji.
Ostatnio zmieniony wtorek 23 lis 2004, 11:21 przez doktorfaustus1, łącznie zmieniany 1 raz.
Jezu jak ja siê cieszê, ¿e nie mieszkam w takim kraju. Mam nadzieje, ze ludzie tak tego nie pozostawi¹. Powinni dokopaÌ ca³ej obecnej w³adzy, przej¹Ì w³adze i oddaÌ temu który wygraÌ powinien czyli Juszczence
Ten podpis został ocenzurowany przez redakcję tvnfakty.pl
Bój siê £ukaszu, bo jak zacznie sie rewolucja, a wszystko na to wskazuje, to Ty masz tam ca³kiem blisko i jeszcze Ci ka¿¹ iœÌ polskiej granicy broniÌ
Zaraz dostaniesz kopa pewnie nigdy w ÂŁodzi nie byÂłeÂś i nie wiesz jak tu fajnie <pomijajĂŚc Pavulon, PĂŞczaka, Millera, Kropiwnickiego, dzieci w beczkach itp. >
JeÂżeli siĂŞ nie mylĂŞ (a pamiĂŞc mam dobrÂą) TVN24 nadawaÂł wĂłwcza program PrzewrĂłt w Gruzji.
Tak i ten prograsm prowadziÂł Jakub Porada a ja wtedy opgladaÂłem to na Âżywca w kilku stacjach informacyjnych. Prorosyjski to byÂł Edward Szewednadze(myle pisowniĂŞ ale gruziĂąskiego nie znam) i kandydat opozycji i te co teraz jest prezydentem Gruzji Michaie Shakaszwili.
Ja jestem dzisiaj wkurwiony bo CKW ogÂłosiÂło Âże wygraÂł ten pieprzony Janukowycz. MĂłgÂłbyĂŚ zachĂłd a tak bĂŞdzie Kreml no ale to juÂż nie wina samych ukraiĂącĂłw tylko sÂłuÂżb zwolennikĂłw Kuczmy i Kremla
Marcin Ty (zmija to moje okreÂślenie!)...
PrzecieÂż wiesz, Âże ja ÂżyjĂŞ w zupeÂłnie innymi datami i nie zwracam uwagi na obecnÂą rachubĂŞ czasu. OczywiÂście chodziÂło mi o 2003r