60. rocznica wyzwolena obozu Auschwitz-Birkenau. OPINIE...

Dyskusje o wszystkim, m.in. radiu, internecie i prasie.

Moderator: Łukasz

tobi
Zbanowany
Zbanowany

60. rocznica wyzwolena obozu Auschwitz-Birkenau. OPINIE...

Post autor: tobi »

Nie wiem jak Wy ale lepsze ujĂŞcia ma TVP niÂż TVN24.
I wczoraj od 23 specjalny program, Kobiety z obozu, PrzeÂżyli do 00.10. TeÂż w TVP1.
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24

http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

Przecie¿ te zdjêcia s¹ takie same. Wygl¹da tak jakby mieli wspólny sprzêt. Prze³¹czam ca³y czas pomiêdzy TVN24 a TVP i s¹ identyczne uj¹cia, nawet w podobnym czasie zmieniane na te¿ identyczne.

A poniÂżej przykÂład "kamery TVN24 wÂśrĂłd tÂłumu" jak to mĂłwi Faustus:

Obrazek
Maciek
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Maciek »

A propos - Âładny byÂł wczoraj film na DwĂłjce o obozie wÂłaÂśnie. ZapomniaÂłem tylko, jak siĂŞ nazywaÂł... :roll:
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Okej, mam dowody. :D :D :D

JuÂż tak tobi nie wierz we wszystko co Faustus mĂłwi. :D Zobacz na poniÂższe fotki, naprawdĂŞ majÂą takie same ujĂŞcia:

(moÂże siĂŞ trochĂŞ dÂługo ÂładowaĂŚ)

Obrazek
Grzesioo
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Grzesioo »

Maciek pisze:A propos - Âładny byÂł wczoraj film na DwĂłjce o obozie wÂłaÂśnie. ZapomniaÂłem tylko, jak siĂŞ nazywaÂł... :roll:
ÂŻycie jest piĂŞkne?
Maciek
Stały bywalec
Stały bywalec

W³aœnie! Naprawdê œwietny, mimo, ¿e z pocz¹tku mo¿e siê wydawaÌ "œmianiem siê" z tej sytuacji. Jednak tak nie jest, film jest wzruszaj¹cy i naprawdê wart zobaczenia. TVP2 ³adnie zrobi³a nadawaj¹c go wczoraj zamiast "M jak mi³oœÌ". :)
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Ja Wam tu fotki pokazaÂłem, ÂżebyÂście potwierdzili, Âże korzystajÂą z takich samych zdjĂŞĂŚ, a Wy mi tu o jakimÂś filmie. :D
Maciek
Stały bywalec
Stały bywalec

PrzecieÂż to oczywiste, Âże czĂŞsto korzystajÂą z tych samych. :wink: Tym bardziej ÂśmieszÂą mnie twierdzenia typu "w TVP byÂły lepsze", tudzieÂż na odwrĂłt. :)
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
zadra
Bywalec
Bywalec

filmy obozowe

Post autor: zadra »

Grzesioo pisze:
Maciek pisze:A propos - Âładny byÂł wczoraj film na DwĂłjce o obozie wÂłaÂśnie. ZapomniaÂłem tylko, jak siĂŞ nazywaÂł... :roll:
ÂŻycie jest piĂŞkne?
dla mnie najlepszy film o obozie to "PasaÂżerka" Andrzeja Munka.
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Faustus i tak stwierdzi, Âże TVP miaÂło lepsze zdjĂŞcia, niÂż TVN24. :D :D :D
tobi
Zbanowany
Zbanowany

ÂŁukasz pisze:JuÂż tak tobi nie wierz we wszystko co Faustus mĂłwi.

Wcale mu nie wierze.

Te¿ prze³¹czam miêdzy tymi dwoma stacjami od 15 i na TVP o wiele czêœciej pokazywano wiê¿niów, przedstawicieli miêdzynarodowych. Nie wiem jak to mo¿liwe mo¿e te capsy tylko siê powtarza³y. Zreszto to prawda chyba ¿e TVN24 kameruj¹ nosz¹c na ramieniu a TVP ma 'obudowe' jak¹œ :roll:

zadra pisze:dla mnie najlepszy film o obozie to "PasaÂżerka" Andrzeja Munka.

ja poÂświĂŞciÂłem swĂłj cenny czas wczoraj na TVP1.
Wypowiedzi wiĂŞÂżniarek i dokÂładne opisy o ich losie, same o sobie.SwojÂą drogÂą jak na TVP dobrze materiaÂł szmontoany, oprawa, napisy. ByÂłem bardzo pozytywnie zaskoczony. Gdyby firmowaÂł to TVN24 to vy mnie nie dziwiÂło, ale Âże TVP :

GOD. Po co przerwali transmisje na TVN24. PrzecieÂż kaÂżdy ma TVN :roll:
Ostatnio zmieniony czwartek 27 sty 2005, 16:46 przez tobi, łącznie zmieniany 2 razy.

arrow
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: arrow »

ktoœ tu pisa³ ostatnio ¿e tvp ma wy³¹cznoœÌ na robienie transmisji uroczyœtoœci w Oœwiecimiu, tvn24 tylko korzysta z sygna³u tvp :arrow:
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Wspomina³ Faustuch a ja zanim ale ¿e to TVN24 ma wy³¹cznoœÌ. Ja wci¹¿ bêde siê upiera³ ¿e TVN mia³a inne zdjêcia ni¿ TVP, gorsze.... I ja prze³¹cza³em tylko na TVN po to by zobaczyÌ kto przemawia lub co sie dzieje bo TVN miua³ napisy a TVP nie.

Awatar użytkownika
michos
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: michos »

GOD. Po co przerwali transmisje na TVN24. PrzecieÂż kaÂżdy ma TVN
Mylisz siĂŞ :!: NIe kazdy :!: Ludzie mieszkajÂący zagranicÂą odbierajÂą tvn24 :!: a dowodem na to Âże oglÂądajÂą jest wczorajszy telefon jeden j pani z Toronto w programie "szkÂło kontaktowe" :lol:
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: doktorfaustus1 »

W³aœnie skoùczy³em ogl¹daÌ transmisje g³ównych uroczystoœci - przed telewizorem siedzia³em od 14.15 do 17.10. Od czasu do czasu zmienia³em kana³y na:
1) BBC World
2) CNN
3) DW
4) Euronews
5) TVN24
6) TV5

Jednak 90% tego czasu spĂŞdziÂłem przed TVP1

A teraz maÂłe wyjaÂśnienie:
Telewizja publiczna jest jedynym producentem relacji z uroczystoÂści zarĂłwno w Teatrze im. SÂłowackiego w Krakowie, jak i na terenie obozu, udostĂŞpniajÂącym sygnaÂł innym telewizjom, zarĂłwno w Polsce, jak i na Âświecie.
ChêÌ wspó³pracy ju¿ zadeklarowa³o ok. 70 stacji publicznych zrzeszonych w ramach Europejskiej Unii Nadawców EBU, a tak¿e ZDF, CT, ARD, BBC, APTN , Reuters, RAI, F2, TF1, ZDF, IETV.
ÂźrĂłdÂło:
http://tvp.pl/3574,20050110154278.strona

Tak wiêc proszê siê nie k³óciÌ - ca³oœÌ zrealizowa³a TVP, która przy pomocy satelity udostêpni³a swój obraz i dŸwiêk innym nadawcom - na pozosta³ych kana³ach by³o oko³o 3 sekundowe opóŸnienie. Niektóre stacje jak DW oraz BBC utworzy³y na terenie obozu w³asne punkty do korespondencji, rozmów z goœÌmi etc - jednak przekaz uroczystoœci pobierali ju¿ od TVP. Inne ograniczy³y siê do sygna³u TVP. Sama TVP od czasu do czasu dawa³a inne zdjêcia i felietony wyprodukowane tylko dla w³asnej anteny. Niezale¿nie od tego wci¹¿ realizowany by³ sygna³ dla innych stacji. TVN24 korzysta³a z sygna³u TVP a w studiu mieli historyka z ¯ydowskiego Instytutu Historii.

Cieszê sie, ¿e zaczêliœcie rozmawiaÌ o programach i filmach dotycz¹cych rocznicy wyzwolenia Auschwitz - Birkenau. Dzisiaj polecam Kroniki Auschwitz o 22.40 (odcinek 5 Sonderkomando) oraz szczególnie medytacje muzyczn¹ "Holocaust in memoriam" o 18.55 Obie na TVP2. Wiem, ze w tym czasie bêdziecie ogl¹dali Fakty, ale je¿eli ktoœ z Was ma mo¿liwoœÌ nagrania filmu Holocuast in memoriam niech koniecznie to zrobi. Ten film mo¿e siê Wam przydaÌ w przysz³oœci. Uwierzcie - bêdzie to najlepsza propozycja programowa dotycz¹ca historii Zag³ady. Bez zbêdnych s³ów - muzyka i obraz. Naprawdê wstrz¹saj¹ce i jak¿e prawdziwe. Mówiê to jako historyk i nauczyciel. Naprawdê warto. (Sam bêdê nagrywa³, tak jak nagrywam Kroniki Auschwitz).

:arrow: http://tvp.pl/3656,20050118162571.strona

PS Zadra - masz racje - PasaÂżerka to najlepszy polski film o tematyce obozwej, szkoda, Âże niedokoĂączony. Jego reÂżyser Andrzej Munk umarÂł przed skoĂączeniem nagrywania filmu.
Ostatnio zmieniony czwartek 27 sty 2005, 18:22 przez doktorfaustus1, łącznie zmieniany 1 raz.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
ODPOWIEDZ