Niekoniecznie! Uczestnicy Milionerów myślę że podpisują pewnie jakieś papiery, które zabraniają im rozpowszechniania takich informacji np. na wikipedii, czy gdziekolwiek indziej.sybic pisze:To zła wiadomość....Martin pisze:Odcinki są nagrywane z dwutygodniowym wyprzedzeniem.
To znaczy, ze nie wygrała - szkoda.
[TVN] Milionerzy
Moderator: Łukasz
-
- Początkujący
Re: Milionerzy
A publiczność?michnik101 pisze:Niekoniecznie! Uczestnicy Milionerów myślę że podpisują pewnie jakieś papiery, które zabraniają im rozpowszechniania takich informacji np. na wikipedii, czy gdziekolwiek indziej.sybic pisze:To zła wiadomość....Martin pisze:Odcinki są nagrywane z dwutygodniowym wyprzedzeniem.
To znaczy, ze nie wygrała - szkoda.
[Na forum Milionerów już się na ten temat dyskutuje - ktoś podał nawet pytanie za 1.000.000 PLN i ujawnił decyzję zawodniczki. Zobaczymy w sobotę...

Ostatnio zmieniony niedziela 30 mar 2008, 19:40 przez szym, łącznie zmieniany 1 raz.

-
- Początkujący
TVN na pewno ma jakieś sposoby przed tym, aby zarówno publiczność, jak i zawodnicy nie rozpowszechniali takich informacji.
Jest połowa sezonu. TVN musi w końcu wywoływać jakieś skrajne emocje. Jak dotychczas, od startu nowej edycji wszystko toczyło się takim samym tempem. Aby nie doszło do stagnacji, trzeba było coś zrobić. Zaczęło się od babki która wygrała 250 000 PLN. Nie chcę nikogo oskarżać, że manipuluje przy milionerach i idzie na łatwiznę. Ale o to chodzi w konkurencji.
A co do manipulacji przy pierwszej edycji, nie miałoby to sensu. Ktoś wygrałby milion, i koniec emocji. Take rzeczy trzyma się na odpowiedni moment.
A co do manipulacji przy pierwszej edycji, nie miałoby to sensu. Ktoś wygrałby milion, i koniec emocji. Take rzeczy trzyma się na odpowiedni moment.
Ta, jasne. Grożą im śmiercią? :rozglada:TVN na pewno ma jakieś sposoby przed tym, aby zarówno publiczność, jak i zawodnicy nie rozpowszechniali takich informacji.
Co do "manipulacji". Może są łatwiejsze pytania, ale - tak jak napisałem - wiele zależy od samego zawodnika. Od tego czy zaryzykuje, czy nie, kiedy weźmie koło ratunkowe...

-
- Początkujący
może. Nawet jeśli ktoś z publiki poda to na jakimś forum, to tak czy tak oglądalność będzie ogromna zapewne, bo na publiczności zasiada nie więcej jak 100 osób, a na fora nie zagląda aż tak dużo ludzi. A nawet jak zaglądają, to i tak pewnie (tak jak ja i większość tutejszych forumowiczów) będę oglądał następny odcinek choćby po to, aby przeżyć ten "dreszczyk" emocji :]
nie można edytowac postu, ale się pomyliłem w zdaniu, chodziło o to, że akurat dzisiaj nie oglądałem, a nie że nie oglądam.
Obejrzałem w sobie wlaśnie w linku podanym wyżej.No, no no robi się bardzo interesująco, pamiętam jak pare lat temu miałem sen, że właśnie młoda dziewczyna wygrała Miliona, a ja się obudziłem i żałowalem ze był to tylko sen... czyżby w sobotę miałby się sen sprawdzic ? i będzie pierwszy Milion w Millionerach ?
- mam taką nadzieję.
Obejrzałem w sobie wlaśnie w linku podanym wyżej.No, no no robi się bardzo interesująco, pamiętam jak pare lat temu miałem sen, że właśnie młoda dziewczyna wygrała Miliona, a ja się obudziłem i żałowalem ze był to tylko sen... czyżby w sobotę miałby się sen sprawdzic ? i będzie pierwszy Milion w Millionerach ?

Dziewczyna bardzo sympatyczna. Pytania dość proste. Chyba na taki właśnie odcinek czekaliśmy. 
Ktoś napisał, że koło ratunkowe 'pytanie do publiczności' jest w tym momencie gry bezużyteczne. Przypomnijcie sobie faceta, który - o ile dobrze pamiętam - w 2001 lub 2002 roku doszedł do pytania za milion mając jedno koło ratunkowe - właśnie 'pytanie do publiczności'. Pytane dotyczyło fragmentu kabaretu "Starszych panów" i mimo, że było dość trudne, zastanawiające, to publiczność wskazała dobrą odpowiedź. Szkoda, że facet wtedy nie zaryzykował.
Co do całej tej "tajności" nagrań itp. TVN, a w tym przypadku także Intergalactic, zawsze strzeże tego typu przedsięwzięć. Przypomnijcie sobie chociażby, co działo się po "Wyprawie Robinson".

Ktoś napisał, że koło ratunkowe 'pytanie do publiczności' jest w tym momencie gry bezużyteczne. Przypomnijcie sobie faceta, który - o ile dobrze pamiętam - w 2001 lub 2002 roku doszedł do pytania za milion mając jedno koło ratunkowe - właśnie 'pytanie do publiczności'. Pytane dotyczyło fragmentu kabaretu "Starszych panów" i mimo, że było dość trudne, zastanawiające, to publiczność wskazała dobrą odpowiedź. Szkoda, że facet wtedy nie zaryzykował.
Co do całej tej "tajności" nagrań itp. TVN, a w tym przypadku także Intergalactic, zawsze strzeże tego typu przedsięwzięć. Przypomnijcie sobie chociażby, co działo się po "Wyprawie Robinson".

nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
Zawodnicy, goście jak i publiczność podpisują oświadczenia, że nie będą "peplać".szym pisze: Ta, jasne. Grożą im śmiercią? :rozglada:
Anna Kalczyńska, Anita Werner - Damy Pik Europy i świata
Ale to nie jest sposób. W 21. wieku, w dobie Internetu wyciekają pilnie strzeżone albumy różnych wykonawców, filmy, nawet książki... oczywiście, dobrze by było, gdyby to, co piszą na forum Milionerów było zwykłym trollingiem, ale nawet jeśli nie - i tak przez ten tydzień wszyscy będą główkować i zasiądą w sobotę o 18:00 przed telewizorami.
Tak czy owak będzie ciekawie.
Tak czy owak będzie ciekawie.

Co do tych przecieków, to przecież nie czekaliby do emisji i wszystko by wrzało dużo wcześniej. Taka jest moja opinia. Z resztą, na forum Milionerów pojawiło się już kilka wersji "pytań za milion".
Ja tam jestem dobrej myśli i sądzę, że wygra. Dotychczas dobrze odpowiadała, ma jeszcze dwa koła, kurczę dziewczyna ma olbrzymią szansę
Sądzę, że padnie milion
Bo jak nie, to już stracę na to nadzieję. Taka szansa zdarza się tak rzadko...

//////////
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Trzeba sobie jasno powiedzieć, że trudność pytań w nowej edycji "Milionerów", niestety nie jest adekwatna (tak jak to było w poprzednich edycjach) do wysokości potencjalnych wygranych. Niestety, bo zanika pewien wypracowany schemat i przewidywalność trudności pytań, co tworzyło znaną atmosferę z poprzednich edycji. Jako wieloletni fan "Milionerów", który spędzał wieczory z wypiekami na policzkach, muszę przyznać z przykrością, że obecny format jest pięknie opakowanym produktem, lecz jego zawartość daje wiele do życzenia. Może poprzednie edycje były schematyczne, ale powtarzam to właśnie czyniło, że był wspaniały klimat, którego teraz próżno szukać. Osobiście doczekałem się wspaniałego studia i innych ciekawych rozwiązań, lecz kosztem utracenia wspaniałego klimatu. Jak to się mówi "coś za coś".
P.S.
Czekam na polski milion z niecierpliwścią!
Aha i jeszcze jedno. Nareszcie zmieniono centralną platformę (miejsce gdzie stoi komputer z monitorami i fotele), która nie jest już zmarszczoną folią czy też wykładziną...
P.S.
Czekam na polski milion z niecierpliwścią!
Aha i jeszcze jedno. Nareszcie zmieniono centralną platformę (miejsce gdzie stoi komputer z monitorami i fotele), która nie jest już zmarszczoną folią czy też wykładziną...

Zaczynamy gr? o milion z?otych...
Podobno było takie pytanie:
Która z bogiń ma taką samą broń jak Artemida:
A: Selene
B: Diana
C: Juwenta
D: Ops
Ile w tym prawdy to nie mam pojęcia, ale tak piszą w komentarzach na onecie. Nie będę pisał tutaj czy wygrała milion czy też nie, ale jak ktoś jest ciekawy to znajdzie na onecie w komentarzach.
Która z bogiń ma taką samą broń jak Artemida:
A: Selene
B: Diana
C: Juwenta
D: Ops
Ile w tym prawdy to nie mam pojęcia, ale tak piszą w komentarzach na onecie. Nie będę pisał tutaj czy wygrała milion czy też nie, ale jak ktoś jest ciekawy to znajdzie na onecie w komentarzach.
-
- Początkujący
adner pisze:Z resztą, na forum Milionerów pojawiło się już kilka wersji "pytań za milion".
No właśnie, i to świadczy o tym, że ludzie sobie piszą (dla ściemy..(?)) przykładowe wersje pytania za milion, i wprowadzają tym samym mały chaos.
Ja nie mówię, że któraś z nich nie jest poprawna...ale szczerze to wątpię w to.
Radzę poczekać do 5 kwietnia, wtedy wszystko będzie jasne