Paweł Łukasik

Dyskusje na temat dziennikarzy, prowadzących i całego zespołu kanałów Grupy TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

Dżastina
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Paweł Łukasik

Post autor: Dżastina »

not that kind pisze:Już w kraju :D Ale podobno nie tak jak powinien ;)
I pomyśleć, że jeszcze o Poranku na taki piękny dzionek się zanosiło :uhh: Paweł tuż przed ósmą - w studio, na stojaka o stu dniach sejmu opowiadał. Czekałam na kolejne relacje, a tu ni stąd, ni zowąd w dnż temat Pawła przejął Tomasz Marzec. Nie mam nic do Tomka, ale dlaczego tak się stało? Chyba zaczynam się martwić :uhh: Mam nadzieję, że to się wkrótce wyjaśni, że Paweł jutro się pojawi i rozwieje wszystkie lęki, obawy i niepokoje :mhm: Żle się chyba nie poczuł :mhm: Oprócz tego, że przystojnie :lol2: to całkiem zdrowo wyglądał :mhm: Jedyne co może zaskakiwać to to, że Paweł pozwalał Kubulkowi ciągnąć ten jego - czasami męczący, monolog :rozglada: Nie przerywał mu, tak jak Kuźniarowi :rozglada: Zresztą trudno jest przerwać Poradzie, kiedy ten wpadnie w słowotok :rozglada: A może Paweł chciał być uprzejmy i pozwolił się spokojnie wypowiedzieć starszemu koledze? :rozglada: Żeby odciągnąć na chwilę ponure myśli może wspomnę o tym, co Pawełek zdążył nam dziś przekazać :D Jest wyrażnie urzeczony nową sejmową salą konferencyjną. Muszę przyznać, że i mi ona się podoba, a najbardziej to, że czasami podczas konferencji pokazują dziennikarzy zadających pytania :tanczy: Szkoda tylko, że ostatnio ani Pawełkowi, ani nam nie jest dane zbyt często korzystać z jej uroków :uhh: Jednak nie da się uciec od ponurej rzeczywistości, choćby nie wiem jak bardzo się starało :uhh:
not that kind pisze:I pamiątka z Rosji :D
Coś mi tu jednak nie pasuje. Caps pochodzi ze spotu z serii: Cała prawda, całą dobę. I rzeczywiście są tam zdjęcia z wizyty Tuska w Moskwie. Jeszcze rano byłam pewna, jego pochodzenia , ale teraz już tej pewności nie mam :rozglada: Na tym capsie Paweł ma króciutko wystrzyżone włosy, a na dzisiejszych kędziorki opadają mu na szyję ( :P ) To chyba niemożliwe, aby przez kilka dni, aż tak mu włosy podrosły? :mhm: A co tam :lol2: Z Moskwy czy nie najważniejze, że mamy kolejny cudny caps do naszej kolekcji :lol2:
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. :lol2:
not that kind
Bywalec
Bywalec

Post autor: not that kind »

Z wczorajszego materiału :arrow:

Obrazek Obrazek Obrazek
:D
Dżastina
Stały bywalec
Stały bywalec

Wczorajszy wieczór przyniósł nam materiał dla PiŚ, który wyszedł spod ręki naszego cudownego redaktora :tanczy: Olsztyńskiej seks-afery dotyczył, a dokładniej referendum w sprawie odwołania prezydenta tego miasta. W tym celu Paweł - osobiście, pytał pana z PKW, co jest potrzebne, aby takie referendum można było przeprowadzić. Przypomniał także podobne historie, jakie miały miejsce w innych miastach naszego kraju. Zabawnie też było :tanczy: Zwłaszcza fragment z panią, która pytana o to w jakiej sprawie odbyć ma się referendum w jej mieście, odpowiada: w sprawie likwidacji burmistrza :lol: Na co Paweł: Burmistrza bynajmniej nie zlikwidowano :lol: Wróciła także pawłowa pomarańczowa koszula, która mnie i Funcky tak bardzo swego czasu urzekała :lol2: To nie koniec opowieści o piątkowych występach Pawła. Dziś o Poranku dowiedziałam się, że we wczorajszych Faktach, w materiale Tomasza Sianeckiego można było go zobaczyć, jak zadręczał swoją dociekliwością ministra Religę :lol2: Tutaj można go zobaczyć. Niecierpliwym (takim jak ja chociażby :lol2: ) donoszę, że Pawła można spotkać na początku :D
Teraz trochę niepokojących wiadomości :uhh: Wracam właśnie od konkurencji, a tam dowiedziałam się, że podobno planują grupę reporterów, na stałe do przygotowywania tylko i wyłącznie materiałów dla PiŚ zwerbować :uhh: Niech no tylko nikomu nie przyjdzie do głowy mojego ulubionego tam zamykać :grozi: Wszak ogromnym nieporozumieniem byłoby ograniczać taki talent :uhh:
Nika
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Nika »

Dzastina pisze:Zwłaszcza fragment z panią, która pytana o to w jakiej sprawie odbyć ma się referendum w jej mieście, odpowiada: w sprawie likwidacji burmistrza Na co Paweł: Burmistrza bynajmniej nie zlikwidowano
Dobry tekst! :lol: Pawel to zawsze potrafi cos blyskotliwie podsumowac.
Niecierpliwym (takim jak ja chociażby ) donoszę, że Pawła można spotkać na początku
Jestem cierpliwa, ale lepiej czekac krocej nizeli dluzej. :lol2:
Teraz trochę niepokojących wiadomości Wracam właśnie od konkurencji, a tam dowiedziałam się, że podobno planują grupę reporterów, na stałe do przygotowywania tylko i wyłącznie materiałów dla PiŚ zwerbować
Tak, Anna Kalczynska sugeruje to w wywiadzie, ktorego udzielila dla najnowszego wydania Press. Na ich stronce mozna ten wywiad sobie online poczytac.
Pozostaje nam uzbroic sie w optymizm, i miec nadzieje na cichy kompromis: Pawelek zarowno w relacjach dla PiŚ jak i dla innym programow tvn24. :D
Dżastina
Stały bywalec
Stały bywalec

Nika pisze: Dobry tekst! :lol: Pawel to zawsze potrafi cos blyskotliwie podsumowac.
I, aż strach pomyśleć, że mogą mam tę błyskotliwość zamknąć w kilkudziesięciominutowym programie :uhh: Z których do Pawła dwie - góra trzy minuty, będą należały :uhh: Materiały - jeden po drugim, dzień, po dniu :uhh: Żadnych relacji na żywo :uhh: Żadnych rozmów :uhh: Zdaję sobie sprawę, że przygotowanie materiału, to też ogromne wyzwanie i trzeba w to włożyć dużo pracy, ale ile przyjemności z ich oglądania mamy my - widzowie?
Nika pisze:Jestem cierpliwa, ale lepiej czekac krocej nizeli dluzej. :lol2:
Zwłaszcza, jeśli nie przepada się za tym, co fakciarskie :devil:
Nika pisze:Tak, Anna Kalczynska sugeruje to w wywiadzie, ktorego udzielila dla najnowszego wydania Press. Na ich stronce mozna ten wywiad sobie online poczytac.
Ach, ta Ania. Jak ona mi namieszała w głowie, tym doniesieniem :uhh: I znowu lęki, obawy i niepokoje mnie trawią :uhh:
Nika pisze:Pozostaje nam uzbroic sie w optymizm, i miec nadzieje na cichy kompromis: Pawelek zarowno w relacjach dla PiŚ jak i dla innym programow tvn24. :D
Myślałam, że po odsunięciu naszego ulubieńca od serwisowania nie może spotkać nas nic gorszego :uhh: Wszystko wskazuje na to, że może :uhh: Jeśli pracę Pawła ograniczą do przygotowywania materiałów, nie wyobrażam sobie mojego dalszego trwania przy tvn24 :nie: Uzbroić się w optymizm, powiadasz :mhm: Czuję, że będzie ciężko :uhh:
Dżastina
Stały bywalec
Stały bywalec

:uhh: Ledwo odnalazłam mój ulubiony wątek :uhh: Trzydziesta dziewiąta pozycja :o tego jeszcze nie było za mojego forumowania :uhh: Tak to jest, kiedy bohater znika na dłuższy czas :> Ostatnio zaszczycił nas dziesięć dni temu materiałem dla PiŚ :> Ale dziś coś drgnęło :D Pan Redaktor pojawił się także z materiałem dla PiŚ :D Polskimi laureatami Oscara się zajął. Na tę okoliczność odwiedził łódzkie studio SE-MA-FOR, czyli miejsce gdzie powstał Piotruś i wilk. Rozmawiał z ludźmi, którzy pracowali nad tą produkcją. Dowiedzieliśmy się także ile wysiłku i pieniędzy kosztuje stworzenie takiej animacji. Paweł pokazał także dość opłakany stan budynku, w krórym znajduje się owo studio i poinformował o tym, że teraz - po tym wyróżnieniu, władze obiecają pomoc.
:mhm: Paweł w Łodzi? :mhm: Osobiście zbierał sobie materiały? To chyba oznacza, że jest jednym z tych na stałe zwerbowanych do PiŚ :roll:
Nika
Fan Forum
Fan Forum

Dżastina pisze: :mhm: Paweł w Łodzi? :mhm: Osobiście zbierał sobie materiały? To chyba oznacza, że jest jednym z tych na stałe zwerbowanych do PiŚ :roll:
Pociesze Cie, ze to niekoniecznie musi oznaczac, ze Pawel bedzie tylko i wylacznie robil materialy dla PiS. Popatrz na Tomka Marca, on tez robi specjalnie dla tego programu materialy, ale poza tym zdaje tez relacje z tematow politycznych dla innych pasm programowych. Zreszta wlasnie dzis spodziewalam sie, ze Pawelek zastapi Tomka, bo on caly zeszly tydzien stal na posterunku. A Pawelek to pewnie z dzieciakami pojechal sobie na ferie i opoczal, ale ferie w Wa-wie sie skonczyly to i nasz pan redaktor wrocil do lask. :D Dzisiejszego Piś niestety nie widzialam, ale licze na powtorke w Dzien po dniu, no i na oprawe wizualna autorstwa naszej capsiarki. :spiewa:
not that kind
Bywalec
Bywalec

Proszę bardzo :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Dżastina
Stały bywalec
Stały bywalec

Nika pisze: Pociesze Cie, ze to niekoniecznie musi oznaczac, ze Pawel bedzie tylko i wylacznie robil materialy dla PiS. Popatrz na Tomka Marca, on tez robi specjalnie dla tego programu materialy, ale poza tym zdaje tez relacje z tematow politycznych dla innych pasm programowych.
Dziś z większym opytmizmem na to patrzę :D Arek Wierzuk wczoraj też miał materiał w PiŚ, a dziś sejm okupuje, więc może nie wszystko jeszcze stracone :D
Nika pisze:A Pawelek to pewnie z dzieciakami pojechal sobie na ferie i opoczal, ale ferie w Wa-wie sie skonczyly to i nasz pan redaktor wrocil do lask. :D
:hmm: Zapomniałam o tym drobnym, ale jakże istotnym szczególe :hmm: Mam nadzieję, że wypoczęty rzuci się w wir reporterowania :tanczy:
Nika pisze: Dzisiejszego Piś niestety nie widzialam, ale licze na powtorke w Dzien po dniu, no i na oprawe wizualna autorstwa naszej capsiarki. :spiewa:
Oprawa wizualna jak zawsze bardzo imponująca :lol2: Paweł prosto z Hoolyłódź :lol2: Włoski już trochę podrosły naszemu redaktorkowi :lol2:
Nika
Fan Forum
Fan Forum

Dzastina ja juz nie wiem co się ostatnimi dniami dzieje w tym tvn24. :uhh: Ale Pawełek pojawil sie tylko na jeden dzien i potem go skutecznie gdzies znowu wywialo. Albo go trzymaja zakulisowo dla wlasnej uciechy z dala od stesknionych widzow, albo sama juz nie wiem co. Jak tak dalej pojdzie to zaraz zaczniemy blagac, zeby Go "chociaz" w PiŚ puszczali.
Mam nadzieję, że wypoczęty rzuci się w wir reporterowania
Uch, chyba w wir znikania. :!: :roll:
Paweł prosto z Hoolyłódź
No chyba, ze Hoolyłódź go wciagnelo na dobre i zamiast w reporterce bedziemy go mogli teraz ogladac we filmach pelnometrazowych. :lol:
To tak na koniec taka zartobliwa dygresja, zebysmy w kompletny dolek nie wpadli. Wszak jeszcze nie koniec tygodnia i kto wie moze Pawelek uderzy z impetem na ekrany wraz z poczatkiem weekendu. :spiewa:
maxxx
Fanatyk :)
Fanatyk :)

Post autor: maxxx »

Nika pisze:Wszak jeszcze nie koniec tygodnia i kto wie moze Pawelek uderzy z impetem na ekrany wraz z poczatkiem weekendu. :spiewa:
Proroczka :D Uderzy ,ale z Moskwy-tylko coś Jarek się z nim połączyć nie może.
Joanna Kryńska -magical journalist Tvn24 !
not that kind
Bywalec
Bywalec

Znów Moskwa :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Dżastina
Stały bywalec
Stały bywalec

Na początek podziękowania dla maxxx' a za donos :* Miałam sobie dziś odpuścić śledzenie tvn24, ale kiedy przeczytałam Twój wpis na forum zmieniłam zdanie :lol2:
maxxx pisze:
Nika pisze:Wszak jeszcze nie koniec tygodnia i kto wie moze Pawelek uderzy z impetem na ekrany wraz z poczatkiem weekendu. :spiewa:
Proroczka :D
Przyznaj się :> Skąd wiedziałaś? :> :lol:
maxxx pisze:Uderzy ,ale z Moskwy
Taaak, tvn24 przyzwyczaiła nas do tego, że w ważnych sprawach śle do Rosji Pawła Łukasika :mhm: Jak ja mogłam zapomnieć o tym, że nasi wschodni sąsiedzi wybierają prezydenta :hmm: Gdyby nie maxxx, stałoby się coś okropnego :o Przegapiłabym relacje mojego ulubionego :o Nie było ich tak wiele, zaledwie dwie - sejmowe obrady i konferencje zdominowały dzisiejszą ramówkę :> Chociaż, kiedy pomyślę o tym, jak ostatnimi czasy tvn24 skąpiła nam relacji Pawła, to przyznać trzeba, że dzisiejsza jej szczodrść jest zaskakująca :rozglada: Tym bardziej, że na relacjach się nie skończyło :tanczy: W PiŚ uraczono nas jeszcze materiałem Pawła :tanczy: Sylwetkę głównego kandydata na prezydenta Rosji, Dmitrija Miedwiediewa - nam pan redaktor przedstawił. Mogliśmy posłuchać jak Paweł po rosyjsku wymiata :lol2: kiedy rozmawiał z ludźmi na ulicy, a także z tymi, którzy osobiście znają Miedwiediewa. Jeśli ktoś nie widział, a bardzo chciałby,to będzie mógł nadrobić straty w niedzielę :tanczy: Łukasz Grasss obiecał szerszą wersję reportażu Pawła w magazynie Świat Reporterów :tanczy:
maxxx pisze:tylko coś Jarek się z nim połączyć nie może.
Na szczęście nie byłam tego świadkiem :rozglada: Że z Jarosławem Kuźniarem nie miał ochoty na konwersację, to się w ogóle nie dziwię :rozglada: ale, że nas - spragnionych relacji w jego wykonaniu - widzów, tak potraktował :uhh: to bardzo nieładnie :grozi:
Nika pisze:Dzastina ja juz nie wiem co się ostatnimi dniami dzieje w tym tvn24. :uhh:
Wprawdzie dziś coś drgnęło, to jednak nie zmienia faktu, że pawłowo dzieje się nie najlepiej :uhh: Kiedy zaczynałam moją przygodę z tvn24 nieporównywalnie lepiej lepiej się :spiewa:
Nika pisze:Jak tak dalej pojdzie to zaraz zaczniemy blagac, zeby Go "chociaz" w PiŚ puszczali.
O, nie :nie: Jeśli praca Pawła zostanie ogranicza do przygotowywania materiałów dla PiŚ, to się całkowicie na programy informacyjne nadawane na TVPuls przerzucę :] Ostatnio i tak dużo czasu tam spędzam :rozglada:
Nika pisze:
Mam nadzieję, że wypoczęty rzuci się w wir reporterowania
Uch, chyba w wir znikania. :!: :roll:
Znika i pojawia się, a my i tak mamy na jego punkcie bzika :lol2:
Nika pisze:No chyba, ze Hoolyłódź go wciagnelo na dobre i zamiast w reporterce bedziemy go mogli teraz ogladac we filmach pelnometrazowych. :lol:
Jednego możemy być pewni :] Pawłowa przygoda z filmem nie skończy się tylko nominacją do Oskara :lol2:
:mhm: Się zastanawiam jak długo będzie nam dane delektować się tymi moskiewskimi relacjami? Mam nadzieję, że te wichury, które zapowiadają na weekend nie wyrządzą poważnych szkód :roll: i nie zakłócą naszych spotkań z Pawłem :roll:
Nika
Fan Forum
Fan Forum

Nawet nie wiece jakie na mojej twarzy malowalo sie zaskoczenie, gdy zobaczylam te Porankowo-Jarkową probe polaczenia sie z Pawelkiem. Moje przypuszczenia sie sprawdzily, ale zawiode Was niestety nie byly to rewelacje z pierwszej ręki 8) . Raczej z domysłów jak to zwykle bywa u forumowiczow, no i tym razem udalo mi sie trafic w dziesiatke. :spiewa: Oby czesciej!
Dżastina pisze:Taaak, tvn24 przyzwyczaiła nas do tego, że w ważnych sprawach śle do Rosji Pawła Łukasika
Paweł powoli wyrasta nam na wytrawnego korespondenta, byleby jednak nie zasilił tam na dłużej, bo w Rosji nie zawsze dzieje sie tyle ciekawych rzeczy co na naszym polskim podworku. Aczkolwiek jakby nie bylo prestiz jest! :D
Mogliśmy posłuchać jak Paweł po rosyjsku wymiata
To juz chyba mamy odpowiedz dlaczego tak czesto Pan redaktor jest wysylany do Moskwy :D
Łukasz Grasss obiecał szerszą wersję reportażu Pawła w magazynie Świat Reporterów
I tu upatruje szanse dla siebie, by dzialalnosci Pawełka w Rosji sie blizej przypatrzec w tym magazynie, gdyz dzis niestety moglam go ogladac przez chwile jak siedzial milczacy i nie odpowiadal na wolania Jarka Kuzniara.
Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

Dziś kolejny dzień relacji Pawła z Moskwy. Obecnie na Placu Czerwonym rozmawia z przewodniczącym Lepperem :lol2:
ODPOWIEDZ