Afera z lekami
Moderator: Łukasz
Afera z lekami
CzytaliÂście to? Jak juÂż gdzieÂś pisaÂłem nie byÂło mnie ostatnio, ale z tego co widziaÂłem na plecach gazeciarzy, to wczoraj teÂż o tym pisali. Hmm... a wiecie moÂże czy mĂłwili coÂś w dziennikach telewizyjnych? Sprawa jest powaÂżna, czy Super Express tak to ubrawiÂł? Bo poÂłowĂŞ z tamtych lekĂłw, wymienionych na tej liÂście, mam w domu. Co wiĂŞcej, znam osoby ktĂłre braÂły te leki i... zmarÂły na biaÂłaczkĂŞ.
MyÂśle Âże takie informacje z SE i Faktu naleÂży "dzieliĂŚ przez dwa".
Najpierw czytam ¿e zmar³a po za¿yciu jednej tabletki,nastêpnie pisz¹ ¿e ju¿ wczeœniej za¿ywa³a pyralgine, objawy wskazuj¹ ¿e by³a uczulona i na koùcu okazuje siê ¿e chorowa³a na astme oskrzelow¹. Wiêc nie mo¿na tego przypadku odnosiÌ do ogó³u. Oprócz tego nie wspomniano nic o tym czy przyjmowa³a inne leki, wiêkszoœÌ powik³aù powstaje w skutek reakcji ró¿nych leków. Zreszt¹ kiedyœ by³ materia³ w Faktach w którym zalecano popijanie leków zwyk³¹,czyst¹ wod¹ poniewa¿ np. w sokach wystêpuj¹ ró¿nego rodzaju zwi¹zki chemiczne które mog¹ spowodowaÌ powik³ania.
W poniedziaÂłek zapewne zainteresuje siĂŞ tym Uwaga lub TVN24, ciekawe jak oni przedstawiÂą tÂą sprawĂŞ.
Najpierw czytam ¿e zmar³a po za¿yciu jednej tabletki,nastêpnie pisz¹ ¿e ju¿ wczeœniej za¿ywa³a pyralgine, objawy wskazuj¹ ¿e by³a uczulona i na koùcu okazuje siê ¿e chorowa³a na astme oskrzelow¹. Wiêc nie mo¿na tego przypadku odnosiÌ do ogó³u. Oprócz tego nie wspomniano nic o tym czy przyjmowa³a inne leki, wiêkszoœÌ powik³aù powstaje w skutek reakcji ró¿nych leków. Zreszt¹ kiedyœ by³ materia³ w Faktach w którym zalecano popijanie leków zwyk³¹,czyst¹ wod¹ poniewa¿ np. w sokach wystêpuj¹ ró¿nego rodzaju zwi¹zki chemiczne które mog¹ spowodowaÌ powik³ania.
W poniedziaÂłek zapewne zainteresuje siĂŞ tym Uwaga lub TVN24, ciekawe jak oni przedstawiÂą tÂą sprawĂŞ.
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Nie widzia³em ¿adnej relacji na ten temat w telewizji. Oczywiœcie nie jest dla mnie zaskoczeniem szkodliwoœc czêœci z tych leków (kiedy boli to ku..wa trzeba iœc do lekarza, a nie do apteki po 50 tabletek Apap). ju¿ od dawna informowana o z³ych skutakach za¿ywania lekarstw przeciwbólowych, a SE tylko ubarwi³ ca³¹ sprawê.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....