Nowe show rozrywkowe TVN, produkowane przez firmę Rochstar. W programie biorą udział duety - dziecko (6-17 lat) + mama/tata/babcia/dziadek, które będą oceniane przez trzyosobowe, profesjonalne jury. Uczestników szkolić będą profesjonalni trenerzy. Decydująca będzie publiczność w studio - wykonawcy muszą otrzymać aplauz publiczności (1 osoba=1 głos) (prawie jak w "Od przedszkola do Opola... ).
Program jest oparty na formacie Levántate / Stand Up For Your Country, którego właścicielem jest licencjodawca "Małych Gigantów".
Jury: Wojewódzki + niszowa Wokalistka + aktor/celebryta dla mas
Prowadząca: Kazadi (persona która w mojej ocenie drażni większość widzów i doprowadziła swoją osobą do klęski YCD)
Trenerzy: laureaci show TVN, niszowe gwiazdy o których słuch zaginął (chęć wypromowania się)
Format świetny, niestety Rochstar i TVN obsadą mogą uczynić go okropnym.
Mam takie pytanie, czy orientuje się może ktoś czy format Aplauz apluaz! czyli oryg. Levantate w Wersji Hiszpańskiej to nie jest przypadkiem w wersji Meksykańskiej ten sam format tylko pod nazwą Stund up for your Country? Tzn chodzi mi o to, czy ten sam program tylko pod inna nazwą wystepujący w Meksyku
To samo co do widowni mówiono rok temu przed "Rolnikiem...", a jednak stało się inaczej, więc wstrzymał się bym z typowaniem widowni.
A jury jakoś specjalnie słabe nie jest, bo Rubik i Rusowicz są tu na plus. Dziwi mnie tylko obecność Ohme - czyżby "prezent" za obronę "Małych Gigantów" na które spadła ostra fala krytyki?
Psycholog to może być za kulisami. Ale na cholerę dawać go jury?
Chajzer powinien pozostać prowadzącym tylko w 'Małych gigantach", inaczej by się przejadł. Niech znajdą kogoś innego. Tylko, żeby nie była to Kazadi lub Szulim.
Jak donoszą WM: "Cały sezon zostanie nagrany i zmontowany latem, ponieważ stacja chce zapewnić dzieciom komfort podczas pracy na planie". Czyli finału na żywo też nie będzie...
Kinga i Anna Gugrul wygrały pierwszą polską edycję "Aplauz, Aplauz" jednym punktem zdobywając wycieczkę o wartości 20 tys. złotych oraz udział w profesjonalnych warsztatach wokalnych. Biorąc pod uwagę wyniki oglądalności - możliwe, że za rok ujrzymy drugą edycję programu.