Fakty o świecie
Moderator: Łukasz
Fakty o świecie
Dziś o 20:00 rusza nowy program TVN24 Biznes i Świat, współtworzony z redakcją "Faktów" - "Fakty z zagranicy". Audycję, emitowaną od poniedziałku do piątku, prowadzić będzie Monika Tomasik. Program będzie emitowany ze studia TVN24 BiŚ.
Liczą się tylko Fakty.
Re: Fakty z zagranicy
Bardzo dobra wiadomość, byleby się to nie rozmyło jak Fakty:Debata.prze_kw pisze:Dziś o 20:00 rusza nowy program TVN24 Biznes i Świat, współtworzony z redakcją "Faktów" - "Fakty z zagranicy". Audycję, emitowaną od poniedziałku do piątku, prowadzić będzie Monika Tomasik. Program będzie emitowany ze studia TVN24 BiŚ.
Mam wrażenie, że w kwietniu i maju nie było stricte programu "Debata Faktów" ze względu na liczne debaty prezydenckie, ale czy to prawdziwy powód to czas pokaże.
Kwiecień -ok, ale akurat w końcówce maja debata podsumowująca kampanię byłaby jak najbardziej na miejscu.matik pisze:Mam wrażenie, że w kwietniu i maju nie było stricte programu "Debata Faktów" ze względu na liczne debaty prezydenckie, ale czy to prawdziwy powód to czas pokaże.
"Fakty" z zagranicy powinny być także, a może przede wszystkim o 19.00, jeśli chcą się określać najlepszym programem informacyjnym, bo na miano najchętniej oglądanego w najbliższym czasie i tak nie mają co liczyć. A widzę, że jak w kanałach newsowych nie ma pomysłów na zwiększenie oglądalności, to wsadza się program pod markę "Faktów". Podobnie jest o 16.00 w TVN24 - pasmo ponad 3 razy dłuższe niż główne wydanie, nie mające praktycznie żadnych punktów zazębienia, ale jest logo "Faktów" na ekranie, są wyższe słupki. Tu mają chociaż część zespołu "Faktów", choć jestem przekonany, że możnaby ten program albo połączyć ze "Światem" albo nadać mu całkowicie odrębny tytuł. Monika Tomasik jako anchorka? Fajnie, bo to jedna z najlepszych prezenterek BiŚ, ale czy nie jest to jednak dowód na degradację tej marki?
Program przyjemnie się ogląda ale ja widziałbym o tej porze Epicentrum, za którym ciągle tęsknię. :')
FzZ mogliby wydłużyć kosztem chociażby Świata technologii, który jest zapychaczem ramówki. Nie czepiałbym się podczepienia tego projektu pod markę Faktów bo to naturalne, że chwalą swoje. Nic w tym dziwnego.
W skali szkolnej daję 5.
FzZ mogliby wydłużyć kosztem chociażby Świata technologii, który jest zapychaczem ramówki. Nie czepiałbym się podczepienia tego projektu pod markę Faktów bo to naturalne, że chwalą swoje. Nic w tym dziwnego.

W skali szkolnej daję 5.
W przypadku prezenterek TVN24 BiŚ akurat trudno mówić o lepszych i gorszych, chociaż na tle innych bardzo też się wyróżniają Agata Wolna i Karolina Hytrek-Prosiecka.Camilo pisze:Monika Tomasik jako anchorka? Fajnie, bo to jedna z najlepszych prezenterek BiŚ
Ja jednak w "Faktach z zagranicy" widziałbym Katarzynę Werner, jednak jest to na dłuższy czas nierealne

Epicentrum mogliby przywrócić w weekendy, chociażby zamiast nudnego programu ks. Kazimierza Sowy, albo w wieczory przed/po Faktach.avatar pisze:Program przyjemnie się ogląda ale ja widziałbym o tej porze Epicentrum, za którym ciągle tęsknię. :')
"Świat technologii" to taki "Teleserwis" w Bisiowym wydaniuavatar pisze:FzZ mogliby wydłużyć kosztem chociażby Świata technologii, który jest zapychaczem ramówki.

Tak jak reportaże dla Faktów przygotowują reportrzy TVN24 .matik pisze:... już teraz nie wszystkie reportaże są przygotowywane przez reporterów Faktów.

Tak sobie myślę, że powinni pomyśleć o skrócie informacji ze świata w głównym wydaniu programu.
Dziś prowadzi Michał Sznajder. Z tego co kojarzę to chyba pierwszy raz jako prowadzący Faktów z zagranicy, chyba, że coś przegapiłem.
-
- Nowicjusz
]quote="avatar"]
Tak sobie myślę, że powinni pomyśleć o skrócie informacji ze świata w głównym wydaniu programu.[/quote] Do 2006r. skrót wydarzeń zagranicznych właśnie był w głównym wdaniu i to było najlepsze, ale jak przyszedł Durczok to z tego zrezygnował niestety.
Tak jak reportaże dla Faktów przygotowują reportrzy TVN24 .matik pisze:... już teraz nie wszystkie reportaże są przygotowywane przez reporterów Faktów.

Tak sobie myślę, że powinni pomyśleć o skrócie informacji ze świata w głównym wydaniu programu.[/quote] Do 2006r. skrót wydarzeń zagranicznych właśnie był w głównym wdaniu i to było najlepsze, ale jak przyszedł Durczok to z tego zrezygnował niestety.
Z tego co obserwuję główne programy informacyjne, to w ostatnich latach nie tylko "Fakty" zrezygnowały z takiego flesza.
Ostatnio zmieniony wtorek 18 sie 2015, 01:05 przez Camilo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Tak zgadza się wydarzenia też z tego flesza zrezygnowały.
Dzisiejsze wydanie poprowadzi Jan Niedziałek.
-
- Czasem tu wpada
Poproszę o skrót z FzZ z Piotrek Kraśko 

^up:
Pierwsze "Fakty z zagranicy" z Piotrem Kraśko dopiero jutro
Pierwsze "Fakty z zagranicy" z Piotrem Kraśko dopiero jutro